Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@03:07:49 GMT

چگونه فرصت‌های یک بحران را شناسایی کنیم؟

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۵۷۵۱۱

چگونه فرصت‌های یک بحران را شناسایی کنیم؟

رمز موفقیت کسب‌وکارهایی که به سلامت از گذرگاه بحران عبور می‌کنند چیست؟ چه تفاوتی بین شرکت‌هایی که از بحران سربلند بیرون می‌آیند با شرکت‌هایی که در آن گرفتار می‌شوند وجود دارد؟ چگونه می‌توان یک کسب‌وکار را از بحران نجات داد؟ چگونه می‌توان برای یک کسب‌وکار در زمان بحران خلق فرصت کرد؟

این دست از سؤالات بخشی از موضوعاتی است که مدیران و صاحبان کسب‌و‌کارها باید برای پاسخگویی مناسب به آنها تدابیر لازم را بیندیشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد اقتصادی منفی، تورم بالا، محدودیت‌های قانونی داخل و خارج کشور، اختلال در چرخه واردات و صادرات، اختلال در زنجیره تأمین، مشکل تأمین مواد اولیه، مشکل تأمین سرمایه و ده‌ها مسئله ریز و درشت دیگر در کنار تحریم‌ها و سایه سنگین کرونا همگی فضای فعالیت اقتصادی را برای کسب‌و‌کارها مبهم و بی‌ثبات کرده است. مدیران و صاحبان کسب‌وکارها امروز دوراهی‌های بسیاری را تجربه خواهند کرد و در شرایط پیچیده‌ای قرار می‌گیرند؛ در چنین شرایطی تصمیمات کوچک نیز تأثیرات بزرگی را به همراه خواهد داشت. بنابراین می‌توان انتظار داشت که تصمیم‌گیری امروز مرز بین موفقیت و شکست یک کسب‌وکار را تعیین می‌کند؛ اما چگونه می‌توان در موقعیت کنونی به‌درستی تصمیم گرفت و از درستی تصمیم اتخاذ شده اطمینان حاصل کرد؟

 

چگونگی فعالیت در شرایط نا اطمینانی به روایت دانشگاه هاروارد

مجله کسب‌وکار هاروارد در یکی از مقالات اخیر خود برای پاسخ به سوال فوق، از گفته فرانک نایت (Frank Knight) اقتصاددان آمریکایی استفاده کرده است. نایت معتقد بود که باید به تفاوت بین نا اطمینانی (Uncertainty) و ریسک (Risk) توجه داشت. در موقعیتی که ریسک وجود دارد کسب‌وکارها قادر هستند تا احتمال نتایج خاص به دست آمده را محاسبه کنند چراکه قبلا در موقعیت‌های مشابه به موقعیت کنونی قرار داشته‌اند. اما در شرایط عدم اطمینان -که نایت بیشتر تصمیم‌گیری کسب‌وکارها را در این دسته قرار می‌دهد- کسب‌وکارها تنها می‌توانند در مورد اتفاق‌هایی که خواهد افتاد حدس بزنند؛ چراکه از قبل تجاربی در اختیار ندارند که به پشتوانه آن نتایج احتمالی را تخمین بزنند. در واقع حتی نمی‌توانند طیفی از نتایج بالقوه را تصور کنند.

به اعتقاد نایت عامل کلیدی در چنین شرایطی –شرایط عدم قطعیت و نا اطمینانی- تصمیم‌گیری و نگرش مدیران و صاحبان کسب‌وکارها است که نتیجه را رقم خواهد زد. این اقتصاددان آمریکایی معتقد بود که مدیران و صاحبان کسب‌وکارها با تصمیم‌گیری خوب و نگرش مدیریتی می‌توانند علی‌رغم نبود تجارب مشابه، در دوران عدم قطعیت و نا اطمینانی سناریوهای معتبر را ترسیم و با موفقیت از بحران عبور کنند.

حال سوالی که پیش می‌آید آن است که چگونه مدیران و صاحبان کسب‌وکارها می‌توانند به مهارت تصمیم‌گیری درست و نگرش مدیریتی لازم تجهیز شوند؟

مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان تلاش کرده تا به این نیاز مدیران و صاحبان کسب‌وکارها پاسخ مناسب دهد و آنها را به این قدرت و مهارت تصمیم‌گیری و (تغییر) نگرش مدیریتی مجهز کند.

 

دوره MBA مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان

مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان به‌عنوان اولین مدرسه کسب‌وکار در ایران از سال 1384 فعالیت خود را با برگزاری دوره MBA آغاز کرد. امروز که بیش از یک دهه از فعالیت مدرسه کسب‌وکار ماهان می‌گذرد 240 دوره حضوری MBA و 35 دوره آنلاین MBA با موفقیت برگزار شده است. دوره‌هایی که می‌توان رمز تداوم و برگزاری مستمر و بدون وقفه آن را در رضایت دانشپذیران و استقبال مخاطبان جدید جستجو کرد. دوره MBA ماهان تنها دوره آموزشی کشور است که با متد Case Study دانشگاه هاروارد برگزار می‌شود و تفکر خلاقانه، عارضه‌یابی و شناسایی درست مسائل و حل آنها را به مدیران ارشد و صاحبان کسب‌وکار می‌آموزد. سرفصل‌های دوره MBA ماهان با ترند کسب‌وکار در دنیا به روز شده و مطابق با خواست و نیاز مدیران کشور بومی سازی می‌شود. آنچه در شرایط ویژه کنونی کسب‌وکارها ضروری به نظر می‌آید قدرت عارضه‌یابی، شناسایی تهدیدها و خلق فرصت‌های جدید برای سازمان و کسب‌وکار است؛ دوره MBA ماهان به شکلی طراحی و برگزار می‌شود تا بتواند به بهترین شکل ممکن چنین مهارت‌هایی را به مدیران و صاحبان کسب‌وکارها آموزش دهد.

همچنین مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان به منظور تحقق مسئولیت اجتماعی خود و هم راستا با رسالت ماهان که همان آموزش مبتنی بر علم، مهارت و هنر مدیریت است نخستین سمینار آنلاین مدیریت راهبردی کسب‌وکار ویژه مدیران و صاحبان کسب‌وکار را با رویکرد «شناسایی فرصت‌های یک بحران» برگزار می‌کند. علاقه‌مندان برای شرکت در این سمینار می‌توانند به صفحه «سمینار آنلاین مدیریت راهبردی کسب‌وکار» مراجعه کرده و یا نام خود را به سامانه پیامکی 02188401313 پیامک کنند.

 

انتهای رپورتاژآگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرونده اکبر طبری دهه کرامت زینب سلیمانی حمله شیمیایی به سردشت سمینار آنلاین ماهان پرونده اکبر طبری دهه کرامت زینب سلیمانی حمله شیمیایی به سردشت مدیران و صاحبان کسب تصمیم گیری دوره MBA

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۷۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی دوره دوم متوسطه نظری قطب غرب کشور با شرکت مدیران ۱۰ استان غرب کشور در سنندج برگزار شد

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه وزارت آموزش و پرورش صبح دوشنبه در این دوره آموزشی با بیان اینکه بزرگ‌ترین افتخار زندگی ما معلمی است، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) بزرگ‌ترین معلم تاریخ و چراغ سعادت جامعه بشریت بود.

نادر کریمی بیرانوند با اشاره به برگزاری دو رویداد مهم در سنندج تحت عنوان نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روزی کردستان و دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه روزی قطب غرب کشوری، این رویدادها را فرصت ارزشمندی برای تبادل تجربیات عنوان کرد و با اشاره به میزبانی مطلوب کردستان، از دست‌اندرکاران برپایی آن قدردانی نمود.

وی با بیان اینکه مدیران مدارس شبانه‌روزی کردستان در مهارت‌آموزی پیشرو هستند، گفت: مهارت آموزی در آموزش و پرورش در راستای تحقق شعار سال در اولویت است.

وی شعارها را جهت اجرا لازم دانست و با اشاره به الزامات اجرایی شعار سال، آموزش و پرورش را مورد اعتماد خانواده‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه خوداتکایی نمادی از امانت‌داری در حوزه دانش‌آموزان است‌.

کریمی شعار «هر دانش‌آموز یک مهارت» را سیاست حاکمیتی عنوان کرد و با اشاره به ظرفیت‌های مدارس شبانه‌روزی افزود: مدارس شبانه‌روزی بهترین ظرفیت برای مهارت‌آموزی است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی را منطبق بر ساحت‌های تعلیم و تربیت عنوان کرد و اظهار داشت: هفته گذشته مهارت آموزی در دولت مصوب شد و دستگاه‌ها مکلف به اجرای کامل این مصوبه شدند.

کریمی تصویب این مهم را گامی ارزشمند برای نتیجه‌بخش شدن تلاش‌ها در تعلیم و تربیت دانست و ابراز امیدواری کرد اتفاقات مثبت در آموزش و پرورش ادامه یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز ضمن خیرمقدم به مهمانانان و قدردانی از واگذاری میزبانی به استان کردستان، در سخنانی خطاب به مدیران مدارس گفت: مدیران مدارس شبانه روزی مهم‌ترین اولویت کاری شما توجه به تربیت و آموزش مهارت‌های زندگی به دانش آموزان این مدارس هست چرا که ظرفیت مدارس شبانه‌روزی برای تعلیم و تربیت در هیچ مدرسه و آموزشگاه دیگری وجود ندارد.

هاشم ناظمی جلال عنوان کرد: ما در این دوره تمام ظرفیت‌های در اختیار را به‌کار گرفته‌ایم تا بتوانیم یک دوره آموزشی در شأن شما مدیران را فراهم آوریم و در نهایت بتوانیم زمینه تبادل تجربه را در میان شما به وجود بیاوریم.

وی افزود: این امر هم جز با عشق و علاقه به کار محقق نخواهد شد.

حجت‌اله موسوی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان هم در سخنانی اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که خاطره خوبی در ذهن‌های شما بنگاریم.

وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: این دوره برای تبادل تجربه و در کل یک دوره تعاملی است.

موسوی در خصوص عناوین برنامه‌های این دوره نیز گفت: برای آن سرفصل‌هایی تعیین شده که انتظار می‌رود مدرسان بر اساس سرفصل‌های تعیین شده مطالب لازم را به مدیران ارائه دهند.

گفتنی است؛ این دوره تا ۱۰ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

کد خبر 6091903

دیگر خبرها

  • زندگی سخت است اما مدیرعاملی سخت‌تر!
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • به دو دلیل مهم: شاید آلگری در یوونتوس بماند
  • برپایی میز خدمت اخذ شناسه یکتا برای صاحبان کسب‌وکار در شمیرانات
  • شناسایی ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران
  • صدور ۱۶۵ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی در مازندران
  • تصمیم قطعی گزینه جذاب بایرن: فقط خارج!
  • ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود