Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند سالی است که راه دور زدن کنکور علوم پزشکی توسط آقازاده‌ها بسته شده است و با شیوع ویروس کرونا افراد ذی‌نفع به دنبال بازگشایی این راه هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نقل‌وانتقال دانشجویان علوم پزشکی با توجه به افزایش ویروس کرونا در کشور یکی از موضوعاتی است که نه‌تنها موردتوجه دانشجویان ایرانی داخل کشور بلکه توجه دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور و حتی مؤسسات اعزام دانشجو به خارج را نیز به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که روز گذشته اعتراض شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی را درپی داشت.

روز گذشته شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور طی نامه‌ای به وزیربهداشت، درمان و آموزش نسبت به هرگونه تصمیم جدید برای انتقال دانشجویان ایرانی از دانشگاه‌های خارجی اعتراض خود را اعلام کردند.

بیشتر بخوانید:

اعتراض شورای صنفی به تصمیمات جدید برای انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های خارجی به داخل کشور

در بخشی از این نامه آمده است: «جامعه ما از بی‌عدالتی، شکاف طبقاتی و فقدان آرمان و ناامیدی در عرصه عمومی رنج می‌برد وظیفه جامعه دانشگاهی حرکت در جهت رفع این نارسایی‌هاست. لذا تصمیم گرفتیم نقطه شروع این حرکات را از خود دانشگاه شروع کنیم زیرا هویت صنفی دانشجویی ایجاب می‌کند بدون هیچ ترسی اعتراض خود را به بی‌عدالتی‌ها بیان کند. متأسفانه مسئولان امر به‌خوبی سخن از عدالت آموزشی می‌گویند اما در عمل شاهد بستری مناسب و همگانی در جهت استفاده از پتانسیل‌های آموزشی برای حاکمیت عدالت در جامعه و استفاده برابر از آموزش‌های رسمی نیستیم.»

در بخش دیگری از این بیانیه عنوان‌شده است «متأسفانه انتقال عده‌ای از افراد دارای تمکن با ثبت‌نام در دانشگاه‌های خارجی و سپس بازگشت ایشان پس از دو ترم به داخل کشور باعث نابرابری و سرخوردگی اجتماعی خیل عظیمی از داوطلبان برای ورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی شده است و ناامیدی و دلسردی قابل‌توجهی در بین دانشجویان و حتی فارغ‌التحصیلان رشته‌های حوزه بهداشت و درمان به وجود آورده است. ازاین‌رو ما نمایندگان دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اعتراض و نگرانی خود را به هرگونه تصمیم جدید برای انتقال دانشجویان ایرانی شاغل در دانشگاه‌های خارجی که عمدتاً از ترازهای علمی پایینی نیز برخوردارند و قطع به‌یقین خسارات جبران‌ناپذیری را به بدنه علوم پزشکی وارد خواهند ساخت، به هر علتی ازجمله پاندمی کووید ۱۹، کمبود ارز و ... اعلام می‌داریم.» 

درهای باز دانشگاه‌های علوم پزشکی به روی آقازاده‌ها

سالانه نزدیک به یک‌میلیون نفر در آزمون رشته‌های علوم پزشکی شرکت می‌کنند و تعداد زیادی از این افراد با داشتن معدل‌های بالا پشت در کنکور می‌ماند؛ اما برخی از آقازاده‌ها به‌واسطه وضعیت مالی و رفاهی خود به دانشگاه‌های خارج از کشور رفته و با گذراندن چند واحد در این دانشگاه‌ها به کشور بازگشته و درس خود را در دانشگاه‌های برتر کنار دانشجویان و نخبگان کشور ادامه می‌دادند!

این افراد بدون هیچ زحمتی به‌واسطه وضعیت مادی و رفاهی خوبی که داشتند، می‌توانستند کنکور را دور بزنند و همانند دانشجویان بااستعداد به دانشگاه‌های برتر کشور راه یابند. این رویه عمر چندانی نداشت و درنهایت شهریورماه سال 97 مصوبه عدم امکان انتقال دانشجویان ایرانی که تحصیل خود را از ابتدای سال میلادی 2019 در دانشگاه‌های خارج از کشور شروع کردند؛ ابلاغ شد.

کرونا، بهانه‌ای برای بازگشایی درب دانشگاه به روی آقازاده‌ها!

حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور 31 خردادماه سال جاری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید «دانشجوها باید بتوانند در دانشگاه‌های موطن خودشان ترم را بگذرانند.» برخی ازجمله چندین موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور این بخش از سخنرانی رئیس‌جمهور را راهی برای دور زدن مصوبه عدم امکان انتقال دانشجویان ایرانی تفسیر کردند.

به گفته دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به سیگنال و اخباری که به ما رسیده است از سوی آقازاده‌ها، مجلس شورای اسلامی و مؤسسات اعزام دانشجویان به خارج از کشور فشار عجیبی به وزارت بهداشت و به حوزه معاونت آموزشی وارد می‌کنند.

در همین خصوص آرمین سعیدی سوق دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید بارها برای حفظ سلامت دانشجویان و خانواده‌هایشان از وزارت بهداشت در خواست ادامه تحصیل دانشجویان هر مقطعی در دانشگاه‌های علوم پزشکی نزدیک محل سکونت آن‌ها شده‌ایم که صحبت‌های هفته گذشته رئیس‌جمهوری نیز در همین خصوص بود.

 فشار آقازاده‌ها برای تحصیل غیرقانونی در دانشگاه‌های برتر کشور! 

به گفته وی با توجه به سیگنال و اخباری که به ما رسیده است از سوی آقازاده‌ها، مجلس شورای اسلامی و مؤسسات اعزام دانشجویان به خارج از کشور فشار عجیبی به وزارت بهداشت و به حوزه معاونت آموزشی وارد می‌کنند. طی یک هفته اخیر پس از صحبت‌های رئیس‌جمهور موسسه‌های اعزام دانشجویان این صحبت‌ها را تحریف کردند و می‌گویند که صحبت‌های اخیر رئیس‌جمهور به معنای کمک به بازگشت دانشجویان ایرانی محصل دانشگاه‌های خارجی به دانشگاه‌های کشور است و در همین راستا طی نامه‌ای به بیت رهبری خواستار تسهیل پروسه ورد دانشجویان ایرانی به کشور شدند!

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره فشار و نفوذ مجلس شورای اسلامی در وزارت بهداشت می‌افزاید مجلس شورای اسلامی پیش‌ازاین نیز در افزایش 32 درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی دندان‌پزشکی و داروسازی نیز نقش داشته است و سال قبل نیز فشار برای افزایش ظرفیت این رشته‌ها از سوی مجلس شورای اسلامی به وزارت بهداشت بود. مجلس، سازمان سنجش و وزارت بهداشت سه ضلع مثلثی هستند که باید برای این افزایش ظرفیت موافقت کنند.

سعیدی سوق با اشاره به بیانیه روز گذشته شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی می‌گوید ما به بدنه دانشجویی و نمایندگان دانشجویان وزارت بهداشت با نقل‌وانتقال این دانشجویان مخالف هستیم. با توجه به اینکه جوانان کشور ازلحاظ امید و انگیزه در وضعیت مطلوبی قرار ندارند نباید به فرآیند ناعدالتی دامن زد و نباید اجازه داد یک نفر صرفاً به علت اینکه از وضعیت مالی خوبی بهره‌مند است به دانشگاه‌های خارج از کشور برود و با گذراندن چند واحد درسی به دانشگاه‌های برتر کشور راه یابد و کنار رتبه‌های برتر قرار گیرد؛ درصورتی‌که ۵ هزار داوطلب کنکور با معدل‌های ۱۹ به بالا پشت درهای کنکور باقی‌مانده‌اند!

به گفته وی محصلین رشته‌های علوم پزشکی سلامت جامعه را در دست خواهند گرفت. امروزه با شیوع ویروس کرونا، کادر درمانی کشور در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارد. افراد در رشته‌های علوم پزشکی باید از دانش خوبی برخوردار باشند؛ درصورتی‌که برخی افراد که در دانشگاه‌های خارج از کشور با معدل‌های پایین به دانشگاه‌های برتر کشور مراجعه می‌کنند و با استفاده از طرح تبدیل معدل، معدل خود را به نمره‌های عالی افزایش می‌دهند!

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معتقد است اگر با این پدیده مقابله نکنیم؛ ممکن است هفت سال آینده با سیل عظیمی از فارغ‌التحصیلانی مواجهه شویم که شاید با در مقابله با بحران‌هایی همچون کرونا این‌گونه سربلند نباشیم، اگر دانشجو علم و آموزش لازم را نبیند، آمادگی رویارویی با روزهای سخت را پیدا نمی‌کند و در بلندمدت سلامت جامعه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت کنکور وزیر بهداشت مجلس شورای اسلامی کرونا نقل و انتقال سعید نمکی آقازاده رشته های علوم پزشکی موسسات اعزام دانشجو کنکور علوم پزشکی دور زدن کنکور انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاه های خارج از کشور دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه های برتر کشور دانشجویان دانشگاه ها دانشگاه های خارج مجلس شورای اسلامی دانشگاه های خارجی وزارت بهداشت رئیس جمهور آقازاده ها صحبت ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رأس هیئتی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید در نشستی با هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان اظهار کرد: موفقیت‌های دانشگاهی با قدمت این واحد دانشگاهی از حیث علمی پژوهشی و فرهنگی چشمگیر بوده و با بهره‌گیری از هیئت علمی مجرب و تربیت بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموخته، منشأ خیرات فراوان برای شهرستان، استان و کشور است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد:‌ حقیقتاً دانشگاه آزاد اسلامی در طول عمر پربرکت خود موفقیت‌های عظیمی را کسب کرده به نحوی که اکنون با مراجعه به هر یک از واحد‌های استانی این دانشگاه با حجم انبوهی از فعالیت‌های عظیم علمی، فرهنگی و آموزشی مواجه می‌شویم که حقیقتاً مایه مباهات است.

عموعابدینی بیان کرد: با توجه به تأکیدات مسئولان عالی‌رتبه نظام جمهوری اسلامی، آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار مسئولان وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است.

خدمات واحد کاشان به مجموعه علمی و اداری کشور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان نیز با ارائه گزارشی از عملکرد ۴۰ ساله این واحد دانشگاهی گفت: هیئت علمی مجرب واحد کاشان که عمدتاً از دانش‌آموختگان دانشگاه‌های معتبر کشور هستند به همراه کارکنان اداری به لطف الهی توانستند خدمات شایان توجهی را به مجموعه علمی و اداری کشور داشته باشد.

میثم عرب‌زاده اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان اکنون با بیش از ۱۰۰رشته تحصیلی و حدود ۶ هزار دانشجو به‌عنوان قطب آموزش عالی در نگین مرکزی ایران به توفیقات خوبی دست یافته و مجتمع مدارس سما با ۹ مدرسه از پیش‌دبستانی، متوسطه دوره اول و دوم، هنرستان تخصصی تربیت‌بدنی دختران، و هنرستان فنی و حرفه‌ای پسران با حدود ۲ هزار دانش‌آموز، و بیش از ۲۰۰ معلم و کادر اداری با ایجاد فضای رقابتی در شهرستان موجب کیفیت‌بخشی مراکز آموزشی از دبستان تا متوسطه شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اعلام همبستگی جمعی از دانشجویان ایرانی با دانشجویان آمریکایی