Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب ریس اول مجلس شورای اسلامی، گفت: مردم به خاطر افزایش سطح عمومی قیمتها، خصوصا مسکن، طلا و ارز تحت فشار هستند و تمام این گرانی‌ها را متاثر از بالا رفتن مستمر نرخ ارز می‌دانند اما باید اذعان کرد مشکل اقتصاد ایران دلار نیست، ریال است. - اخبار سیاسی -

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب ریس اول مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با اشاره نابسامانی‌های اخیر اقتصادی، گفت: اگرچه مردم به خاطر افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، خصوصا مسکن، طلا و ارز تحت فشار هستند و تمام این گرانی‌ها را متاثر از بالا رفتن مستمر نرخ ارز می‌دانند اما باید اذعان کرد مشکل اقتصاد ایران دلار نیست، ریال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: تداوم تورم نه تنها موجب کوچک‌تر شدن سفره مردم شده است بلکه تولید و فعالیت اقتصادی را نیز با مشکل مواجه ساخته است. اما این بحران بیش از آن که ناشی از تحریم‌های اقتصادی باشد متاثر از فقدان کنترل بر خلق پول و رشد نقدینگی است. نرخ متوسط رشد نقدینگی در سالهای گذشته در کشور معمولا بین بیست تا بیست و پنج درصد در نوسان بوده است و این بدان معناست که اگر حجم آنچه در اقتصاد کشور تولید شده تقریباً ثابت مانده باشد، سالانه دست کم 25 درصد تورم به کشور تنها از محل رشد نقدینگی تحمیل شده است. به عبارت دیگر در شرایطی که رشد درونزای اقتصاد ما منفی، صفر یا عددی کمتر از دو یا سه درصد است، طبعا کل افزایش نقدینگی بدل به تورم می شود.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: طی یک سال اخیر رشد نقدینگی از بیست و چهار به سی و یک درصد افزایش پیدا کرده است. پس طبیعی هست که ارزش اسمی کالاها و خدمات تولید شده بدون این که ارزش ماهوی رشدی داشته باشد سی درصد اضافه بشود و این دقیقا یعنی رشد تورم.


وی در توضیح چرایی عدم هدایت نقدینگی به تولید اضافه کرد: در شرایط تورمی، مردم پول را پس انداز نمی کنند، و پس‌اندازها نیز سرمایه‌گذاری نمی‌شوند. بلکه دارایی نقدی مردم به دارایی‌های با ارزش نسبتاً پایدارتر تبدیل می‌شوند؛ یعنی دارایی های غیر منقول، طلا، خودرو ، ارز و هر چیزی که بتواند ثروت مردم را از دستبرد تورم حفظ نماید. لذا به جای هدایت نقدینگی به تولید شاهد انتقال سیلاب نقدینگی از بازاری به بازار دیگر هستیم.

قاضی زاده در ادامه تصریح کرد: دولت دوازدهم هیچ برنامه موثری برای مهار رشد نقدینگی نداشته است. ضمن این که با کاهش سود بین بانکی به دوازده درصد عملا ضریب فزاینده پولی افزایش یافته و بر شدت رشد نقدینگی افزوده شده است. بانک مرکزی با تصور اثرگذاری سیاست انبساط پولی بر مهار بحران رکود کرونایی اقتصاد، به انبساط پولی دامن زده است و این در حالی است که رکود ناشی از کرونا رکود در سمت عرضه بوده‌ است و نه صرفاً در سمت تقاضا. لذا با افزایش تقاضا متاسفانه علاوه بر اینکه حجم تولید بالا نرفته است، بلکه نقدینگی مضاعف شده به سمت همان کالاهای محدود جاری شده است و رشد قیمت‌ها را تشدید نموده است.


نایب رییس مجلس شورای اسلامی در بیان راه حل های برون رفت از بحران کنونی افزود: دولت و علی الخصوص بانک مرکزی تقریبا هیچ ابزار نظارتی برای رهگیری اعتبارات تخصیص داده شده بابت کرونا ندارند. مثلا هر شخصی می تواند برای کسب و کارش تسهیلات بگیرد و با همان تسهیلات دریافت شده طلا و ارز بخرد، پس اعطای تسهیلات گسترده عامل بر هم زدن بازار شده است نه رونق تولید.

وی گفت: برای کاهش فوری رشد نقدینگی، اقداماتی نظیر افزایش کنترل بانک مرکزی بر عملیات بانکی، کنترل اصابت تسهیلات به هدف تولید، کاهش فوری ضریب فزاینده از طریق افزایش نرخ بهره بین بانکی یا ذخایر قانونی و احتیاطی به گونه‌ای که بانکها دستشان در خلق پول بسته شود، ضروری به نظر می‌رسند. البته لازمه‌ی توفیق در این مهم این است که دولت نیز انضباط مالی داشته باشد و ضمن کنترل هزینه، بکوشد کسری بودجه را نیز پولی سازی نکند.

وی همچنین در پاسخ به چرایی موفقیت سیاست انبساط پولی در آمریکا و تفاوت آن با ایران توضیح داد: آمریکا ارزی جهان روا دارد و لذا تاوان بی ارزش کردن دلار را همه کشورهایی خواهند داد که ذخایر ارزشان از دلار تشکیل شده است. از این منظر اقتصاد آمریکا قابل مقایسه با ایران نیست. با این وجود انبساط پولی در آمریکا هم منجر به کاهش ارزش دلار در مقایسه با سایر ارزها شد و همین امر در بلندمدت هم به زیان آمریکا خواهد بود. لیکن منتقدان ترامپ معتقدند با توجه به نزدیک بودن انتخابات آمریکا، او آینده آمریکا را قربانی اقبال خویش در انتخابات نموده است.

انتهای پیام/

R31462/P/S1,1412/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی رشد نقدینگی انبساط پولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۱۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ارز امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات

نرخ ارز در صرافی ملی و نرخ رسمی ۴۶ ارز توسط بانک مرکزی اعلام شد که بعضی با نوسان همراه بود و بعضی ثبات قیمت را تجربه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قیمت هر دلار آمریکا امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳_ در مرکز مبادله ایران قیمت هر دلار آمریکا به ۴۳۸,۹۶۲ ریال رسید، همچنین قیمت هر یورو ۴۶۷,۳۶۹ ریال و قیمت هر درهم ۱۱۹,۵۲۷ ریال است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، آخرین نرخ انواع ارز به شرح زیر است:

نرخ ارز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵

USD دلار آمریکا ۴۳۸,۹۶۲
GBP پوند انگلیس ۵۲,۲۰۸
CHF فرانک سویس ۴۶,۰۶۷
SEK کرون سوئد ۳,۸۷۸
NOK کرون نروژ ۳,۸۴۰
DKK کرون دانمارک ۶,۰۲۱
INR روپیه هند ۵۰۵
AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۷
KWD دینار کویت ۱۳۶,۳۴۳
PKR۱۰۰ یکصد روپیه پاکستان ۱۵,۰۷۹
JPY۱۰۰ یکصد ین ژاپن ۲۷,۱۲۸
HKD دلار هنگ‌کنگ ۵,۳۶۰
OMR ریال عمان ۱۰۹,۰۹۵
CAD دلار کانادا ۳۰,۷۰۸
NZD دلار نیوزلند ۲۴,۹۱۷
ZAR راند آفریقای جنوبی ۲,۱۹۶
TRY لیر ترکیه ۱,۲۹۰
RUB روبل روسیه ۴۵۶
QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۹
IQD۱۰۰ یکصد دینار عراق ۳,۲۱۱
SYP لیر سوریه ۰۴
AUD دلار استرالیا ۲۷,۲۰۴
SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۱
BHD دینار بحرین ۱۱۱,۷۰۳
SGD دلار سنگاپور ۳۰,۸۴۲
BDT۱۰۰ یکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۲۹۱
LKR۱۰ ده روپیه سریلانکا

۱,۴۰۱

MMK کیات میانمار (برمه) ۲۱
NPR۱۰۰ یکصد روپیه نپال ۳۱,۵۰۱
AMD۱۰۰ یکصد درام ارمنستان

۱۰,۷۶۹

LYD دینار لیبی ۸,۶۰۹
CNY یوان چین ۵,۷۹۸
THB۱۰۰ یکصد بات تایلند ۱۱۳,۶۴۳
MYR رینگیت مالزی ۸,۷۸۸
KRW۱۰۰۰ یک هزار وون کره جنوبی

۳۰,۵۵۲

JOD دینار اردن ۵۹,۲۳۹
EUR یورو ۴۶۷,۳۶۹
KZT۱۰۰ یکصد تنگه قزاقستان ۹,۴۶۴
GEL لاری گرجستان ۱۵,۶۵۵
IDR۱۰۰۰ یک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۰۲
AFN افغانی افغانستان ۵۸۳
BYN روبل جدید بلاروس ۱۲,۸۴۴
AZN منات آذربایجان ۲۴,۶۹۱
PHP۱۰۰ یکصد پزوی فیلیپین ۷۳,۰۶۱
TJS سومونی تاجیکستان ۳,۸۴۸
TMT منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۱
کد خبر 746275

دیگر خبرها

  • عمل به شعار سال و مردمی شدن اقتصاد نجات‌بخش تولید است
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها
  • نرخ ارز امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات