Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@00:21:39 GMT

عبدالله گل سکوت خود را شکست

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۳۴۹۵

عبدالله گل سکوت خود را شکست

خبرگزاری ایسنا: عبدالله گل، رئیس جمهوری سابق ترکیه که پیشتر دوست و همراه اردوغان در راه‌اندازی حزب عدالت و توسعه بود، در مصاحبه‌ای با روزنامه "قرار" وابسته به احمد داووداوغلو، وزیر خارجه سابق این کشور که از کابینه اردوغان جدا شد، با انتقاد از حزب عدالت و توسعه و شیوه آن در مدیریت امور این کشور گفت: بزرگترین خطری که در حال حاضر علیه ترکیه وجود دارد، انباشت بدهی‌های داخلی و خارجی و فروپاشی اقتصاد کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل در ادامه اظهار کرد: این عوامل آزادی‌ها و مدیریت کشور با منطق حزب دولتی یا دولت تک‌حزبی را باز می‌گردانند.

برخی کارشناسان بر این باورند اینکه گل سکوت خود را با مصاحبه با این روزنامه شکسته خود نشان‌دهنده آن است که جبهه‌های مخالف با اردوغان با یکدیگر متحد شده‌اند.

گل سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ ریاست جمهوری ترکیه را بر عهده داشت. در آن مقطع اردوغان، هم‌پیمان نزدیک او، نخست وزیر ترکیه بود.

پس از آنکه اردوغان رئیس جمهوری ترکیه شد و او دایره اختیارات رئیس جمهوری را به شکل گسترده‌ای افزایش داد، گل از فعالیت سیاسی خود انصراف داد، کارشناسان بر این باورند که گل با این کار خشم خود را از اقدامات اردوغان ابراز کرد.

گل در طول سال‌های گذشته سکوت پیشه کرده بود و به جز برخی مناسبت‌های اندک صحبت نمی‌کرد آخرین اظهارات او نیز به فوریه گذشته برمی‌گردد که از ساختار ریاست جمهوری ترکیه و سیاست خارجه آن انتقاد کرد و اردوغان نیز از انتقادهای دوست سابق خود در امان نماند.

منبع: فردا

کلیدواژه: عبدالله گل ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۳۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه یک کلیسای دوران بیزانس در استانبول را به‌عنوان یک مسجد افتتاح کرد.

به گزارش فرارو، این اقدام دولت ترکیه که انتقاد یونان را به دنبال داشت، پس از ۴ سال از بازگشایی مسجد ایاصوفیه که پیش از آن ابتدا کلیسا و سپس موزه شده بود، انجام شده است.

ترکیه در سال ۲۰۲۰ طرح تبدیل کلیسای تاریخی «خورا» به مسجد را آغاز کرد. این کلیسا که به «کاریه» نیز معروف است در دوران عثمانی به مسجد و در سال ۱۹۴۵ توسط شورای وزیران ترکیه به موزه تبدیل شد.

اگرچه طرح بازگشایی مسجد کاریه در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اما این اتفاق برای تکمیل کار مرمت این بنا تا به امروز به تعویق افتاده بود.

تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد اگرچه با استقبال مسلمانان ترکیه همراه شد، اما یونان و برخی از کشور‌ها با انتقاد از این اقدام دولت ترکیه، از این کشور خواستند از بنا‌های تاریخی مهم دوران بیزانس محافظت کند. دو بنای تاریخی ایاصوفیه و چورا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

اردوغان از طریق ویدئوکنفرانس در مراسم بازگشایی این مسجد شرکت کرده بود.

بنای تاریخی خورا که در نزدیکی دیوار‌های باستانی استانبول قرار دارد، به‌خاطر کاشی‌کاری و نقاشی‌های دیواری خود که قدمت آن‌ها به قرن چهارم پس از میلاد می‌رسد، مشهور است.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که دولت اردغان با تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد در تلاش بوده است تا پایگاه هواداران محافظه‌کار و مذهبی حزب حاکم ترکیه را در بحبوحه رکود اقتصادی در این کشور تقویت کند.

گفته می‌شود که به‌هنگام بازگشایی مسجد ایاصوفیه در استانبول، حدود ۳۵۰ هزار نمازگزار برای شرکت در نماز جمعه در این بنا و اطراف آن حاضر شده بودند.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: سکوت در قبال جنایات صهیونیست‌ها ظلم بزرگ به بشریت است
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟