Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

۲۵ ژوئن، برابر با پنج تیرماه روز جهانی دریانورد است که سازمان جهانی دریانوردی‌ نیز با شعار «Seafarers Are Key Workers» به معنای «دریانوردان کارگران کلیدی هستند» به پیشواز روز جهانی دریانورد رفته است.‌ این در حالی است که این حرفه همواره با مخاطرات بسیار زیادی همراه بوده است و مشکلات و دغدغه‌های این صنف باعث شده دریانوردان با مشکلات بسیار زیادی دست‌وپنجه نرم کنند و انگیزه شغلی خود را از دست بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار تین نیوز، در همین رابطه گفت‌وگویی با دبیر انجمن صنفی کارگری دریانوردی تجاری داشتیم و از وی در خصوص چالش و مشکلات دریانوردان سؤال کردیم.

سامان رضایی با بیان اینکه انجمن صنفی کارگری دریانوردی تجاری ایران، همواره پیگیر مسائل و دغدغه دریانوردان بوده است، بیان کرد: طبق تجارب و آنالیز چند سال اخیر از مشکلات و چالش‌های دریانوردان، این مشکلات را می‌توان در سه حوزه بررسی کرد.

وی، تصریح کرد: چالش و مشکلات دریانوردان در حوزه محدود (شناورهای با تناژ زیر سه هزار تن)، حوزه نامحدود (شرکت‌های بزرگ کشتیرانی) و حوزه سوم چالش‌های مشترک قابل تقسیم‌بندی و طبقه‌بندی است.

او در ادامه تصریح کرد: ما به این موضوع اعتقاد داریم که منافع خالص و مطالبات حقیقی نیروی کار به عنوان بخش کارگری و شرکت‌های کشتیرانی به عنوان بخش کارفرمایی در تضاد یکدیگر نیست، بلکه در راستای یکدیگر است؛ اما متأسفانه در برخی از موارد شاهد عملکردها و رفتارها از هر دو بخش هستیم که در تضاد با این روحیه و اعتقاد، اقدامات و رفتارهایی صورت داده‌اند و می‌دهند. البته با تلاش‌های منطقی انجمن و حمایت‌های خوب اکثریت جامعه دریانوردی از آن و همچنین دیدگاه روشن تعدادی از مدیران شرکت‌های دریایی، خصوصاً مدیران خوش‌فکر و با انگیزه سازمان بنادر و دریانوردی، شرایط نسبت به گذشته مطلوب‌تر شده اما هنوز با استانداردها فاصله‌داریم و ما در ابتدای راه هستیم.

رضایی در ادامه سخنان خود درباره چالش‌های ملوانان و دریانوردان در حوزه محدود، توضیح داد: طبق گواهینامه‌های صادره و آمار ارائه شده از سوی سازمان بنادر، ایران نزدیک به 127 هزار دریانورد دارد که نزدیک به 15 هزار دریانورد در حوزه نامحدود (شرکت‌های بزرگ کشتیرانی) و نزدیک 112 هزار دریانورد دیگر در حوزه محدود (شناورهای با تناژ زیر سه هزار تن) و شناورهای شیلات و محلی فعالیت می‌کنند. مشکلات این 120 هزار نفر در پنج چالش مهم و اساسی قابل تفسیر و شناسایی است.

کیفیت پایین برخی از مراکز آموزشی در گذشته

وی با تأکید بر اینکه کیفیت آموزش اثرات بلندمدت دارد، بیان کرد: متأسفانه در گذشته، تعدادی از مراکز آموزشی خصوصاً در حوزه گواهینامه‌های محدود از کیفیت و استانداردهای مناسبی برخوردار نبوده و امروز بخشی از صنعت دریانوردی و دریانوردان از خروجی این آموزشگاه‌های ضعیف آسیب دیده‌اند. البته در چند سال اخیر و با حضور مدیران جوان و با انگیزه سازمان بنادر در بخش آموزش و استانداردها، اقدامات خوب و مؤثری در جهت نظارت بیشتر بر کیفیت این مراکز آموزشی صورت گرفته اما اصلاح مشکلات موجود که ریشه درگذشته‌های دور دارند نیازمند توان و زمان بیشتری دارد که امیدواریم با این همت و همدلی موجود هر چه زودتر مرتفع گردد.

جذب پرسنل خارجی و بیکاری دریانوردان ایرانی یکی از مهم‌ترین معضلات دریانوردان

دبیر انجمن صنفی کارگری دریانوردی تجاری ایران با بیان اینکه یکی دیگر از چالش‌های این حوزه عدم تناسب جذب دریانوردان با بازار کار است، بیان کرد: متأسفانه فضای موجود کسب‌وکار، مالکان را ترغیب به جذب بیشتر دریانوردان خارجی نموده.

وی، وجود قوانین سخت، پیچیده و نا متناسب با شرایط موجود در قانون کار در خصوص جذب پرسنل خارجی در کشور را زمینه‌ساز دور زدن این قوانین و عدم شفافیت و نظارت در جذب دریانوردان خارجی عنوان نمود.

دبیر انجمن صنفی کارگری دریانوردی تجاری ایران در خصوص اینکه آیا آماری از میزان افراد خارجی که در شغل دریانوردی در ایران مشغول به کار هستند، گفت: خیر آماری شفافی از موضوع وجود ندارد چراکه زمانی که بسترهای لازم فراهم نباشد و قانون‌های نظارتی سخت و نامتناسب با شرایط واقعی نوشته شود، امکان اجرای آن فراهم نخواهد بود و راهکار تخلف و دور زدن آن رواج پیدا می‌کند از همین رو در مواردی مالکان خصوصی نیروهای خارجی را از مسیرهای غیراستاندارد و شفاف، بدون قرارداد و از طریق مؤسسات کاریابی غیرمجاز آن‌هم با حقوق ناچیز و حتی کار در مقابل غذا، جذب می‌نمایند.

وی در ادامه گفت: این موضوع مشکلات بسیار زیادی از جمله مشکلات امنیتی، خروج ارز، بیکاری دریانوردان ایرانی را ایجاد خواهد کرد. از دو سال گذشته که انجمن مستقیماً وارد این موضوع شد اقدامات پایه‌ای و میدانی خوبی هم راستا و هماهنگ با اتحادیه مالکان و سازمان بنادر، صورت داده و اکنون نیاز به یک اجماع و همت عمومی جهت عملیاتی شدن آن هست، برای نمونه شناسایی و بررسی آماری از دریانوردان علاقه‌مند و جویای کار دریایی یکی از این موارد اولیه و ضروری است تا بر اساس منابع واقعی و فعال موجود برنامه‌ریزی گام‌به‌گام در جهت کاهش موارد به‌کارگیری دریانوردان خارجی در ایران داشت.

اشتغال برخی از دریانوردان بدون قرارداد

رضایی تصریح کرد: یکی از چالش‌های این بخش قرارداد کار دریایی است که با توجه به ماهیت این شغل قرارداد کار مختص به خود را می‌طلبد؛ متأسفانه تعدادی از دریانوردان بدون قرارداد در حال حاضر مشغول به کار هستند. البته مذاکرات و جلسات خوب وموثری با وزارت کار و سازمان بنادر و اتحادیه مالکان صورت گرفته و امیدواریم در ماه‌های آینده از فرمت قرارداد کار دریایی رونمایی شود. البته مهم‌تر از آن الزام و استفاده از این قرارداد، در تمامی روابط کاری و استخدامی دریانوردان و مالکان شناورهاست.

وی با تأکید بر اینکه فعالیت مؤسسات کاریابی غیرمجاز، عدم شفافیت لازم در بخشی از استخدام دریانوردان و فقدان کار مناسب رسمی، عدم‌حمایت مناسب از دریانوردان آسیب‌دیده در حوادث دریایی، عدم بهره‌مندی از تسهیلات بیمه پایه و تکمیلی و ... از جمله موارد دیگری هستند که به مشکلات و دغدغه‌های این صنف دامن زده است.

مراکز کاریابی غیرمجاز علت بیکاری دریانوردان ایرانی

دبیر انجمن صنفی کارگری دریانوردی تجاری ایران در خصوص بیکاری دریانوردان جویای کار توضیح داد: انجمن توانمندی‌ها را شناسایی و با مالکان وارد مذاکره شده است، اما این موضوع مستلزم فراهم شدن بسته‌های تشویقی برای مالکان است تا بتوانند نیروهای داخلی را جذب کنند. از سوی دیگر مراکز غیرمجاز همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند این در حالی است باید بر روی مراکز کاریابی نظارت بیشتری صورت بگیرد تا بتوانیم مراکز کاریابی غیرمجاز را شناسایی کنیم.

او افزود: انجمن صنفی کارگری دریانوردی تجاری ایران به دنبال این است با همکاری و اتحادیه مالکان و وزارت کار در راستای شناسایی و تسهیل در جذب دریانوردان ماهر و باکیفیت سامانه‌ای را به این منظور راه‌اندازی کند. این سایت در راستای کمک به فعالیت کاریابی‌های مجاز راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان در اینکه در بخش بیمه دریانوردان نیازمند یک عزم ملی هستیم، تصریح کرد: ما درصدد این هستیم تا 110 هزار دریانورد بتوانند از تسهیلات بیمه‌ای تکمیلی و پایه‌ای بهره‌مند شوند. این آرزوی ماست.

همان‌گونه که راه‌اندازی خدمات روانشناسی مختص دریانوردان و خانواده‌هایشان و همچنین راه‌اندازی صندوق حمایتی از دریانوردان آسیب‌دیده از آرزوهای سال‌ها گذشته ما بود که امروز همه این اقدامات با همت و تلاش همکارانم در انجمن و حمایت دریانوردان، محقق شده است و عموم از مزایای آن بهر همند.

تأسیس صندوق حمایت از دریانوردان آسیب‌دیده

رضایی در خصوص حمایت مناسب از دریانوردان آسیب‌دیده در حوادث دریایی گفت: انجمن اخیراً یک صندوقی را با همکاری سازمان‌های بین‌المللی ISWAN و ITF راه‌اندازی کرده است به نام «صندوق حمایت از دریانوردان آسیب‌دیده»؛ در راستا این موضوع نیز تاکنون چندین بسته حمایتی بالای چند هزار پوندی به دریانوردان پرداخت کرده‌ایم.

او گفت: شایسته کشور بزرگی همچون ایران نیست که صندوق حمایتی از دریانوردان ایرانی فقط با کمک مؤسسات خارجی‌ و بین‌المللی راه‌اندازی شود؛ مدت‌ها تلاش کردیم از منابع داخلی استفاده کنیم اما متأسفانه این اقدام به دلایل مختلف محقق نشد.

راه‌اندازی سرویس خدمات روانشناسی مختص دریانوردان در 7 استان ساحلی

رضایی در خصوص راه‌اندازی این سرویس از اردیبهشت 99 گفت: این طرح یکی از برنامه‌های قدیمی انجمن بود که با همکاری و حمایت سازمان بهزیستی کشور و در فاز اول در 7 استان ساحلی و از طریق سامانه 1480 و شماره 2 مختص مشکلات دریانوردان و خانواده‌های ایشان راه‌اندازی شده است.

در ادامه رضایی به مشکلات حوزه نامحدود پرداخت که در گزارش بعدی به این چالش‌ها و مشکلات می‌پردازیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: روز جهانی دریانورد سامان رضایی کاریابی غیرمجاز مراکز کاریابی هزار دریانورد سازمان بنادر صندوق حمایت راه اندازی چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۷۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد

میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم اندیشی با فعالان حوزه ICT در سنندج اظهار داشت: در استان کردستان امکان خوبی برای توسعه حوزه آی سی تی وجود دارد که می‌تواند باعث نجات استان و جبران عقب افتادگی‌ها باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر وجود نیروی انسانی توانمند در استان در حوزه‌های مختلف، افزود: هم مرزی استان با عراق از مزیت‌های است و می‌تواند به توسعه کمک شایانی داشته باشد.

وی اذعان کرد: کشور عراق از لحاظ خدمات نرم افزاری از ایرانیان عقب هستند و با وجود نیروی انسانی با تجربه و سرشار از استعداد در استان، امکان ارتباط گسترده و انتقال تجربیات وجود دارد.

عابدی با بیان اینکه وزارت ارتباطات مبتنی بر ظرفیت‌های استان برای توسعه زیرساخت‌ها و تامین مالی حمایت‌های لازم را خواهد داشت، گفت: اقتصاد دیجیتال می‌تواند وضعیت بیکاری و اقتصادی استان را بهبود بخشد و می‌تواند در این زمینه پیشرو باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه ریزی برای چند طرح مختلف خبر داد و گفت: یکی از ایم برنامه‌ها آموزش مهارت‌های دیجیتالی به منظور استعداد یابی و تربیت نیروی انسانی است.

عابدی ادامه داد: امسال در قالب طرح «ایران دیجیتال» به صورت گسترده ۳۰۰ هزار نفر را در کشور در حوزه مهارت‌های دیجیتالی آموزش خواهیم داد.

وی به آموزش ۵۰ هزار نفر در این حوزه طی یکسال گذشته در سطح کشور اشاره کرد و وعده داد در صورت تضمین ورودی بازار کار از طرف شرکت‌های استان، هزینه‌های آموزشی از سوی وزارت ارتباطات تقبل خواهد شد. 

وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار فعال دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان نیز در این نشست  اظهار داشت: استان کردستان در شاخص توسعه فاوا (IDE) در رتبه ۲۵ کشور قرار دارد.

حیدری با اشاره به وجود یک هزار و ۲۶۰ کسب و کار فعال دارای نماد اعتماد الکترونیک در استان گفت: ۱۱۳ استارتاپ فعال نیز وجود دارد. ‌

فعالیت ۶ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری در حوزه فناوری و اطلاعات

رئیس پارک علم و فناوری کردستان نیز در این نشست گفت: از ۱۸۰ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری کردستان ۶۰ شرکت در حوزه فناوری و اطلاعات فعالیت دارند.

بابک سوری بر لزوم حمایت شرکت ها از بخش صنعت تاکید کرد و افزود: شرکت ها باید بتوانند دست اورد های خود را یه صنعت و تولید محصولات فیزیکی تزریق کنند و در راستای افزایش تولید محصول گام برداند.

وی با بیان اینکه به صورت جدی پیگیری زیرساخت ها هستیم، بیان کرد: کمبود تسهیلات را قبول داریم اما شرکت ها باید نوآوری را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند تا در مسیر توسعه حرکت کنند.

در این جلسه مدیران شرکت‌های مختلف دانش بنیان به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • حل مشکلات تولیدکنندگان کشتارگاه اقلید نیازمند اراده مسوولان است
  • مسؤولان پیگیر رفع بیکاری و مشکلات معیشتی مردم باشند
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران
  • به کارگیری ۵۲۱ نفر از کارجویان ثبت‌نام شده در سامانه جستجوی شغلی توسط مراکز کاریابی