Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جوامع امروزی حضور مردم و افکارعمومی در حوادث و اتفاقات روزانه امری رایج و مهم بحساب می آید و نشانه نشاط اجتماعی است ولی وقتی جامعه ای به تحولات شتابان زندگی کمتر علاقه ای نشان کمی دهد و اصلا برایش تغییرات مهم نیست این امر نمی تواند از چشم تیزبین جامعه مغفول بماند.

بسیاری از جامعه شناسان براین باورند که عدم توجه یا واکنش مردم به تحولات جامعه می تواند به ناچاری یا وادادگی و یا زیر زمینی شدن مطالبات و بی تفاوتی بیانجامد چرا که در هر صورت ادمیان نسبت به اتفاقات روزمره خود حساس هستند واگر این حساسیت از بین برود بطور حتم نمودار افول بسیای از تحولات اجتماعی می تواند رقم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با مکرر شدن حوادث و فشار های اجتماعی فرد به این نتیجه می رسد که او تاثیری برای حل این مسایل ندارد و میزان تلاش او نمی تواند تاثیری در آن داشته باشد. در این شرایط فرد دچار درماندگی می شود و از میزان تلاش خود می کاهد، احساس می کند، نمی تواندتغییری در شرایط ایجاد کند، در این حالت راحت ترین راه حل، کناره گیری از شرایط است و بی اعتنایی به تغییرات محیطی و تلاش نکردن در جهت تغییر شرایط به طور کامل واضح خواهد بود. 

در طرف دیگر مسئله، درد های مشترک باید باعث همبستگی اجتماعی گردد درصورتیکه ما آن را در کشورمان به صورت معکوس مشاهده می نمائیم و همبستگی اجتماعی رو به سست شدن است، حلقات اتصال میان اعضای جامعه در حال رنگ باختن هستند یا اصولا شکل نمی‌گیرند. افزایش قابل توجه برخی ناهنجاریها، بی تفاوتی و نداشتن مسئولیت اجتماعی از جمله نتایج چنین شرایطی است.

کرختی و بی حسی و نداشتن حس مسئولیت در جامعه بسیار خطرناک است و باعث می شود تا هر کس به دنبال منافع شخصی، قومی ،مذهبی، زبانی و ... خود رفته و در مورد دیگران بی اعتنا باشد، تکرار این حوادت باعث واگرایی اجتماعی می شود و در دراز مدت می تواند زمینه های چنددستگی و تفرقه و گسست اجتماعی را بوجود آورد.

در چنین شرایطی، توصیه حکیمانه حضرت علی علیه السلام اینست که مسلمین « مسئولیت اجتماعی » خویش را از خاطر نبرند، مفهومی که به شهروندان تاکید دارد در برابر هر تصمیم و رفتار خود مسئول بوده و اجازه ندارد منفعت شخصی خود را بر منافع جامعه مقدم بدارد این دردهای مشترک، هرگز جداگانه درمان نمی‌شود و نیازمند وحدت ملی و حس همگانی است.

کد خبر 1400696

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آسیب اجتماعی رکود اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۲۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند

معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی می‌توانند بسیار موثر باشند و به این مهم باید در خارج از محیط مدرسه توجه کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سیدجواد هاشمی‌مهر، امروز _یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در آئین تجلیل از مقام معلم که به همت ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد و تحت عنوان تجلیل از سفیران معروف برگزار شد، با اشاره به قدر و منزلت فرهنگیان و معلمان، اظهار کرد: یک جامعه و یک استان با معلمان فرهیخته و پای‌کار ساخته می‌شود.

وی گریزی به آسیب‌های اجتماعی در استان به‌خصوص در شهر یاسوج زد و افزود: جای تعجب است که در برخی از مدارس حتی مدارس بالای شهر تعداد زیادی فرزندان طلاق وجود دارد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت خطاب به معلمان حاضر در جلسه از آنها خواست که نسبت به پیشگیری از چنین آسیب‌هایی وارد عمل شوند و علاوه بر مأموریتی که در مدارس دارند در بیرون از مدرسه هم به کمک خانواده‌ها و دانش‌آموزان بشتابند تا چنین آسیب‌هایی نتواند بر جامعه غلبه کند.

در ادامه این آئین حجت‌الاسلام حمزه پیش‌قدم دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد، گفت: یکی از مهم‌‏ترین ویژگی‌های نظام تعلیم و تربیت اسلامی، جنبه هدایتی آن است، هدایت ‏کردن به معنای کمک به فرد برای شناختن خود و محیط خود و هدایت فرد از جنبه‌های مختلف رشد شخصیت در ابعاد عقلانی، اجتماعی، عاطفی و بدنی است.

وی افزود: ستاد در راستای تعامل با اداره کل آموزش و پرورش، سعی در شناسایی دغدغه‌مندان و فعالان این عرصه داشته و از این عزیزان با عنوان «سفیران معروف» یاد می‌شود.

پیش‌قدم تصریح کرد: «سفیران معروف» یا به تعبیری همان «سفیران هدایت» که در حدیث از آنها به عنوان «ورثه الانبیا» یاد می‌شود و یادآور این رسالت مهم است که در راستای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان وظیفه سنگینی بر عهده داریم.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا ستاد امر به معروف استان، ضمن تجلیل از فرهنگیان آماده همکاری با اداره کل آموزش و پرورش در زمینه‌های آموزشی و تربیتی بوده و توانایی اجرای دوره‌های مذکور در استان فراهم است و در صورت نیاز ستاد می‌تواند این ظرفیت را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد.

کد خبر 750862

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • ابلاغ احکام مسئولین کمیته ها و دبیران ستاد یادواره شهدای ارومیه
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • مد خوب، مد بد!
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند