Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@16:18:58 GMT

همه ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه بکارگیری شده؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۵۸۷۵

همه ظرفیت‌های کشاورزی کرمانشاه بکارگیری شده؟

ایسنا/کرمانشاه استان کرمانشاه با تولید سالانه 4.5 میلیون تن محصولات کشاورزی یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است.

در استان دو میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار بخش کشاورزی هستند و این استان ظرفیت‌های خوبی در بخش کشاورزی دارد، اما آیا همه ظرفیت‌های کشاورزی این استان تاکنون بکارگیری شده است؟

دکتر سهراب دل‌انگیزان استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ظرفیت های بالای بخش کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: هنوز نتوانسته ایم ظرفیت های بخش کشاورزی استان کرمانشاه را تا حد قابل قبولی شکوفا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی استان کرمانشاه در حوزه مدیریت منابع آب، مدیریت تنوع کشت و مدیریت اقتصاد کشاورزی با چالش هایی مواجه است، گفت: اگر این چالش ها از پیش روی بخش کشاورزی استان برداشته شود، می توانیم شاهد تحولات چشمگیری در میزان تولیدات سالانه استان و اقتصادی شدن هرچه بیشتر کشاورزی استان باشیم.

وی ادامه داد: توسعه بخش کشاورزی در این استان نیاز به برنامه، مدیریت و کار کارشناسی جدی‌تری دارد و گره کور پیش روی توسعه بخش کشاورزی کرمانشاه با تدوین برنامه های مناسب و گسترش مهارتهای عملیاتی و بازاری فعالان این بخش باز می شود.

وی اشاره ای هم به سهم کشاورزان در افزایش تولیدات بخش کشاورزی داشت و گفت: کشاورزان با تنوع بخشی به کارهای خود که به سادگی هم امکانپذیر است، نه فقط می‌توانند درآمدهای خود را به میزان چشمگیری بالا ببرند، بلکه می توانند نقش مهمی هم در افزایش تولیدات بخش کشاورزی استان داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: کشاورزان با تنوع بخشی به فعالیت های خود و پرداختن به اموری مثل پرورش زنبور عسل، بوقلمون، مرغ تخم گذار، نژادهای اصلاح شده گوسفند، بز و گاو و نیز ورود به حوزه تولیدات صنایع دستی می توانند تولیدات و درآمد خود و استان را به میزان قابل قبولی بالا ببرند.

وی همچنین با بیان اینکه استان کرمانشاه می تواند زنجیره تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را در خود داشته باشد، گفت: در این صورت زمینه صنعتی شدن بخش کشاورزی استان هم فراهم خواهد شد که خود می تواند نقش مهمی در اقتصادی شدن هرچه بیشتر بخش کشاورزی استان داشته باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به ظرفیت های صادراتی بالای استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط با آن، گفت: این استان ظرفیت های صادراتی بالایی دارد که باید برای جذب بازارهای صادراتی برنامه ریزی بیشتری داشته باشیم.

دل انگیزان سپس استان کرمانشاه را بیش از هر چیز یک استان کشاورزی برشمرد و گفت: استان کرمانشاه استعدادهای فوق‌العاده‌ای در بخش کشاورزی دارد، بگونه ای که زمین‌های این استان هم مستعد زراعت است و هم استعدادهای زیادی برای باغبانی دارد، ضمن اینکه ظرفیت‌های زیادی نیز برای توسعه گردشگری مبتنی بر کشاورزی، عشایر و طبیعت دارد.

دل‌انگیزان با اشاره به ظرفیت های آبی استان کرمانشاه، گفت: با وجودی که در تنش خشکسالی به سر می بریم، اما این استان منابع آبی مناسبی دارد.

وی اضافه کرد: استان کرمانشاه هم از نظر جمعیت و هم از نظر مساحت از 142 کشور دنیا بزرگتر است و ظرفیت های آن در بخش کشاورزی آنقدر زیاد است که در صورت مدیریت درست می‌تواند سهم قابل توجهی در تامین غذای کشور داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کشاورزی توسعه كرمانشاه بخش کشاورزی استان استان کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داورزن هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی داورزن در حاشیه مکان یابی یک مجتمع شترداری، پرورش شتر را از ظرفیت‌های مغفول این شهرستان برشمرد و گفت: داورزن به دلیل واقع شدن در حاشیه کویر، ظرفیت بسیار مناسبی برای پرورش شتر و شترداری دارد.

سعید خسروجردی افزود: با توجه به اقلیم مناسب منطقه و پتانسیل‌های موجود، قطعاً امکان افزایش جمعیت شتر این شهرستان تا چند برابر وجود دارد.

وی گفت: گسترش صنعت شترداری در داورزن، نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط است و با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کاهش بارش‌ها، پرورش شتر در بین انواع دام پرواری سبک و سنگین، راه مقرون به صرفه‌تری محسوب می‌شود.

خسروجردی افزود: در وضعیت کنونی نیز امکان تهیه علوفه از منابعی، چون ظرفیت علوفه‌ای خارشتر و نیز امکان چرا در بیابان‌های داورزن، برای این دام‌ها فراهم است.

مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: تحقیقات علمی نشان داده شیر شتر دارای ارزش غذایی بسیاری است که می‌توان از آن فراورده‌های زیادی تولید کرده و با استفاده از همین پتانسیل، ثروت ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه
  • داورزن هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • پرورش هزار و ۷۰۰ نفر شتر در داورزن
  • بکارگیری منشی‌های خانم در این استان ممنوع شد!