Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «احمد هنری» مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در گفتگو با خبرنگار ایلنا درباره دستورالعمل ابلاغ شده از سوی رییس قوه قضاییه برای تعامل با سازمان‌های مردم نهاد گفت: در دستورالعمل ابلاغ شده از سوی آیت‌الله رییسی به مجموعه معاونت پیشگیری به موضوعات مختلفی اشاره شده است و هدف از آن این بوده است که برای انجام یک سری از وظایف حاکمیتی که به عهده قوه قضاییه تعیین شده است از ظرفیت‌های نهادهای مردمی استفاده شود، برهمین اساس نیز این دستورالعمل به معاونت پیشگیری ابلاغ و کارگروه‌هایی تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شناسایی سمن‌ها و نهادهای مردمی ادامه داد: در ابتدا معاونت و اداره کل مشارکت‌های مردمی بانک اطلاعاتی را ایجاد کردند تا سمن‌‌ها و نهادهای مردمی که می‌توانستند در این راستا به ما کمک کنند شناسایی شوند، در حال حاضر نیز این کار تقریبا تمام شده است و بانک اطلاعاتی کامل شده است. نمی‌توانم بگویم این کار بی‌نظیر است، اما کار کم‌نظیری است و از تمام استان‌‌ها اطلاعات جمع‌آوری شده است و سعی کرده‌ایم با سرشبکه‌ها و انجمن‌‌ها و نهادهای مردمی جلسه داشته باشیم در هفته گذشته نیز با انجمن‌های سلامت که حدود هزار سمن زیرمجموعه دارد، جلسه داشتیم.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به جلسات برگزار شده توسط این معاونت با سمن‌های مختلف تصریح کرد: در این جلسات محورها تعیین و مشخص شده است که به چه صورتی می‌توانند عمل کنند و تعامل و هم‌افزایی معاونت را توضیح داده‌ایم. الان جلسات ادامه دارد و تدوین راهنمای اجرایی هم که در این دستورالعمل به آن اشاره شده، تقریبا نهایی شده است، اظهارنظر در تمام استان‌‌ها و همه سمن‌‌ها جمع‌آوری شده است.

بخشی از وظایف حاکمیتی قوه قضاییه به عهده نهادهای مردمی گذاشته می‌شود

هنری با تاکید براینکه در تعامل با سمن‌ها یک سری از وظایف حاکمیتی که در قوه قضاییه تعریف شده است به عهده نهادهای مردم گذاشته می‌شود، خاطرنشان کرد: در ابتدای شروع کار یک سری از نهادها تمایلی برای همکاری با قوه قضاییه نداشتند، از همین‌رو ما تلاش کردیم تا حساسیت‌های اولیه را کم کنیم و در جلسات با سمن‌ها اعلام کردیم با توجه به دستور رییس قوه قضاییه تمایل به همکاری با سمن‌ها را داریم تا آنها بتوانند در برنامه تحول قوه قضاییه به ما کمک کنند. درحال حاضر  نیز این بستر همکاری آماده شده است و سمن‌‌ها به صورت دائم به مجموعه ما در حال رفت و آمد هستند.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید در دستورالعمل یک سری الزامات و یک سری اقدامات در نظر گرفته شده است. در خصوص اجرای الزامات برای آنها زمان تعیین شده است و تلاش کردیم تا حدودی با توجه به وضعیت کرونا زمان‌بندی در این الزامات رعایت شود و قرار است، گزارش نهایی کارهای انجام شده در این راستا خدمت ریاست قوه قضاییه اعلام شود.

بین سمن‌ها تقسیم کار  شده است

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه همکاری ما با سمن‌ها براساس وظایفی است که آنها برای خودشان تعریف کرده‌اند، تصریح کرد: برخی از سمن‌ها در حوزه سلامت، برخی در حوزه محیط‌زیست و برخی در سایر حوزه‌های دیگر فعال هستند، از همین‌رو ما تقسیم کاری انجام داده‌ایم تا تداخلی در کار سمن‌ها ایجاد نشود و ما نیز بدانیم که کدام سمن چه ظرفیتی دارد و متناسب با ظرفیت آ‌نها بتوانیم تعامل لازم را داشته باشیم.

هنری با بیان اینکه در حقیقت همکاری با سمن‌ها موضوع محور شده است، گفت: کارگروه‌های تشکیل شده متناسب با سرشبکه‌هاست و قرار است این سرشبکه‌ها سمن‌‌ها را در استان‌ها به ما معرفی کنند تا این سمن‌ها تحت پوشش ما قرار گرفته و آنها را به معاونت‌های اجتماعی استان‌ها مرتبط کنیم تا هم کار تسریع شود و هم چابک‌سازی صورت بگیرد.

وی در واکنش به اینکه در حال حاضر برخی از سمن‌های کودکان کار در دادگاه‌ها برای اثبات تخلفات خانواده‌ها با مشکلاتی روبرو هستند، تصریح کرد: این موضوع نیز در دستورالعمل اشاره شده است که روسای دادگستری‌ها و محاکم در راستای این دستورالعمل با سمن‌ها ارتباط داشته باشند. همچنین یکی از الزامات این دستورالعمل ایجاد یک سامانه است که در حال حاضر کارهای آن انجام شده است. این سامانه، سمن‌ها را نسبت به ارتباط‌شان با قوه‌قضاییه دسته‌بندی می‌کند، یعنی به راحتی قاضیان در دادگستری‌ها و محاکم می‌توانند از روی این سامانه سمن مربوطه را شناسایی کرده و کودک و یا زن بی‌سرپرست را به آن سامانه معرفی کنند.

دستورالعمل تعامل با سازمان‌های مردم نهاد به تمام استان‌‌ها ابلاغ شده است

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درباره همکاری مسئولان استانی با سمن‌ها گفت: دستورالعمل به تمام استان‌‌ها ابلاغ شده است و اجرای آن الزامی است و روسای دادگستری‌ها در استان‌ها به این دستورالعمل واقف هستند. همچنین معاونت‌های پیشگیری در استان‌ها هم کاملا به این قضیه واقف هستند و همکاری لازم را دارند و در مجموع بازخورد خوبی داشته است. در حال حاضر نیز تمام استان‌‌ها به ما اعلام کرده‌اند که چه تعداد سمن در چه زمینه‌ای در استان‌‌ها فعال هستند و اطلاعات آنها در بانک اطلاعاتی مشخص شده است.

هنری در پاسخ به این سوال که در چه زمانی می‌توانیم نتیجه اقدامات انجام شده براساس این دستورالعمل را شاهد باشیم، خاطرنشان کرد: از آنجا که قوه قضاییه با ورودی شدیدی از پرونده‌ها مواجه است، رییس قوه قضاییه به این نتیجه رسیده است که برای کاهش پرونده‌های ورودی از ظرفیت‌ نهادهای مردمی نیز استفاده شود تا ما بتوانیم ورود پرونده‌ها را به دادگستری کاهش دهیم. یکی از راه‌هایی که بعد از انقلاب رییس قوه قضاییه به آن رسیده است این موضوع است که باید از ظرفیت نهادهای مردمی استفاده شود. ما خوشبین هستیم که تا پایان سال ۹۹ یک خروجی و اثربخشی خوبی از ورود سمن‌‌ها به برخی از وظایف حاکمیتی قوه قضاییه شاهد باشیم. در این دستورالعمل نیز ذکر شده است که تا پایان سال باید اثربخشی این دستورالعمل را به ریاست قوه قضاییه گزارش دهیم.

در ایام کرونا پرونده‌های ورودی زیادتر شده است

وی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی می‌کنید؛ با استفاده از این دستورالعمل چقدر با کاهش ورودی پرونده‌ها مواجه شوید، تصریح کرد: برخی از مسائل سیاسی، اقتصادی و موضوعاتی که در سطح کشور ایجاد می‌شود، در شکل‌گیری پرونده‌ها متفاوت است و گاهی اوقات براساس یک اظهار ظر و یک سیاست‌گذاری ورودی پرونده‌ ما زیاد می‌شود. به طور مثال در ایام کرونا ورودی پرونده‌های ما زیادتر شده است، اما این دستورالعمل بسیار جامع است و می‌تواند به بدنه قوه قضاییه کمک کند و ما حداکثر استفاده از نهادهای مردمی را داشته باشیم ما نیز خوشبین هستیم، چرا که نهادهای مردمی با یک دیدگاه مثبت وارد شده‌اند.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درباره سامانه سجام تصریح کرد: بیش از دو سال است که عملیاتی شده است و یکی از سامانه‌های موثر و اثربخش بوده است. ما در این سامانه پیش‌بینی کرده‌ایم که براساس برنامه حدود دو میلیون دیده‌بان در این سامانه ثبت‌نام کنند، الان حدود بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این سامانه به صورت دیده‌بان ثبت‌نام کرده‌اند.

هنری درباره استفاده از ظرفیت سامانه سجام برای کاهش مشکلات در حوزه کارگری نیز گفت: ما معتقدیم محیط‌های کارگری حداکثر استفاده را می‌توانند از این سامانه داشته باشند و به طور قطع این سامانه می‌تواند بسیاری از مشکلات حوزه کار و کارگری را به سرعت حل کند، این سامانه به صورت مستقیم در ارتباط با دادگستری‌هاست و گزارشاتی که به این سامانه ارسال می‌شود، بعد از صحت‌سنجی که انجام می‌شود، کامل در اختیار دادستان شهرستان قرار می‌گیرد و به مشکلی که از این طریق گزارش شده است به سرعت رسیدگی می‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: احمد هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۶۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد

 ملک رئیسی دستیار فرماندار در امر مردمی سازی در شورای مردمی سازی فرمانداری سرباز  سخنان خود را با  فرمایشات مقام معظم رهبری شروع کردند و گفتند اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصه‌ی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد که ... بایستی فعّال بشود، باید از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود.

ملکرئیسی  گفت: جلسات شورای مردمی با دستور کار تبیین شعار سال و بررسی مسائل و مشکلات آب شرب شهرستان می باشد.

وی افزود: با عنایت به اینکه نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری سال« جهش تولید با مشارکت مردم» نشان از آن دارد که اقتصاد کشور بیمار است و انتخاب شعارهایی با موضوع تولید و اقتصاد در ۱۶ سال گذشته مهر تاییدی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال که ضعف اساسی کشور را در حوزه اقتصادی دانستند.

دستیار فرماندار شهرستان سرباز در امر مردمی سازی عنوان کرد طبق گفته مقام معظم رهبری تنها راه برون رفت از مشکلات و نجات کشور  رونق تولید و اقتصاد می باشد و تنها نسخه شفابخش اقتصاد بیمارگونه کشور، تغییر و تحول اساسی و  ورود انقلاب جهادی در اقتصاد می باشد.

ملک رئیسی در ادامه اشاره به مشکلات، معضلات و مطالبه ی مردم شهرستان سرباز  بیان کردند اگر  در دو حوزه  آب شرب بهداشتی و کشاورزی  بصورت برنامه ریزی اصولی و هدفمند  ورود کنیم و مشکلات این دو حوزه را با مشارکت مردم و دولت بصورت جهادی مرتفع کنیم  بار سنگینی از دوش ملت و دولت برداشته می شود و رضایت عمومی مردم در شهرستان بیشتر خواهد شد.

وی تاکید کرد: در حوزه کشاورزی باید برنامه ریزی درستی جهت برند نمودن محصولات انحصاری شهرستان و فرآوری محصولات کشاورزی بخصوص خرمای شهرستان و بهبود اقتصاد کشاورزان  می تواند نقطه عطفی در تحقق شعار سال در شهرستان باشد.

اربابی معاون فرماندار ضمن تشکر از نگاه امیدبخش دستیار مردمی در حوزه های مختلف، مدیران و مسئولان ادارات و سازمان ها و خیرین شهرستان را در تحقق اهداف کلان شهرستان تشویق نمود و بحث کشاورزی را از مهمترین و بهترین پتانسیل های مردم شهرستان دانست و در برنامه ریزی جهت رفع مشکلات این حوزه نیز تاکید نمود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • تولید قوی در گرو استفاده از ظرفیت مردم 
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • هشدار نسبت به برخورد قضایی با تخلفات شهری
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه