Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@16:39:35 GMT

چرخش سیاست ترامپ در قبال ونزوئلا

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۱۷۷۹

چرخش سیاست ترامپ در قبال ونزوئلا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، ترامپ در مصاحبه با آکسیوس در پاسخ به سؤال خبرنگار که پرسید آیا با مادورو دیدار خواهد کرد، گفت: احتمالاً درباره‌اش فکر خواهم کرد... مادورو تمایل به دیدار دارد و من هرگز مخالف دیدارها نبوده‌ام. می‌دانید که بندرت با ملاقات‌ها مخالفت می‌کنم. من همیشه می‌گویم دیدارها هیچ ضرری به ما نمی‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ همچنین در این مصاحبه به‌طور تلویحی گفت که اعتماد زیادی به خوان گوایدو، رئیس جمهوری خودخوانده ونزوئلا ندارد؛ کسی که علی رغم حمایت‌های واشنگتن نتوانست کنترل دولت ونزوئلا را به دست بگیرد. در ژانویه 2019 هنگامی که گوایدو خود را رئیس جمهوری موقت معرفی کرد، امریکا و 60 کشور دیگر که اغلب از متحدان امریکا بودند، از گوایدو حمایت کردند و او را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت شناختند. ترامپ یکبار هم گوایدو را «بتو اُ رورکه ونزوئلا» نامید که در واقع نوعی ابراز ناخرسندی از عملکرد او و شکایت از ضعف گوایدو بود. «بتو اُ رورکه»، یکی از کاندیداهای دموکرات ریاست جمهوری امریکا بود که در 14 مارس 2019 کاندیداتوری خود را اعلام کرد اما 7 ماه بعد یعنی در ماه نوامبر از رقابت‌ها کنار کشید.

اگر ترامپ با مادورو ملاقات کند در واقع سیاست خارجی دولت امریکا در قبال ونزوئلا زیر و رو خواهد شد. در حالی که مقامات ارشد کاخ سفید از جمله مایک پنس، معاون رئیس جمهور و مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا در یک سال و نیم گذشته انرژی عظیمی برای حمایت از گوایدو صرف کرده‌اند و در ماه مارس هم ویلیام بار، دادستان کل امریکا در بیانیه‌ای که علیه نیکلاس مادورو منتشر و در آن او را به «نارکوتروریسم» متهم کرد و مادورو را با عنوان «رئیس جمهوری سابق ونزوئلا» خطاب کرد.

البته به گفته یک مقام سابق دولت ترامپ که نخواسته نامش فاش شود، ترامپ پیشتر هم برای دیدار با مادورو در محافل خصوصی ابراز تمایل کرده بود و در داخل دولت او در سال‌های 2017 و 2018 این «نگرانی رایج» وجود داشت که ترامپ با مادورو دیدار کند. ترامپ در سال 2018 هم سیگنال‌هایی مبنی بر اینکه آمادگی کلی برای دیدار با مادورو دارد، فرستاد اما در عین حال تأکید کرد که «تمام گزینه‌ها» از جمله گزینه نظامی علیه ونزوئلا روی میز است. جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ هم در کتاب جنجالی خود که از امروز انتشار عمومی آن آغاز می شود، به حس شخصی ترامپ درباره گوایدو اشاره کرده و نوشته است: او [ترامپ] فکر می‌کرد گوایدو ضعیف است برخلاف مادورو که قوی است. بولتون همچنین در این کتاب علت مواضع تند ترامپ علیه مادورو را تشریح کرده و نوشته است، این یک ژست تبلیغاتی برای جلب آرای جمهوریخواهان فلوریدای جنوبی است. فلوریدای جنوبی، منطقه‌ای است که بیش از 100 هزار مهاجر ونزوئلایی را در خود جای داده و در سال 2016 ترامپ در این منطقه با کمتر از 2 درصد آرای بیشتر از رقیب دموکرات خود، پیروز شد که نتیجه رضایت بخشی نبود و ترامپ و تیمش تصمیم گرفتند با اتخاذ مواضع همسو با مهاجران ونزوئلایی در قبال دولت کاراکاس، در انتخابات 2020 نتایج بهتری در فلوریدای جنوبی به دست آورند. اما سخنان اخیر ترامپ می‌تواند تمام برنامه‌ریزی‌های انتخاباتی را خراب کند زیرا برخی از نمایندگان و سناتورهای کنگره به این سخنان واکنش نشان داده‌اند. «ژوزه خاویر رودریگرز»، سناتور ایالت فلوریدا در توئیتر نوشت: «این خیانت به مبارزه برای دموکراسی است.» دانیل لوین کاوا، فردی که برای انتخابات شهرداری منطقه «میامی دِید» فلوریدای جنوبی در سال 2020 کاندیدا شده است هم در بیانیه‌ای گفت: «این سیلی‌ای به صورت جامعه ونزوئلایی آسیب پذیر ما است.» گیمنز، جمهوریخواهی که قصد کاندیداتوری برای کنگره دارد نیز از ترامپ خواست، «به سیاست کنونی دولت در قبال ونزوئلا پایبند باشد.» او گفت: دیدارهای دیپلماتیک با مادورو هیچ کمکی به مردم ونزوئلا نمی‌کند.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واشنگتن ونزوئلا دونالد ترامپ فلوریدای جنوبی رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۱۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف

در پی انتقادات قالیباف از رویکرد اقتصادی دولت، معاون رئیسی نامه‌ای را خطاب به رئیس مجلس منتشر کرد.

به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف در دومین جلسه با مسئولان اقتصادی دولت رئیسی که چهارشنبه برگزار شده بود با تعیین یک ضرب الاجل برای دولت تاکید کرده بود؛ «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی‌مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.»

در همین راستا، معاون پارلمانی رئیس جمهور طی نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، توضیحاتی را در پاسخ به اظهارات قالیباف در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز ارائه داد.

متن نامه حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر قالیباف

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران

سلام علیکم؛

پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:

۱. دیدگاه‌های مجلس شورای اسلامی در خصوص ارز و سیاست‌های اقتصادی در چارچوب قوانین دائمی، قانون بودجه و برنامه هفتم لحاظ شده است. بدیهی است این مصوبات به عنوان قوانین بالادستی در اعمال سیاست‌های اقتصادی و ارزی دولت مدنظر قرار گرفته است.

۲. سیاست‌های اقتصادی و ارزی سال ۱۴۰۳ در چارچوب شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، با همکاری سه دستگاه اصلی اقتصادی (وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه) تهیه شده و در حال نهایی شدن در دولت می‌باشد.

۳. در سال ۱۴۰۲، سیاست‌های اقتصادی و ارزی در چارچوب اسناد بالادستی کشور تهیه و اجرا شد. این سیاست‌ها موفق شدند نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱ درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفند ماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهند. در سال ۱۴۰۲، بر اساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. تحقق این موفقیت‌ها در کنار تحقق نرخ رشد ۶ درصدی برای سال ۱۴۰۲ (رشد ۹ ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۷ درصد) بوده است. طبق گزارشات بین المللی، در سال گذشته میلادی، ایران توانست بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته باشد و جزو بالاترین نرخ‌های رشد کشورهای جهان بوده است.

۴. در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب به موقع تأمین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی ۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارزها به کالاهای سرمایه و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافت. از طرف دیگر، اختصاص ارز ترجیحی به دارو معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و تلاش شد ارز کلیه کالاهای اساسی به سرعت تخصیص و تأمین گردد به گونه‌ای که هیچ وقفه‌ای در بارگیری و تخلیه کشتی‌ها صورت نپذیرد.

۵. به منظور بهبود نظام توزیع کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند از طرح کالابرگ استفاده شد و در حال حاضر بالغ بر ۶۰ میلیون نفر (۷ دهک درآمدی) از این طرح استفاده می‌کنند که طبق آن ۱۱ قلم کالای ضروری به قیمت سال ۱۴۰۱ عرضه می‌شود.

۶. علاوه بر این، بسیاری از نیازهای تأمین نشده در دهه ۹۰ از جمله واردات خودرو، سفر حج عمره، واردات کامیون و تاکسی‌های برقی در دستور کار دولت در سال ۱۴۰۲ قرار داشت و در سال جاری شاهد نتایج آن خواهیم بود.

۷. قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم‌ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.

۸. یکی از دلایل اصلی آرامش بازارها پس از اجرای عملیات موفق «وعده صادق» وعدم تحقق برنامه دشمنان برای ایجاد اختلال در بازار ارز و کالا، بسترسازی مناسب ارزی و اقدامات انجام شده در بازار کالا بوده است. دشمنان پس از شکست خوردن در این حوزه با تقویت تحریم‌ها و اقدامات رسانه‌ای، به دنبال تشدید انتظارات تورمی و اختلال در حوزه‌های اقتصادی بویژه بازارهای ارز و کالا می‌باشند. امیدواریم مجلس شورای اسلامی با درایت و زمان‌شناسی مناسب همیشگی، دولت را در تحقق شعار سال یاری نماید.

سیدمحمد حسینی

معاون پارلمانی رئیس جمهوری

دیگر خبرها

  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • علت چرخش مچ پا چیست؟
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند