Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در بخشی از کتاب خود نوشته که رئیس‌جمهور آمریکا از نخست‌وزیر ژاپن خواسته بود که میان واشنگتن و تهران میانجیگری کند که البته امیدی به موفقیت این مأموریت نداشت.

به گزارش مشرق، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در بخشی از کتاب جنجالی اخیر خود تحت عنوان «اتاقی که در آنجا اتفاق افتاد» تصریح کرده است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا سال گذشته میلادی (۲۰۱۹)، از «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن درخواست کرده بود که میان واشنگتن و تهران میانجیگری کند که البته امیدی نداشت که آبه بتواند در این مأموریت موفق عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبه شینزو در ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۹۸) به ایران سفر کرد و در آن زمان یکی از مقام‌های وزارت خارجه ژاپن در محل سفارت ژاپن در تهران اعلام کرد که آبه شینزو در سفر به تهران به دنبال میانجیگری بین ایران و آمریکا نیست و صرفا به دنبال تعمیق روابط ایران و ژاپن است.

بیشتر بخوانید

واکنش پامپئو به افشاگری‌های بولتون افشاگری جان بولتون: توسل ترامپ به چین برای پیروزی در انتخابات

با این حال آنطور که در خبر رویترز آمده است، بولتون در کتاب خود در خصوص سفر نخست‌وزیر ژاپن به تهران نوشته است که بعد از آنکه آبه موفق نشد در مأموریت میانجیگری میان واشنگتن و تهران موفق عمل کند، ترامپ در تماسی تلفنی به وی گفت که نباید از شکست کامل در این مأموریت احساس کناه کند.

بولتون همچنین در کتاب خود نوشته است که ترامپ انتظار نداشته است که نخست‌وزیر ژاپن در این مأموریت موفق شود و به همین دلیل از نتیجه سفر وی به تهران به هیچ عنوان متعجب نشده است.

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در کتاب خود در این خصوص اینگونه نوشته است: «وی (ترامپ) به آنچه که در حقیقت در ذهنش بود، روی آورد و گفت که واقعا این تلاش (آبه برای میانجیگری میان واشنگتن و تهران) را تقدیر می‌کند اما در حقیقت مسئله‌ای که شخصاً برای وی اهمیت بیشتری دارد این است که ژاپن محصولات کشاورزی بیشتری از آمریکا خریداری کند».

بولتون در کتاب خود یاددآوری کرده است که در ابتدا در جریان درخواست ترامپ از آبه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران نبوده است.

وی در این خصوص نوشت: «برای من روشن بود که ترامپ، آبه را وارد نقشی می‌کند که احتمالاً به شکست منتهی می‌شود».

در سفر آبه شینزو به ایران، آیت‌الله «علی خامنه‌ای» مقام معظم رهبری به نخست‌وزیر ژاپن تأکید کرده بود که ایران باآمریکا وارد مذاکره نخواهد شد.

مقام معظم رهبری ایران در آن سفر به آبه فرمودند: «شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد».

علیرغم آنکه در زمان سفر آبه هیچ اشاره‌ای به نقش میانجیگری وی نشده بود اما نخست‌وزیر ژاپن در دیدار با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران تصریح کرده بود که به هرقیمتی باید مانع از افزایش تنش‌ها در منطقه غرب آسیا شد و تأکید کرد که ژاپن تمایل دارد، نقش حداکثری در این زمینه ایفا کند.

بولتون ۷۱ ساله که بعنوان یک فرد تندرو در مسائل ایران و کره شمالی شناخته شده است، از آوریل ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹ بعنوان مشاور امنیت ملی ترامپ فعالیت داشت و سپس به دلیل برخی اختلافات با رئیس‌جمهور آمریکا، از سمت خود برکنار شد.

طبق این گزارش، نام نخست‌وزیر ژاپن بیش از یکصدبار در کتاب 578 صفحه‌ای بولتون ذکر شده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم ترامپ کاخ سفید کتاب آمریکا جان بولتون اخبار داغ میان واشنگتن و تهران مشاور امنیت ملی نخست وزیر ژاپن کتاب خود رئیس جمهور آبه شینزو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۷۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است. خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.
گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.


او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند. او گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.
او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.


مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

کد خبر 846538 منبع: ایسنا برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • در خواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند