Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل روسیه گفت: پس از پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران، چین و روسیه می‌توانند وارد معاملات تسلیحاتی با ایران شوند و بازار ایران را که از مشتریان سنتی خود بوده اند دوباره به دست بیاورند.

شعیب بهمن کارشناس مسائل روسیه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اختلاف نظر روسیه با کشور‌های اروپایی در مسئله انتشار بیانیه علیه ایران در شورای حکام سازمان ملل گفت: نقش کشور‌های حاضر در برجام از زمان انعقاد این توافق هم در پیشبرد برجام و هم در پیشبرد مسائل پیرامونی آن متفاوت بوده است به نحوی که در زمان انعقاد توافق نشانه‌های عدم پایبندی و نقض توافق توسط آمریکایی‌ها مشخص بود و اروپا نیز در پیروی از ایالات متحده قادر به ایفای نقش مستقل نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
همین روند در دوره خروج آمریکا از برجام نیز تکرار شد.   بهمن با بیان اینکه آمریکا توافق پیشرو به نام برجام را نقض کرد و اروپا نیز هر روز سعی کرد از وظایف خود در قبال این توافقنامه شانه خالی کند، گفت: چین و روسیه هر دو خواهان پایبندی تمامی طرفین به برجام بودند و خودشان نیز این پایبندی را نشان دادند .   وی ادامه داد: این موضوع در خصوص پرونده تسلیحاتی ایران و ارجاع آن به شورای امنیت یا طرح مجدد آن هم کاملاً مشهود است به این معنی که یک دوگانگی و تضاد در اهداف کشور‌های عضو برجام وجود دارد و روسیه و چین هم معتقدند که ایران در چارچوب توافق هسته‌ای به آژانس بین المللی اجازه بازرسی از تمام مراکز هسته‌ای را داده است.
این کارشناس مسائل روسیه ادامه داد: اروپا اما بر همین منظر و با تأسی از آمریکا نگاه دیگری دارد و معتقد است ایران در اجازه به آژانس برای بازرسی از مراکز هسته‌ای همکاری‌های لازم را نداشته است از این رو به نظر می‌رسد این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت و در موضوع تحریم‌های تسلیحاتی مصداق و نمود خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که تا چه حد می‌توان به ثبات رویه چین و روسیه در حمایت از ایران اعتماد داشت، گفت: روسیه و چین در جریان مذاکرات هسته‌ای که منتهی به برجام شد با اعمال تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران مخالف بودند و اگر اصرار غرب نبود عملاً چنین تحریم‌هایی علیه ایران وضع نمی‌شد، این موضوع را بار‌ها مقامات روسی اعلام کردند.
بهمن با تاکید بر اینکه آنچه کشور‌ها را به اتخاذ مواضع در عرصه بین‌المللی وادار می‌کند منافع آنهاست، یادآور شد: در این خصوص باید دید منافع چین و روسیه از چه طریق تامین می‌شود.
این کارشناس مسائل روسیه ادامه داد: البته در شرایط فعلی روسیه و چین به دو دلیل تمایلی به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران ندارند دلیل اول این است که پس از پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران این دو کشور می‌توانند وارد معاملات تسلیحاتی با ایران شوند و بازار ایران را که از مشتریان سنتی خود بوده‌اند ، دوباره به دست بیاورند .   وی در پایان این گفتگو دلیل دوم را درک شرایط ایران توسط روسیه و چین دانست و ادامه داد: مقامات چین و روسیه معتقدند اگر ایران محدودیتی را پذیرفته زمان آن به پایان رسیده، اما طرف مقابل موضعی از سر یکجانبه‌گرایی و زیاده خواهی دارد، بر این اساس به نظر می‌رسد مقابله و ایستادگی در برابر زیاده خواهی آمریکا و غرب دلیل مهمی است که چین و روسیه موافق تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران نباشد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بهمن روسیه بیانیه شورای حکام تحریم های تسلیحاتی ایران کارشناس مسائل روسیه چین و روسیه روسیه و چین هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست

معاون اول رئیس جمهور گفت : ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار می‌دهد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، نخست وزیر بورکینافاسو در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا با معاون اول رییس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

محمد مخبر عصر امروز(شنبه) در این دیدار که در محل اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با تاکید بر نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، گفت: تهران در همین راستا علاقه مند است مناسبات خود را به صورت همه جانبه با کشورهای آفریقایی و بویژه بورکینافاسو گسترش دهد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با ابراز خرسندی از بازگشایی سفارت بورکینافاسو در تهران در سال 2023 و استقرار سفرای دو کشور با بیان اینکه ظرفیت های خوبی برای ارتقاء مناسبات فی مابین وجود دارد افزود: امضای اسناد همکاری در نخستین اجلاس کمیسیون مشترک، مناسبات تهران – واگادوگو را وارد دوره جدیدی کرده که لازم است دو کشور روند اجرایی کردن این اسناد را تسریع کنند.

مخبر با تاکید بر اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران ناشی از پیشرفت در زمینه علم و تکنولوژی است تصریح کرد: ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار میدهد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه گسترش روابط و مناسبات اقتصادی دو کشور نیازمند توسعه مراودات میان بخش خصوصی دو کشور است اظهار داشت: باید بستر همکاری بخش خصوصی دو کشور را فراهم کنیم که لغو روادید و تسهیل همکاری های بانکی از مهمترین ملزومات در این زمینه است.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار با قدردانی از برگزاری موفقیت آمیز اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در تهران گفت: روابط دو کشور از سابقه خوبی برخوردار است و بورکینافاسو خواستار استفاده از توانمندیها و تجربیات ایران در عرصه های مختلف صنعتی، بهداشت و درمان و علم و فناوری است.

وی با ابراز خرسندی از پیشرفت ها و دستاوردهای ایران در زمینه های مختلف، بر اراده جدی کشورش برای گسترش روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!