Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی سایت فردا: استعفای محمدرضا عارف از شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گمانه کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ را بیش از پیش تقویت کرده است. برخی از تحلیلگران معتقدند عارف با توجه به انتقاداتی که به او وارد نمی‌تواند روی حمایت جریان اصلاح‌طلب قرار گیرد و به همین خاطر هم راه خود را جدا کرد تا در کارزار پیش‌رو مستقل از آنان وارد عمل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدیهی است که او در این صورت خود را از قربانی‌شدن در دقیقه نود نجات داده و می‌تواند به میل خود درباره ماندن یا انصراف دادن تصمیم بگیرد.
گروه دیگری از تحلیلگران اما موضوع را از زاویه دیگری می‌بینند مثلا ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا قضیه را کاملا برعکس دیده و معتقد است که عارف از اصلاح‌طلبان فاصله گرفته تا شانس خود را در ۱۴۰۰ افزایش دهد! به گفته او چون اصلاح‌طلبان به واسطه عملکرد دولت روحانی، مجلس دهم و شوراهای شهر دچار ریزش رای شده‌اند، عارف از آنان فاصله گرفته است تا بتواند رای بیشتری جلب کند!
تحلیل ایمانی با توجه به حجم زیادی از انتقادات که به عملکرد شخص عارف در شورای‌عالی سیاستگذاری و مجلس دهم وارد است، چندان دقیق و قابل اعتنا به نظر نمی‌رسد. ضمن اینکه اصلاح‌طلبان اساسا استعفای عارف از شورای‌عالی سیاستگذاری را به منزله فاصله گرفتن از جریان اصلاحات نمی‌دانند. به عنوان مثال محمدعلی ابطحی معتقد است عارف با هوشمندی این تصمیم را گرفته و با این کار این پیام را به افکار عمومی می‌دهد که اصلاح‌طلبی را به سازوکارهای بوروکراتیک و ناکارآمد در درون این جریان ترجیح می‌دهد. ابطحی در گفت‌وگوی خود با «نامه‌نیوز» تاکید می‌کند که عارف قطعا یکی از کاندیداهای ۱۴۰۰ خواهد بود.
آنچه ابطحی در این باره می‌گوید اصلا دور از انتظار نیست و یک پیش‌بینی خارق‌العاده به حساب نمی‌آید. به عبارت دیگر وقتی حرف از عارف است مساله مهم کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری وی در ۱۴۰۰ نیست. مساله مهم این است که او به فرض کاندیداتوری مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار می‌گیرد یا خیر؟ سوال اینجاست که آیا اصلاح‌طلبان این ریسک را می‌کنند که بعد از خللی که در سرمایه اجتماعی‌شان ایجاد شده با قرار گرفتن پشت گزینه‌ای مثل عارف، یک بار دیگر خود را به چالش بکشند؟
سیدمصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به این سوالات پاسخ منفی می‌دهد. او از بیان انتقادات صریح نسبت به عارف طفره می‌رود و در عین حال از چهره‌های سیاسی دیگری به عنوان گزینه مناسب نام می‌برد و امیدوار است که عارف خود تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نداشته باشد.
او در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» گفت: «تقریبا مطمئن هستم که آقای عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی وارد رقابت نخواهد شد زیرا زمینه برای اینکه او بتواند کار کند، فراهم نیست.» وی افزود: «او بهترین گزینه برای کار دانشگاهی است و خودش هم باید دیگر این را دریافت کرده باشد. به نظر من برای عارف بهتر است که به امور دانشگاهی بپردازد و بداند که هر کسی را بهر کاری ساختند.»
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به اینکه اگر عارف بخواهد کاندیدا شود، مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار می‌گیرد یا خیر گفت: «به نظر من از او حمایت نمی‌شود.» ‌هاشمی‌طبا در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه کدام یکی از گزینه‌های مطرح می‌تواند حمایت این جریان سیاسی را در انتخابات پیش‌رو کسب کند گفت: «احساس نمی‌کنم که کسی ویژگی‌های لازم را داشته باشد تا همه روی حمایت از وی اجماع کنند اما معتقدم که اگر کسی مثل آقای حسین مرعشی کاندیدا شود، خوب است که مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار گیرد.»
وی در واکنش به اینکه به نظر نمی‌رسد اصلاح‌طلبان مرعشی را در قد و قواره ریاست‌جمهوری ببینند، گفت: «مرعشی خیلی بیشتر از خیلی‌های دیگر برای این کار مناسب است. خیلی‌ها به توانایی ایشان واقف نیستند اما او می‌تواند گزینه مناسبی باشد.» ‌هاشمی‌طبا که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۰ مورد حمایت طیفی بود که تحت عنوان کارگزاران می‌شناسیم، در پاسخ به اینکه آیا ممکن است کارگزاران مرعشی را به افرادی مثل جهانگیری یا محسن‌هاشمی ترجیح دهد، گفت: «به نظر من مرعشی گزینه ارجح است.»

منبع: فردا

کلیدواژه: هاشمی طبا اصلاح طلبان انتخابات 1400 مرعشی انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان مورد حمایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۳۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا

فرارو- سال ۲۰۲۴ می‌تواند غیرعادی‌ترین انتخابات ریاست جمهوری باشد و از جهاتی نیز همین طور است. با این وجود، احتمال مشخصی وجود دارد که این انتخابات بتواند امریکا را به سوی مسیر‌هایی سوق دهد که پیش‌تر هرگز رخ نداده بود مسیر‌هایی که عواقبی بالقوه فاجعه بار را برای آن کشور به همراه خواهند داشت. در ادامه به پنج سناریوی عجیب و محتمل در این باره خواهیم پرداخت:

۱- ممکن است یک تساوی در آرای الکترال یا کالج انتخاباتی وجود داشته باشد: در میان تحلیلگران سیاسی اتفاق نظر کلی وجود دارد که برنده ریاست جمهوری ۲۰۲۴ توسط هفت ایالت نوسانی تعیین می‌شود که مجموعا ۹۳ رای الکترال دارند: جورجیا (۱۶ رای)، کارولینای شمالی (۱۶)، پنسیلوانیا (۱۹)، میشیگان (۱۵)، ویسکانسین (۱۰)، نوادا (۶) و آریزونا (۱۱). یک نامزد ریاست جمهوری برای پیروزی به ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال نیاز دارد. بنابراین، اگر دو نامزد هر کدام ۲۶۹ رای کسب می‌کنند به تساوی دست می‌یابند. آبا این امر امکان رخ دادن خواهد داشت؟ بله، اما از زمان تصویب دوازدهمین متمم قانون اساسی ایالات متحده در سال ۱۸۰۴ میلادی که روش انتخاب رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور را اصلاح کرد تنها انتخابات ۱۸۲۴ هیچ برنده‌ای در کالج انتخاباتی نداشت. با توجه به الگو‌های رای گیری فعلی تحلیلگران تصور می‌کنند جو بایدن رئیس جمهور فعلی با احتمال داشتن ۲۲۶ رای الکترال وارد انتخابات می‌شود در حالی که دونالد ترامپ ۲۱۹ رای دارد و در نهایت ۹۳ رای ایالت‌های نوسانی هستند که برنده را تعیین می‌کنند. اگر بایدن پیروز شود و برای مثال ارای الکترال کارولینای شمالی، جورجیا و آریزونا را از آن خود سازد، اما در مقابل ترامپ نیز ارای میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین و نوادا را تصاحب کند هر دو ۲۶۹ رای الکترال کسب می‌کنند. در سناریویی دیگر اگر بایدن آرای الکترال ویسکانسین، نوادا، جورجیا و آریزونا را از آن خود سازد و ترامپ برنده آرای پنسیلوانیا، کارولینای شمالی و میشیگان شود باز هم نتیجه ۲۶۹ رای مساوی بود.

۲- نامزد سوم می‌تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد: رابرت اف کندی جونیور نامنزد سوم که بیش‌ترین صحبت در مورد او مطرح شده مستقل است. علاوه بر این، "جیل استاین" نامزد حزب سبز در انتخابات سال ۲۰۱۶ دوباره به دنبال نامزدی به نمایندگی از حزب سبز است و "کورنل وست" مستقل و احتمالا یک نامزد حزب لیبرتارین نیز در عرصه رقابت انتخاباتی حضور خواهند داشت. نامزد‌های سوم یا حزب ثالث برای ورود نام شان به برگه رای هر ایالت فرآیندی را طی می‌کنند. در حال حاضر نام کندی صرفا در فهرست نامزد‌ها برای رای گیری هاوایی، میشیگان، یوتا حضور دارد، اما کارزار کندی اعلام کرده که در شش ایالت دیگر در فاصله‌ای نزدیک با نامزد‌های دیگر قرار دارد. سه ایالت از ایالت‌های ذکر شده میشیگان، کارولینای شمالی و نوادا می‌باشند که ایالت‌های نوسانی هستند. کندی و استاین می‌توانند آرای بیش تری نسبت به حاشیه پیروزی برای بایدن یا ترامپ در یک یا چند مورد از این ایالت‌ها به دست آورند. این وضعیت به طور مشابه پیش‌تر رخ داده بود زمانی که رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ میلادی به فلوریدا رسید. جورج دبلیو بوش با ۵۳۷ رای از "ال گور" معاون رئیس جمهور پیشی گرفت. با این وجود، رالف نادر نامزد حزب سبز ۹۷۴۸۸ رای در فلوریدا به دست آورد. اگر نادر در رقابت حضور نداشت اکثر حامیان او به ال گور رای می‌دادند یا در خانه باقی می‌ماندند و احتمالا ال گور پیروز می‌شد.

تازه‌ترین نتیجه نظرسنجی Real Clear Politics نشان می‌دهد که کندی بین ۷ تا ۹ درصد آرا را در چهار ایالت جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین کسب کرده است. با این وجود، تفاوت در نتایج نظرسنجی‌ها در این باره که حضور کندی بیش‌تر به بایدن آسیب وارد خواهد ساخت یا ترامپ دیده می‌شود. نکته این است که کندی و شاید استاین می‌توانند باعث تاثیرگذاری در شانس بُرد برای نامزد برنده در یک یا چند ایالت شوند.

۳- رای دهندگان "بی وفا" می‌توانند نتیجه را تغییر دهند: در ۴۸ ایالت انتخاب کنندگان به نامزدی رای می‌دهند که برنده ایالت مربوطه خود شده است. دو ایالت دیگر می‌توانند رای را تقسیم کنند. با این وجود، انتخاب کنندگان اصطلاحا "بی وفا" بوده و هستند که به شخصی غیر از برنده ایالت خود رأی داده اند. این اتفاق در طول تاریخ انتخابات امریکا رخ داده است از جمله برای ده نفر (دو جمهوری خواه و هشت دموکرات) در جریان انتخابات ۲۰۱۶ میلادی. سی و سه ایالت از انتخاب کنندگان خود می‌خواهند که به برنده ایالت رای دهند در حالی که ۱۷ ایالت به آن‌ها اجازه می‌دهند رای خود را تغییر دهند، اما ممکن است مجازاتی را برای این منظور اعمال کنند. از میان ایالت‌های نوسانی جورجیا و پنسیلوانیا هیچ قانونی برای منع انتخاب کنندگان بی وفا از رای دادن ندارند در حالی که میشیگان آرای تغییر یافته انتخاب کنندگان بی وفا را شمارش می‌کند. بنابراین، ممکن است در یک تساوی ۲۶۹ رای یک یا چند انتخاب کننده بی وفا بتوانند رای متفاوتی از ایالت خود به صندوق بیندازند و شمارش شود بنابراین آن رای تعیین کننده خواهد بود که کدام نامزد برنده انتخابات است. برخی ممکن است به یاد داشته باشند که "مارتین شین" بازیگر در سال ۲۰۱۶ در آگهی‌ای ظاهر شد و انتخاب کنندگان ترامپ را ترغیب به انجام آن کار کرد.

۴- مجلس نمایندگان ممکن است برنده ریاست جمهوری را تعیین کند: اگر هیچ یک از نامزد‌های ریاست جمهوری ۲۷۰ رای الکترال یا تعداد آرای بیش تری را کسب نکند انتخابات به مجلس نمایندگان منتقل می‌شود جایی که هر ایالت دارای یک رای است. در حال حاضر، جمهوری خواهان مجلس نمایندگان ایالات بیش تری نسبت به دموکرات‌ها را کنتنرل می‌کنند. در نتیجه، در صورتی که آن سناریو عملی شود ترامپ احتمالا برنده خواهد شد. با این وجود، رای گیری نه در مجلس با ترکیب فعلی بلکه در مجلسی که در ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد می‌کند انجام خواهد شد. مجلس نمایندگان ممکن است در سال آینده تحت کنترل دموکرات‌ها درآید حتی اگر ایالت‌های بیشتری تحت رهبری جمهوری خواهان باشند.

۵- سنا ممکن است معاون رئیس جمهور را به عنوان برنده تعیین کند. بر اساس متمم دوازدهم سنا به معاون رئیس جمهور رای می‌دهد چرا که هر ۱۰۰ سناتور یک حق رای دارند. در حال حاضر سنا توسط دموکرات‌ها کنترل می‌شود، اما ممکن است سال آینده تغییر کند، زیرا تعداد سناتور‌های دموکرات بسیار بیش تری نسبت به جمهوری خواهان در انتخابات حضور دارند. با این وجود، اگر سنا در سال ۲۰۲۵ به طور مساوی ۵۰ به ۵۰ تقسیم شود "کامالا هریس" معاون فعلی، به عنوان رئیس سنا تا زمان تحلیف رای تعیین کننده را خواهد داد. آیا او رای برنده را برای خودش به صندوق می‌اندازد که منجر به ریاست جمهوری یک رئیس جمهور جمهوری خواه و یک معاون دموکرات خواهد شد؟

مطمئنا امکان تحقق تمام سناریو‌های ذکر شده بعید به نظر می‌رسد، اما دست کم می‌توان گفت امکان آن هر چند اندک، اما وجود دارد. با توجه به این که این انتخابات امریکا تاکنون نتای عجیب کم نداشته نمی‌توانید احتمالات ذکر شده را رد کنید.

منبع: هیل

دیگر خبرها

  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • پسکوف: روسیه پیروز جنگ است
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • رییس‌جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری سریلانکا مورد استقبال قرار گرفت