Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: حشمت الله فلاحت پیشه در ارتباط با قطعنامه اخیر شورای حکام در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: من معتقدم که اگر بخواهیم این تحولات را به روش تاریخی تحلیل کنیم باید بگوییم با توجه به آنچه که در شورای حکام گذشت باید منتظر این بود که زبان دیگری در نوع روابط ایران و دنیا شکل بگیرد.

ثمرات دیپلماسی که منجر به برجام شد، به تدریج در حال از بین رفتن است

وی با بیان اینکه اصل بر دیپلماسی است نه تنش و کشور‌ها تا آنجا که می‌توانند باید از تنش دوری کنند، گفت: از بین بردن ثمرات دیپلماسی خیلی راحت است، ولی شکل دهی به یک دیپلماسی موثر بسیار سخت است و متاسفانه ثمرات دیپلماسی که منجر به برجام شد به تدریج در حال از بین رفتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه قطعنامه اخیر شورای حکام یکی از اساسی‌ترین ضرباتی بود که به برجام وارد شد، گفت: از سوم آذر ماه ۱۳۹۳ و توافقنامه ژنو که به نوعی مقدمه برجام بود، زبان دیپلماتیکی بین ایران و کشور‌های دنیا حاکم شد و در چند سال اخیر به این زبان دیپلماتیک دو ضربه اساسی وارد شده است. یک ضربه آن ناشی از یکجانبه گرایی بود و آن خروج آمریکا از برجام است و ضربه دوم قطعنامه اخیر شورای حکام است که در واقع می‌توان گفت، اولین ضربه چند جانبه گرایانه به این روند دیپلماتیک است؛ بنابراین قطعنامه اخیر شورای حکام از نظر تاریخی مهم است و نباید نادیده گرفت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تا زمان صدور قطعنامه شورای حکام کشور‌های اروپایی سعی کردند که به گونه‌ای با یکجانبه گرایی آمریکا همراه نشوند، ولی از زمان صدور قطعنامه یک روابط جدیدی شکل گرفته و این روابط شبیه روابطی است که در سال ۲۰۰۶ بین ایران و قدرت‌های بزرگ به وجود آمد. این روابط منجر به شکل گیری زبان جدیدی در روابط ایران و قدرت‌های بزرگ شد. در آن مقطع یک فضای رادیکالی در ایران و جبهه مقابل شکل گرفت. پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت رفت و در آنجا شش قطعنامه تحریمی علیه ایران صادر شد.

این نماینده پیشین مجلس با اشاره به ادعا‌های اخیر آژانس در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران و با بیان اینکه این ادعا‌ها بر اساس دستاورد‌های جاسوسی اسرائیل مطرح شده است، گفت: در همین چهارچوب شورای حکام خواستار بازدید از سایت‌هایی شده است که بر اساس جاسوسی اسرائیل است. اسرائیل ادعا می‌کند که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ میلادی ایران، یک سری فعالیت‌های هسته‌ای انجام داده و تاسیساتی را بنا کرده که این تاسیسات را به آژانس اعلام نکرده است.

آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌خواهند پرونده هسته‌ای ایران ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل برود

فلاحت پیشه با اعتقاد بر اینکه قطعنامه شورای حکام بسیار تندتر از داده‌های اطلاعاتی است که در اختیار این شورا بر اساس ادعا‌های آمریکا و اسرائیل قرار گرفته است، گفت: آن‌ها می‌خواهند PMD یا ابعاد نظامی احتمالی پرونده هسته‌ای ایران را زنده کنند. ابعاد نظامی احتمالی که ایران توانست در قالب برجام پرونده آن را ببندد. همان بعدی که شورای حکام بر اساس آن پرونده کشور‌ها را به شورای امنیت ارجاع می‌دهد و ممکن است کشور‌ها ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل متحد قرار بگیرند. آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌خواهند پرونده ایران در این زمینه را زنده کنند و قطعنامه شورای حکام را بنیانی قرار دهند تا پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود.

برخورد رادیکالی با رای شورای حکام، احتمالا باعث ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت می‌شود

سخنگوی پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: دو کار ممکن است در این زمینه انجام شود و این دو کار نیز مبتنی بر رفتاری است که ایران انجام می‌دهد. اگر ایران بر اساس دیپلماسی و باز گذاشتن درب برای راستی آزمایی با حفظ منافع ملی قدم بردارد و چنین رابطه‌ای را با آژانس شکل دهد در این صورت می‌توان گفت، دیپلماسی همچنان زنده می‌ماند، ولی ضعیف‌تر از گذشت. چنانچه با اتفاقات صورت گرفته برخورد رادیکالی انجام شود مثل تجدید نظر در NPT و مسائلی اینچنینی ممکن است پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شود و این مسیری است که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها آنرا طراحی کرداند. آن‌ها مطمئن هستند که اگر پرونده به شورای امنیت برود آن موقع ایران دیگر نمی‌تواند رفتار تندی داشته باشد چرا که رفتار تند ایران باعث می‌شود که روسیه و چین نیز در شورای امنیت قطعنامه‌های جدید علیه ایران را وتو نکنند با این عنوان که ممکن است فعالیت‌های هسته‌ای ایران به سمت نظامی حرکت کند.

ایران باید در چهارچوب دیپلماسی، مانع از انتقال پرونده از شورای حکام به شورای امنیت شود

فلاحت پیشه افزود: لذا من معتقدم ایران باید در چهارچوب دیپلماسی مانع از انتقال پرونده از شورای حکام به شورای امنیت شود. فعالیت‌های هسته‌ای ایران نظامی نیست و منع فقهی و راهبردی در این زمینه وجود دارد و ما نباید اجازه دهیم که به مانند چند سال قبل در یک شرایط غیر عادلانه و همچنین بر اساس افراطی گری‌های زائد، پرونده به شورای امنیت برود. باید در همین شورای حکام رفع نقص کرد چرا که اگر این پرونده به شورای امنیت برود فضای تحریمی جدیدی علیه کشور شکل می‌گیرد.

نباید به رای وتو چین و روسیه در شورای امنیت خوشبین بود

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: به کسانی که فکر می‌کنند اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود در آنجا حفاظی به نام حق وتوی روسیه و چین وجود دارد باید گفت این افراد دچار خوش بینی هستند و این خوش بینی آن‌ها به لحاظ تاریخی قابل رد است چنانکه در سال‌های گذشته مشاهده کرده ایم که روسیه و چین به قطعنامه‌های ضد ایرانی در شورای امنیت رای داده‌اند.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: فضای فکری حاکم بر دو کشور چین و روسیه فضای هژمونی است و فضای فکری آن‌ها با ما متفاوت است. آن‌ها هر کاری را انجام می‌دهند که در فضای هژمونی بین المللی جایگاهی برای خود تعریف کنند و آن‌ها تا زمانی از ایران حمایت می‌کنند که به هژمونی بین المللی و جایگاه آنان لطمه‌ای وارد نشود.

وی در پایان اظهار کرد: من معتقدم تا زمانی که در شورای حکام می‌توانیم پرونده سالم خود را رفع نقص کنیم تا آن زمان خودمان مسئول پرونده مان هستیم، ولی اگر این پرونده به شورای امنیت برود آن موقع، اما و اگر‌های ناشی از تعاملات بین قدرت‌های بزرگ است که سرنوشت این موضوع و قطعنامه‌های مربوط به ایران را مشخص می‌کند و من امیدوارم که پرونده ایران به اینجا کشیده نشود.

منبع: فردا

کلیدواژه: شورای حکام شورای امنیت پرونده هسته ای ایران فلاحت پیشه پرونده ایران به شورای امنیت پرونده به شورای امنیت برود فعالیت های هسته ای ایران قطعنامه اخیر شورای حکام فلاحت پیشه کشور ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۵۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: مافیای قدرتمند خودرو مانع از ورود خودروهای باکیفیت و ارزان به کشور می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران اظهار کرد: با ناکام ماندن دلالان و مافیای صنعت خودرو در پیگیری منافع نامشروع خود در معاملات خودروهای برقی، و ناامیدی آنها از قراردادهای شهرداری تهران برای خرید این نوع خودروها، این گروه ذینفع با توسل به قدرت پول و تطمیع برخی افراد و رسانه‌ها، در تلاشند تا مانع از اجرای طرح برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی توسط دولت سیزدهم و مدیریت شهری شوند.

ثبت‌نام رانندگان تاکسی برای دریافت خودروهای برقی آغاز شد

وی افزود: برخی از وزرا، نمایندگان مجلس و شهردار تهران اخیراً به صراحت اعلام کرده‌اند که مافیای قدرتمند خودرو مانع از ورود خودروهای باکیفیت و ارزان به کشور می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • «مافیای خودرو» مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد