Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حشمت الله فلاحت پیشه، در ارتباط با قطعنامه اخیر شورای حکام در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: من معتقدم که اگر بخواهیم این تحولات را به روش تاریخی تحلیل کنیم باید بگوییم با توجه به آنچه که در شورای حکام گذشت باید منتظر این بود که زبان دیگری در نوع روابط ایران و دنیا شکل بگیرد.

ثمرات دیپلماسی که منجر به برجام شد، به تدریج در حال از بین رفتن است

وی با بیان اینکه اصل بر دیپلماسی است نه تنش و کشور‌ها تا آنجا که می‌توانند باید از تنش دوری کنند، گفت: از بین بردن ثمرات دیپلماسی خیلی راحت است، ولی شکل دهی به یک دیپلماسی موثر بسیار سخت است و متاسفانه ثمرات دیپلماسی که منجر به برجام شد به تدریج در حال از بین رفتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه قطعنامه اخیر شورای حکام یکی از اساسی‌ترین ضرباتی بود که به برجام وارد شد، گفت: از سوم آذر ماه ۱۳۹۳ و توافقنامه ژنو که به نوعی مقدمه برجام بود، زبان دیپلماتیکی بین ایران و کشور‌های دنیا حاکم شد و در چند سال اخیر به این زبان دیپلماتیک دو ضربه اساسی وارد شده است. یک ضربه آن ناشی از یکجانبه گرایی بود و آن خروج آمریکا از برجام است و ضربه دوم قطعنامه اخیر شورای حکام است که در واقع می‌توان گفت، اولین ضربه چند جانبه گرایانه به این روند دیپلماتیک است؛ بنابراین قطعنامه اخیر شورای حکام از نظر تاریخی مهم است و نباید نادیده گرفت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تا زمان صدور قطعنامه شورای حکام کشور‌های اروپایی سعی کردند که به گونه‌ای با یکجانبه گرایی آمریکا همراه نشوند، ولی از زمان صدور قطعنامه یک روابط جدیدی شکل گرفته و این روابط شبیه روابطی است که در سال ۲۰۰۶ بین ایران و قدرت‌های بزرگ به وجود آمد. این روابط منجر به شکل گیری زبان جدیدی در روابط ایران و قدرت‌های بزرگ شد. در آن مقطع یک فضای رادیکالی در ایران و جبهه مقابل شکل گرفت. پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت رفت و در آنجا شش قطعنامه تحریمی علیه ایران صادر شد.

این نماینده پیشین مجلس با اشاره به ادعا‌های اخیر آژانس در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران و با بیان اینکه این ادعا‌ها بر اساس دستاورد‌های جاسوسی اسرائیل مطرح شده است، گفت: در همین چهارچوب شورای حکام خواستار بازدید از سایت‌هایی شده است که بر اساس جاسوسی اسرائیل است. اسرائیل ادعا می‌کند که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ میلادی ایران، یک سری فعالیت‌های هسته‌ای انجام داده و تاسیساتی را بنا کرده که این تاسیسات را به آژانس اعلام نکرده است.

آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌خواهند پرونده هسته‌ای ایران ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل برود

فلاحت پیشه با اعتقاد بر اینکه قطعنامه شورای حکام بسیار تندتر از داده‌های اطلاعاتی است که در اختیار این شورا بر اساس ادعا‌های آمریکا و اسرائیل قرار گرفته است، گفت: آن‌ها می‌خواهند PMD یا ابعاد نظامی احتمالی پرونده هسته‌ای ایران را زنده کنند. ابعاد نظامی احتمالی که ایران توانست در قالب برجام پرونده آن را ببندد. همان بعدی که شورای حکام بر اساس آن پرونده کشور‌ها را به شورای امنیت ارجاع می‌دهد و ممکن است کشور‌ها ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل متحد قرار بگیرند. آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌خواهند پرونده ایران در این زمینه را زنده کنند و قطعنامه شورای حکام را بنیانی قرار دهند تا پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود.

برخورد رادیکالی با رای شورای حکام، احتمالا باعث ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت می‌شود

سخنگوی پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: دو کار ممکن است در این زمینه انجام شود و این دو کار نیز مبتنی بر رفتاری است که ایران انجام می‌دهد. اگر ایران بر اساس دیپلماسی و باز گذاشتن درب برای راستی آزمایی با حفظ منافع ملی قدم بردارد و چنین رابطه‌ای را با آژانس شکل دهد در این صورت می‌توان گفت، دیپلماسی همچنان زنده می‌ماند، ولی ضعیف‌تر از گذشت. چنانچه با اتفاقات صورت گرفته برخورد رادیکالی انجام شود مثل تجدید نظر در NPT و مسائلی اینچنینی ممکن است پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شود و این مسیری است که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها آنرا طراحی کرداند. آن‌ها مطمئن هستند که اگر پرونده به شورای امنیت برود آن موقع ایران دیگر نمی‌تواند رفتار تندی داشته باشد چرا که رفتار تند ایران باعث می‌شود که روسیه و چین نیز در شورای امنیت قطعنامه‌های جدید علیه ایران را وتو نکنند با این عنوان که ممکن است فعالیت‌های هسته‌ای ایران به سمت نظامی حرکت کند.

ایران باید در چهارچوب دیپلماسی، مانع از انتقال پرونده از شورای حکام به شورای امنیت شود

فلاحت پیشه افزود: لذا من معتقدم ایران باید در چهارچوب دیپلماسی مانع از انتقال پرونده از شورای حکام به شورای امنیت شود. فعالیت‌های هسته‌ای ایران نظامی نیست و منع فقهی و راهبردی در این زمینه وجود دارد و ما نباید اجازه دهیم که به مانند چند سال قبل در یک شرایط غیر عادلانه و همچنین بر اساس افراطی گری‌های زائد، پرونده به شورای امنیت برود. باید در همین شورای حکام رفع نقص کرد چرا که اگر این پرونده به شورای امنیت برود فضای تحریمی جدیدی علیه کشور شکل می‌گیرد.

نباید به رای وتو چین و روسیه در شورای امنیت خوشبین بود

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: به کسانی که فکر می‌کنند اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود در آنجا حفاظی به نام حق وتوی روسیه و چین وجود دارد باید گفت این افراد دچار خوش بینی هستند و این خوش بینی آن‌ها به لحاظ تاریخی قابل رد است چنانکه در سال‌های گذشته مشاهده کرده ایم که روسیه و چین به قطعنامه‌های ضد ایرانی در شورای امنیت رای داده‌اند.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: فضای فکری حاکم بر دو کشور چین و روسیه فضای هژمونی است و فضای فکری آن‌ها با ما متفاوت است. آن‌ها هر کاری را انجام می‌دهند که در فضای هژمونی بین المللی جایگاهی برای خود تعریف کنند و آن‌ها تا زمانی از ایران حمایت می‌کنند که به هژمونی بین المللی و جایگاه آنان لطمه‌ای وارد نشود.

وی در پایان اظهار کرد: من معتقدم تا زمانی که در شورای حکام می‌توانیم پرونده سالم خود را رفع نقص کنیم تا آن زمان خودمان مسئول پرونده مان هستیم، ولی اگر این پرونده به شورای امنیت برود آن موقع، اما و اگر‌های ناشی از تعاملات بین قدرت‌های بزرگ است که سرنوشت این موضوع و قطعنامه‌های مربوط به ایران را مشخص می‌کند و من امیدوارم که پرونده ایران به اینجا کشیده نشود. منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، قطعنامه شورای حکام ، فلاحت پیشه سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قطعنامه شورای حکام فلاحت پیشه پرونده ایران به شورای امنیت پرونده به شورای امنیت برود فعالیت های هسته ای ایران قطعنامه اخیر شورای حکام قطعنامه شورای حکام شورای امنیت بر اساس کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت

به گزارش خبرگزاری مهر، علی مطهری مسؤول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به‌کارگیری این عبارات و تاکید بر آنها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر «نظام خانواده و نقش زن در اسلام» تاکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضائیه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

جعفرپور دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

اشرف نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دانشگاه در سراسر کشور به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از تجلیل از مقام شامخ اساتید در بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی به مناسبت روز معلم خبر داد.

زینالی نماینده جهاد دانشگاهی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده از سوی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از برگزاری همایشی با حضور چهره‌های بین‌المللی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری در خصوص فلسطین خبر داد.

شایانفر معاون عقیدتی سیاسی سازمان بسیج مستضعفین نیز با بیان اینکه برنامه‌های سازمان بسیج مستضعفین در هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم سال جاری، از روز شنبه ۸ اردیبهشت تا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سه سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی پیش‌بینی شده است، گفت: رویکرد بسیج در پیاده‌سازی برنامه‌های گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی، «جهاد تبیین»، «جهاد خدمت» و «جهاد امیدآفرینی و نشاط در جامعه» است؛ همچنین با عنایت به شخصیت جامع‌الاطراف شهید مطهری، شعار «بسیج، تعالی معرفتی، نشاط معنوی» را برای هفته عقیدتی سیاسی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه قریب به ۴۰ هزار پایگاه مقاومت، ۶ هزار حوزه مقاومت، ۶۰۰ ناحیه و سپاه‌های شهرستانی و همچنین کلیه سپاه‌های استانی، برنامه‌های گسترده‌ای را به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری پیش‌بینی کرده‌اند که این برنامه‌ها از امروز در سراسر کشور آغاز خواهند شد، گفت: حضور مردمی و اجرای چندین ویژه برنامه در محل زادگاه، محل شهادت و جوار مزار شهید مطهری، از جمله رویدادهایی است که طی هفته جاری شاهد آن‌ها خواهیم بود.

صادقی نماینده وزارت کشور در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های شهید مطهری در باب آسیب‌های اجتماعی، به ذکر برخی نکات در رابطه با تعامل وزارت کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

شبرنگ نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز از فعالیت‌های صورت گرفته در خانه موزه شهید مطهری گزارشی را ارائه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رنجبر شیرازی نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، ضمن بیان خاطراتی از جلسات سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد، گفت: نمایندگی‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۶۰ کشور جهان، برنامه‌های ویژه‌ای را به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری پیش‌بینی کرده‌اند؛ همچنین ما در انتشارات بین‌المللی الهدی، چندین کتاب شهید مطهری را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و به کشورهای مختلف عرضه کرده‌ایم.

متین‌پور نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز بیان داشت: امروز در بنیاد شهید نگاه ما این است که مراسم گرامیداشت شهید مطهری به یک آئین ثابت اندیشه‌ورزی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام احدی نماینده وزارت ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی این وزارتخانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، از آغاز دوره تربیت مربی فرهنگی طی هفته جاری و همچنین دوره اخلاق حرفه‌ای ویژه ملی‌پوشان رشته‌های مختلف ورزشی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبی که قرار است در این دوره‌ها به حاضرین ارائه شود، برگرفته از اندیشه‌های استاد مطهری خواهد بود.

کاظمی نماینده سازمان صداوسیما در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، از راه‌اندازی پویش «معلم خوب» در رسانه ملی و پخش دو مستند با موضوع شهید مطهری از شبکه‌های مختلف سیما طی روزهای آتی خبر داد.

مطهر پارسا نماینده بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این بنیاد در طول سال گذشته پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مستمر نقد و نظر پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، یکی از رویه‌های ثابت بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در طول سال است.

وی همچنین خواستار استفاده حداکثری متولیان امر از اندیشه‌های شهید مطهری در باب اقناع افکار عمومی پیرامون مقوله عفاف و حجاب شد.

کد خبر 6089800

دیگر خبرها

  • یزدی ها کمترین تعداد پرونده قضائی نیروهای مسلح کشور را دارند
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد ریال در لرستان
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: غافلگیری ایران در زمان عملیات نبود، در راهبرد و تاکتیک بود
  • لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد