Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه» به نقل از میدل ایست نیوز، از زمانی که عربستان اعلام کرد که می‌خواهد وارد جنگ در یمن شود، رسانه‌های عربستانی توجه ویژه‌ای به تحولات و حوادث یمن نشان داده اند. همزمان مجادلات بسیاری میان عربستانی‌ها و یمنی‌ها درباره جزئیات این جنگ و افق‌های پیش روی آن و اینکه جامعه عربستان چه برداشتی از حمله کشورش به نیرو‌های انصارالله دارد برقرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند نظارت شدید بر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در عربستان باعث شده که آنچه در آن‌ها بازتاب می‌یابد مطابق با مواضع کشور عربستان باشد، اما حجم تولید مطلب در این باره نشان دهنده توجه جدی مردم عربستان به بحران این کشور است.

مثلا هزینه‌های کلانی که دولت عربستان بابت این جنگ متحمل شده تأثیر آشکار بر معیشت مردم عربستان نهاده که در افزایش مالیات و افزایش تعرفه برخی خدمات و افزایش قیمت مشتقات نفتی جلوه می‌کند. همچنین حملات موشکی حوثی‌ها به داخل عربستان مایه نگرانی دائمی برای شهروندان این کشور است و باعث شده که بسیاری دائما درباره آن سخن بگویند. این وضعیت باعث پیدایش نسل نوپایی از نویسندگان عربستانی شده که حوادث یمن را فضایی مناسب و امن برای شکوفایی خویش و نگارش مطالب سیاسی در عین رعایت خط قرمز‌های فراوان حکومت می‌دانند.

در دوره پیش از جنگ، یمن حضوری بسیار کمرنگ در زندگی مردم عربستان داشت. به خصوص که عربستان در دو دهه اخیر موانع پیچیده‌ای برای ورود شهروندان یمنی به خاک خود تعیین کرده بود. اما با آغاز جنگ فعالان و نویسندگان عربستانی‌ای به صحنه آمدند که نیاز جامعه عربستان به ارائه روایتی غیر از روایت رسمی درباره تحولات یمن را تأمین می‌کردند. هچنین روحانیون که از دولت خط می‌گرفتند گفتمانی میهن پرستانه با تأکید بر هویت ملی عربستان را پیش گرفتند. ضمن آنکه رسانه‌های عربستانی هم برای شهروند میهن پرست عربستانی تبلیغات گسترده کردند.

از سوی دیگر، با آغاز جنگ در مارس ۲۰۱۵، عربستان سعودی بسیاری از ساکنان روستا‌هایی مرزی با یمن را به شهر‌ها منتقل کرد و این باعث شد که بسیاری از مناطق مسکونی به مناطق خالی از سکنه تبدیل شود. همزمان عربستان اقداماتی برای تبدیل این مناطق به مواضع نظامی را آغاز کرده است. این منطقه در نواری به عمق ۱۰-۴۰ کیلومتر قرار دارد.

این تحول در راهبرد عربستان درقبال مناطق جنوبی بر زندگی قبایل این مناطق نیز تأثیر نهاده است. تا پیش از جنگ، عربستان برای تأمین امنیت مرز‌های خود با یمن تا حد زیادی به تلاش این قبایل متکی بود. جنگ یمن نشان داد که وضعیت امنیتی این مناطق بسیار شکننده است.

موضوع دیگر آن است که عربستان در این جنگ ده‌ها تن از نیرو‌های نظامی خود را از دست داده است. بخشی از این نیرو‌ها یمنی و بخش قابل توجهی از آن‌ها ساکنان مناطق مرزی غربی به خصوص منطقه جیزان هستند که عربستان تا حد زیادی در مسائل نظامی به آن‌ها وابسته است.

واقعیت آن است که این خسارت‌های بشری تأثیر منفی بر پایگاه‌ اجتماعی نهاده است و ثبات اجتماعی در این مناطق را تهدید می‌کند.

با شدت گرفتن جنگ، عربستان مجبور شد که بسیاری از بازار‌ها و مراکز تجاری در مناطق مرزی و استان‌های جنوبی را ببندد و این به معنای بستن شریان اقتصادی ساکنان این مناطق بود. بسته شدن گذرگاه اصلی عربستان و یمن در منطقه طوال باعث خسارت اقتصادی شدید ساکنان این منطقه شد.

از سوی دیگر، نقاطی از مرز عربستان و یمن که به مناطق تحت کنترل دولت مورد حمایت عربستان راه دارد شاهد رونق و افزایش سرمایه گذاری بود و این وضعیت باعث انتقال جمعیت از نقاط مرزی جنوبی به این مناطق جدید شد. اگر در نظر داشته باشیم که صحبت از ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک است درمی یابیم که حفظ امنیت این نقاط چقدر دشوار خواهد بود.

تردیدی نیست که جنگ یمن تأثیر بسیاری بر ساکنان عربستان نهاده و تا مدت‌ها در خاطره جمعی مردم عربستان خواهد بود. وقتی این جنگ تمام شود، تازه درگیری‌های عربستان با پیامد‌های ناخواسته این جنگ طولانی در عرصه داخلی آشکار می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: جنگ یمن عربستان سعودی یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر جنگ غزه بر انتخابات انگلیس

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ در پی برگزاری انتخابات محلی در انگلیس در روز پنج شنبه این هفته، کایر استارمر، رهبر حزب کارگر اعتراف کرد، جنگ اسرائیل – فلسطین، عامل مهمی در از دست رفتن اکثریت این حزب در شورای شهر اولدهام (Oldham) بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

با صداها:
فریزر نلسون: کارشناس سیاسی
لس لویدوف: عضو انجمن یهودیان
کریس وب: نماینده جدید مردم شهر بلک پول

مسلمانان و مخالفان صهیونیسم در انگلیس، در تظاهرات گسترده در این کشور بار‌ها اعلام کرده اند‎؛ کایر استارمر، رهبر حزب کارگر، در جریان حملات ۷ ماه اخیر اسرائیل به غزه، از هواداران جنایات جنگی اسرائیل بوده است. رهبر حزب کارگر، با حمایت از اقدام صهیونیست‌ها در قطع آب، برق، دارو و مواد غذایی به غزه، این اقدامات را که از نظر بسیاری از کارشناسان حقوق بین الملل، جنایات جنگی است، حق اسرائیل معرفی کرده است. دیلی میل نوشت رای دهندگان مسلمان، با رویگردانی از رای دهندگان با نامزد‌های حزب کارگر، مخالفت خود را سیاست‌های این حزب در حمایت از اسرائیل، نشان می‌دهند. به نوشته دیلی میل، حزب کارگر که اکثریت کرسی‌های شورای شهر اولدهام را در دست داشت، در انتخابات این هفته، این اکثریت را از دست داد. این روزنامه نوشت مسلمانان حوزه اولدهام می‌گویند با آرای خود، این حزب را تنبیه کردند و رهبر حزب کارگر، بسیار دیر به فکر آتش بس در غزه افتاده است.
به نوشته دیلی میل، حزب کارگر انگلیس، در شورای شهر منچستر، شماری از اعضایش را از دست داد و نامزد‌های این حزب می‌گویند سیاست حمایت از اسرائیل موجب شده است مردم از این حزب رویگردان شوند و به نامزد‌های مستقل رای دهند. کایر استارمر امروز در مصاحبه با بی بی سی گفت غزه، موضوع مهمی در شکست حزب کارگر در اولدهام بود و افزود در شمار دیگری از حوزه ها، غزه عامل مهمی است. دیلی میل نوشت پت مک فادن (Pat McFadden)، هماهنگ کننده سراسر حزب کارگر نیز در پاسخ به نتیجه ضعیف حزبش در اولدهام می‌گوید بحران غزه، "موضوعی" در انتخابات محلی بود. این روزنامه نوشت پروفسور جان کرتیس (John Curtice)، کارشناس انتخابات در انگلیس می‌گوید در همه حوزه‌هایی که مسلمانان انگلیسی ساکنند، حزب کارگر آرای خود را از دست می‌دهد.
بی بی سی گزارش داد یکی از اعضای حزب کارگر که در انتخابات پنج شنبه این هفته در اولدهام، شکست خورد می‌گوید علت اصلی ناکامی وی این است که حزب کارگر، بسیار دیر به فکر افتاد آتش بس در غزه را بخواهد. در شورای شهر اولدهام، نامزد‌های مستقل ۱۶ کرسی، حزب لیبرال دموکرات‌ها ۹ کرسی، حزب محافظه کار ۸ کرسی به دست آوردند. با این که حزب کارگر ۲۷ کرسی را هنوز در دست دارد، اکثریت کرسی‌های شورای این شهر را که ۱۳ سال در دست داشت، از دست داد. به نوشته دیلی میل، نیلا ابراهیم (Nyla Ibrahim) و اختر شواب (Akhtar Shoab) که قبلا عضو حزب کارگر بودند، در پی حمایت این حزب از اسرائیل، از حزب کناره گرفتند و به عنوان نامزد مستقل، در انتخابات شرکت کردند که نیلا ابراهیم روز پنج شنبه رای آورد.

 

دیگر خبرها

  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن (اینفوگرافی)
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • تاثیر جنگ غزه بر انتخابات انگلیس
  • تداوم بارش‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • تداوم وقوع رگبار و تندباد در خوزستان
  • تداوم بارش‌ها در خوزستان
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن