Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@08:21:32 GMT

سیروانِ ایلام زیر پای مردم روستا، مدفون است

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۲۳۳۴

سیروانِ ایلام زیر پای مردم روستا، مدفون است

«محوطه شاخص و تاریخی سیروان در روستای سراب کلان فعلی، در زیر بافت روستای جدید مدفون شده‌اند و احداث روستای جدید بافت تاریخی محوطه را به شدت تخریب کرده و حتی این روند همچنان با انجام فعالیت‌های عمرانی و کشاورزی ادامه دارد»

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، شهلا احمدی - سرپرست پروژه «بررسی باستان شناسی بخش کارزان شهرستان سیروان با تاکید بر محوطه تاریخی سیروان» - پروژه بررسی باستان‌شناسی بخش کارزان شهرستان سیروان در استان ایلام با تاکید بر محوطه تاریخی سیروان انجام شد که در نهایت به شناسایی و ثبت ۶۵اثر فرهنگی –تاریخی از دوران پیش تاریخ تا دوران تاریخی و اسلامی منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به این‌که بررسی این بخش در محدوده‌ای با وسعت ۴۱۲ کیلومترمربع با هدف شناسایی و ثبت آثار و استقرارهای باستانی و شناخت نسبی از دوره‌های سکونت در منطقه انجام شد، انجام این پروژه را در راستای تکمیل نقشه باستان شناسی کشور دانست.

او با بیان این‌که در راستای انجام این پروژه همه‌ی محدوده مورد مطالعه (شامل دشت و ارتفاعات) با روش پیمایشی نیمه فشرده، پیمایش و بازنگری و در مجموع ۶۵ اثر فرهنگی- تاریخی مانند تپه، محوطه، بنا، گورستان، غار و پناهگاه صخره‌ای از دوران پیش تاریخ تا دوران تاریخی و اسلامی شناسایی و ثبت شد، ادامه داد: بیشترین آثار شناسایی شده در این پروژه به دوره ساسانی متعلق است که شاخص‌ترین اثر نیز متعلق بع محوطه تاریخی سیروان است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یک شهر ساسانی- اسلامی به شماره ۴۱۶۵ در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده است.

وی با تاکید بر این‌که در بررسی کلی منطقه، محوطه شاخص و تاریخی سیروان در روستای سراب کلان فعلی به شکل جداگانه و با روش سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: در وضعیت کنونی این محوطه و بناهای متعدد آن در زیر بافت روستای جدید مدفون شده‌اند.

سرپرست هیئت باستان شناسی با بیان اینکه احداث روستای جدید بافت تاریخی محوطه را به شدت تخریب کرده و متاسفانه این روند همچنان با انجام فعالیت‌های عمرانی و کشاورزی ادامه دارد، افزود: در بررسی سیستماتیک انجام شده محدوده این محوطه تا شعاع دورتر از آثار موجود و حریم تعیین شده برای اثر به صورت پیمایشی کاملا فشرده مورد بررسی قرار گرفت که در راستای این اقدام؛ ابتدا گستره‌ی محوطه سیروان با استفاده از نرم افزار Google Earth شبکه بندی و پیمایش درهر شبکه به صورت جداگانه انجام و به تمامی آثار و مواد فرهنگی سطح الارضی بدست آمده از شبکه ها شامل سفال، قطعات شیشه و جوش کوره و ... نقاط GPS  مجزا اختصاص داده شد.

او با اشاره به این‌که در بررسی بافت مسکونی محوطه نیز برای تمام سازه‌های معماری مشهود یک کدGPS  جدا تعریف و اطلاعات آنها ثبت و ضبط شد، بیان کرد: در جریان پروژه بررسی بخش کارزان داده‌های ارزشمندی به دست آمد که اطلاعات نهایی پس از انجام مطالعات تکمیلی منتشر می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محوطه تاریخی سیروان ايلام تاریخی سیروان باستان شناسی روستای جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۲۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،هوشیاراحمدیان اظهار داشت:خط انتقال آب روستای آبخورده به طول ۸۰۰ متر و با سایز لوله ۶۳ پلی اتیلن و از طریق مسیر سخت و سنگی کوهستان و به صورت دستی با مشارکت اهالی روستا انجام شد.   وی افزود: با اتمام این خط انتقال که از چشمه جدید روستا و با احداث مخزن بتنی ۲۰ مترمکعبی انجام گرفت مشکل آب شرب ۴۵ خانوار با ۲۰۳ نفر جمعیت رفع شد.

دیگر خبرها

  • بررسی روند عملیات اجرایی آبرسانی به ۲ روستای بوکان
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • مشکل کم‌آبی ۶۹ روستای استان ایلام در سال جاری برطرف می‌شود
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران