Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان،  روزنامه لوموند در مقاله‌ای با عنوان «سردی شدید بین آمریکا و اروپا» نوشت: در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ‏، تنزل روابط بین دو سوی اقیانوس اطلس ادامه دارد. در حال حاضر اروپایی‌ها از این موضوع آگاهند و برای جلوگیری از این امر‏، تنها چاره این است که  وارد عمل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مقاله آمده است، این بار نمی‌توانیم کرونا را مقصر بدانیم. روابط بین آمریکا و اتحادیه اروپا از بد به سمت بدتر می‌رود و اساسا یک مرد مسئول این وخامت مداوم روابط است: دونالد ترامپ ‏‏، رئیس جمهور آمریکا.

هفته‌ای هم که سپری شد مملو از موارد بحث برانگیز بود. این تشدید اختلافات دوشنبه ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) با ویدیو کنفرانس وزرای امور خارجه ۲۷ کشور اروپایی با مایک پمپئو وزیر، امور خارجه آمریکا آغاز شد. آنچه رسما «تبادل نظر» اعلام شده بود در حقیقت به یک سری گفت‌وگو‌های یک طرفه محدود شد که در زبان محاوره به اصطلاح به آن گفت‌وگوی ناشنوایان (کسانی که حرف هم را نمی‌فهمند) گفته می‌شود. به نتیجه نرسیدن این صحبت ها نیز از پیش قابل پیش بینی بود.

سپس دونالد ترامپ بر عزم خود برای آنکه شمار نیرو‌های آمریکایی مستقر در آلمان را به ۲۵ هزار نظامی برساند تأکید کرد. در حال حاضر ۳۵ هزار و ۴۰۰ نظامی آمریکایی در آلمان مستقر هستند. به این ترتیب ۹۵۰۰ نظامی خارج می‌شوند. حضور نظامی آمریکا در آلمان تنها با هدف محافظت از این کشور نیست و از این حضور به عنوان سکویی برای نیرو‌های آمریکایی که در مناطق دیگر مستقر هستند استفاده می‌شود. اما دونالد ترامپ به ویژه در زمینه تجاری‏ از آلمان شاکی است و به طور مداوم به آلمان هشدار می‌دهد هزینه‌های دفاعیش را افزایش دهد. با وجود این‏، تصمیم آخر ترامپ درست پس از آن اعلام شد که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اعلام کرد در نشست گروه هفت شرکت نمی‌کند. این نشست قرار است اواخر ژوئن در واشنگتن برگزار شود. می‌توان خروج نیرو‌های آمریکایی از آلمان را به تلافی این اقدام مرکل دانست.

در ادامه این مقاله لوموند عنوان شده است، موضوع بعدی لهستان است. ورشو از مدت‌ها قبل تلاش می‌کند تا یک پایگاه آمریکایی در بخش شرقی اتحادیه اروپا مستقر شود و منتظر بود تا به سرعت برای پذیرش نیرو‌هایی که از آلمان خارج شدند پیشنهاد دهد. دونالد ترامپ‏، خوشحال از ایجاد اختلاف در اروپا‏ ‏، از آندرژی دودا رئیس جمهور لهستان دعوت کرد تا در تاریخ ۲۴ ژوئن (۴ تیر) به واشنگتن بیاید. اما  این دیدار چهار روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری لهستان که دودا نیز نامزد آن است، انجام خواهد شد. جالب این است که این موضوع باعث تشویش هیچ یک از این دو رئیس جمهور نشده است و به ویژه به نظر نمی‌رسد این مداخله آشکار در تبلیغات انتخاباتی لهستان سبب ناراحتی ورشو شده باشد. البته اقدام لهستان را که برای مرکل کمین کرد نیز باید مد نظر داشت.

بعد از آن استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا به شمار بسیاری از همکاران اروپایی خود از جمله فرانسوی‌ها نوشت از مذاکرات درباره مالیات‌های دیجیتالی که اروپایی‌هایی خواهان اعمال آن بر گافا (مالیات بر شرکت‌های گوگل، آمازون، فیس بوک و اپل) هستند صرف نظر کنند. بهتر بگوییم: منوچین به آن‌ها هشدار داد کشور‌هایی که این مالیات‌ها را اعمال کنند هدف تحریم‌های آمریکا قرار خواهند گرفت. برونو لومر وزیر اقتصاد فرانسه از این «سخنان تحریک آمیز» به صدا در آمد.

بیشتر بخوانید: سیاست‌های نامتناسب ترامپ، شکاف بین آمریکا و اروپا را عمیق کرده است

دشوار است که با سخنان جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با وال استریت ژورنال مخالفت کنیم. بورل در این مصاحبه گفت حملات بی وقفه ترامپ علیه اتحادیه اروپا - که اتحادیه اروپا آن را اقداماتی سازماندهی شده برای ضربه به آمریکا می‌داند - به وخامت روابط بین دو سوی اقیانوس اطلس منجر شده است. اروپایی‌ها باید هم اکنون از این وخامت اوضاع درس بگیرند و بدون آنکه منتظر پیروزی احتمالی جو بایدن دموکرات در ماه نوامبر باشند - که در هر صورت اوضاع را به دوره قبل از این وخامت بر نمی‌گرداند - راهکار‌هایی را برای یک سیاست خارجی مناسب برای دفاع از منافع خود به کار گیرند. فرانسه‏‏، انگلیس و آلمان جمعه با قاطعیت در برابر موضوع اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران در برابر آمریکا ایستادند و اعلام کردند: در این باره منافع اروپا این است که توافق هسته‌ای ایران را دفن نکند
.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روابط آمریکا با اروپا اتحادیه اروپا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۳۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه

روابط ترکیه – هلند، پس از یک تنش چند ساله، حالا وارد فصل نوینی شده و ظاهراً، مسائل مرتبط با ناتو در این میان نقش مهمی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سفر نخست وزیر هلند به ترکیه، رویداد و تحول جدیدی در روابط دوجانبه بود. روابط ترکیه – هلند، پس از یک تنش چند ساله، حالا وارد فصل نوینی شده و ظاهراً، مسائل مرتبط با ناتو در این میان نقش مهمی دارد. به عبارتی دیگر، نه رویکردهای دوجانبه، بلکه پای موضوع ناتو در میان است.

در شرایطی که دولت ترکیه در تنگنای بی‌سابقه و نگران کننده‌ای از بحران اقتصادی و تورم فزاینده قرار گرفته، دولت ثروتمند هلند، قرار است در مقام مهمترین سرمایه گذار اروپایی در ترکیه به داد دولت اردوغان برسد و بخشی از کسری منابع ارزی با حضور هلندی‌ها پر شود.

رهبری ناتو، یک نقطه اتصال جدید

عضویت هفتاد ساله ترکیه در پیمان نظامی ناتو امتیازات محدودی برای این کشور به همراه آورده است. در شرایطی که هنوز ترکیه از قِبل موافقت با عضویت ترکیه در ناتو، امتیاز چندانی به دست نیاورده، حالا به دنبال کسب امتیاز از ناتو است و می‌خواهد افزایش ظرفیت تجاری را نیز به این امتیازات بیفزاید. این موضوع بر سیاست خارجی ترکیه نیز اثر گذاشته و نمونه‌ای از آن در جریان سفر "مارک روته" نخست وزری هلند به آنکارا مشاهده شد.

حالا که دبیرکل نروژی ناتو یعنی استولتنبرگ در آستانه رفتن است، هلند عزم خود را جزم کرده تا این پست به مارک روته نخست وزیر داده شود. در نتیجه جلب حمایت همه اعضای ناتو مهم است و در این میان، ترکیه نیز به عنوان تنها عضو مسلمان ناتو، می‌تواند با حمایت از روته، امتیازاتی به دست آورد.

رسانه‌های ترکیه رسماً اعلام کرده‌اند که قرار و مدار اعلام حمایت دولت اردوغان از دبیرکلی روته، از یک ماه پیش آغاز شده و ابراهیم کالن رئیس سرویس اطلاعاتی میت و هاکان فیدان وزیر امور خارجه به علاوه یکی از مشاورین ارشد اردوغان، به مدت دو ماه با هلندیها چانه زنی کرده‌اند و سفر روته به ترکیه، نشان دهنده جوش خوردن نهایی معامله است.

صد سالگی دور جدید روابط ترکیه و هلند

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی که با روته برگزار کرد، در حضور خبرنگاران اعلام کرد که سوابق اولیه روابط هلند و امپراتوری عثمانی به چهارصد سال پیش باز می‌گردد و امسال، آنکارا و آمستردام، یکصدمین سالگرد دور جدید روابط دیپلماتیک خود را جشن گرفته‌اند.

اردوغان با ابراز خرسندی از میزبانی نخست وزیر هلند و هیئت همراه در استانبول، گفت: ما صدمین سالگرد توافقنامه دوستی ترکیه و هلند و شصتمین سالگرد توافق اعزام نیروی کار را جشن می‌گیریم. این دیدار در چنین مکانی انجام شد. چنین چیزی برای روابط دوجانبه ما ارزش و معنای خاصی دارد.

اردوغان با یادآوری اینکه تاریخ روابط دو کشور بیش از 400 سال است، درباره محتوای گفتگوی خود و روته اعلام کرد: در این دیدارها همکاری‌های چند جانبه بین دو کشور را بررسی و عزم خود را برای ارتقای روابط دوجانبه به سطوح بالاتر اعلام کردیم. روابط اقتصادی ما و هلند همچنان در حال تعمیق و توسعه است. این کشور بزرگترین سرمایه گذار خارجی در ترکیه است. قرار است میزان سرمایه گذاری هلند در مشارکت‌های جدید در صنایع دفاعی، تحول سبز و دیجیتال و بخش‌های انرژی، به 20 میلیارد دلار برسد. البته شروع هر چه سریعتر توافق اتحادیه گمرکی با اتحادیه اروپا بسیار مهم است و بار دیگر اعلام کردیم که این موضوع برای ترکیه مهم است.

قرار است در ماه ژوئیه در واشنگتن، نشست سران ناتو برگزار شود و اردوغان نیز مهمان این نشست خواهد بود. او آشکارا اعلام کرد که از نامزدی روته حمایت می‌کند و وظیفه دبیرکل ناتو تضمین همبستگی در داخل اتحاد و هماهنگی بین کشورهای عضو ناتو است.

اردوغان با تاکید بر اینکه از دبیرکل آینده انتظار دارد که حفظ جایگاه ضروری ناتو در تامین امنیت آتلانتیک اروپا را در اولویت قرار دهد.

نخست وزیر هلند نیز نشان داد که ظرافت‌های لازم برای تعامل دیپلماتیک با اردوغان را درک کرده و می‌داند که برجسته کردن نقش ترکیه تا چه اندازه برای اردوغان مهم است. به همین دلیل اعلام کرد که اهمیت ژئوپلیتیک ترکیه قابل انکار نیست و در جریان جنگ روسیه و اوکراین نقش مهمی ایفا کرده است.

او گفت: ترکیه در تلاش است تا اختلافات را حل کند، چرا که یک بازیگر ژئوپلیتیکی است و نفوذ زیادی در منطقه دارد. ترکیه متحد بسیار مهمی در ناتو است و پس از آمریکا، ترکیه دومین قدرت نظامی بزرگ در ناتو است و ترکیه در منطقه حساسی قرار دارد.

نخست وزیر هلند با اشاره به اینکه در این نشست مبارزه با تروریسم نیز مورد بحث قرار گرفت، گفت: از نظر ثبات کل این منطقه و روابط عمومی ترانس آتلانتیک، جناح جنوبی ناتو، نیازمند نقش رهبری ترکیه است.

نگرش جدید اروپایی‌ها به ترکیه

تاکنون چند تن از مقامات اروپایی از جمله آلمان، اسپانیا، ایتالیا و هلند، آشکارا اعلام کرده‌اند که تمایل دارند در حوزه‌های اقتصادی و بعضاً امنیتی با ترکیه همکاری کنند. اما هیچکدام از آنها، تمایلی ندارند که در مورد مذاکرات تکمیل روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حرفی بزنند. چرا؟ به این دلیل که همه آنان می‌دانند انتقادات مطرح شده علیه ترکیه در گزارش پارلمان اروپا، موضوعاتی نیستند که در کوتاه مدت قابل حل و فصل باشند. در نتیجه ترجیح می‌دهند دست کم در حوزه تجاری از ظرفیت‌های ترکیه استفاده کنند و در حوزه امنیتی و هماهنگی با ناتو هم، از توانایی و ظرفیت ژئوپولیتیکی ترکیه بهره ببرند.

شواهد نشان می‌دهد که ترکیه نیز تمایلی به رفع ایراد و اشکالات حقوق بشری ندارد و صرفاً مایل است از امکان توافق گمرکی برای تجارت با اروپا استفاده کند و سرمایه گذاران اروپایی را به سوی خود بکشاند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • مدیر عامل آدیداس: حاضر نشدیم با پیشنهاد نایکی به فدراسیون فوتبال آلمان برابری کنیم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • تقویت دفاع نظامی و غیرنظامی در دستورکار آلمان
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی