Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تالاب گنجی اثربخش متعلق به همه و نسل‌های بعدی است و نباید دستکاری و به آن ضربه زده شود چرا که با خشک شدن تالاب بین‌المللی هامون نه تنها مردم سیستان بلکه مردم افغانستان، پاکستان و حتی عمان تحت تاثیر گرد و غبار حاصل از خشکی آن قرار دارند.

احمدعلی موهبتی در نشست معرفی پروژه همکاری برنامه عمران سازمان ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های حفاظت محیط‌ زیست کشور در زاهدان برگزار شد، اظهار داشت: اگر باران رحمت الهی نبارد تالاب‌ها و مراتع از بین خواهند رفت، وضعیت تالاب هامون در سال ۹۷ با ۹۹ متفاوت است و نقش بارندگی ها را بخوبی نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: برای مدیریت این موضوع تنها نباید به محیط زیست توجه کرد بلکه بحث منابع طبیعی نیز وجود دارد زیرا منشاء ریزگردها تنها در حوزه تالاب نیست و منابع طبیعی می تواند اثرگذار باشد.

وی با اشاره به اینکه همدلی با نگاه، باور و مدیریت واحد اثر فراوانی دارد، افزود: اقدامات یکسال اخیر در منطقه سیستان اثر مطلوبی داشته و اگر با همین همدلی مدیریت واحد پیش برویم تاثیرگذاری آن چند برابر خواهد شد.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: اگر پول فراوان بدون فکر و اندیشه باشد نه تنها اثرگذار نخواهد بود بلکه ممکن است باعث آبروریزی شود در حالیکه عزتمندی مردم این کشور بسیار مهم است.

وی ادامه داد: رونق صید و صیادی و گردشگری در منطقه نیاز به نگاه جامع دارد در حالی که حق آبه برای محیط زیست در نظر گرفته شده اما برای شیلات نیست.

موهبتی خاطرنشان کرد: باید همه چیز در کنار هم و با خرد جمعی باشد و مراقبت کردن از این طرح برای آنکه بخوبی اجرایی شود نیاز به صدای واحدی دارد که همه دستگاه های اجرایی در حوزه دولت و تشکل های مردم نهاد باید همکاری کنند.

وی با تقدیر از مردم سیستان گفت: مردم این منطقه در یکسال اخیر همراهی بسیار خوبی داشتند که در اجرای این طرح ها اثرگذار بوده و باید این اقدامات بدرستی مدیریت شود.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: امیدواریم همزمان با اجرای طرح احیا تالاب بین المللی هامون، طرح  ۴۶ هزار هکتاری و منطقه آزاد سیستان نیز محقق و مباحث پیوند اقتصاد در دو سوی مرز فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه امسال یکی از بهترین سال های کشاورزی بود، ادامه داد: امیدواریم با اقدامات و تفاهم‌نامه های امضا شده، ورود آستان قدس رضوی و همچنین پیگیری نمایندگان سیستان اقدامات و برنامه های دستگاه های اجرایی بتوانیم در مسیر هرچه بهتر شدن این منطقه گام برداریم و اولویت محیط زیست برای همه طرح ها الزامی است.

موهبتی اظهار داشت: اجرای این تصمیمات و خرد جمعی و همدلی باعث ایجاد امید در مردم کشور و منطقه سیستان شده و یاس و ناامیدی دشمنان را در پی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این پروژه اتفاق بزرگی در منطقه است، گفت: اجرای این پروژه برای اولین بار در ایران و با تخصیص اعتباری تقریبا بی سابقه در منطقه اتفاق بسیار مهمی است.

وحید پورمردان با اشاره به برنامه و سناریوی که در ۲۲ ماه گذشته در خصوص تالاب هامون برنامه ریزی شده بود، افزود: یکسری اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در این سناریو پیش بینی شد که در برنامه کوتاه مدت لایروبی تالاب و آموزش جوامع محلی، در میان مدت توجه کارشناسی به تالاب و در برنامه بلند مدت کپی برداری از اقدامات کشورهای در حال توسعه در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: برنامه های بلند مدت در ۲ محور بیولوژیک شامل نهالکاری یکهزار هکتار و محور غیربیولوژیک شامل قرق مناطق و همچنین ایجاد ایستگاه های پایش از ۲ ایستگاه به هفت ایستگاه است.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: مبنای کار در محیط زیست مطالعات بیشماری بود که اعتبارات زیادی را اخذ کرده و در این مطالعات سه کانون ریزگرد در منطقه مشخص شده که کانون شماره یک هامون سابوری شامل منطقه سیستان و شهر زابل، کانون شماره ۲ هامون پوزک افغانستان و کانون شماره سه هامون هیرمند که حوزه زابل و زاهدان و حور جنوب سیستان را در بر می گیرد.

وی همچنین به اهمیت حق آبه تالاب هامون اشاره کرد و گفت: استفاده از حدود ۶۰ میلیون مترمکعب در مقابل گنجایش ۱۳ میلیارد مترمکعبی تالاب هامون ظرفیت بسیار اندکی است و این مهم باید مورد پیگیری در سطح ملی و بین المللی قرار گیرد.

پورمردان افزود: بازگشایی دایک های مرزی، لایروبی مسیرها و افزایش حجم آب ورودی، پوشش گیاهی و لانه گزینی پرندگان مهاجر که مورد احیا قرار گرفت از جمله اقدامات موثر در تالاب هامون است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استاندار سیستان و بلوچستان تالاب استانی سیاسی محيط زيست استاندار سیستان و بلوچستان تالاب هامون حفاظت محیط محیط زیست تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

محمدرضا علیمرادی از آبگیری بخش قابل توجهی از تالاب هامون جازموریان خبر داد و اظهار کرد: در پی بارش‌های فرا نرمال جنوب استان سیستان و بلوچستان حدود ۴۰ هزار هکتار از پهنه آبگیر تالاب هامون جازموریان از طریق رودخانه بمپور آبگیری شد.

وی افزود: تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورد سالانه رودخانه های هلیل رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری می‌شود و سالهاست که به عنوان یکی از کانون های اصلی گرد و غبار جنوب شرق کشور شناخته شده است.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: خوشبختانه پیرو بارندگی های سیل آسای چند روز اخیر جنوب شرق کشور، پس از دو سال خشکسالی، هم اکنون جان دوباره گرفت.

تالاب زیبای جازموریان یکی از زیباترین تالاب‌های ایران است که به دلیل وسعت و گستردگی زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، این تالاب نقاط بکر و منحصر بفردی دارد که همچنان ناشناخته مانده است.

این تالاب یکی از بکرترین عرصه های طبیعی است که در جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان در منطقه ای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.

تالاب هامون جازموریان با گستره حوضه آبریزی حدود ۷۰ هزار کیلومترمربع معادل ۲ برابر دریاچه ارومیه در ۵۶ کیلومتری غرب شهرستان دلگان و پنج کیلومتری روستای چاهکیچی واقع شده که ۴۹ درصد آن در حوزه سیستان و بلوچستان و ۵۱ درصد در حوزه استان کرمان قرار دارد.

نیمه باختری این حوضه به وسعت ۳۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع در کرمان و نیمه خاوری آن به وسعت ۳۴ هزار کیلومتر مربع در سیستان و بلوچستان واقع شده است.

این تالاب تنها حوضه آبریز استان پهناور کرمان محسوب می شود که به جهت قرار گرفتن در منطقه ای کم آب به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی استان های کویری کرمان و کم آب سیستان و بلوچستان بشمار می رود و عرصه های مجاور آبادی های این تالاب نیز به ذخیره گاه استراتژیک علوفه دامی تبدیل شده است.

وسعت تالاب جازموریان پیوسته در تغییر بوده و اندک آب های بارشی و جاری ورودی به این حوضه به سوی پست ترین مناطق این فرورفتگی در بخش میانی جریان داشته و با تبخیر آنها جازموریان پهنه ای خشک و کویری با پوششی از املاح آهکی-نمکی، ماسه، سیلت و خاک های رسی خاکستری رنگ مناطق کم رطوبت تبدیل شده است.

این تالاب به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع بر اثر فرونشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر ایجاد شده‌ است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تالاب جازموریان جان دوباره گرفت
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • نفت کوره قاچاق در هامون کشف شد
  • هنرمند سیستان و بلوچستانی جایزه جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست را از آن خود کرد
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد
  • سد سازی در جنوب سیستان و بلوچستان در اولویت کاری منطقه
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر را درگیر کرد