Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین_ زکیه سعیدی: شرایط اقتصادی که بیش از هر زمان دیگر نیازمند سیاستگذاری اصولی و بنیادین است تا از شدت آسیب به مردم کاسته شود. هرچند با شیوع بیماری کرونا، بسته‌های حمایتی مختلفی برای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده توسط دولت تعریف شد اما صاحبان کسب‌وکارهای خانگی آسیب‌دیده بسیاری ‌ـ به‌ویژه کسب‌وکارهایی که توسط بانوان اداره می‌شود ‌ـ به دلایلی نمی‌تواند از بسته‌های حمایتی دولت استفاده کنند، برای همین به کمک و پشتیبانی ادارات و نهادهای محلی و شهروندان نیاز بیشتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
کسب‌وکارهای خانگی که در گروه کسب و کار خرد می‌گنجد از بخش‌های اساسی اقتصاد کشورهای پیشرفته است که نقش مهمی در تولید ناخالص ملی این کشورها برعهده دارد. به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان دنیا توسعه مشاغل خانگی یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری است که باید در سیاستگذاری‌ها موردتوجه بیشتری قرار گیرد و برای موفقیت این نوع کسب‌وکارها برنامه‌ریزی دقیق‌تری کرد. پژوهش‌ها، بیانگر مزایای مختلف کسب‌وکار خانگی بر دیگر کسب‌وکارهاست. در این نوع کسب‌وکار اصول انسانی بیشتر از شرکت‌های معمولی رعایت می‌شود و مدیران آن خیلی راحت‌تر از هر مدیر دیگری می‌توانند به کارهای بلندمدت بیندیشند و مهم‌تر از همه این است که در این نوع کسب و کارها به کیفیت کالا و حفظ مشتری تأکید بیشتری می‌شود. کسب‌وکارهای خانگی که در اشتغالزایی و نوآوری در تولید محصول یا خدمات تنوع بسیاری دارد، می‌تواند نقطه آغاز مناسبی برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای مختلف در میان جوانان و زنان باشد و باید برای رواج و گسترش آن تلاش کرد تا بستر”‌جامعه کارآفرین» در کشور فراهم شود. هرچند این نوع مشاغل (کسب و کار خانگی) از گذشته بسیار دور در میان ایرانیان وجود داشته و اکنون با تغییراتی در کشور فعال است اما برای رسیدن به تراز جهانی کسب‌وکارهای خانگی و شرایط پایدار، علاوه بر اجرای دقیق قانون ساماندهی و حمایت از کسب‌وکار خانگی به برنامه‌های حمایتی و آموزشی مدونی نیاز داریم تا با استفاده از تکنولوژی روز موانع توسعه کسب‌وکارهای خانگی برطرف شود.  

کد خبر 523822 برچسب‌ها شاخص کسب و کار سازمان‌ حمایت از مصرف‌ کنندگان و تولیدکنندگان كروناويروس همشهری محله کارآفرینی اقتصاد پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شاخص کسب و کار سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان كروناويروس همشهری محله کارآفرینی اقتصاد پایتخت کسب وکارهای خانگی کار خانگی کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر

به گزارش خبرنگار مهر مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین‌ها است. کارآفرین‌ها با وجود قوانین حمایت‌گر و بهبود نسبی شرایط، هنوز هم با موانعی از قبیل اجرای ضعیف و ناقص قوانین، مشکلات مربوط به زیرساخت مانند قطعی برق تولیدی‌ها و بوروکراسی اداری مواجه هستند.

در شرایطی که تولید حرف و هدف اول کشور است؛ بازیگران تولید یعنی تولیدکننده و کارآفرین باید بتوانند کسب و کار خود را راحت راه بیندازند و بعد به سرعت به سمت توسعه آن بروند. برنامه پایش‌، شب گذشته فرصتی را فراهم کرد تا کارآفرین‌ها به صورت زنده و مستقیم از مشکلات‌شان بگویند. از مقررات زائد یا سخت‌گیرانه‌ای که راه رسیدن به تولید را برایشان دورتر کرده است.

مهدی شفیعی قاسمی، اولین مهمان پایش بود. او صاحب شرکتی دانش‌بنیان است و در زمینه انرژی و تجهیزات تکنولوژی برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و آب فعالیت می‌کند. شرکت او ۱۴ سال پیش به همراه ۲۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف تأسیس شد. این کارآفرین درباره قوانین و مقرراتی که سد راه کسب و کارش شده است، گفت: «در زمینه‌هایی قانون داریم اما دراجرا ضعیف است. مثلاً یک پروژه‌ای را با هزار زحمت برای کارفرما ارائه می‌دهیم. به بخش ضمانت‌نامه که می‌رسد؛ قانون اجازه می‌دهد که از صندوق‌های پژوهش فناوری استفاده کنیم اما کارفرما که گاهی خصولتی و شبه دولتی است؛ می‌گوید در آئین‌نامه آمده اما چون ریسک دارد نمی‌پذیریم. این باعث می‌شود مثلاً ۵ درصد به هزینه‌های شرکت اضافه شود. قانون جهش تولید دانش‌بنیان حمایت‌های بسیاری را برای تولید دارد. درواقع بالادستی تسهیلات را تصویب می‌کند اما وقتی به بانک‌ها می‌رسد، می‌گویند فقط باید تضمین ملکی بدهید.»

تولید دانش‌بنیان، ضرورت کشور

شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط امروز کشور به دانش‌فنی بسیاری دست‌یافته‌اند که نیاز کشور را به واردات برخی از محصولات، تأمین کرده‌اند. شفیعی، کارآفرین حوزه دانش‌بنیان دراین‌خصوص گفت: «یکی از محصولاتی که تولید می‌کنیم و سطح دانش فنی بالایی دارد؛ زنجیره لوله‌های پی‌وی‌سی است. این لوله‌ها در خانه‌ها و زیرزمین و این موارد استفاده می‌شود. قبلاً این محصول را از اروپا وارد می‌کردیم اما یک روز گفتند که دیگر نمی‌توانیم به ایران این محصول را بدهیم. اگر ما تولید نمی‌کردیم، کل زنجیره کشور دچار مشکل می‌شد. یکی از مسئولان این حوزه می‌گوید تولید دانش‌بنیان در کشور به ضرورت تبدیل شده است.»

شفیعی اذعان داشت که اگر مسئولان بتوانند به شرکت‌های دانش‌بنیان نگاه بیشتری داشته باشند و به طور مثال اگر مجوزی خواستند راحت‌تر و با تشریفات کمتری به او بدهند؛ در حوزه دانش‌بنیان‌ها بسیار رشد خواهیم کرد.

کارآفرین‌ها پای‌کار تولید هستند

مهمان بعدی برنامه پایش چهارم اردیبهشت هم کارآفرین بود. ناصرسادات، کارآفرین حوزه کشاورزی و دام‌پروری است. او کارش را از سال ۸۹ آغاز کرده و حالا به مرحله صادرات محصولات کشاورزی نیز رسیده است.

این کارآفرین از مشکلاتی مانند استعلام‌های موردنیاز برای تأسیس دام‌پروری و گلخانه گله داشت. او درباره یکی از مشکلات زیرساختی مربوط به کسب و کارش گفت: «یکی از مشکلات، قطعی آب چاه‌های کشاورزی است. سال گذشته خیلی از کشاورزان ضرر دیدند؛ زیرا وقتی گلخانه تأسیس می‌شود اگر تنها یک ربع برق نداشته باشد، تمام محصولاتش در گرمای تابستان از بین می‌رود. ما حاضریم برق خانه‌هایمان را قطع کنند اما برق گلخانه قطع نشود.» یکی دیگر از گله‌های این کارآفرین حوزه کشاورزی، وجود رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند نهادهای عمومی غیردولتی است.

سادات در انتهای برنامه گفت: «تمام جوانان در همین آب و خاک می‌توانند بهترین تولید را داشته باشند. اگر گله‌ای داریم برای بهتر شدن شرایط است.»

کد خبر 6089241 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد
  • کارگر و کارآفرین دو همکارند در خطّ مقدّم نبرد اقتصادی + فیلم