Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد کرمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نظارت اداره کل محیط زیست تهران بر باغ وحش ارم اظهارکرد: این باغ وحش یکی از مراکزی است که ما هر هفته از آن بازدید می‌کنیم و چهارشنبه هفته گذشته آخرین بازدید را از این مرکز انجام دادیم.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به اینکه وضعیت مراکز نگهداری حیوانات کشور براساس استانداردهای داخل کشور و آنچه توسط سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می‌شود، بررسی و تعیین می‌شود، اظهار کرد: براساس دستورالعمل ایجاد مراکز نگهداری حیوانات سازمان حفاظت محیط زیست، استاندارد فضایی برای هر میمون متوسط و کوچک محدوده‌ای ۳*۳*۳ متر است و باغ وحش ارم دستورالعمل‌های تعیین شده در این زمینه را رعایت کرده و از استانداردهای لازم برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: وضعیت تغذیه و جایگاه شامپانزه‌های باغ وحش ارم از استانداردهای لازم برخوردار است و اکنون با اضافه شدن «باران» تعداد شامپانزه‌های این باغ وحش به ۹ قلاده رسیده است علاوه بر آن اگر باغ وحش ارم از استانداردهای لازم برخوردار نبود شامپانزه‌ای۶۰ ساله که از دهه ۴۰ به این باغ منتقل شده است، تاکنون در این مکان زنده باقی نمی‌ماند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به وضعیت «باران» گفت: این شامپانزه شرایط ویژه‌ای دارد و با توجه به اینکه نارس و شش ماهه به‌دنیا آمده و با انسان بزرگ شده است، ما به باغ وحش ارم اعلام کردیم که شرایط ویژه‌ای برای نگهداری از آن ایجاد کند همچنین به دامپزشک قبلی باغ وحش ارم که در این مدت از «باران» نگهداری می کرد، اجازه داده شد ناظر و نگهدار این حیوان در باغ وحش ارم باشد و رابطه بین این شامپانزه سه ساله را با انسان قطع نکردیم اما قرار شد «باران» در باغ وحش ارم نگهداری شود تا اگر بتوانیم خانواده‌ای پیدا کنیم که او را بپذیرد یا بتوانیم او را در کنار گروه هم‌سن‌ خود قرار دهیم. باید دید زمان به ما چنین اجازه‌ای را می‌دهد؟

کرمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تمهیدات درنظر گرفته شده برای نگهداری حیوانات باغ‌ وحش‌ها در هوای گرم تابستان گفت: دستورالعمل‌ها و اقداماتی که مراکز نگهداری از حیوانات به آن عمل کنند رعایت و اجرا می‌شود. تمهیداتی برای حفظ سلامت حیوانات در اسارت در فصل گرما اتخاذ شده است.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست دستورالعمل‌هایی را برای شرایط نگهداری از حیوانات دارد که مراکز نگهداری حیوانات برای دریافت مجوز باید به آن‌ها عمل کنند همچنین طی پایش‌هایی که انجام می‌دهیم کلیه تمهیدات و اقداماتی که برای نگهداری از حیوانات باید انجام شود را به این مراکز گوشزد و یادآوری می‌کنیم.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران استفاده از آب‌پاش و مه پاش در فصل تابستان برای ایجاد رطوبت در فضا و تلطیف هوا، تعویض و پر کردن زودبه‌زود آب داخل آبشخورها که بر اثر گرما و تابش نور خورشید گرم و با سرعت بیشتری تبخیر می‌شوند را از جمله این اقدامات ذکر کرد.

کرمی در پایان تاکید کرد:این مراکز به‌طور قطع به شرایط نگهداری گونه‌های خود اهمیت می‌دهند چراکه این حیوانات منبع درآمد آن‌ها محسوب می‌شوند و شاید هزینه‌های زیادی برای انتقال و نگهداری آن‌ها شده باشد. برخی گونه‌های غیربومی مانند فیل باغ وحش ارم و زرافه‌ باغ وحش صفادشت از کشورهای دیگری به ایران منتقل شده‌اند و برای انتقال آن‌ها هزینه‌های زیادی صورت گرفته است بنابراین باید از گونه‌های این مراکز به خوبی نگهداری و جایگاه و شرایط آن‌ها به گونه‌ای مهیا شود که این حیوانات بتوانند چه فصل گرما و چه فصل سرما را به خوبی بگذرانند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرونده اکبر طبری دهه کرامت انفجار شرق تهران هفتم تیر محمد بهشتی محیط زیست باغ وحش ارم شامپانزه محل نگهداری باران پرونده اکبر طبری دهه کرامت انفجار شرق تهران هفتم تیر محمد بهشتی نگهداری حیوانات مراکز نگهداری باغ وحش ارم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)

بسیاری از موجودات آب‌های جهان را نورانی می‌کنند. از میکرواوگانیسم‌هایی گرفته که خطوط ساحلی را در تاریکی شب به رنگ آبی برقدار در می‌آورند تا قلابچه‌ماهی‌های اعماق دریا که از فریب‌دهنده‌های درخشان‌شان برای اغوا کردن طعمه استفاده می‌کنند، طیف وسیعی از مخلوقات دریایی از طریق پدیده‌ای طبیعی با عنوان بیولومینانس یا زیست‌تابی از خودشان نور ساطع می‌کنند.

به گزارش راهنماتو، اکنون نتایج یک مطالعه تازه از اولین نمونه‌های زیست‌تاب‌ها در روی سیاره زمین پرده برداشته و تاریخ حضور آن‌ها به روی زمین را تا زمان آغاز نخستین روزهای حیات حیوانات به عقب کشیده است. بر اساس این مطالعه در حدود 540میلیون سال قبل، حیوانات نرم و شاخه‌داری با عنوان اوکتوکورال‌ها شروع به نورانی کردن اقیانوس‌ها کردند.

نتایج این مطالعه که در نشریه Proceedings of the Royal Society  منتشر شده است، از رابطه اوکتوکورال‌های اقیانوس‌های مدرن ما استفاده کرده تا به سمت عقب حرکت کند و مشخص کند این زیست‌تاب‌های ورقه-مانند چه زمانی پا به قلمرو حیوانات گذاشتند.

در دریاهای امروزی، اوکتوکورال‌ها انواعی از فرم‌ها مانند قلم‌های دریایی، پنکه‌های دریایی و مرجان‌های نرم را دارند. دانیل دلئو، زیست‌شناسی که این مقاله را برای موزه تاریخ طبیعی آمریکا نوشته است، می‌گوید:

 «اوکتوکورال‌ها مرجان‌های نرم‌تنی به شکل درخت هستند. نام‌شان را از قرینگی بدن‌شان که هشت قسمت دارد، گرفته‌اند. اوکتوکورال‌ها اغلب باغ‌های مرجانی و جنگل‌های حیوانی در اقیانوس، به خصوص در اعماق آب، درست می‌کنند که می‌تواند خانه و پرورشگاهی برای طیفی از حیوانات باشد.»

در این مطالعه محققان به این دلیل روی اوکتوکورال‌ها تمرکز کردند که اغلب آن‌ها زیست‌تاب هستند. درست مثل همه ارگانیسم‌های زیست‌تاب، در اوکتوکورال‌ها هم آنیزمی با عنوان لیوسفراس با ترکیب لوسیفرین واکنش نشان می‌دهد و نور تولید می‌کند.

جانورشناسان تاکنون توانسته‌اند تخمین بزنند که توانایی نورتابی حدودا 100بار در میان این حیوانات فرگشت یافته است. اما اینکه این موجودات زنده دقیقه از چه زمانی به قابلیت نورتابی مجهز شدند، مشخص نبود.

تا قبل از مطالعه اخیر، قدیمی‌ترین نمونه شناخته‌شده زیست‌تابی به سخت‌پوستان 267میلیون ساله نسبت داده شده بود. دلئو و همکاران نویسنده‌اش انتظار داشتند که این توانایی بسیار قدیمی‌تر باشد. اوکتوکورال‌ها با گونه‌های نورانی متعددشان، به نظر می‌رسید که گروه خوبی برای گردآوری شواهد باشند.

دلئو می‌گوید:

«اوکتوکورال‌ها به دلیل بدن‌های نرم‌شان مثل مرجان‌های استخوانی و سنگی فسیل نمی‌شوند.»

بعضی وقت‌ها تنها ماده‌ای که در اختیار کارشناسان است، بخش‌های کوچک و سخت سازه‌های مرجانی به نام اسکلریت است. واکنش زیست‌شیمیایی حیاتی را هم نمی‌توان مستقیما در فسیل‌ها مشاهده کرد، بنابراین کارشناسان می‌بایست به خطوط دیگری از شواهد برای رسیدن به خواستگاه زیست‌تاب‌ها تکیه می‌کردند.

دلئو و همکارانش برای پاسخ به این پرسش به درخت خانوادگی اوکتوکورال‌ها پرداختند. آن‌ها برای آنکه فرگشت زیست‌تابی در اوکتوکورال‌ها را دنبال کنند، به شباهت‌های ژنتیکی در میان اوکتوکورال‌ها و خویشاوندان‌شان پرداختند. حدودا 3500 یا تعداد بیش‌تری از اوکتوکورال‌ها به گروهی بزرگ‌تر به نام آنتوزوآ تعلق دارند که مرجان‌ها و شقایق‌های دریایی را در بر می‌گیرد.

جانورشناسان به دنبال گونه‌هایی بودند که توانایی زیست‌تابی داشتند تا بتوانند تعیین کنند که این توانایی چند بار در میان این حیوانات فرگشت یافته است. علاوه بر آن محققان عمقی که اوکتوکورال‌ها در آن زندگی می‌کنند را بررسی کردند تا ببیند آیا نورتابی در عمق و سطح دچار فرگشت شده یا خیر.

با همه این ارزیابی‌ها آن‌ها تخمین زدند که اجداد اوکتوکورال‌ها چه شکلی بودند و از کی در دریاها پدیدار شدند.

محققان پیشنهاد می‌دهند که توانایی زیست‌تابی در اوکتوکورال‌هایی با مکانیزم‌های زیستی مشترک آن‌چنان شایع است که آخرین جد مشترک این گروه احتمالا زیست‌تاب بوده است.

این جد در آغاز دوره کامبرین در حدود 542 میلیون سال قبل، زمانی که جهان در بسیاری از ابعاد در حال شکوفایی بوده و اشکال تازه حیوانات به سرعت در حال تنوع‌یافتن بودند، زندگی می‌کرده است. آن‌ها همچنین تخمین زده‌اند که نخستین زیست‌تاب‌ها احتمالا در آب‌های کم‌عمق به وجود آمده‌اند و بعدها به آب‌های عمیق راه یافته‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تهران ۱۰ هزار سگ بدون صاحب دارد | زنده گیری روزانه ۵۰ سگ از سطح شهر
  • لحظه بلعیده شدن جوجه‌های اردک توسط خرس مقابل چشم کودکان | ویدئو
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • (ویدئو) پذیرایی عجیب از مشتریان مانند حیوانات در یک رستوران لاکچری!
  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • (ویدئو) تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • شکست جادوگر بریتانیایی پس از توهین به وفایی
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)