Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد همتیان صبح دوشنبه در نخستین نشست بررسی سند بهره‌وری منابع آب در اتاق بازرگانی سمنان با بیان اینکه این نشست در حقیقت آغاز سلسله نشست‌های بررسی کارشناسی سند بهره‌وری منابع آب استان محسوب می‌شود، بیان کرد: توسعه هدفمند تحقیقات کاربردی و تقویت مشارکت بخش خصوصی در زمره اولویت‌هایی است که در بررسی این سند دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سند بهره‌برداری آب کشاورزی در اواخر سال گذشته موردتوافق وزیر جهاد کشاورزی و رئیس اتاق بازرگانی قرار گرفت به‌تناسب کمیته‌های تخصصی با این موضوع با حضور مدیران ارشد جهاد کشاورزی استان و نمایندگان تشکل‌های کشاورزی شکل‌گرفته است.

دبیر اتاق سمنان با اشاره به تشکیل کمیته تخصصی بررسی سند بهره‌وری آب استان بیان کرد: ارتقا امنیت غذایی و بهبود اقتصادی بهره‌برداران و فعالان بخش کشاورزی از طریق توسعه کشاورزی پایدار و بازار محور با تکیه بر افزایش بهره‌وری منابع و عوامل تولید به‌ویژه آب استان در این سند مورد توجه قرار گرفته است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به اینکه حمایت از تولید محصولات کشاورزی بر مبنای شاخص‌های بهره‌وری آب در مقیاس گیاه، مزرعه و دشت و حوزه مبنای این حرکت محسوب می‌شود، گفت: توسعه هدفمند تحقیقات کاربردی در زمینه آب و کشاورزی در سند بهره‌وری منابع آب باید دیده شود.

خدابخش عرب بیان کرد: تقویت مشارکت بخش خصوصی در زمینه فعالیت‌های نژادی و به زراعی نظیر معرفی ارقام زراعی و باغی مناسب زودرس، متحمل به شوری، خشکی و سایر تنش‌های محیطی ارائه دستورالعمل‌های فنی و اجرایی برای بهبود کسب کار فرآیند نهایی این طرح است.

لطف‌الله رضایی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان سمنان نیز گفت: سند الگوی کشت استان و اقدامت صورت پذیرفته از سوی جهاد را برای نمایندگان بخش خصوصی تبیین شده است و درباره اهمیت آن نیز باید گفت کشاورزی امروز با فناوری و علوم جدید تعامل پیچیده‌ای را به وجود آورده اینکه باید با توجه به نیاز بازارها بهره‌وری کشاورزی را توسعه داد.

رشید فره‌ام رئیس صنفی کشاورزی استان سمنان به عنوان دیگر سخنرانی این نشست با بیان اینکه کشاورزان نیاز به حمایت مادی و معنوی دارند کشاورزان سعی و اهتمام دارند تا تمام قواعد موجود را رعایت کنند اما آنچه کشاورزان را رنج می‌دهد خرده‌مالکی است، گفت: کشاورزی فرهنگ محسوب می‌شود زیرا امنیت غذایی و قانون عادلانه آب در صنعت کشاورزی مستتر شده است.

کد خبر 4961144

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی سمنان جهاد كشاورزي استان سمنان جهاد کشاورزی ویروس کرونا شیراز بوشهر قزوین شیوع کرونا شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه دهه کرامت ایلام مواد مخدر استانداری سمنان سازمان تبلیغات اسلامی بیرجند بهره وری منابع کشاورزی استان جهاد کشاورزی سند بهره وری استان سمنان آب استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۴۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌ هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اعلان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با عنوان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • فرودگاه بین‌المللی سمنان مهیای بهره‌برداری است
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • پل صاحب روضات آماده بهره‌برداری است
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • ۴۵ پرونده امور اراضی استان تهران تعیین تکلیف شد
  • جزئیات بررسی پرونده های امور اراضی استان تهران تشریح شد
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن