Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پیشگامی چینی‌ها در فضا با پرتاب آخرین ماهواره بیدو (Beidou) همچنان ادامه دارد. این ماهواره پنجاه وپنجمین و آخرین نسل از ماهواره‌ چینی بیدو است. بیدو ماموریت دارد تا سیستم موقعیت یابی را همانند برنامه GPS آمریکایی ها، راه اندازی کند و جایگزینی برای آن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعاتی قبل، در ساعت ۱۰ صبح سه شنبه پرتاب این ماهواره توسط یک موشک Long March-۳ به طور زنده از پایگاه پرتاب ماهواره Xichang به طور مستقیم، در کوه‌های جنوب غربی چین پخش شد.

حدود نیم ساعت بعد، این ماهواره در مدار مستقر شد و پنل‌های خورشیدی را گسترش داد تا انرژی خود را تأمین کند.

سومین پرتاب سیستم ماهواره‌ای ناوبری بیدو نوید بخش ارائه پوشش جهانی برای زمان بندی و پیمایش موقعیت مکانی را می‌دهد و جایگزینی برای GLONASS روسیه و سیستم‌های اروپایی گالیله و همچنین GPS آمریکا است.

اولین نسخه از بیدو در سال ۲۰۱۲ روانه فضا شد. دانشمندان در برنامه‌های آینده خواستار یک سیستم باهوش‌تر، در دسترس‌تر و یکپارچه‌تر توسط بیدو هستند که امید دارند تا سال ۲۰۳۵ به صورت آنلاین عرضه شود.

بیشتربخوانید

ایران با «بیدو» به حیاط خلوت ماهواره‌ای آمریکا می‌رود

یانگ چانگ فنگ، طراح ارشد این سیستم، گفت: راه‌اندازی پنجاه پنجمین ماهواره در خانواده بیدو نشان می‌دهد که تلاش‌های چین برای تأمین پوشش جهانی "کاملاً موفقیت آمیز" بوده است.

یانگ اضافه کرد: "در حقیقت، بیدو نشان می‌دهد که ما از تبدیل شدن به یک کشور بزرگ در زمینه فضا به یک قدرت واقعی فضایی در حال حرکت هستیم. "

برنامه فضایی چین به سرعت در طی دو دهه گذشته توسعه یافته است؛ زیرا دولت منابع اصلی را به سمت توسعه قابلیت‌های مستقل فناوری پیشرفته و حتی تسلط بر زمینه‌هایی مانند پردازش داده ۵G اختصاص می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماهواره فضایی پرتاب ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد نوعی از پوشش گیاهی بیش از تصور پژوهشگران به مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند.

با تشدید گرمایش جهانی خشکسالی، سیل و آتش‌سوزی در سراسر جهان، دانشمندان در غرب ایالات متحده برای کمک به جبران برخی از آسیب‌ها به این نوع از پوشش گیاهی که به عنوان جوندگان مشهور هستند، روی آورده‌اند.

محققان دانشگاه ایالتی بویز یوتا و دانشگاه ایالتی یوتا از داده‌های ماهواره‌ای برای شناسایی جریان‌هایی استفاده کرده‌اند که می‌توانند برای تقویت پوشش گیاهی، دوباره معرفی شوند و گسترش یایند. دانشمندان همچنین در حال ثبت چگونگی تغییر فراوانی آب و پوشش گیاهی مجاور آنها به عنوان معیاری برای سلامت محیط‌زیست هستند.

جودی برانت، دانشیار دانشگاه ایالتی بویز که رهبری تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد، می‌گوید: ارزش واقعی استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای نظارت این است که برای افرادی به کار می‌رود که روی زمین سخت کار می‌کنند و پروژه‌هایی مانند افزایش دسترسی به آب، افزایش زیستگاه ماهی‌ها و گونه‌ها را اجرا می‌کنند. 

در بیانیه قبلی ناسا گفته شده است که داده‌های ماهواره‌ای برای تعیین کمیت تأثیر این نوع از جوندگان بر اکوسیستم‌های محلی نشان از اثرگذاری قابل توجه آنها داشته است و هرچه آنها را حفظ و گسترش دهیم می‌توانیم در مقیاس بزرگ‌تری از وجود آنها برای مقابله با تغییر اقلیم بهره ببریم.

طبق دیتای یکی از مقاله‌های نیویورک تایمز، این نوع پوشش گیاهی «سلاح‌های خزدار انعطاف‌پذیری آب و هوا» هستند. آنها به طور طبیعی اطراف سدها، بر روی رودخانه‌ها و نهر‌ها به وجود می‌آیند و جریان آبی را که در منطقه فوران می‌کند، کاهش می‌دهند. پوشش گیاهی سبز را تقویت می‌کنند و به نوبه خود خطر آتش‌سوزی جنگل‌ها و اثرات خشکسالی و سیل را نیز کاهش می‌دهند. 

دانشمندان مکررا تاثیر این نوع پوشش گیاهی را بررسی و تاکید کرده‌اند، گسترش آنها فراتر از تصور آنها اثرگذار است و با تغییر اقلیم مبارزه می‌کند.

پوشش گیاهی مذکور تا اواخر دهه ۱۸۰۰ در دریاچه‌ها، نهر‌ها و مرداب‌های سراسر آمریکای شمالی رایج بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • اعتراض باشگاه استقلال به برنامه سازمان لیگ
  • اعتراض استقلال به برنامه هفته پایانی لیگ برتر
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد