Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، غلامحسین شافعی امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران،  گفت: با توجه به بحران‌های متعدد داخلی و خارجی و به ویژه با وقوع شیوع کرونا این روزها شرایط سخت اقتصادی آنقدر بر همگان ایان است که هیچ کس نمی‌تواند آن را در پرده ابهام نگاه دارند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود:‌امروز برخی از محققین و نخبگان دلسوز کشور معتقدند که تحریم‌ها باعث همه مشکلات ومعضلات کنونی شد و نباید ناکارآمدی اقتصادی و فقر اهلیت حرفه‌ای تصمیم‌گیران اقتصادی را در دوره‌های گذشته پشت نقاب تحریم‌ها مخفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به احتمال بالا باید گفت آنچه ما را گرفتار کرده آینده‌نگری تصمیم‌گیران اقتصادی از گذشته دور تا کنون بوده است.

 شافعی اظهار داشت:‌به دلیل شرایط حساس کشور این بار از یک زاویه و نگاه دیگری مسائل را بیان می‌کنم. رهبر انقلاب حداقل در 15 سال گذشته روی چند نکته تاکید داشته‌اند و 50 بار طی سال‌های اخیر به موضوع تولید و اقتصاد اشاره کرده‌اند. مشکلات کشور برگرفته از بخش تولید و ریشه مشکلات کشور در موضوع تولید است و حل مشکلات را باید در همین موضوع تولید جستجو کرد.

وی اظهار داشت:‌البته لازم است اشاره کنم که هر فعالیتی را نمی‌توان تولید نامید و هر پروانه‌ای که به نام تولید صادر می‌شود نمی‌تواند تولید عنوان کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت:‌اصل 43 قانون اساسی دارای 9 بند است که در بند8 آن آمده است جلوگیری از سلطه بر اقتصاد کشور توسط بیگانگان لازم است و در بند 9 بر افزایش تولید کشاورزی، دامی و صنعتی که نیاز عمومی را تعیین می‌کند، تاکید شده تا کشور به مرحله خودکفایی برسد.

 شافعی اظهار داشت: یقینا این بدان معنا نیست که ما دور کشور را دیوار کشیده و معامله با جهان نداشته باشیم.در اهمیت موضوع تولید و شعار سال اگر به کتاب هنر تحریم مراجعه شود در صفحه 89 آن مشاهده می‌کنیم که آمده است این هنر تحریم است که هدف اصلی تحریم مشاغل حوزه تولید است و تحریم در مقابل تولید کارساز می‌شود. این مطلب بیان شده در این کتاب اهمیت اصل 43 قانون اساسی در رابطه با تولید و همچنین ارزش فرمایشات مقام معظم رهبری بر تاکید به مقوله تولید را نشان می‌دهد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در صدر اصل 44 قانون اساسی نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی استوار است و باید به این نکته توجه کرد که بسیاری از معضلات نتیجه به حاشیه راندن نخبگان و افراد دارای اهلیت حرفه‌ای و صلاحیت واقعی بخش خصوصی در امر تصمیم‌گیری‌ها و به خصوص تصمیم‌گیری‌های اقتصادی است. 

وی افزود: براساس آمار رسمی در سال نامه آمار سال 1397، بخش خصوصی 84.5 درصد اشتغال ایجاد کرده است. 

شافعی اظهار داشت: نظام اقتصادی، بخش خصوصی را یکی از سه جز اصلی نظام نمی‌شناسد اما از آنجا که تصمیم‌گیری‌ها را با واژه تصمیم حاکمیتی می‌گیرند، هیچ حقی برای بخش خصوصی قائل نیستند اما بخش قابل توجهی از مسئولیت‌های ناشی از تصمی‌گیری‌هیا حاکمیتی در اقتصاد کلان بر دوش بخش خصوصی است. 

*سوء استفاده کنندگان از کارت‌های بازرگانی جنایتکارند

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به انتقادات متعدد به کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای بیان داشت: اینجانب به هیچ عنوان فعل کسانی که از این ابزار اقتصادی سوء استفاده کرده و حق‌الناس، منافع ملی و آنچه متعلق به مردم و محرومان کشور را به یغما می‌برند را نه تنها تایید نمی‌کنم بلکه قویا محکوم می‌کنم و پا را فراتر نهاده و آنها را جنایتکار می‌دانم. 

شافعی گفت: سوء استفاده کنندگان از کارت‌های بازرگانی با عمل خود، فعالان و تولید‌کنندگان کشور که رهبر معظم انقلاب نقش آنها را در جنگ تحمیلی بی‌بدیل عنوان فرموده‌اند را بدنام می‌کنند و بر اثر فعل پلید چنین افرادی، زحمت‌کشانی بسیاری بیکار و زندگی آنها به سمت نابودی می‌روند لذا این افراد جنایتکار هستند. 

وی افزود: باید توجه کرد که به دلیل همان واژه تصمیم حاکمیتی، عدم صلاحیت و عدم اهلیت متقاضیان کارت‌های بازرگانی را بخش خصوصی به عهده ندارد اما علیرغم این موضوع برای اختیاری که وجود ندارد به طور مرتبط در گفتارها مسئولیت آن بر دوش بخش خصوصی گذاشته می‌شود. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اثر ما در مجامع تصمیم‌گیری چیست؟ گفت: در شوراهای متعدد عضو هستیم و حتی در برخی از مجامع رئیس اتاق بازرگانی باید حضور داشته باشد به عنوان مثال در ستاد اقتصاد مقاومتی 22 عضو اصلی حضور دارند و 6 عضو هم بر حسب شرایط دعوت می‌شوند. رئیس اتاق یک نفر از این 22 نفر است. اما در نظر بگیرید در هنگام رای گیری رای اتاق چه تاثیری دارد؟ رئیس اتاق حتی حق انتخاب جانشین برای حضور در این جلسات را ندارد. این در حالی است که نمایندگان دولت این حق را دارند لذا در صورت تداخل نشست‌ها فرصت حضور از دست می‌رود. بارها در این جلسات نظرات را منعکس می‌کنیم اما متاسفانه رای‌ها نافذ نیست لذا بخشی که 84 درصد از سهم اشتغال را دارد میزان اثرگذاری‌اش بر تصمیم‌گیری‌ها 1 به 22 است. 

وی با بیان اینه به تازگی نیز مکاتبات اتاق درباره مشکلات بخش خصوصی با بانک مرکزی را شاهد بودیم، بیان داشت: در این مکاتبات توافقی صورت نگرفت بلکه مصوبات کمیسیون بند 2 شورای عالی هماهنگی قوا تایید شد. 

شافعی اظهار داشت: کمیته مذکور حتی یک عضو از بخش خصوصی را ندارد و بدون شنیدن نظرات کارشناسی تصمیم می‌گیرد، گویا برخلاف آنچه در قانون اساسی آمده ما را جزو نظام اقتصادی کشور محسوب نمی‌کنند. 

وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد علاج واقع را قبل از وقوع کرده‌ایم گفت: متاسفانه نظرات ما مورد توجه واقعه نشده است و حتی دفترچه‌ای از مکاتبات نظرات مشورتی بخش خصصوی از اسفند سال گذشته تا پایان خرداد که حاوی ده‌ها نامه و نظر مشورتی از سوی اتاق بازرگانی ایران و سایر اتاق‌ها است را آماده کرده‌ایم و به اعضای هیات نمایندگان ارائه کرده‌ایم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بخش خصوصی تولید تحریم غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران کارت بازرگانی اجاره ای قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت رئیس اتاق بازرگانی ایران کارت های بازرگانی شافعی اظهار تصمیم گیری ها قانون اساسی موضوع تولید بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۶۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • تلاش برای ایجاد، احیاء، انسجام‌بخشی و توانمندسازی واحدهای روابط عمومی بخش خصوصی