Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@02:35:15 GMT

خطرات مصرف خودسرانه دگزامتازون

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۶۰۶۷

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مصرف خودسرانه دگزامتازون می‌تواند کشنده باشد. ناطقان: محمدرضا شانه ساز در برنامه انتهای الوند در مورد تامین داروی بیماران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: علیرغم اینکه هیچ داروی خاصی برای درمان کرونا شناخته‌نشده، اما در زمینه تامین داروی موردنیاز مردم از همان روزهای اول هر دارویی که در دنیا شانس درمان کرونا را داشت و مطرح می‌شد را بلافاصله تهیه کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: همچنین همگام با کشورهای صاحب علم و فن در حوزه داروسازی، تیم پزشکی و داروسازی ما نیز مطالعات بالینی را انجام داده و امروز خوشبختانه قادر هستیم تمامی داروهایی که برای این بیماری مطرح است را تولید ‌کنیم و از این بابت نگرانی خاصی وجود ندارد.

معاون وزیر بهداشت با تاکید براینکه در کشور توانایی تولید اقلام مبارزه با کرونا وجود دارد، تصریح کرد: قبل از شیوع کرونا کل مصرف ماسک روزانه در کشور ۱۲۰ هزار عدد بود که پس از شیوع کرونا، امروز قابلیت تولید روزانه تنها یکی از واحدهای تولیدی ۱۰۰ هزار ماسک است و می‌تواند ظرفیت تولید را به دو برابر افزایش دهد. خوشبختانه با اقدام جهادی تولیدکنندگان در حال حاضر حدود ۷ میلیون ماسک در واحدهای صنعتی و صنفی ماسک تولید می‌شود و نیاز کشور را به‌کلی برطرف می‌کند.

وی از مردم خواست در استفاده از ماسک و محلول‌های ضدعفونی کوتاهی نکنند چراکه رعایت اصول بهداشتی نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد.

شانه ساز درمورد داروی دگزامتازون نیز با اشاره به اینکه در هفته‌های اول شیوع کرونا، تیم پزشکی و داروسازی در کمیته علمی کرونا به این جمع‌بندی رسیدند که در ترکیب سه دارویی برای درمان کرونا یکی از داروها می‌تواند پردنیزولون (یک کورتون خوراکی) باشد، مورد نقد بسیاری از محافل قرار گرفت و عنوان شد به دلیل اینکه کورتون باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود، نباید استفاده شود. اما ما در مورد این موضوع اطمینان داشتیم و امروز دنیا به این مطلب رسیده است که آمپول دگزامتازون می‌تواند در درمان بیماران مبتلا، مورداستفاده قرار گیرد.

وی با تاکید براینکه داروی دگزامتازون واقعا یک تیغ دو لبه است، هشداد داد: اگر این دارو به صورت نابجا استفاده شود بسیار خطرناک است و در صورت مصرف خودسرانه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و می‌تواند کشنده باشد.

شانه ساز خاطرنشان کرد: این دارو به‌هیچ‌عنوان بدون نسخه قابل تهیه نیست و اگر کسی برای تهیه آن به داروخانه مراجعه کند، قطعا عرضه نخواهد شد. منبع: عصر ایران برچسب ها: مصرف خودسرانه ، دگزامتازون ، کشنده

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مصرف خودسرانه دگزامتازون کشنده مصرف خودسرانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون