Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، خیلی اوقات شنیده‌ایم که اگر زودتر متوجه بیماری که گریبانش را گرفته بود می‌شدند، کار به اینجا نمی‌رسید. اگر در خانواده او سرطان یک بیماری ارثی بود و او سالیانه برای چکاپ اقدام می‌کرد، شاید زودتر از این‌که تا این حد در بدنش رشد کند بیماری کنترل می‌شد.

مردان در معرض بیماری‌هایی‌اند که برای سلامت ماندن باید هر سال آزمایش‌هایی بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از این‌که علائم یک بیماری خودش را نشان دهد، غربالگری و آزمایش به درمان کمک می‌کند.

مثلا زودتر از آن‌که عوارضی مانند کاهش بینایی و ناتوانی جنسی را احساس کنند، می‌توانند با تشخیص زودهنگام دیابت آن را درمان کنند. بنابراین پزشکان همواره توصیه می‌کنند این آزمایش‌های اساسی را جدی بگیرید و برای سالم ماندن در هر سنی با توجه به دستورالعمل آن اقدام کنید. 

۱. سرطان پروستات

سرطان پروستات پس از سرطان پوست یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در مردان آمریکایی است. آزمایش‌های تشخیص سرطان پروستات شامل آزمایش دیجیتال رکتال (DRE) و احتمالا آزمایش خون آنتی‌ژن اختصاصی پروستات (PSA) است. برای مردانی که سرطان در خانواده آن‌ها سابقه دارد، ۴۰ سالگی زمان مناسب برای دادن این آزمایش‌هاست. برای مردانی که در تبارشان خطر بالایی وجود دارد مثلا آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار ‌در ۴۵ سالگی و مردانی که خطر متوسطی برای آن‌ها وجود دارد ۵۰ سالگی سن مناسبی است.

۲. سرطان روده بزرگ

سرطان روده بزرگ دومین علت مرگ ناشی از سرطان است. خطر ابتلا به این سرطان در مردان بیشتر از زنان است. اکثراً در سرطان‌های روده بزرگ پولیپ‌هایی در روده ایجاد می‌شود و در سطح داخلی روده بزرگ رشد می‌کنند. این نوع سرطان هم به سایر نقاط بدن حمله یا گسترش پیدا می‌کند. راه پیشگیری از این سرطان از بین بردن پولیپ‌ها قبل از تبدلیشان به سرطان است. غربالگری این نوع سرطان در بزرگسالانی با خط متوسط از ۵۰ سالگی شروع می‌شود. کولونوسکوپی یک آزمایش متداول برای تشخیص پولیپ‌هاست. پولیپ‌ها در زمان انجام آزمایش می‌توانند از بین بروند.

۳. افسردگی

سلامت روان خود را مانند سلامت جسم خود بررسی کنید. ۶ میلیون مرد هر سال از افسردگی رنج می‌برند و حتی تحت تشخیص و درمان هم قرار نمی‌گیرند. اگر بیش از دو هفته هریک از علائم زیر را تجربه کردید، با پزشک خود مشورت کنید:

ـ تغییر الگوهای خواب یا خوراک مانند تغییر اشتها، بی‌خوابی و...
ـ از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلا دوستشان داشتیم.
ـ احساس ناامیدی، بی‌فایده بودن، بی‌قراری، تحریک‌پذیری سریع، غم یا اضطراب.
ـ کاهش انرژی و انگیزه
ـ احساس گناه
ـ مشکل تمرکز یا تفکر
ـ فکر کردن به خودکشی

۴. اچ‌آی‌وی

همه مردان صرف نظر از خطراتی که اچ‌آی‌وی برای انسان دارد، باید غربالگری اچ‌آی‌وی را انجام دهند. مردان بالای ۶۵ سال برای این غربالگری باید با پزشک خود مشورت کنند. یکی از عوامل کنترل این ویروس پرهیز از روابط پرخطر جنسی است.

۵. سرطان پوست

خطرناک‌ترین شکل سرطان پوست ملانوم است. در سلول‌های تخصصی به نام ملانوسیت‌ها که رنگ پوست را تشکیل می‌دهند آغاز می‌شود. مردان سالخورده احتمال ابتلای بیشتری به ملانوم را نسبت به زنان در همان سن دارند. مردان دو الی سه برابر بیشتر از زنان احتمال ابتلا به سرطان پایه غیر ملانوما و سلول‌های سنگفرشی را دارند. خطر این سرطان‌ها وقتی بیشتر می‌شود که در معرض آفتاب قرار بگیرید.

در این زمینه هرگونه تغییری روی پوست از جمله فرم، رنگ و اندازه را مدام چک و به عبارت دیگر خودآزمایی کنید. معاینه پوست توسط متخصص هم به طور مداوم انجام شود تا در صورت بروز سرطان پوست در زودترین زمان درمان شود.

۶. چاقی


اکنون در اینترنت جست‌وجو کنید و محاسبه BMI خودتان را به سادگی انجام دهید. بی‌ام‌آی یک شاخص قابل اعتماد در مورد وزن شماست. BMI بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ سالم در نظر گرفته می‌شود. BMI بالای ۲۵ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ چاقی است. اگر شما BMI بالایی دارید با روش‌هایی باید وزن خودتان را پایین‌تر بیاورید تا به برخی از بیماری‌های مرتبط با چاقی درگیر نشوید.

۷. فشار خون بالا

خطر فشار خون بالا با افزایش سن بالا می‌رود. فشار خون به وزن و سبک زندگی مرتبط است. فشار خون بالا می‌تواند بدون این‌که علائمی داشته باشد به ایجاد خطر برای شریان‌ها منجر شود، اما قابل درمان است. شما با درمان فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه را کاهش می‌دهید. یک دستگاه فشار خون خانگی یا مراجعه به پزشک برای چک کردن فشار خون ساده‌ترین کار است.

۸. کلسترول
سطح بالای کلسترول LDL در خون باعث ایجاد پلاک چسبنده در دیواره شریان‌ها می‌شود. این اتفاق خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. با گذشت زمان، بالا بودن کلسترول می‌تواند باعث حمله قلبی و بروز سکته مغزی ‌شود. تغییر شیوه زندگی و داروها کلسترول را کاهش می‌دهد. با دادن آزمایش خون کلسترول خود را بررسی کنید. کلسترول از ۲۰ سالگی باید بررسی شود. مردان از ۳۵ سالگی حتما به طور منظم باید کلسترول خود را چک کنند.

۹. دیابت نوع ۲

یک‌سوم آمریکایی‌های مبتلا به دیابت نمی‌دانند که این بیماری را دارند. دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به بیماری کلیوی، مشکلات قلبی و مغزی، آسیب‌های عصبی، ناتوانی جنسی و آسیب به چشم منجر شود. دیابت با رژیم غذایی، ورزش، کاهش وزن و دارو کنترل می‌شود. آزمایش قند ناشتا به سادگی دیابت را تشخیص می‌دهد. از ۴۵ سالگی به بالا حتما این آزمایش را انجام دهید.

۱۰. آب آوردن تدریجی چشم

این بیماری به تدریج به عصب بینایی شما آسیب می‌رساند و می‌تواند به نابینایی منجر شود. آزمایش‌هایی وجود دارد که فشار غیر طبیعی به چشم شما را بررسی و قبل از آسیب به عصب بینایی، وضعیت را کنترل و درمان می‌کند.
آزمایش‌های چشم براساس سن و خطر شخصی انجام می‌شود:

زیر ۴۰ سال: هر ۲-۴ سال
۴۰ تا۵۰ سال: هر ۱-۳ سال
۵۵ تا ۶۵ سال: هر ۱-۲ سال
۶۵ به بالا: هر ۶ الی ۱۲ ماه

برخی از گروه‌هایی که پرریسک‌تر هستند و احتمال ابتلای بالاتری را به علت تبار یا ارث دارند بهتر است در این چکاپ‌ها دقت بیشتری داشته باشند.

کد خبر 523892 برچسب‌ها سلامت مردان چک‌ آپ آزمایش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت مردان چک آپ آزمایش فشار خون بالا سرطان پوست روده بزرگ پولیپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟

ایتنا - محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند مکانیسمی را شناسایی کنند که ممکن است توضیح دهد چرا یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ارتباط بین تغذیه ضعیف و بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ از قبل ثابت شده بود، اما آنچه رژیم غذایی را به سرطان مرتبط می کند، تا حد زیادی ناشناخته مانده بود.

در این تحقیق جدید که نتایج آن در مجله Cell منتشر شده، محققان دریافتند که ماده ای به نام متیل گلیوکسال، که از تجزیه گلوکز برای آزادسازی انرژی تولید می شود، می تواند ژن هایی را که از سرطان محافظت می کنند، مهار کند.

آنها می گویند که یک رژیم غذایی نامناسب منجر به تولید سطوح بالاتری از متیل گلیوکسال می شود که این امر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

متیل گلیوکسال یک مولکول کوچک واکنش پذیر است که می تواند عملکرد سلولی را مختل کند. این مطالعه نشان می دهد که اگر بیش از حد تولید شود، می تواند به DNA آسیب برساند.

رژیم های غذایی سرشار از مواد غذایی ناسالم فرآوری شده، گوشت قرمز، قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده، ممکن است به دلیل اختلال متابولیسم در بدن منجر به افزایش سطح متیل گلیوکسال شود. این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را افزایش می دهد.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و سبزیجات تولید متیل گلیوکسال را کاهش می دهد و به سلامت متابولیسم، میکروبیوم و سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند سطوح متیل گلیوکسال را پایین نگه دارد.

این یافته ها حاکی از آن است که انتخاب‌های غذایی سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری‌شده، گوشت قرمز و شکر می تواند از طریق کاهش تولید متیل گلیوکسال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

محققان امیدوارند این کشف بتواند به درک بهتر ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان کمک کند و زمینه را برای راهکارهای پیشگیرانه جدید در آینده فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟