Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ما در موج سنگین بیماری به سر می‌بریم، گفت: نمی‌دانیم در فصل سرما چه اتفاقی می‌افتد و قابل پیش‌بینی نیست که کرونا با بیماری مانند آنفلوآنزا همزمان شود و چه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی رخ می‌دهد، این موارد از نگرانی‌های وزارت بهداشت است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی گویا در جلسه کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا اظهار کرد: ما با یک ویروس کاملا جدید مواجه هستیم که شخصیت آن به لحاظ عملکردی با شخصیت سایر ویروس‌های هم‌خانواده خود کاملا متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس ویژگی‌هایی از خود نشان داده که تا به حال هم‌خانواده‌های آن مشاهده نشده بود و پیچیدگی‌هایی دارد که تا به حال بشر با آن مواجه نشده بود.

وی ادامه داد: این ویروس هر آن در حال تغییر است و برخی موارد که اعلام شده بود در جلوگیری از شیوع آن موثر است، ممکن است در آینده مشخص شود که تاثیری ندارد. برای مثال روزی گفته می‌شد که این بیماری تنها دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند، اما امروز مشخص شده که همه دستگاه‌های بدن را می‌تواند درگیر کند. بی‌تردید اگر بگوییم این ویروس روز به روز پیچیده‌تر می‌شود اغراق نکرده‌ایم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص راه انتقال کرونا ویروس از طریق تنفس اظهار کرد: بیماری که از راه تنفس انتقال پیدا می‌کند. درمان آن بدون واکسن در کوتاه مدت بسیار دشوار است. این ویروس قدرت سرایت بسیار بالایی دارد. برای مثال اگر امشب 150 نفر در مراسم عروسی شرکت می‌کنند سه روز بعد 120 نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که نشان از قدرت بالای آن است. در ابتدا تصور می‌کردند قدرت و شدت بیماری‌زایی این ویروس کم است، اما امروز به این نتیجه رسیده‌اند شدت بیماری‌زایی بسیار بالایی دارد.

گویا ادامه داد: در حال حاضر بیماری در بیش از 90 درصد موارد در ابتدا کم‌علامت و خفیف است و اگر بیمار به بیمارستان مراجعه نکند و دارو هم دریافت نکند، ممکن است خود به خود بهبود پیدا کند. اما اگر دستگاه تنفسی به صورت شدید در بیماری گرفتار شود بیمار باید با شرایط خاص تحت درمان قرار گیرد و شکل بدتر این‌که علاوه بر دستگاه تنفسی دستگاه‌های دیگر بدن نیز گرفتار شوند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: در دنیا سه سیاست برای مقابله با این بیماری در پیش گرفته شد، نخست سیاست مهار بود که در ابتدا در کشور چین به همراه سنگاپور و چند کشور دیگر به کار گرفته شد. این سیاست شاید با امکانات و تجهیزات پیشرفته در کوتاه مدت قابل اجرا باشد.

وی در تشریح سیاست دوم اظهار کرد: سیاست سرکوب یکی دیگر از سیاست‌ها بود که با برنامه‌ریزی بهتر در درازمدت دستاوردها و اطمینان بیشتری دارد. در این سیاست چهار استراتژی وجود دارد، نخست آنکه مردم کمتر مبتلا شوند و این کار از طریق اعمال محدودیت‌ها انجام می‌شود، دوم مردم کمتر پایشان به بیمارستان برسد، سوم اگر به بیمارستان مراجعه کردند کمتر به بخش‌های ویژه بروند و در نهایت این‌که مردم کمتر فوت شوند. ما در مرحله‌ اول سیاست کاملا دفاعی داشتیم، اما بعد از تعطیلات سیاست دوم یعنی سیاست سرکوب اجرایی شد.

گویا ادامه داد: در مرحله‌ی دوم به جای این‌که شناسایی بیماران با مراجعه به بیمارستان انجام شود ما به خانه‌های مردم مراجعه کردیم و افراد مبتلا را شناسایی کردیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: امروز 10 برابر بیش از آنچه که در بیمارستان‌ها شناسایی می‌کنیم، خارج از بیمارستان شناسایی می‌شوند؛ به شکلی که در برخی استان‌ها بیش از 10 برابر شناسایی بیماران به صورت سرپایی انجام می‌شود که همین موضوع یکی از رمزهای موفقیت وزارت بهداشت بوده است.

وی ادامه داد: برخی کشورها سیاست سومی در پیش گرفتند که سیاست تخفیف است که همه به بیماری مبتلا می‌شوند و به نوعی ایمنی جمعی ایجاد می‌شود. در حال حاضر در کشور ما تجربه پزشکان افزایش پیدا کرده به شکلی که ما مرگ و میرمان کمتر از کشورهای پیشرفته‌ای بود که همین سیاست ما را در پیش گرفته بودند. روزی که برنامه را آغاز کردیم سه آزمایشگاه تشخیصی داشتیم، اما امروز بیش از یکصد آزمایشگاه در سراسر کشور داریم. یکی از دلایل افزایش موارد ابتلا نیز افزایش تعداد بیشتر آزمایش‌ها و تشخیص بوده است. امکانات بیمارستانی و مراقبت‌های ویژه ما چندین برابر روزهای نخستین بیماری شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ما در موج سنگین بیماری به سر می‌بریم و باید طوری مدیریت کنیم که مردم کمتر به بیمارستان‌ها، بخش‌های مراقبت ویژه بروند و تعداد فوتی‌ها کاهش پیدا کند. البته این مدیریت سخت و پیچیده است. این در حالی است که هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.

وی ادامه داد: نه این‌که فکر کنیم خیلی عالی هستیم، قطعا ایراد داریم،‌ اما نگرانی‌ها از این است که هنوز واکسنی برای این بیماری پیدا نشده، داروی قطعی درمان ندارد و بی‌تردید ما با موج بعدی بیماری روبه‌رو خواهیم شد. از سوی دیگر نمی‌دانیم در فصل سرما چه اتفاقی می‌افتد. قابل پیش‌بینی نیست که کرونا با بیماری مانند آنفلوآنزا همزمان شود و چه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی رخ می‌دهد که همگی آنها از نگرانی‌های وزارت بهداشت است. اما از سوی دیگر امروز نیروی انسانی با تجربه‌تر و امکانات و تجهیزات خیلی بهتری داریم.

گویا تصریح کرد: مدیران استانی باید یک دست و همراه شوند تا در جهت مدیریت این بیماری گام برداریم.

------------------------------

بیشتر بخوانید:

*روحانی: ماسک در مکان های سرپوشیده از 15 تیر الزامی می شود/ حدنصاب افزایش اجاره‌بها در تهران و کلانشهرها
*کرونا جان 125 نفر دیگر را گرفت/ آغاز پویش #من_ماسک_می‌زنم از امروز
*فهرستی از علائم بیماری کرونا لینک کوتاه: asriran.com/0035FL

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت مردم کمتر پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۳۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها

به گزارش خبرآنلاین، وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌ های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌ سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

مهر در خبری نوشت: بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902151

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت