Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@13:13:58 GMT

نظام رتبه بندی دانشگاهها تغییر می کند

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۶۶۰۳

نظام رتبه بندی دانشگاهها تغییر می کند

به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانیان در حاشیه صدوسی‌وسومین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به ارائه گزارشی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها باید به سمت ماموریت‌های ویژه سوق پیدا کنند و رویکرد حل مساله در این دانشگاه‌ها تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو در جلسه اخیر گزارش بسیار خوبی از سوی معاون آموزشی وزارت بهداشت ارائه شد و در این گزارش بیان شده بود که ماموریت‌های دانشگاه‌ها در حوزه بهداشت و سلامت در استان‌های مختلف به چه شکلی توزیع شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن تعدادی از اعضاء درخواست کردند که معاون آموزشی وزارت بهداشت در مورد ویروس کرونا گزارش به روز شده‌ای را ارائه کنند که اعضاء جلسه از تلاش‌های شبانه روزی ستاد مقابله با کرونا تقدیر و تشکر کردند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور دستور جلسه دوم را موضوع ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها ذکر کرد و یادآور شد: بحث اصلی امروز ستاد نقشه جامع علمی کشور در خصوص اصلاحات و اختیاراتی بود که دانشگاه جامع امام حسین (ع) برای ارتقاء آیین نامه خود درخواست کرده بود.

وی در ادامه افزود: مشکلی که در خصوص ارتقاء دانشگاه‌ها وجود دارد این است که دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند که ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها را قبول دارند ولی معتقد هستند که باید این ماموریت‌ها از طریق دستگاه‌های اجرایی و صنعتی و دستگاه‌هایی که دارای بودجه‌های کافی و قراردادهای زیادی با کشورهای صنعتی دارند به دانشگاه‌ها واگذار شود و ما به دنبال این موضوع هستیم.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه خوشبختانه دانشگاه جامع امام حسین (ع) این ماموریت‌ها را دارد، خاطر نشان کرد: مدارک این دانشگاه را مشاهده کردیم که از جانب مقام رهبر معظم انقلاب و ستاد کل فرماندهی کل قوا ماموریت‌های ویژه‌ای به این دانشگاه ابلاغ شده است ضمن آنکه از طرف فرماندهی سپاه  پاسداران انقلاب اسلامی ماموریت‌های فنی و صنعتی و همچنین ماموریت‌های حوزه مدیریتی و علوم انسانی به این دانشگاه ابلاغ شده است.

کبگانیان با بیان اینکه این دانشگاه در ماده سوم آیین نامه ارتقا که شامل بخش پژوهشی است تکیه ویژه به حل مساله دارد، اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد اساتید در شاخص پژوهشی از طریق اندازه‌گیری  شاخص‌هایی چون ثبت اختراع و انتشار مقالات و کتب مورد ارزیابی قرار گیرند و در ماده 4 آیین نامه این دانشگاه بر مساله یابی تاکید شده است.

وی ادامه داد: در بند اجرایی دانشگاه‌ها، برای اساتید مسوولیت‌هایی تعریف شده است و دانشگاه امام حسین درصدد است علاوه بر آن مسوولیت‌ها، اعضای هیات علمی این دانشگاه با همکاری دستگاه‌های اطرف قراردادشان مساله یابی کنند و بتوانند مسائل را تعریف و به صورت پروژه اجرایی کنند.

قائم مقام ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور افزود: در این جلسه پس از بحث‌های مفصل و با توجه به اقدام ملی ۲۱ از راهبرد کلان ۶ نقشه جامع کشور که در آنجا ما وظیفه داریم به عنوان نقشه جامع کشور آئین‌نامه ارتقاء را بازنگری کنیم و در مورد دانشگاه امام حسین(ع) نیز مقرر شد برای مدت زمان ۴ سال اختیار برای اعمال تغییرات در ارتقا اعضای هیات علمی این دانشگاه داده شد.

کبگانیان دانشگاه امام حسین را از جمله دانشگاه‌های دستگاهی در حوزه دفاعی کشور دانست و گفت:  است، قرار شد دانشگاه امام حسین(ع) چهار سال این آیین نامه را بصورت آزمایشی انجام دهند و موظف شدند گزارش‌ها را طبق مصوبه به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی ارائه کنند تا بعد از این مدت یک جمع بندی شود و گام های بعدی این کار به پیش رود.

وی اظهار امیدواری کرد که سایر دانشگاه های کشور نیز به ماموریت های خاص خود توجه داشته باشند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: وزیر علوم نیز در جلسه امروز بر تسریع ماموریت گرا کردن دانشگاه‌ها تاکید کرد و ما هم از وزارت علوم درخواست کردیم که ماموریت گرا شدن دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار دهد به ویژه آنکه زیرنظام‌های مختلف آموزشی باید ماموریت‌های خاصی داشته باشند و ممکن است این امر مقداری رعایت نشود.

کبگانیان یادآور شد: علاوه بر آن از وزارت علوم خواستیم که نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها صرفا بر اساس مقالات ISI نباشد و طبق سند آمایش نظام رتبه بندی دانشگاه ها باید بر اساس شاخص های خاصی باشد و وزارت علوم نیز این موارد را کتبا به ما اعلام خواهند کرد تا برای تصویب در دستور کار قرار گیرد.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر اینکه ما با شاخص  ISI مخالفتی نداریم، خاطر نشان کرد: خروجی پژوهش‌ها که به صورت مقاله در ISI، اسکوپوس و  ISC  و مجلات معتبر مورد قبول است، مقاله باید محصول جانبی حل یک مسئله باشد، به طوریکه مسئله‌ای حل و ثبت شود و وزارت علوم نظام رتبه بندی را بازنگری خواهد کرد و ما وظیفه داریم شاخص‌های رتبه بندی را در ستاد مورد بررسی قرار دهیم.

کد خبر 4956916 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: ستاد نقشه علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا دانشگاه آزاد اسلامی امتحانات پایان ترم دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان دانشگاه ها آموزش مجازی منصور غلامی مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های ایران سازمان امور دانشجویان وزارت بهداشت مجتبی صدیقی دانشگاه امام حسین نظام رتبه بندی ماموریت ها دانشگاه ها وزارت علوم آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۶۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام خلیج فارس همیشه ماندگار است

نقشه نگار پیشکسوت و پژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، محمدرضا سحاب امروز در نشست علمی خلیج فارس که به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور جمعی از پژوهشگران در کیش برگزار شد، اظهار داشت: قدمت نقشه‌های موجود از خلیج فارس در اسناد تاریخی به بیش از پنج هزار پیش باز‌می‌گردد.

وی بیان داشت: ما بیش از 25 هزار نقشه تاریخی و معاصر جهان را به زبان‌های مختلف از کتابخانه‌های سراسر جهان جمع‌آوری کردیم که تقریباً در تمام آنها نام خلیج فارس به‌درستی درج شده است.

نقشه‌نگار پیشکسوت وپژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است و این توطئه‌های استعمار است که با هدف گرفتن وحدت مردم، سعی در تغییر این نام دارد که به طور یقین هیچ‌گاه موفق نخواهد بود.

نگاهی به تاریخچه و اسناد قدیمی خلیج فارس

سیدعلیرضا فاطمیان‌پور نیز در این مراسم با تقدیر از محمدرضا سحاب و پیروز مجتهدزاده پژوهشگران کشور، گفت: حوزه فرهنگی این سازمان در سه بخش تقویت هویت ملی، مذهبی و محلی برنامه ریزی و فعالیت می‌کند و این مراسم با هدف تقویت هویت ملی برنامه ریزی و برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: دانش آموزان، مرزبانان آینده ایران اسلامی هستند و حضور آنان در کنار بزرگان علمی کشور، اقدامی هدفمند برای آشنایی نسل جدید با تلاش و پژوهش‌های انجام شده در حوزه خلیج فارس و اهمیت جهانی خلیج فارس است.

یادآور می‌شود، دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالی‌ها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده و در همین راستا برای حقانیت این نام مقدس و حساس برای ایرانیان برنامه‌‌های متنوعی در استان هرمزگان و جزایر آن از کیش و قشم به اجرا درمی‌آید.

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه