Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@09:21:08 GMT

تحول ورزش زنان در دولت تدبیر و امید

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۵۵۸۸

تحول ورزش زنان در دولت تدبیر و امید

نخستین دوره حضور زنان در بازی‌های آسیایی به سال ۱۹۵۸ توکیو باز می‌گردد که چهار زن ورزشکار در رشته‌های دوومیدانی و تنیس روی‌میز شرکت کردند. گرچه عنوانی نداشتند اما در بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک در والیبال به نخستین مدال دست یافتند که جنس آن برنز بود.

البته پس از آن به دلیل حضور نداشتن ایران در ۲ رویداد دیگر آسیایی یا دشت نکردن مدال توسط زنان حضور پررنگی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط آخرین دوره حضور زنان قبل از انقلاب، بازی‌های ۱۹۷۴ تهران بود که چهار مدال (۲ طلا، یک نقره و یک برنز) در شمشیربازی کسب شد که در مجموع پنج مدال شامل ۲ طلا، یک نقره و ۲ برنز دستاورد زنان در حوزه ورزش قهرمانی قبل از انقلاب بود.

پس از انقلاب، نقطه شکوفایی ورزش زنان به بازی‌های ۲۰۰۲ بوسان کره‌جنوبی باز می‌گردد که در این رویداد زنان ورزشکار کشورمان نخستین بار در ۲ رشته  تیراندازی و تکواندو ۲برنز کسب کردند که «نسیم حسن‌پور»   نخستین زن مدال‌آور ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ بوسان در تیراندازی بود. پس از آن در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه قطر، حضور زنان ورزشکار نه تنها ۲ برابر شد بلکه حاصل آن سه مدال برنز در رشته‌های تکواندو و شطرنج تیمی زنان بود.

نسیم حسن‌پور نخستین زن مدال‌آور ایران در بازی‌های ۲۰۰۲ بوسان در تیراندازی

کسب ۱۹ مدال از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت تدبیر و امید

این تجربه حضور در بازی‌های آسیایی بعد از انقلاب باعث شد تا در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو چین بهترین حضور خود را رقم بزنند و برای نخستین بار علاوه بر کسب یک مدال طلا توسط «خدیجه آزادپور» در ووشو ۱۳ مدال دیگر شامل ۴ نقره و ۹ برنز هم کسب کنند.  

در واقع از ابتدای حضور زنان در بازی‌های آسیایی پس از انقلاب تا بازی‌های ۲۰۱۰ گوانگژو در مجموع ۱۹ مدال (یک طلا، چهار نقره و ۱۴ برنز) کسب کردند.

خدیجه آزادپور نخستین مدال‌آور طلای ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه

مدال‌های فراموش نشدنی در هفت سال اخیر 

اما در دوران فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم زنان ورزشکار در ۲ رویداد آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا متفاوت‌تر ظاهر شدند.

در بازی‌های ۲۰۱۴ اینچئون کره‌جنوبی ۲ طلا توسط «نجمه خدمتی» و «حمیده عباسعلی» در تیراندازی و کاراته کسب شد. همچنین  «لیلارجبی» در پرتاب‌وزنه با ثبت رکورد ۱۷ متر و ۸۰ سانتی‌متر و با کسب نقره، این رشته را در تاریخ بازی‌های آسیایی صاحب مدال کرد.

در این مقطع زنان ورزشکار، محجبه و توانمند ایران توانستند رکود مدال‌های بازی‌های ۲۰۱۰ گوانگژو را بشکنند که در مجموع ۱۶ نشان (۲ طلا، هفت نقره و هفت برنز)  کسب شد.

نجمه خدمتی نخستین طلایی ایران در بازی‌ها ۲۰۱۴ اینچئون

لیلا رجبی نخستین مدال‌آور رشته دوومیدانی در بازی‌های ۲۰۱۴

پس از چهار سال و در بازی‌های ۲۰۱۸ جاکارتا که در سال ۹۷ در اندونزی برگزار شد، برای نخستین بار مدال طلای تیمی زنان در رشته کبدی تاریخ‌ساز شد و «زهرا کیانی» نخستین بانوی ووشوکاردر بخش تالو مدال گرفت و آن هم از جنس نقره؛  در این دوره با کسب یک مدال بیشتر، رکود نشان بازی‌های ۲۰۱۴ اینچئون شکسته شد. در این رویداد ۱۷ مدال (یک طلا، ۱۰ نقره و ۶ برنز) توسط زنان ورزشکار کسب شد.

زهرا کیانی نخستین بانوی ووشوکار که در بخش تالو مدال گرفت

رشد بیش از ۲ برابری مدال زنان در دولت تدبیر

در مجموع از ابتدای حضور زنان در بازی‌های آسیایی از سال ۱۹۵۸توکیو تا ۲۰۱۸ جاکارتا ۵۹ مدال (هفت طلا، ۲۲ نقره، ۲۹ برنز) در رشته‌های والیبال، شمشیربازی، تیراندازی، شطرنج، کبدی، قایقرانی، دوومیدانی، تکواندو، کاراته و ووشو بدست آمده است که ۵۴ نشان آن مربوط به پس از انقلاب است.

از مجموع ۵۴ مدال به دست آمده توسط زنان ورزشکار ایرانی در بازی‌های آسیایی، پس از انقلاب ۳۳ مدال (سه طلا، ۱۷ نقره و ۱۳ برنز) در دولت تدبیر و امید کسب شده که بیش از ۲ برابر رشد داشته است.

درخشش در المپیک

علاوه بر این شیرزنان ورزشکار عرصه پهناور ایران اسلامی با کسب ۹ سهمیه در المپیک ۲۰۱۶ ریو برای اولین بار در تاریخ ورزش کشور از آتلانتا تا ریو رکورد شکنی کردند و در عین حال نخستین مدال المپیکی زنان توسط «کیمیا علیزاده» در تکواندو کسب شد. دستاوردهای مدالی زنان که در دهه چهارم انقلاب به ثمر نشست.
 

برچسب‌ها دولت تدبیر و امید زنان ورزشكار پروندهٔ خبری وعده‌هایی که تحقق یافت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دولت تدبیر و امید زنان ورزشكار دولت تدبیر و امید زنان ورزشكار بازی های آسیایی دولت تدبیر و امید ایران در بازی زنان ورزشکار پس از انقلاب نخستین مدال حضور زنان مدال آور کسب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۵۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران نایب قهرمان کمپو جهان شد

تیم ایران در بیستمین دوره مسابقات جهانی کمپو به مقام نایب قهرمانی رسید. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیستمین دوره مسابقات جهانی کمپو در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان در بخش‌ فرم و دفاع شخصی و همچنین در چهار ماده مبارزاتی از جمله سمی کمپو، سابمیشن، ناکداون و فول کمپو از 3 لغایت 9 اردیبهشت در آنتالیا ترکه برگزار شد.

در این مسابقات تیم ایران 12 نفره کشورمان تحت عنوان مبارزان حرفه‌ای اژدهای سرخ با سرپرستی و سرمربیگری استاد مسعود جعفری ریاست کمپو آسیا با کسب 18 مدال طلا، 11 نقره و 6 برنز و 6 کمربند طلایی  قهرمانی جهان  به مقام نایب قهرمانی در بخش مبارزه دست یافت. تیم‌ رومانی به مقام قهرمانی رسید و تونس در جایگاه سوم ایستاد.

همچنین در بخش کمپو MMA منتخب قهرمانان جهان در دوره‌های قبل و دارای رنکینگ برای دریافت کمربند قهرمانی جهان رقابت کردند.

2 مدال برنز؛ دستاورد ساواته ایران در بلغارستان

اسامی مدال آوران:
1-مجتبی نصیری در وزن 65 کیلوگرم
3 طلا و یک برنز

2-داریوش خانلری در وزن 70 کیلوگرم
2 مدال طلا

3-حسین اژدری در وزن 75 کیلوگرم
یک نقره و یک برنز

4-رامین دهقاندر وزن 80 کیلوگرم
یک طلا و دو نقره

5-مجتبی رضایی در وزن 75 کیلوگرم رده Master
دو طلا- یک نقره - دو برنز
 
6-فرزاد قادری در وزن 80 کیلوگرم رده Master
سه مدال طلا

7- زیبا اسدی مقدم
سه مدال نقره

8-یلدا قادری در وزن 50 کیلوگرم‌
یک طلا و دو نقره

9-سامره کیانی در وزن 55 کیلوگرم
یک طلا و دو نقره

10- سمانه خجسته در وزن 75 کیلوگرم
سه مدال طلا

11- یلدا خوش قدم در وزن 55 کیلوگرم نوجوانان
دو مدال طلا

12- عرفان یعقوبی در وزن 50 کیلوگرم نوجوانان
دو مدال برنز

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • لرستان مقام سوم مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور را از آن خود کرد
  • درخشش فرنگی‌کاران نوجوان خوزستانی در مسابقات بین‌المللی
  • یک مربی زن، رییس یک رشته پر مدال المپیکی شد!
  • کسب دو مدال برنز توسط بوکسور‌های نوجوان قزوینی
  • ایران نایب قهرمان کمپو جهان شد
  • نخستین مدال ایران قطعی شد
  • نخستین مدال ایران قطعی شد/ شعبان از دور رقابتها کنار رفت
  • رقابت های بوکس قهرمانی آسیا؛ نخستین مدال ایران قطعی شد
  • ۲ مدال برنز؛ دستاورد ساواته ایران در بلغارستان
  • برنز جام جهانی پاراتیراندازی به ساره جوانمردی رسید