Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@20:10:03 GMT

چگونه باهمکارخودشیفته رفتار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۱۶۳۱۸

یک روانشناس گفت: سعی نکنید تأیید فرد خودشیفته (همکار) در محل کارتان را به دست بیاورید اجازه ندهید که اعتمادبه‌نفس شما را تضعیف کند. ناطقان: سروش قبادی مشاور و روانشناس بالینی درباره نحوه رفتار با همکار خوشیفته، اظهار کرد: اگر همکار شما، فردی خودشیفته است، تفاوت‌ها را بپذیرید. سعی نکنید آن‌ها را تغییر دهید بلکه بر نیاز‌های خود در مسائل کاری تمرکز کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درک کنید که افراد خودشیفته در مقابل تغییر کردن مقاومت می‌کنند.

وی اضافه کرد: شما باید افراد را همان‌گونه که هستند بشناسید و سعی در تغییر آن‌ها به چیزی که شما انتظار دارید نداشته باشید. تلاش کنید تا بیشتر بر احساسات خود و آنچه می‌خواهید باشید تمرکز کنید.

قبادی با اشاره به اینکه این واقعیت را به رسمیت بشناسید که رفتار آن‌ها ناشی از نا‌امنی‌هایشان است، ادامه داد: افراد خودشیفته در درونشان بسیار آسیب‌پذیر هستند، آن‌ها دیگران را زیر سؤال می‌برند؛ زیرا این‌گونه می‌توانند حس بهتری نسبت به خودشان داشته باشند. سعی نکنید تأیید فرد خودشیفته (همکار) در محل کارتان را به دست بیاورید. شما کسی نیستید که فرد خودشیفته به شما می‌گوید. اجازه ندهید که سرزنش آن‌ها در محل کار، اعتمادبه‌نفس شما را تضعیف کند و با آن‌ها بحث نکنید.

این روانشناس تصریح کرد: بحث و گفتگو با افراد خودشیفته فایده‌ای ندارد، زیرا هیچ‌وقت از نظرشان برنمی‌گردند. اگر با آن‌ها بحث کنید بیشتر ناراحت می‌شوید؛ زیرا با روش ناخوشایندی اختلاف نظرشان را به شما نشان می‌دهند. ارزش خود را بشناسید و به نظر یک فرد خودشیفته در مورد خودتان توجهی نکنید.

وی با بیان اینکه اگر یک فرد خود شیفته به شما آسیب می‌رساند، تا آنجا که می‌توانید از آن‌ها در محیط کاری دوری کنید، بیان کرد: هر نوع ارتباطی با یک فرد خودشیفته، به احتمال زیاد برعکس است. این رابطه فقط با هدف خوشحال کردن و حمایت از او پیش می‌رود. رابطه‌ای مانند این شما را پایین می‌کشد و برای پیشرفتتان ناسالم است.

قبادی درباره اختلال شخصیت خودشیفته و ویژگی این افراد، گفت: اختلال شخصیت خودشیفته یکی از انواع اختلالات شخصیت است. این افراد خودشان را به طور اغراق شده بالاتر از افراد دیگر می‌بینند. گویی که هیچ نقصی در آن‌ها وجود ندارد، برخورد‌های آن‌ها معمولاً برای اطرافیان بسیار سخت و قابل تحمل است و به همین دلیل نیاز به درمان این اختلال ضرورت می‌یابد.

این روانشناس بیان کرد: افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته معمولاً هیچ آگاهی نسبت به مشکلاتشان ندارد و به دلایل دیگر به روانشناس مراجعه می‌کنند. افراد خودشیفته خود را برتر از دیگران می‌دانند. رفتار‌های تحریک‌آمیز زیادی دارند و در عین حال از دیگران نیز انتظار دارند که با آن‌ها احترام بگذارند افراد خودشیفته چنان که نیازهایشان برآورده نشود دچار غم ناراحتی و افسردگی میشود. از ویژگی‌های افراد دارای اختلال شخصیت خودشیفته، خودخواه بودن آنهاست.

وی با اشاره به اینکه زندگی با افراد شخصیت خودشیفته مشکلاتی را برای اطرافیان آن‌ها چه در خانواده و چه در محیط کار به وجود می‌آورد، افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های بارز افراد خودشیفته تحقیر کردن دیگران است بسیاری از افراد خودشیفته تا زمانی که برایشان تهدید محسوب نشوید انسان‌های مهربان و حمایت کننده هستند، اما در لحظه‌ای احساس کنند که نسبت به آن‌ها برتر و بالاتر هستید فورا برخورد‌های تحقیر کننده با شما خواهند داشت آن‌ها برای حفظ خود شما را تحقیر می‌کنند.

قبادی تصریح کرد: از دیگر از ویژگی‌های افراد خودشیفته سرزنش کردن اطرافیان است این افراد سرزنشگر‌های ماهری هستند و آدم‌های دیگر را پایین‌تر و کم اهمیت‌تر از خود میدانند. همچنین به چالش کشیدن اطرافیان در جمع‌ها یکی دیگر از ویژگی‌های بارز افراد خودشیفته می‌باشد تا به دیگران ثابت کنند که از آن‌ها پایین‌تر هستند.

این روانشناس اضافه کرد: انسان‌های خودشیفته تا وقتی شما را دوست دارند که تسلیم آن‌ها باشید تا زمانی که آن‌ها را برتر و بالاتر از خود بدانید و آن‌ها را تحسین و تایید کنید از خطر رفتار‌های پرخاشگرانه و تدافعی آن‌ها در امان خواهید بود، اما زمانی که احساس کنند شما مستقل شده اید اعتماد به نفس پیدا کرده و در خدمت آن‌ها نیستید شروع پرخاش سرزنش و تحقیر شما می‌کنند ممکن است رابطه خود را با شما قطع کنند.

وی ادامه داد: این افراد مهارت‌های همدلی ندارند، زیرا برای آنان اولین نفری که مهم می‌باشد خودش است؛ و این خودخواهی باعث می‌شود تا درک درستی از توقعات، خواسته‌ها و نیاز‌های اطرافیان نداشته باشد.

قبادی افزود: افراد خودشیفته تمایل به کنترل گری دارند و به اطرافیان دستور می‌دهد. از آنجایی که افراد خودشیفته احساس ناامنی می‌کنند تمایل دارند همه چیز را تحت تسلط خود داشته باشد و تا زمانی که مسائل خارج از کنترل آن‌ها باشد دچار احساس غم و احساس ناچیز بودن می‌کنند.

این روانشناس اضافه کرد: تعامل با افراد خودشیفته آزاد دهنده است بسیاری از این افراد از تاثیر کلامشان بر دیگران نا آگاهند و خون آن‌ها را به جوش می‌آورند این افراد که از تاثیر رفتار شان آگاه باشند یا نه در هر شرایطی باعث افزایش استرس و ایجاد بحران می‌شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: همکار خودشیفته ، رفتار ، اعتماد به نفس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رفتار اعتماد به نفس اختلال شخصیت خودشیفته افراد خودشیفته فرد خودشیفته فرد خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۶۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان

آنچه در ادامه می‌خوانید انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «سبک زندگی اسلامی در بخش خانواده» است که در شماره های مختلف تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

بخش حقیقی تمدن نوین اسلامی، آن چیزهائی است که متن زندگی ما را تشکیل می‌دهد که همان سبک زندگی است. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است، مثل مسئله‌ی خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مسئله‌ی خط، مسئله‌ی زبان، مسئله‌ی کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه.

همه اینها آن بخشهای اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است. «بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی، ۱۳۹۱/۰۷/۲۳»

مسئله‌ی فرزندآوری خیلی مسئله‌ی مهمی است. چند سال ما این مسئله را مطرح کردیم و گفتیم؛ خب یک عده از دخترخانم‌های خوب، خانمهای جوان قبول کردند و عمل کردند لکن در محیط عمومی جامعه اثری از این قضیه نیست. الان آمار فرزندآوری ما به قدر جانشینی هم نیست، یعنی کمتر از جانشینی است، الان این‌جوری است. این معنایش این است که ما تا سی سال دیگر یک جامعه‌ی پیر داشته باشیم.

خطر بزرگی است، این از همه‌ی خطرات بزرگتر است. این خیلی مهم است. این احتیاج به تلاش و کار دارد. مسلّماً راه‌هایی هم وجود دارد برای اینکه بشود این را درست کرد؛ باید بنشینید این راه‌ها را پیدا کنید.


یک [مسئله] هم ازدواج مجرّدان است. «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ»(۱) این الان واقعاً [لازم است.] گاهی دخترهایی بدون آوردن نام یا گاهی هم با نام، به من نامه می‌نویسند که طالب ازدواجند و برایشان فراهم نمی شود. یکی از دعاهایی که بنده دائم میکنم برای ازدواج دخترها و پسرهایی است که مایل به ازدواجند و امکان ازدواج ندارند. فکر کنید ببینید چه کار باید کرد؟ همه‌ی اینها قابل علاج است. بایستی این را [علاج کرد].


در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه می‌شود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است.

کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند. «بیانات در دیدار با فعالان و کارشناسان خانواده، ۱۳۹۸/۰۵/۲۴»

دیگر خبرها

  • چرا باید از شکستن حکم اعدام بابک زنجانی استقبال کنیم؟
  • فیلم| رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان
  • رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان | ویدئو
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • (ویدئو) تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی نشان از ادعای دروغین آزادی بیان
  • آیا رژیم صهیونیستی به رفح حمله می‌کند؟
  • لرستان یکی از استان‌های امن در کشور به شمار می‌آید
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد