Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، پایگاه عربی ۲۱ در مقاله‌ای به قلم «فراس ابوهلال» نوشت:

 پس از اظهارات «عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهوری مصر درباره دخالت نظامی در لیبی این پرسش در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مطرح است که چرا لیبی به جای اتیوپی؟

پس از پایان جنگ جهانی دوم دیگر جنگ به عنوان گزینه و راهکار کارآمد برای حل بحران‌ها نیست، چرا که آمریکا که خود را قوی‌ترین کشور در جهان می‌داند، نتوانسته اهداف خود را از طریق جنگ چه در افغانستان، ویتنام، کوبا و عراق محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی سقوط شوروی سابق، دشمن نخست آمریکا نیز از طریق جنگ صورت نگرفت بلکه بیشتر به دلایل داخلی بود تا عوامل خارجی .

حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا مصر باید از جنگ پرهیز کند؟

دلایل فراوانی وجود دارد که مصر باید از فکر کردن به گزینه نظامی چه در لیبی و یا اتیوپی اجتناب کند.

نخستین دلیل اینکه جنگ‌ها چنانکه گفتیم، نمی‌توانند راهکاری برای حل بحران‌های مصر باشند. هیچ سناریویی مبتنی بر معادلات سیاسی و نظامی وجود ندارد که پیش بینی کند ورود مصر به جنگ در لییی یا اتیوپی تفریحی است که از خلال آن اهداف و منافع خود را محقق کرده و به همین سادگی نیز به آن پایان دهد. گویی طرف‌های دیگر جنگ دست‌بسته نشسته و قادر به پاسخ نیستند.

دلیل دوم مرتبط با هزینه اقتصادی هنگفت جنگ به ویژه در سایه پیشرفت جنگ افزارها در جهان و افزایش هزینه تولید و خرید آن است بنابراین مصر وارد هر جنگی که شود، هزینه سنگینی به اقتصاد این کشور وارد کرده و مانع امکان اصلاح اقتصاد ورشکسته آن و ناامیدی از توسعه می‌شود.

سوم اینکه جنگ هزینه انسانی سنگینی برای مصر خواهد داشت. در سایه تحول گسترده و قدرت تخریبگر سلاح‌های مدرن خسارت‌های جانی زیادی به همه طرف‌های جنگ وارد می‌شود و هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که جنگ در خاک لیبی یا اتیوپی باقی مانده و به اراضی مصر کشیده نشود. این جنگی فراگیر خواهد بود و همه تاوان آن را پرداخت خواهند کرد و چه بسا اگر هزینه جنگ بسیر بالا رود، موجب سقوط خود نظام شود.

علاوه بر این، یک دلیل خارجی بسیار مهم برای اجتناب مصر از جنگ وجود دارد و آن اینکه آمریکا مانع هر نوع جنگی بین متحدان خود خواهد شد. بدیهی است که مصر و اتیوپی و ترکیه کشورهای متحد واشنگتن هستند. صرف نظر از اختلافاتی که گاهی بین آنها پیش می‌آید، اما این کشورها در نهایت متحد یکدیگر هستند و جنگ آنها با یکدیگر به نفع واشنگتن است.

به همین دلایل ما معتقد هستیم که مصر هیچ اقدامی برای جنگ در خارج از خاک خود نخواهد کرد و تهدیدهای رئیس کودتای اخیر در این کشور درباره لیبی و اشاره برخی شخصیت‌های مصر به احتمال جنگ در اتیوپی صرف پیام‌هایی برای مصرف داخلی و یا خارجی است.

چگونه مصر از جنگ دوری کند؟

حال که پرسش جنگ منتفی است، پرسش مهمتر اینکه مصر چگونه باید از جنگ اجتناب کرده و منافع خود را همزمان محقق کند؟

کشورها منافع خود را از یک سو از طریق قدرت بازدارندگی و از سوی دیگر  قدرت نرم در برابر دشمنان و متحدانشان محقق می‌کنند. اما مصر چنین قدرتی را در زمان «حسنی مبارک»، دیکتاتور پیشین این کشور از دست داد و دیگر نفوذ و تاثیر در کشورهای آفریقایی و غیر آفریقایی ندارد و تنها نقشی که در منطقه بازی می‌کند، مسئله فلسطین به دلیل مرز حغرافیایی با نوار غزه است.

مصر هیچ گزینه‌ای غیر از فعال سازی روابط آفریقایی خود در تلاش برای ایجاد راهکار صلح آمیز با اتیوپی نداشته و این موضوع به یک سیاست کارآمد و دیپلماسی فعال در قبال کشورهای عربی و غیر عربی نیاز دارد و باید در زمینه سد النهضه هماهنگی درست و مناسبی با سودان داشته باشد و اتیوپی را به سازش اقناع کند.

در زمینه حل بحران لیبی نیز مصر که از سوی اکثریت مردم لین کشور متهم به جنایت جنگی است، نمی‌تواند اعمال نفوذ کند و بنابراین ابتکار عمل موسوم به بیانیه قاهره نمی‌تواند راهکاری برای بحران و بزرگنمایی نقش مصر باشد. 

اگر مصر می‌خواهد از منافع خود حمایت کند، هیچ گزینه‌ای غیر از هماهنگی با الجزایر و مراکش برای آغاز گفت‌وگوی جدی که به دستاوردهای کنفرانس برلین و توافق الصخیرات احترام گذارد و نیز برقراری روابط با دولت وفاق و اقناع آن به عدم دشمنی قاهره پیش رو ندارد. 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: لیبی السیسی اتیوپی دخالت نظامی منافع خود حل بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

رییس‌جمهور گفت: ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

به گزارش مشرق، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس جمهور افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس جمهور بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید.

رئیسی یادآور شد: خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد. باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد.

در حال تکمیل

دیگر خبرها

  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی؛ نشانه تحریم‌ناپذیری ایران
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند