Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری ایلنا، فرزاد گوهردهی در نشست خبری با اصحاب رسانه  که به مناسبت فرارسیدن هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: نخستین مرکز جامع درمان و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر مبتنی بر تداوم درمان، سالجاری در استان مازندران راه اندازی می شود.

وی افزود: در این مراکز مداخلات سم زدایی با استفاده از رویکردهای درمان و بازتوانی اعتیاد و مداومت بر مراقبت بیمار صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: بیماران پس از پذیرش در اطن مراکز، وارد مرحله سم زدایط شده و به مدت دو هفته این مرحله را می گذرانند و پس از سم زدایی به مدت 100 روز به صورت اقامتی از خ مات درمانی و اجتماعی بصورت نظامند بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه این مرکز درمانی بصورت پایلوت ویژه مردان در 4 استان کشور راه اندازی می شود سالجاری شاهد راه اندازی این مرکز در استان مازندران خواهیم بود و البته راه اندازی مرکز بانوان نیز پیشنهاد شد در صورت تایید سازمان بهزیستی کشور بانوان هم از خدمات مرکز جامع درمان و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر مبتنی بر تداوم درمان باشیم.

گوهردهی ضمن اشاره به خدمات ارائه شده توسط دفتر اعتیاد معاونت امور پیشگیری بهزیستی در راستای کاهش اعتیاد ،اظهار کرد: در حال حاضر 62 مرکز درمان اعتیاد سروپایی تحت نظارت بهزیستی استان فعالیت دارند که افراد تا سه ماه در این مراکز نگهداری می شوند .

وی با بیان اینکه از این تعداد، یک مرکز دولتی و 61 مرکز غیر دولتی هستند،افزود: 167 نفر در مرکز دولتی و هفت هزار853 نفر در مراکز غیر دولتی از خدمات بهزیستی بهره مند شدند.

گوهردهی ادامه داد: در مراکز اقامتی (بهبودی میان مدت ) به 14 هزار 870 نفر و در دو مرکز شلتر یا سرپناه به  778 نفر در  سال 98 خدمات ارائه شد.

وی همچنین از فعالیت دو مرکز درمان اجتماع مدار(TC) به منظور ارائه خدمات پس از سم زدائی با هدف تغییر رفتار و بازگشت فرد به خانواده و جامعه خبر داد و افزود: 27 نفر در سال گذشته از خدمات این مرکز بهره مند شدند.

به گفته مدیر کل بهزیستی مازندران در سال قبل یکهزار و 504 نفر از معتادین از 9 تیم سیار خدمات گرفتند.

گوهردهی به مرکز با روش متادون درمانی (MMT) هم اشاره کرد و ادامه داد: افراد زیادی به این مراکز مراجعه کرده و موفق به ترک اعتیاد می شوند.

این مسئول به خدمات بهزیستی در حوزه حمایت از معتادان بهبودیافته اشاره کرد وافزود: بهزیستی بمنظور حمایت از این افراد و برای بازگشت آنان به جامعه، تسهیلات اشتغال به آنان پرداخت می کند.

وی افزود: از مجموع تسهیلات اشتغالزایی56 میلیارد تومانی سال قبل 12 میلیارد تومان به معتادین بهبود یافته پرداخت شد .

مدیر کل بهزیستی مازندران با اشاره به بازگشت مجدد درصد کمی از معتادان بهبود یافته ادامه داد: حمایت شغلی، خانواده و تغییر نگرش خانواده نسبت به معتاد بهبود یافته از راههای موثر در کاهش بازگشت به اعتیاد این افراد است.

وی افزود: پذیرش در سرپناه های شبانه هفته ی آتی با رعایت پروتکل های بهداشتی صورت می پذیرد.

گوهردهی گفت: بنا داریم در آینده سند وضعیت اعتیاد در استان را طراحی کنیم.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان مازندران بهزیستی درمان معتاد مواد مخدر درمان و بازتوانی راه اندازی مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۱۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • بهره مندی بیش از ۳۳ هزار نفر از خدمات مشاوره‌ای بهزیستی چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده‌ای نزدیک
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است