Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرج ناصری‌مقدم روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بقیه پول زعفران‌کاران استان هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال است که با پیگیری معاون وزیر و رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به زودی صدرصد این مطالبات پرداخت می‌شود.

وی به عرضه زعفران در بورس و صادرات آن نیز اشاره و بیان کرد: یکی از سیاست‌های مهم شبکه تعاون روستایی این استان ورود به عرصه صادرات محصول راهبردی زعفران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: تلاش می‌شود تا اتحادیه‌های تعاونی روستایی و تعاونیهای تولید فعال در خراسان رضوی به حوزه صادرات زعفران ورودی موثر کنند.

ناصری ‌مقدم افزود: گام مهم در این زمینه خرید از طریق بورس و صادرات زعفران خریداری شده است که در گام نخست پنج تن و ۴۰۰ کیلوگرم از زعفران عرضه شده خریداری و برنامه‌ریزی برای صادرات در دستور کار قرار گرفته است.

پارسال ۹ هزار و ۵۰۲ کشاورز در استان خراسان رضوی بیش از ۶۸ تن و ۸۲۵ کیلوگرم زعفران تولیدی خود را در قالب طرح یاد شده به سازمان تعاون روستایی این استان تحویل دادند.

کار خرید حمایتی زعفران از کشاورزان خراسان رضوی با برپایی ۱۸ مرکز خرید در ۱۷ شهرستان این استان صورت گرفت. 

محصول زعفران‌کاران خراسان رضوی در قالب "طرح خرید حمایتی زعفران" در چهار نوع شامل "زعفران نگین، محصول شبه‌نگین، زعفران پوشال درجه یک و محصول پوشال معمولی" سطح‌بندی شده بود. 

بر اساس این سطح‌بندی، هر کیلوگرم محصول "زعفران نگین" به قیمت ۱۰۵ میلیون ریال، "شبه‌نگین" ۹۵ میلیون ریال، "پوشال درجه یک" ۹۰ میلیون ریال و زعفران "پوشال معمولی" ۸۲ میلیون ریال از کشاورزان خریداری شده است.

پارسال ۹۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص یافته بود که حجم محصول برداشت شده از این سطح معادل ۳۲۰ تن اعلام شده است.

ظرف سالهای اخیر به طور متوسط سالانه پنج هزار هکتار به زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی افزوده شده است.

سالانه ۲۰۰ تن محصول از ۸۴ هزار هکتار مزارع زعفران ایران برداشت می‌شود که ۷۸ درصد از این حجم تولید زعفران محصول مزارع خراسان رضوی است. بیشترین زعفران جهان با سه هزار سال سابقه در شهرستانهای تربت‌حیدریه، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه‌ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی تولید می‌شود. 

بازده تولید در واحد هکتار در مزارع زعفران خراسان رضوی بطور متوسط چهار تا پنج کیلوگرم است. تقریبا همه شهرستانها خراسان رضوی بین ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار هکتار مزرعه زیرکشت زعفران دارند.

۱۳۸ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی این استان در حوزه کشت و تولید زعفران فعالیت دارند. همچنین ۸۰۰ هزار نفر در خراسان رضوی بطور مستقیم درگیر امور مربوط به کشت، تولید و برداشت زعفران هستند.

تنها منبع تامین معیشت بیش از نیمی از جمعیت روستایی خراسان رضوی کشاورزی است. ۳۶۳ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی این استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری فعالیت دارند. 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی تعاون روستایی اتحادیه زعفران و خشکبار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی تعاون روستایی تعاون روستایی خراسان رضوی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد

مصطفی مهدوی ارفع گفت: ۲۱۱ هزار و ۱۸۴ داوطلب پارسال به مراکز اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۰ هزار و ۹۴۱ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند، ادامه داد: اهدا کننده مستمر خون به کسی گفته می‌شود که حداقل ۲ بار در سال خون اهدا کند و این تعداد در سال گذشته بیش از ۸۵ هزار و ۸۱۸ نفر در استان گزارش شده است.

مسوول اداره روابط عمومی انتقال خون استان خراسان رضوی بیان کرد: بیش از ۲۹ درصد اهدا کنندگان خون استان در این بازه زمانی «با سابقه» و حدود ۱۸ درصد اهداکننده «بار اولی» هستند.

وی با بیان اینکه در کشور‌های توسعه یافته زنان نیمی از اهداکنندگان خون را شامل می‌شوند، افزود: بانوان سال گذشته ۵.۳۵ درصد معادل هشت هزار و ۶۱۵ نفر از اهداکنندگان خون استان را تشکیل داده اند.

مهدوی ارفع افزود: شاخص اهدای خون ۲۷.۲۸ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت کشور است.

هم‌اکنون ۱۴ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهر‌های خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا (ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهر‌های سبزوار، تربت‌حیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستان‌های تربت‌جام و کاشمر فعال است.

استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استان‌های تهران و فارس است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • گود مشاهیر جوین میزبان چوخه کاران
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • پاسخگویی مدیران استانداری خراسان رضوی به هم‌استانی‌ها در سامانه سامد
  • سفر جاده‌ای به خراسان رضوی ۱۷ درصد افزایش یافت