Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران - اشخاص به علل زیر با بالا رفتن سن دچار اضافه وزن میشوند :  
 
تغییرات هورمونی عامل چاقی شکم بعد افزایش سن    
تغییرات هورمونی هم در مردان و هم در زنان با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند که هر دو میتواند عاملی برای افزایش وزن در دوران میان سالی باشد.
 
یائسگی برای خانم‌ها بین سنین ۴۴ تا ۵۵ سال، هم عاملی برای افت شدید استروژن است که اضافه وزن را به ویژه در ناحیه شکم بوجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اضافه وزن میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی ، کلسترول و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
 
در مردان هم افت شدید ميزان هورمون تستوسترون پس از سن ۴۰ سالگی بوجود می آید که رشد ميزان توده عضلانی را کاهش می دهد. کاهش هورمون تستوسترون همچنين میتواند کالری سوزی بدن را کمتر کند که عاملی برای افزایش وزن خواهد بود.     استرس  
کارشناسان با مطالعات طولانی مدت به این مسئله دست یافتند که مردمی که آشفته و دچار استرس اند، بیشتر دچار چاقی های شکمی می شوند. هنگامی که فرد تحت فشار است، بدن شروع به ترشح هورمون کورتیزول می کند که از دو راه خرابی به بار می آورد:یکی اینکه شخص را به استفاده غذاهای چرب و خوراکی های شیرین تشویق می کند که تا حدودی شخص را ارام کند و دوم این که این هورمون شرایط شیمیایی بدن را تغيير می دهد و باعث می شود بدن شخص کالری کمتری بسوزاند و انرژی را به صورت چربی ذخیره کند.
 
تحرک کمتر  
تحرک کمتری پیدا می کنند با کاهش فعالیت بدنی، کالری بیشتر به جای تبدیل به انرژی به صورت چربی ذخیره می شود و در نتیجه این اتفاق توده عضلانی بدن کاهش می یابد و بعد از 30 سالگی در هر دهه از زندگی بین سه تا پنج درصد از توده عضلانی بدن کاسته می شود. همچنين با افزایش سن اشخاص حرکات سنگین که سبب افزایش توده عضلانی می شود را انجام نمی دهند.   مصرف کالری بیشتر
کالری بیشتری استفاده می کنند و در نتیجه متابولیسم آنها کاهش پیدا می کند.
 
افسردگی     چنانچه بی سبب شکم بزرگ شده اید و حتی رعایت کردن نکات گفته شده هم گره ای از مشکل شما باز نکرده، بهتر است مشکل تان را به جای متخصص گوارش با یک روان‌پزشک در میان بگذارید. محققان می گویند اگر در دوره پیری به سر ببرید و به افسردگی دچار شوید، صاحب شکمی بزرگ هم می شوید.
 
بررسی های آنها نشان می دهد احتمال شکم بزرگ شدن در یک دوره زمانی پنج ساله، در مسن هایی که علایم افسردگی را نشان میدهند بیشتر است. همانطور که در خصوص بی خوابی گفتیم در این باره هم پای هورمون کورتیزول در بین است. کنترل نشدن سطح این هورمون که بالا رفتنش چربی های دور شکم و کمر را انباشته می کند، سبب می شود شخص بدون چاق شدن شکم بزرگ شود.      چه میتوان کرد؟  
توصیه در این باره همان توصیه ای است که برای کاهش وزن می شود. میزان کمتری کالری دریافت کنید و با فعالیت های جسمی مثل پیاده روی ، دوچرخه سواری و ورزش های هوازی ديگر کالری بیشتری را بسوزانید .
 
خواب خوب شبانه را فراموش نکنید. درصورتی که بعد از بیدار شدن از خواب با احساس کمبود انرژی در بدن خویش روبرو باشید، طی روز کم تر فعال خواهید بود و در نتیجه کالری کمتری هم می سوزانید. هفت تا نه ساعت خواب با کیفیت شبانه برای بزرگسالان توصیه شده است.    
 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: چاقی شکم بالا رفتن سن افزایش وزن درمان بزرگسالان تحرک کمتر صدای ایران توده عضلانی کالری بیشتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۵۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری