Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@13:54:34 GMT

راه اندازی کوه پارک مشهد

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۸۵۷۰

راه اندازی کوه پارک مشهد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، شهر‌ها برای اینکه در مسیر اهداف خود حرکت کنند نیاز به ایجاد فضایی برای فراهم کردن رفاه، آرامش و تفریح مردم جهت رشد و نمو آن شهر دارند، همچنین کلان شهر‌هایی از جمله مشهد با وجود جمعیتی بیش از ۳ میلیون نفر و تعداد زیادی از زائران که به این شهر سفر می‌کنند نیاز به مکان‌ها و فضا‌های تفریحی بیشتری نسبت به شهر‌های کوچک‌تر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آخرین تصمیم گیری راجع به راه اندازی و تبدیل بخشی از پروژه کمربندی به کوه پارک مشهد در ارتفاعات جنوبی بوده است که چند سالی است تصمیم به اجرای این طرح گرفته شده است، اما با چالش‌هایی از طرف مسئولان رو به رو بوده است.



اصلی‌ترین مشکلات راه اندازی جاده کمربند جنوبی

 

اصلی‌ترین مشکل در ساخت و راه اندازی جاده کمربند جنوبی افزایش رشد ساخت و ساز خانه‌ها و مکان‌های مسکونی و همچنین تغییر کاربری زمین‌های موجود در این منطقه است که این امر در نهایت به از بین رفتن ارتفاعات جنوبی مشهد منجر می‌شود.


جاده کمربند جنوبی می‌تواند زندگی بیش از سه میلیون نفر جمعیت مشهد به همراه زائرانی را که برای زیارت به این شهر می‌آیند، به خطر بیندازند. اگر آبخوان اصلی که در مسیر احداث این پروژه قرار دارد به سبب اجرای این بزرگراه آلوده شود، این آلودگی قابل رفع شدن نخواهد بود. از طرفی علاوه بر آلودگی تردد ماشین‌ها احداث این پروژه موجب مسدود شدن ورودی‌های باد غالب به سطح شهر و جابه جا نشدن هوای پاک کوهستان با هوای آلوده شهر می‌شود. با تمرکز آلودگی در سطح شهر شیوع انواع بیماری‌های تنفسی و دیگر مشکلات محیط زیستی ناگزیر می‌شود.


پادگانی خالی با درختانی ۵۰ ساله


کلایی بیان می کند: چرا سمن‌های زیست محیطی و رسانه‌ها از شهرداری مطالبه نمی‌کنند که پادگان خالی که درختان ۵۰ ساله آن درحال خشک شدن است برای تبدیل شدن به پارکی ۷۲ هکتاری در اختیارمان قرار نمی‌گیرد؟

شهردار مشهد در پاسخ به این سوال که چرا روستا‌های اطراف کوه پارک محرومیت زدایی نمی‌شوند نیز تاکید می کند: برای رفع مشکلات این روستا‌ها و در مجموع روستا‌هایی که به صورت منفصل به شهر مشهد متصل شده اند نیاز به دو مجوز از جمله مصوبه کمیسون ماده پنج و موافقت آستان قدس رضوی به دلیل داشتن اراضی در این مناطق داریم.

او تصریح می کند: درمجموع از سمن‌ها و رسانه‌ها درخواست دارم تا با پیگیری‌های خود در خصوص رفع تصرفات ۸۰۰ هکتار از ارضی ارتفاعات جنوبی و تبدیل آن به فضای سبز، ادامه بوستان چهل بازه که برای تملک اراضی دچار مشکل هستیم، ساماندهی کشف رود، تبدیل اراضی پادگان ارتش به بوستان و استیفای حقوق شهردر اسناد بالادستی ازجمله مجموع آبادگران شهرداری مشهد را یاری کنند.


کوه پارک یا پارکینگ جنوبی


در خصوص این پروژه و یا تبدیل کمربند جنوبی به پارکینگ یا حتی پیست موتور سواری تردید‌هایی وجود دارد که باید از طرف متخصصین بررسی‌های لازم در خصوص توان اکولوژیکی منطقه و همچنین حفاظت از این زیستگاه ارزشمند راهکار‌هایی را بیابند تا با کمترین تخریب برای زیستمندان این مکان را از مکانی ترافیکی به زیستگاهی و تفرجگاهی تبدیل کند.



برگزاری همایش دوچرخه سواری خانوادگی در کوه پارک

 

مجتبی بهاروند رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر مشهد در حاشیه بازدید از پروژه "کوه‌پارک" می‌گوید: اگر پروژه کمربند جنوبی به سرانجام می‌رسید، نقش حیاتی در ترافیک شهری و کم‌شدن آلودگی مشهد ایفا می‌کرد، ولی مصلحت بوده که فعلا انجام نشود.

او می‌افزاید: با همت و تلاش مستمر عوامل مجموعه، پروژه پیشرفت خوبی داشته و به زودی شاهد بهره‌برداری از آن هستیم.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر مشهد ادامه می دهد: پروژه کوه‌پارک می تواند نقش بسزایی در ترویج و توسعه فرهنگ حمل‌ونقل پاک و دوچرخه‌سواری داشته باشد که خوشبختانه حدود ۵.۵ کیلومتر مسیر ویژه دوچرخه در پروژه پیش‌بینی شده که فضای بسیار مناسبی برای دوچرخه‌سواری خانوادگی و همگانی است.

بهاروند بیان می‌کند: امیدواریم با ایجاد شرایط مناسب و تکمیل زیرساخت‌ها، هرچه زودتر شاهد برگزاری همایش دوچرخه‌سواری خانوادگی در کوه‌پارک باشیم.

همچنان نگرانی‌ها و دغدغه‌های فعالان محیط زیستی درباره این پروژه ادامه دارد. به نظر می‌رسد که آنچه در ارتفاعات جنوبی مشهد در حال رخ دادن است، حتی در بهترین حالت، نمی‌تواند آینده آن را تأمین کند. اقدامات این روز‌های شهرداری مشهد، می‌تواند در آینده باعث ساخت و ساز شود و به تخریب بیشتر ارتفاعات بیانجامد.

گزارشگر: یگانه جوارشکیان
انتهای پیام//ی. ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کوه پارک ارتفاعات جنوبی مکان تفریحی مدیریت شهری ارتفاعات جنوبی دوچرخه سواری کمربند جنوبی راه اندازی کوه پارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیش از دو دهه خشکسالی در شرق کشور به خصوص در خراسان جنوبی موجب شده تا منابع آب روی زمینی که به کل خشک شده و سفره‌های زیرزمینی نیز سال به سال از میزان آب آنها کاسته شود.

خسارت‌های کلان قهر طبیعت در این سال‌ها خراسان جنوبی را از پای درآورده و بیشترین ضربه را هم به حوزه کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی و زیست محیطی استان وارد کرده است.

بار گرانی که خشکسالی‌های مستمر بر دوش خراسان جنوبی کم برخوردار گذاشته به حدی است که کمر اقتصاد استان خم شود.

در خراسان جنوبی علی رغم باران‌های مطلوبی که در اسفندماه سال ۱۴۰۲ داشتیم باز هم نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان بارندگی‌ها روند کاهشی داشته است که زنگ هشدار مصرف آب و ادامه خشکسالی‌ها را نشان می‌دهد.

کاهش ۱۵ درصدی بارندگی‌ها

جواد نخعی سرپرست اداره هواشناسی خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر بیان کرد: از ابتدای فصل زراعی سال جاری تاکنون میانگین بارندگی در خراسان جنوبی ۸۰.۳ میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد و نسبت به بلندمدت ۲۹ درصد کاهش داشته است.

وی بیان کرد: میزان بارندگی در شهرستان بیرجند نیز از ابتدای سال زراعی تاکنون ۸۳.۷ میلی متر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد و نسبت به بلندمدت ۳۶ درصد کاهش داشت است.

سرپرست اداره هواشناسی خراسان جنوبی گفت: این میزان کاهش بارندگی در حالی است که سال گذشته نیز بارندگی‌های مطلوبی نداشتیم و در سال زراعی جاری تا به امروز نسبت به همان سال گذشته نیز بارندگی‌ها کاهش داشته است.

عباس سارانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هشت سد مخزنی در خراسان جنوبی داریم که شامل سد شهید پارسا، سد کریت، سد نهرین، سد فرخی، سد سیاهو، سد رزه، سد حاجی آباد و سد دره بید است.

تنها ۲۰ درصد ظرفیت مخازن سدهای خراسان جنوبی آب دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵.۴ میلیون متر مکعب آب پشت سدهای خراسان جنوبی ذخیره است که معادل ۲۰ درصد ظرفیت مخازن سدهای استان است.

وی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی از نظر منابع آب‌های سطحی و روان آب‌ها استان فقیری است، گفت: بر اساس آمار سال آبی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ میزان ۱۳۶ میلیون متر مکعب کسری مخزن داشتیم که به این معنا است که بیشتر از میزان مجاز برداشت داشته‌ایم.

سارانی ادامه داد: خراسان جنوبی از نظر تأمین آب مورد نیاز کشاورزی، شرب و خدمات به شدت به آب‌های زیرزمینی وابسته است و از این نظر دقت در میزان مصرف آب‌های زیر زمینی در خراسان جنوبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی یادآور شد: در بارندگی‌های هفته گذشته حدود ۵ میلیون متر مکعب مهار روان آب داشتیم که به بهبود وضعیت سدهای خراسان جنوبی کمک کرد که از این بابت خدا را شاکر هستیم.

مهدی دوستی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه ما در استان با عمر بالای تأسیسات آبی مواجه هستیم و به عنوان مثال عمر شبکه توزیع آب بیرجند بالغ بر یک قرن می‌باشد، افزود: ما در حال حاضر با چالش انشعابات فرسوده در سطح استان مواجه هستیم که نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه برای جبران این عقب ماندگی‌ها هستیم.

وی ادامه داد: از جمله مخازن در دست اجرای شرکت می‌توان به مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی بیرجند، مخزن ۲ هزار متر مکعبی قائن، ۲ هزار متر مکعبی دیهوک، ۵ هزار متر مکعبی فردوس و مخازن هزار متر مکعبی در شهرهای خوسف، گزیک، اسدیه، آبیز، ماژان، ارسک و درح اشاره کرد. وی نیاز به احداث ۲۶ هزار متر مکعب در سطح شهرهایی که با کمبود سرانه ذخیره مخزن مواجه هستند با اعتبار ۴,۵۰۰ میلیارد ریال را از جمله نیازهای اعتباری شرکت آبفای استان برشمرد.

پیشرفت ۷۵ درصدی مرحله اول جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی میزان پیشرفت مرحله اول پروژه جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی را ۷۵ درصد عنوان کرد و گفت: این پروژه در راستای آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در حال اجرا بوده که برای تکمیل آن اجرای ۳۲۰ کیلومتر خط انتقال روستایی، ۱۲ هزار متر مکعب مخزن و ۲۵ باب ایستگاه پمپاژ در قالب قرارداد محرومیت زدایی با قرارگاه امام حسن مجتبی با اعتباری بالغ بر ۲,۵۶۰ میلیارد ریال در دست اجرا است.

دوستی به نتایج اجرای پروژه‌های مذکور در کاهش هدر رفت آب در استان اشاره کرد و گفت: در صورت تأمین اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های مذکور بالغ بر ۱۲ میلیون متر مکعب در سال از هدر رفت آب جلوگیری می‌شود و پیش‌بینی می‌گردد بالغ بر ۱۲ درصد هدر رفت واقعی شرکت کاهش یابد که این عدد معادل ۳۸۰ لیتر در ثانیه آب یا بیان دیگرمعادل حفر و تجهیز بیش از ۱۵ حلقه به همراه خطوط انتقال است.

یکی از راهکارهایی که برای رفع مشکل کم آبی در خراسان جنوبی طراحی شده است بحث انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی و شرق ایران است که پس از وعده‌های مختلف که از سال ۹۵ مطرح شده بود در دولت سیزدهم عملیات اجرایی آن آغاز شده و پروژه پیشرفت خوبی را دارد و نوید روزهای خوش برای کویرنشینان لب خشکیده خراسان جنوبی را می‌دهد.

آب دریای عمان سال ۱۴۰۴ به خراسان جنوبی می‌رسد

جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی در این زمینه با اشاره به خشکسالی ۲۰ ساله در خراسان جنوبی و تأثیر آن بر کشاورزی و دامداری استان در جمع رسانه‌ها گفته بود: در این راستا ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی در دولت سیزدهم عملیاتی شد تا بتوانیم تأثیرات خشکسالی در استان را کاهش دهیم.

وی گفت: شرکت ایمواسکو مجری ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی کشور است، خط چهار این پروژه برای سیستان و بلوچستان بود که با پیگیری‌های متعدد مدیران استانی در سال گذشته استان ما به پروژه اضافه شد و این پروژه از چابهار تا مشهد یک هزار و ۳۴۲ کیلومتر است که ۳۸۰ کیلومتر آن مربوط به خراسان جنوبی است.

وی ادامه داد: ۲۷۰ کیلومتر انشعابات آب به نهبندان، سربیشه، درمیان، بیرجند، خوسف، قاین، زیرکوه و سایر شهرستان‌ها است که ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، در مجموع برای خطوط اصلی و انشعابات آبرسانی ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون در مرحله سوم آبرسانی به استان هستیم، گفت: اواخر نیمه اول سال ۱۴۰۳ وارد مرحله چهارم آبرسانی به خراسان جنوبی خواهیم شد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۸۰ میلیون متر مکعب تخصیص آب در افق برنامه پیش بینی شده است، یادآور شد: پروژه در مرحله مسیرسازی ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد انتظار این است که کار با شتاب پیش برورد که پایان دولت سیزدهم شاهد انتقال آب به استان خراسان جنوبی باشیم.

وی افزود: هزار و ۳۴۲ کیلومتر مسیر انتقال آب از دریای عمان، چابهار تا مشهد است که ۳۸۰ کیلومتر آن در خراسان جنوبی واقع شده است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: تا پایان سال ۱۴۰۴ آب دریای عمان وارد خراسان جنوبی خواهد شد که یک اقدام بسیار بزرگ برای تأمین منابع آبی خراسان جنوبی به ویژه در بخش صنعت است.

قناعت یادآور شد: با اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان ۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد خراسان جنوبی می‌شود و در یک افق بلندمدت به سه برابر افزایش می‌یابد.

آنچه مشخص است اینکه این پروژه به لحاظ سازه‌ای از طرح‌های بزرگی است که با اجرای آن ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب به استان سیستان و بلوچستان منتقل می‌شود، ۱۰۰ میلیون مترمکعب از این آب در بخش آشامیدنی و ۱۸۰ میلیون مترمکعب نیز در بخش صنعت و خدمات مصرف خواهد شد.

در قالب این طرح اختصاص ۶۰ میلیون مترمکعب آب در سال برای مصارف صنعت خراسان جنوبی و ۱۲۰ میلیون مترمکعب در سال نیز برای مصارف صنعت خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

اکنون تمام مردم در این استان به ویژه صنعت گران منتظرند تا هر چه زودتر سال ۱۴۰۴ فرا برسد و وعده محقق نشده سالیان دور مسئولان در دولت مردمی محقق شود و رؤیای مردم خراسان جنوبی رنگ واقعیت به خود بگیرد.

کد خبر 6079451

دیگر خبرها

  • شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • بررسی پروژه‌های ریلی از جمله خط‌آهن سریع‌السیر تهران-مشهد
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • اختصاص هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به متروی قم