Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید فصیحی هرندی روز یکشنبه در  نشست سموم کشاورزی رفسنجان با اعلام این مطلب بیان کرد: پیگیری راه اندازی این آزمایشگاه مرجع چند سالی است که در دستور کار نهادهای مرتبط از جمله دانشگاه ولیعصر رفسنجان و پژوهشکده پسته ایران قرار گرفته است و با رفع مشکلات می توان این آزمایشگاه را ایجاد و از آن بهره مند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار رفسنجان افزود: اگر اراده و پشتکار برای انجام فعالیتی وجود داشته باشد قطعاً آن کار و فعالیت به منصه ظهور می رسد؛ در بحران کرونا دیدیم که دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به کمک شهرداری و مجتمع مس سرچشمه آزمایشگاه تشخیص ملکولی را جهت تشخیص بیماری کرونا در رفسنجان راه اندازی کرد و پشت این قضیه عزم جدی این ارگان ها در راستای مقابله با این بیماری وجود داشت.

وی ادامه داد: ضمن اینکه از این آزمایشگاه نه تنها در تشخیص بیماری کرونا می توان استفاده کرد بلکه در تشخیص بسیاری از بیماری های دیگر اعم از ایدز و  هپاتیت c می توان از این ظرفیت استفاده کرد.

فصیحی هرندی با اشاره به وجود بیش از ۹۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی سموم و روغن های معدنی در این شهرستان را ضروری دانست و افزود: ۷۰ درصد زیرساخت این آزمایشگاه از جمله تجهیزات و ساختمان وجود دارد و برای تکمیل ۳۰ درصد  پروژه نیاز به منابع مالی است که با مجتمع مس سرچشمه رایزنی خواهیم کرد و این منابع  را در قالب تسهیلات اقتصاد مقاومتی جذب خواهیم کرد.

رئیس پژوهشکده پسته ایران هم در این جلسه با اشاره به وجود ۲۲۰ هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان گفت: اقتصاد مردم رفسنجان تک محصولی و بر پایه محصول پسته است، از ۲۲۰ هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان ۹۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در شهرستان رفسنجان وجود دارد و عمده مدیریت این باغات کنترل آفات از طریق سموم شیمیایی است.

علی اسماعیلی زاده تصریح کرد: در بحث کنترل آفات، به غیر از سموم شیمیایی از مواد شوینده، مدیریت تلفیقی و ترکیبی هم  در منطقه استفاده می شود، امّا اکثراً از سموم شیمیایی در مقابله با آفات استفاده می کنند به طوری که میزان مصرف سموم شیمیایی در استان کرمان ۱۴۰۰ تن در سال است که از این میزان ۶۰۰ تن در سال ر باغات شهرستان رفسنجان مصرف می شود.

وی با اشاره به اینکه امروز کیفیت سموم شیمیایی نسبت به ۵ تا ۱۰ سال قبل پائین آمده است ادامه داد: باقیمانده سموم در محصول صادراتی برای کشورها مهم است در حال حاضر افلاتوکسین ( باقیمانده سموم در پسته ) شاخصی است که به عنوان آلودگی مطرح است که اگر  کشورهای متقاضی این باقیمانده سموم را اندازه گیری کنند و این میزان باقیمانده از حد استاندارد بیشتر شود کشورها از ورود محصول به کشور خود جلوگیری می کنند.

اسماعیلی زاده خاطرنشان کرد: اگر آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی سموم و روغن های معدنی در رفسنجان راه اندازی شود می تواند موثر باشد؛ ۷۰  درصد زیرساخت آن از جمله دستگاه ها و تجهیزات لازم و ساختمان مهیا است و برای تکمیل آن نیاز به منابع مالی داریم.

وی یادآوری کرد: پیش بینی اولیه ما این است که ۱۲ میلیارد ریال برای تکمیل و راه اندازی این آزمایشگاه مورد نیاز است که اگر مس کمک کننده باشد می توانیم از محل درآمد این آزمایشگاه می توانیم بازپرداخت تسهیلات را بپردازیم.

برچسب‌ها کرمان رفسنجان سموم کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان رفسنجان سموم کشاورزی کرمان رفسنجان سموم کشاورزی آزمایشگاه مرجع سموم شیمیایی هزار هکتار راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۹۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان

بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای شش شهر خوزستان در وضعیت آلوده قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، وضعیت هوا امروز _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ منتهی به ساعت ۱۲:۰۰ بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، در ایستگاه‌های شهر اهواز شامل استانداری ۱۳۹، حفاری ۱۱۷و نیوساید ۱۲۷ و پادادشهر ۱۰۶ و شهرهای اندیمشک ۱۰۶، حمیدیه ۱۰۱، دزفول ۱۱۶، ماهشهر ۱۲۷ و هندیجان ۱۲۷ میکروگرم بر متر مکعب در وضعیت آلوده برای گروه‌های قرار گرفت و بر این اساس افراد باید از فعالیت‌های خارج از منزل خودداری کنند.

بر اساس طبقه‌بندی پنج‌گانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

به گزارش ایمنا، کارگروه آلودگی هوای استان مدارس تمامی مقاطع در شهرهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه را در روز گذشته و را به صورت غیرحضوری اعلام کرد و امروز نیز مدارس تایم صبح شهرهای اهواز باوی کارون خرمشهر آبادان و شادگان تعطیل شدند.

کد خبر 749345

دیگر خبرها

  • محکومیت ۶ میلیارد ریالی قاچاقی کود شیمیایی در مهران
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • جریمه ۳ میلیارد ریالی برای قاچاق کود شیمیایی
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی