Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از اقدامات اخیر آمریکا و فرانسه در نقض معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای ابراز نگرانی کرد.

به گزارش فارس، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین، امروز (پنجشنبه) در سخنانی در پنجاه و چهارمین نشست کمیسیون مقدماتی معده منع جامع آزمایش های هسته ای (CTBT)، ضمن تایید مجدد موضع دیرینه و اصولی کشورمان در مورد لزوم حذف کامل سلاح های هسته ای، گفت: متأسفانه، بیش از دو دهه پس از تصویب این معاهده، رسیدن به هدف اصلی آن که پایان دادن توسعه و پیشرفت سلاح های هسته ای است، دست نیافتنی تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*واکنش به آزمایش موشکی اخیر فرانسه

غریب آبادی با ابراز تأسف از اینکه اخیراً جامعه بین المللی شاهد رویکرد مخربی در مورد خلع سلاح هسته ای و معاهدات عدم اشاعه توسط برخی کشورهای هسته ای بوده است، افزود: نوسازی و آزمایش سلاح های هسته ای، معاهده ان.پی.تی به عنوان سنگ بنای خلع سلاح هسته ای و رژیم عدم اشاعه و همچنین صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند. در همین راستا، پرتاب اخیر موشک های بالستیک بین قاره ای قادر به حمل چندین کلاهک هسته ای (M51) توسط یک زیردریایی فرانسوی در ۱۲ ژوئن ۲۰۲۰، با تعهدات بین المللی فرانسه ناسازگار است.

*انتقاد از خروج یکجانبه آمریکا ار موافقتنامه های بین المللی

نماینده دائم ایران در آژانس در ادامه اظهار داشت: خروج یکجانبه و غیرقانونی از بسیاری از موافقتنامه های بین المللی از جمله معاهده آسمان های باز، پیمان موشک های هسته ای میان برد و برجام، به سیاستی رویه ای برای ایالات متحده تبدیل شده که نه تنها مغایر با چندجانبه گرایی بوده، بلکه صلح و امنیت بین المللی را نیز تضعیف می کند.

وی در همین راستا، نگرانی عمیق خود را از گزارش هایی مبنی بر اینکه مقامات ارشد آمریکا در مورد احتمال انجام انفجارهای آزمایش هسته ای گفتگو کرده اند، اعلام کرد و گفت: انجام چنین آزمایشی موجب تضعیف خلع سلاح هسته ای و رژیم عدم اشاعه و در نتیجه، تضعیف صلح و امنیت بین المللی می شود.

*نگرانی از تصمیم سنای آمریکا

غریب آبادی همچنین از اینکه سنای آمریکا بودجه ۱۰ میلیون دلاری برای آماده سازی انجام چنین آزمایش هسته ای را تصویب کرده، به شدت ابراز نگرانی کرد و از آمریکا و فرانسه خواست تا به تعهدات خود در حفاظت از اهداف و مقاصد معاهدات خلع سلاحی، احترام بگذارند.

به گزارش فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز (شنبه) ۳۱ خرداد ماه آزمایش موشک بالستیک و هسته‌ای توسط فرانسه را با تعهدات این کشور ناسازگار خواند و نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پرتاب یک فروند از نسل جدید موشک‌های بالستیک قاره پیما با قابلیت حمل چندین کلاهک هسته‌ای (با عنوان موشک M51 ) توسط نیروی دریایی فرانسه را با روح و نص ماده ۶ معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و تعهد فرانسه نسبت به خلع سلاح هسته‌ای کاملا ناسازگار خواند.

علاوه بر این وزارت خارجه ایران نیز همان روز (۳۱ خرداد) به این آزمایش واکنش نشان داد و از پاریس خواست که به مفاد معاهده NPT پایبند مانده و تعهدش را نسبت به خلع سلاح هسته‌ای محترم بشمرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ایران سازمان ملل آمریکا فرانسه خلع سلاح هسته ای سلاح های هسته ای بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پنجشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای نسبت به آنچه که «فعالیت‌های مضر» در قلمرو کشورهای ناتو خواند، ابراز نگرانی کرد.

به گزارش مشرق، ناتو در بیانیه‌ای در تارنمای خود اعلام کرد: متحدان ناتو عمیقا نگرانی فعالیت‌های مضر اخیر در قلمرو اعضای خود است؛ از جمله فعالیت‌هایی که منجر به انجام تحقیقات و پیگرد چندین فرد در ارتباط با اقدامات دولتی خصمانه علیه جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و انگلیس شده است.

این بیانیه افزود: این حوادث بخشی از کارزار فزاینده روسیه در منطقه یورو-آتلانتیک از جمله در قلمرو ناتو است که توسط نیابتی‌ها انجام می‌شود.

ناتو اعلام کرد: این اقدامات شامل کارشکنی، اقدامات خشونت‌آمیز، مداخله سایبری و الکترونیک، کارزارهای انتشار اطلاعات غلط و سایر اقدامات ترکیبی است. متحدان ناتو درباره اقدامات ترکیبی روسیه که امنیت این پیمان را تهدید می‌کند، عمیقا ابراز نگرانی می‌کنند.

ناتو گفت: ما بطور فردی و جمعی برای مقابله با این اقدامات عمل خواهیم کرد و به همکاری نزدیک در این زمینه ادامه می‌دهیم. ما به اعمال و تقویت ابزارهای خود برای مقابله و رقابت با اقدامات ترکیبی روسیه ادامه خواهیم داد و به ائتلاف خود و متحدانمان اطمینان می‌دهیم که برای بازدارندگی و دفاع در مقابل اقدامات یا حملات ترکیبی آمادگی داریم.

در بخش پایانی بیانیه ناتو آمده است: ما رفتار روسیه را محکوم می‌کنیم و از روسیه می‌خواهیم که همچون ناتو به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند. اقدامات روسیه نمی‌تواند مانع از ادامه حمایت ناتو از اوکراین شود.

دیگر خبرها

  • نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • دستگیری عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان