Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به تغییر زمان برگزاری حج بر اساس تحریفات عرب جاهلیت تا فتح مکه، گفت: در آن ایام، پیامبر اعظم (ص) لازم دیدند بر اثر شدت هیمنه کفر بر اسلام، در مهمترین اجتماع دینی از مشرکین اعلام برائت شود.

آیت‌الله محمدهادی یوسفی غروی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری فارس با تبریک هفته حج درباره جایگاه خانه خدا، اظهار داشت: «إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکًا وَهُدًى لِلْعَالَمِینَ» به شهادت این آیه از قرآن کریم، اولین خانه‌ای که برای عبادت خلق بنا شد، همان خانه (کعبه) در بکّه است که در آن برکت و هدایت خلایق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مکان مقدس  به وسیله حضرت آدم ابوالبشر و به ارشاد جبرائیل و فرمان پروردگار پایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه بعد از طوفان نوح، بخش قابل توجهی از خانه خدا از بین رفت، افزود: پس از طوفان نوح تنها قسمتی از آثار کعبه باقی ماند که پس از آن، حضرت ابراهیم (ع) به ارشاد حضرت جبرئیل مجدداً مأمور پایه‌گذاری این مکان مقدس شد. البته با حجی که قبل از آن حضرت آدم به جا آورد، منافاتی ندارد؛ اما تفسیری برای حج حضرت آدم در دست نیست.

آیت الله یوسفی غروی با اشاره به اینکه مناسک حج امروز مناسکی است که حضرت جبرائیل (ع) به حضرت ابراهیم (ع) آن را ارشاد کرده و ایشان آن را انجام داده است، خاطر نشان کرد: پس از آن در میان عرب‌های جاهلی که عمدتاً از نسل حضرت اسماعیل (ع) بودند و سنن حنفی ابراهیم را عرب‌ها از طریق اسماعیل دریافت کردند، برخی تغییراتی در مناسک حج بوجود آمد و دست به کم و زیادی این مناسک زدند، ولی متأسفانه در فاصله حضور حضرت اسماعیل (ع) تا ظهور پیغمبر اسلام (ص) در انجام این مناسک دخل و تصرف‌هایی صورت گرفت.

این نویسنده و محقق برجسته حوزوی با بیان اینکه حجی که پیامبر اعظم (ص) انجام دادند، یک حج تصحیح شده از حج ابراهیم (ع) است، افزود: از این‌رو حج از ابتدا به حضرت ابراهیم (ع) نسبت داده شده است، زیرا حج‌های تحریف شده را نمی‌توان به حضرت ابراهیم (ع) نسبت داد.

وی با اشاره به اینکه در عصر حاضر امام خمینی (ره) را احیاگر حج ابراهیمی می‌دانند، گفت: امام خمینی (ره) اعلان برائت از مشرکین را در حج احیا کرد و به همین دلیل هم معظم‌له را به عنوان احیاگر حج ابراهیمی می‌شناسند، زیرا این برائت یکی از سنن حج به شمار می‌آید که به فراموشی سپرده شده بود.

آیت‌ الله یوسفی غروی با بیان اینکه اعلام برائت در صدر اسلام به صورت سنت جاری و سالیانه انجام نگرفته است ولی در انجام آن اختلافی نیست، تصریح کرد: اعلام برائت از مشرکین تنها در انتهای حکومت غیراسلامی حاکم بر مکه مکرمه و ابتدای حج زیر سایه پرچم اسلام بنا شده که خداوند در سوره توبه می‌فرماید: «وَأَذَانٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى النَّاسِ یَوْمَ الْحَجِّ الْأَکْبَرِ أَنَّ اللَّهَ بَرِیءٌ مِنَ الْمُشْرِکِینَ ۙ وَرَسُولُهُ؛ و این اعلامی است از سوی خدا و پیامبرش به همه مردم در روز حج اکبر که: یقیناً خدا و پیامبرش از مشرکان بیزارند».

وی با اشاره به اینکه که وقتی پیغمبر اعظم (ص) از مکه به مدینه هجرت کردند، تاریخ قمری دو تا شد؛ یکی تاریخ قمری مکی و یکی هجری مدنی، گفت: یکی از تحریفات عرب جاهلیت مکی در ماه‌های سال قمری همان چیزی است که در سوره برائت (توبه) به آن اشاره شده است: «إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِی کِتَابِ اللَّهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ۚ ذَٰلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ ۚ فَلَا تَظْلِمُوا فِیهِنَّ أَنْفُسَکُمْ ۚ وَقَاتِلُوا الْمُشْرِکِینَ کَافَّةً کَمَا یُقَاتِلُونَکُمْ کَافَّةً ۚ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ یقیناً شماره ماه‌ها در پیشگاه خدا از روزی که آسمان ها و زمین را آفریده در کتاب [علم] خدا دوازده ماه است؛ از آنها چهار ماهش ماه حرام است؛ این است حساب استوار و پایدار؛ پس در این چهار ماه [با جنگ و فتنه و خونریزی] بر خود ستم روا مدارید و با همه مشرکان همان گونه که آنان با همه شما می جنگند، بجنگید و بدانید خدا با پرهیزکاران است».

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه حج در آن دوران معیشت مردم عربستان را تأمین می‎کرد، افزود: در آن دوران بر اساس تحریفات عرب جاهلیت اگر حج را به زمان تاریخ قمری بگذارند انجام بگیرد، خیلی گرم و طاقت فرسا است و کسانی که به حج بروند، طاقت‌شان به سر می آید و با این روند تعداد حج گزاران کاهش می‌یابد و کاسبی‌شان کم می‌شود، بنابراین ماه‌های حرام را به نزدیک‌ترین ماه به ذی جابه جا می‌کردند تا از کم شدن زائران کاسته و مردم بیشتر رغبت به حضور در عربستان داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه این مدل برگزاری حج تا سال نهم و فتح مکه ادامه داشت، خاطر نشان کرد: قبل از این تاریخ پیامبر (ص) بر مکه سلطه‌ای نداشتند که از این بدعت جلوگیری کنند. اما پس از فتح مکه، اولین سالی که پیامبر اعظم (ص) تحت پرچم اسلام حج به جا آورد، آیات اول تا چهلم سوره توبه به زمان حج اشاره و از آن پس حج واقعی برگزار شد و پیامبر (ص) دیگر به اعراب اجازه نداند که به میل خود ماه‌ها را جا به جا کنند.

آیت الله یوسفی غروی با بیان اینکه این مقدمه‌ای برای حج‌های بعد همچون سال دهم بود، گفت: در آن سال اولین حج ابراهیمی خالی از تحریف انجام شد. در آن ایام، یکی از ابلاغ‌ها، ابلاغ همین برائت بود که در سال نهم انجام گرفت، چرا که پیغمبر (ص) لازم دیدند بر اثر شدت هیمنه کفر بر اسلام، در مهمترین اجتماع دینی از مشرکین اعلام برائت شود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) با الگوگیری از پیامبر اعظم (ص) برائت از مشرکین را زنده کرد، افزود: اکنون نیز اعلام برائت از مشرکین به عنوان سیاستی از سوی رهبر اسلام در جمهوری اسلامی انجام گرفت و رهبر انقلاب هم به عنوان جانشین امام (ره) این سنت صالحه را ادامه دادند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حج قم امام خمینی اسلام استاد درس خارج حوزه علمیه قم برائت از مشرکین حضرت ابراهیم پیامبر اعظم اعلام برائت یوسفی غروی حج ابراهیم بر اسلام ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival

جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن (Turkmen Racing Horse Festival) هر سال در آخرین یکشنبه ماه آوریل برگزار می‌شود و هدف آن بزرگداشت یکی از قدیمی‌ترین نژادهای اسب جهان و نماد غرور ملی ترکمنستان است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جشنواره اسب‌دوانی ترکمن Turkmen Racing Horse Festival، هر سال در آخرین یکشنبه ماه آوریل برگزار می‌شود که سال جاری مصادف با بیست‌وهشتم آوریل (نهم اردیبهشت ۱۴۰۳) است. این جشنواره یک تعطیلات مهم و نماد غرور ملی است، اما در ترکمنستان یک یکشنبه کاری محسوب می‌شود و مدارس و ادارات در طول آن باز هستند.

ترکمنستان کشوری واقع در منطقه جنوب غربی آسیای مرکزی و همسایه قزاقستان، افغانستان، ایران و ازبکستان است. دریای خزر در امتداد مرز غربی این کشور قرار دارد و اسب‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از تاریخ و فرهنگ آن هستند، از این‌رو یک فصل کامل در آن به مسابقات اسب‌دوانی اختصاص دارد. نژاد اسب آخال‌تکه، افتخار ترکمنستان است که احتمال دارد یکی از قدیمی‌ترین نژادهای اسب در جهان باشد.

نژاد آخال‌تکه حداقل سه‌هزار سال قدمت دارد و تکامل‌یافته نژاد اسب ترکمن هستند که در قرون وسطی به عشایر کوچ‌نشین ترکمنستان تعلق داشتند و اکنون منقرض شده‌اند.

این نژاد اسب به چند دلیل بسیار کمیاب است؛ از نظر تاریخی، به دلیل کمبود غذا و آب برای اسب‌ها و انسان‌ها، این نژاد مجبور بود برای زنده ماندن خود را سازگار کند و مقاوم‌تر شود. همچنین تعداد زیادی هم‌خونی در جمعیت این اسب‌ها رخ می‌دهد که منجر به آسیب‌پذیری یا تهدید شدن آن‌ها توسط اسب‌های برجسته شده است. امروزه تنها حدود شش‌هزار اسب آخال‌تکه در جهان وجود دارد.

تاریخ جشنواره اسب‌دوانی ترکمن ۱۴۰۳

تاریخ جشنواره اسب‌دوانی ترکمن در سال ۲۰۲۴ روز بیست‌وهشتم آوریل مصادف با نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ است.

تاریخچه جشنواره اسب‌دوانی ترکمن‌

جشنواره اسب‌دوانی ترکمن‌ها زمانی برای گردهمایی علاقه‌مندان به اسب و سوارکاری است و گرامیداشت نماد ملی ترکمنستان، اسب آخال‌تکه است. این نژاد بومی ترکمنستان و اسبی باشکوه و ایده‌آل به‌ویژه برای مسابقات اسب‌دوانی است، زیرا به سرعت، هوش و استقامت شهرت دارد. رنگ روشن آن‌ها، همراه با پوست بسیار براقی که از موهای بسیار ظریف و ابریشمی تشکیل شده است، به این اسب‌ها لقب «اسب‌های طلایی» را می‌دهد.

ترکمنستان یک سنت باستانی سه‌هزار ساله در مسابقات اسب‌دوانی دارد که مطابق با آن اسب‌های آخال‌تکه به‌دلیل ویژگی‌های برترشان مانند قدرت و استقامت، به‌منظور شرکت در مسابقات به‌طور انتخابی پرورش داده می‌شوند. این اسب‌ها در گذشته علاوه بر مسابقه، برای حمل‌ونقل نیز استفاده می‌شدند، اما امروزه به‌طور انحصاری برای مسابقه پرورش داده می‌شوند و نماد غرور ملی هستند، تا آنجا که عکس آن‌ها روی تمبرهای پستی، اسکناس‌ها و نشان ملی ترکمنستان دیده می‌شود.

ترکمنستان در اواخر دهه ۱۸۰۰، بخشی از امپراتوری روسیه شد و زمانی که این اتفاق افتاد، روس‌ها مزارع پرورش اسب‌های آخال‌تکه را در حدود سال ۱۸۸۱ تأسیس کردند. روس‌ها سال ۱۸۸۵ برای وارد کردن این نژاد یک ثبت رسمی اسب آخال‌تکه در سطح بین‌المللی ایجاد کردند. با این حال هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۲۲ شکل گرفت، تحولات اقتصادی و سیاسی با تعطیلی این مزارع پرورش همراه بود که این امر منجر به کاهش شدید تعداد اسب‌ها شد. تنها در سال ۱۹۷۹ بود که این نژاد به ایالات متحده برده و دوباره پرورش داده شد.

این نژاد از اسب‌ها که به قدرت و استقامت معروف هستند، یکی از پرطرفدارترین اسب‌های جنگی بوده‌اند و امروزه در شرایط بیابانی پرورش داده می‌شوند، زیرا قادر به تحمل دمای شدید هستند و ویژگی‌های تطبیقی بسیاری دارند که موجب بقای آن‌ها شده است.

یکی از معروف‌ترین اسب‌های آخال‌تکه به نام ابسنت، در دهه ۱۹۶۰ در مجموع شش مدال را در مسابقات مختلف اسب‌دوانی المپیک کسب کرد.

کد خبر 748765

دیگر خبرها

  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌ها
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌‌ها
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • بررسی اقدامات انجام شده برای تامین آب شرب روستاهای مرزی اسلام آباد، دیناران و دولکان