Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر زارعی کارشناس مسائل خاورمیانه و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره رابطه ایران و آمریکا بعد از شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: تقابل آمریکا و نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه به نقطه اوج خود رسیده است و آمریکایی‌ها بعد از شهادت ناجوانمردانه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی احساس می‌کردند که توانسته‌اند با به شهادت رساندن یکی از ارکان مهم حضور و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه بر حضور منطقه‌ای ایران تأثیر بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها همچون گذشته در محاسبات خود دچار خطا شده‌اند افزود: آن‌ها فکر می‌کردند که این اتفاق می‌تواند یک نقطه عطف و آغاز یک فرایند جدید در تحولات منطقه باشد؛ اما پاسخ کوبنده و محکم نظام جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در منطقه و حضور ده‌ها میلیونی ملت‌های مسلمان ایران و عراق و برخی کشورهای دیگر در تشییع و بزرگداشت مراسم شهادت سردار سلیمانی و همراهانش یک بار دیگر به آمریکایی‌ها و حامیان منطقه‌ای آن‌ها ثابت کرد که شهادت افرادی چون سپهبد قاسم سلیمانی نمی‌تواند تغییری در فرایند حضور و نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی در منطقه ایجاد کند.

زارعی درباره واکنش ایران به اقدام آمریکا در ترور شهید سلیمانی و نتایج آن گفت: پس از این اقدام خصمانه ایالات متحده، مورد اصابت قرار گرفتن پایگاه عین الاسد به وسیله موشک‌های نقطه زن جمهوری اسلامی ایران و انفعال و عدم واکنش آمریکایی‌ها به دنیا اثبات کرد که این کشور توان رویارویی و مقابله مستقیم و اقدام سخت علیه ایران را ندارد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه درباره رویکرد آمریکا پس از ناتوانی در مواجهه سخت با ایران افزود: ایالات متحده پس از این اتفاقات، اقدامات پایین دستی را در دستور کار قرار داد و تلاش کرد تا از طریق حضور و نفوذ عوامل و عناصر وابسته به خود در بدنه حاکمیتی برخی از دولت‌های منطقه و تحریک آن‌ها در جهت قطع یا کاهش سطح روابط با جمهوری اسلامی ایران و تضعیف محور مقاومت در این کشورها به اهداف خود دست یابد.

ظرفیت محور مقاومت برای آمریکا ناشناخته است

وی ادامه داد: پس از تحولاتی که در عراق اتفاق افتاد و تجمعات اعتراضی که با تحریک عناصر سفارت ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای دیگر و همچنین رژیم‌های وابسته در منطقه مانند عربستان سعودی صورت گرفت، آمریکا احساس کرد که شرایط مناسبی فراهم شده است. درنهایت با روی کار آمدن دولت «مصطفی الکاظمی» که دارای گرایش‌ها و وابستگی‌های قوی به غرب به ویژه ایالات متحده است، آمریکایی‌ها با مناسب دیدن شرایط طی فرایندی به این جمع‌بندی رسیدند که می‌توانند نیروهای مقاومت در عراق را دچار ضعف، عقب‌نشینی و انفعال کنند.

زارعی با نابخردانه خواندن حمله پنجشنبه شب هفته گذشته به پایگاه حشدالشعبی و بازداشت چند نفر از فرماندهان کتائب حزب الله اظهار کرد: این اتفاق بار دیگر ثابت کرد که آمریکایی ها و عواملشان در منطقه از شناسایی ظرفیت‌های محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران غافل بوده و درک و شناختی از این مسئله ندارند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه درباره جزئیات این اتفاق گفت: واکنش سریع نیروهای مقاومت در عراق باعث شد که آن‌ها اقدام نسنجیده خود را جبران و 19 نفر از عناصر حشدالشعبی که به وسیله نیروهای ضدتروریستی و به فرماندهی «عبدالوهاب الساعدی» و تحریک آمریکایی‌ها بازداشت شده بودند را آزاد کنند. پس از آن مصطفی الکاظمی و نیروهای ضد تروریست به صورت رسمی در حضور «هادی العامری» از نیروهای مقاومت عذرخواهی کرده و یک‌بار دیگر قدرت و توان محور مقاومت به نمایش گذاشته شد.

وی درباره علت این اتفاقات گفت: آمریکایی‌ها در تلاشند تا با استفاده از تمام ظرفیت خود در عراق از نفوذ و حضور جمهوری اسلامی ایران در این کشور بکاهند؛ اما فشارهایی که در خصوص عدم معاملات اقتصادی و تعامل تجاری با جمهوری اسلامی ایران علیه عراق وارد کرده تا به حال موفق نبوده و مجبور به عقب‌نشینی شده‌اند.

آمریکا به دنیال تصرف بغداد

زارعی درباره دلایل ناتوانی آمریکا در اثرگذاری بر سطح روابط ایران و عراق ادامه داد: باوجود این فشارها به دلیل ضرورت حضور اقتصادی و تجاری ایران در عراق و نیازهایی که این کشور به منابع انرژی جمهوری اسلامی و برخی از امکانات اقتصادی آن دارد، از تحریم‌ها و فشارهای آمریکا تبعیت نکرده و این تعاملات همچنان پابرجاست.

این کارشناس مسائل خاورمیانه درباره روابط ایران و عراق گفت: وجود روابط سنتی و فرهنگی میان محور مقاومت در عراق و جمهوری اسلامی که پس از همکاری در سوریه و منطقه بسیار عمیق‌تر از گذشته شده سبب بی‌اثر کردن فشارهای آمریکا برای کاهش حضور ایران شده است.

وی با بیان اینکه آمریکا صحنه سیاسی عراق را مهم‌ترین صحنه برای خود تلقی می‌کند ادامه داد: از آنجا که بغداد و بخش مقاومت در عراق، پل ارتباطی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در منطقه است، این منطقه برای ایالات متحده دارای اهمیت بسیار زیادی است.

زارعی با اشاره به شکست ایالات متحده در سوریه پس از 9 سال هزینه و تاثیر آن بر تلاش این کشور برای حضور جدی در عراق گفت: آمریکا و رژیم‌های وابسته به آن در منطقه باوجود هزینه‌های بسیار زیاد، همواره در عراق و کشورهای دیگر نظیر لبنان و یمن شکست خورده‌اند. بنابراین عراق می‌تواند یکی از مهم‌ترین پایگاه‌هایی باشد که اگر بتوانند جمهوری اسلامی ایران را در آن منزوی و میان این دو کشور فاصله ایجاد کنند می‌توانند به پیروزی‌های وسیع‌تری در منطقه دست یابند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه درباره اهمیت استراتژیک عراق برای آمریکا گفت: عراق از جهات مختلفی مانند مذهبی، اعتقادی، تجاری و امنیتی برای آمریکایی‌ها بسیار حائز اهمیت است. بنابراین این کشور از همه ظرفیت‌های خود برای حضور در عراق استفاده خواهد کرد و این چالش‌ها و منازعات در صحنه سیاسی عراق در آینده همچنان ادامه خواهد داشت.

تاثیر تحولات بر رابطه ایران و آمریکا

وی درباره رابطه ایران و آمریکا و تاثیر شرایط فعلی منطقه بر آن گفت: ما به عنوان یک نظام اعتقادی بنابر اصل ذاتی سیاست خارجی خود با آمریکا سر سازش نداریم. هرچند ممکن است عناصری در داخل بخواهند از شرایط منطقه و بحران‌های داخلی آمریکا و همچین شرایط انتخاباتی حاکم بر این کشور با توجه به شکست‌ها و ناکامی‌های دولت ترامپ چه در منطقه و چه در داخل خاک آمریکا استفاده کرده و آن را فرصت مناسبی برای مذاکره و بهره‌برداری جلوه دهند.

زارعی درباره قصد ترامپ گفت: ممکن است رئیس جمهور آمریکا بخواهد با استفاده از این شرایط و ایجاد فضای مذاکره با ایران یک برگ برنده انتخاباتی برای خود ایجاد کند اما ما در چهل سال گذشته همواره شاهد بودیم که آمریکا هرگز صداقت نداشته و قابل اعتماد نبوده است. هرگونه تفکری که بخواهد از این شرایط برای بهره‌برداری سیاسی و ورود به فاز مذاکره استفاده کند قطعا به یک شکست منجر شده و رسوایی دیگری را به همراه دارد و این مذاکرات نیز همچون گذشته هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

نقش رژیم صهیونیستی در منطقه

این کارشناس مسائل خاورمیانه درباره نقش رژیم صهیونیستی در تحولات منطقه گفت: قاعدتا نسبت به همه دولت‌هایی که در صحنه سیاسی منطقه فعال هستند رژیم جعلی صهیونیستی بیشترین نفع را از این محاسبات می‌برد و ایجاد بحران و ناامنی و بی ثبات‌سازی منطقه باعث می‌شود که مرزهای این رژیم از امنیت بیشتری برخوردار باشند.

وی با بیان اینکه استراتژی رژیم صهیونیستی بحران و ناامنی در بیرون و امنیت در داخل است ادامه داد: همین سیاست سبب شده است که رژیم صهیونیستی از همه ظرفیت‌های خود و حتی ظرفیت دولت‌های سازشکار منطقه برای بی ثبات‌سازی و ناامن‌سازی شرایط در کشورهایی مانند عراق، سوریه، لبنان و حتی سایر کشورها استفاده کند تا بتواند با به کارگیری ظرفیت‌های امت اسلامی علیه خودشان، شرایط را برای کاهش تهدید و آسیب برای منافع بلندمدت رژیم صیهونیستی فراهم کند.

زارعی در پایان گفت: بنابراین این رژیم قطعا یکی از عناصر اصلی بحران‌ساز در منطقه بوده و همانطور که ایالات متحده آمریکا بارها اعلام کرده است، امنیت رژیم صهیونیستی به عنوان اولین رویکرد استراتژیک و امنیتی برای دولت‌های آمریکا همواره مطرح بوده و رژیم صهیونیستی از حمایت کامل آمریکا بهره مند است.

انتهای پیام/

320 / 320 اصغر زارعی آمریکا رژیم صهیونیستی پایگاه عین الاسد حاج قاسم سلیمانی مصطفی الکاظمی کارشناس مسائل خاورمیانه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اصغر زارعی آمریکا رژیم صهیونیستی پایگاه عین الاسد حاج قاسم سلیمانی مصطفی الکاظمی کارشناس مسائل خاورمیانه جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی مقاومت در عراق محور مقاومت قاسم سلیمانی ایالات متحده برای آمریکا آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا- مصطفی خدابخشی: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه به همراه هیئت بلندپایه ایرانی سفر دوروزه خود به همسایه جنوب شرقی کشورمان یعنی پاکستان را به‌منظور گفتگو‌های دوجانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقامات پاکستان، توسعه و تقویت روابط اقتصادی، تجاری، امنیتی و نهایتاً امضای تفاهم‌نامه‌های مشترک آغاز کرد.

این سفر که پس از ۸ سال با حضور شخص رئیس‌جمهور و تعدادی از اعضای کابینه ازجمله وزرای امور خارجه، بهداشت، کشور، دفاع، فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسکن و صمت آغاز شده ازنظر دیپلماسی منطقه‌ای دارای اهمیت بسزایی است چراکه همکاری بین دو کشور دارای سابقه‌ای دیرینه است که بخش عمده این روابط متکی بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی است که باعث شده ایران و پاکستان از حسن هم‌جواری بیشتری نسبت به یکدیگر برخوردار باشند.

کشور پاکستان با توجه به بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده منطقه‌ای همیشه موردتوجه جمهوری اسلامی ایران بوده است به‌گونه‌ای که حتی رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادوار گذشته بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه بین ایران و پاکستان تأکید داشته‌اند- همکاری‌هایی که می‌تواند در عمق استراتژی منطقه‌ای ایران مؤثر باشد.

این همسایه جنوب شرقی کشورمان علاوه بر اشتراکات تاریخی و مذهبی از لحاظ امنیتی نیز به دلیل استقرار برخی از گروهک‌های معاند جمهوری اسلامی ایران که عموماً تحت نظر آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی در جداره مرزی این کشور فعالیت می‌کنند، برای ایران دارای اهمیت است- موضوعی که باعث شده تا گاهاً چهره مثبت کشور پاکستان در نگاه مردم ایران دچار خدشه شود.

غرب به دنبال جلوگیری از راه‌یابی ایران به پاکستان

داده‌ها حکایت از آن دارد که غرب با اشراف بر این موضوع که افزایش ارتباط تجاری ایران و پاکستان زمینه‌ساز بالا رفتن ضریب امنیت در منطقه و ایجاد ثبات اقتصادی در جنوب شرق ایران می‌شود به دنبال ایجاد راه‌بند‌های مختلف به‌منظور جلوگیری از راه‌یابی ایران به بازار بزرگ پاکستان است- بازاری که در صورت ایجاد رونق در آن می‌تواند بخش عمده‌ای از پروژه‌های ضد امنیتی در سیستان و بلوچستان که محصول فعالیت گروهک‌های خرابکار در نوار مرزی است را از بین ببرد و به‌نوعی دست غرب را در جنوب شرق ایران خالی بگذارد. به عبارتی توسعه تجارت مرزی زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری در استان‌های هم‌جوار مرز شده و همین موضوع خلع‌های موجود که زمینه‌ساز ایجاد چالش‌های امنیتی در مرز می‌شد را از بین خواهد برد.

ازسرگیری خط انتقال گاز ایران پاکستان

اکنون سفر رئیس‌جمهور کشورمان به پاکستان که در راستای روند پیگیری تقویت سیاست همسایگی و اجرای پروژه‌های اقتصادی با همسایگان صورت گرفته است را باید فصل جدیدی از ارتباطات بین دو کشور دانست تا ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری پاکستان با بازاری در حدود ۲۳۵ میلیون نفر شرایط ویژه‌ای را برای تولیدکنندگان ایرانی و بخش خصوصی ایجاد کند. همچنین به گفته مقامات پاکستانی مقرر است تا کار ساخت خط لوله گاز پاکستان – ایران که از سال ۲۰۱۳ شروع شده بود، اما با فشار‌های آمریکا متوقف مانده بود، مجدداً با ۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری که از گوادر آغاز می‌شود این پروژه را از سر بگیرد حتی به قیمت رودررویی با آمریکا که این روز‌ها در حال تهدید پاکستان به تحریم در صورت دریافت گاز از ایران است.

هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری تجارت با پاکستان

با آغاز فصل جدید مراودات میان ایران و پاکستان رئیس‌جمهور کشورمان خبر از هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور داده است و بر این نکته تأکید کرده است که امنیت پاکستان امنیت ایران است و تثبیت ارتقای امنیت نقاط مرزی به نفع ۲ کشور و ۲ ملت خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه اگر همه کشور‌ها و ملل اسلامی با یکدیگر وحدت داشتند، رژیم صهیونیستی نمی‌توانست تا این حد به فلسطینیان مظلوم، بی‌گناه و بی‌دفاع غزه ظلم کند، اظهار داشت: صهیونیست‌ها از اختلافات میان کشور‌های اسلامی سوءاستفاده می‌کنند، لذا در برابر راهبرد دشمن برای تداوم اختلاف میان امت اسلامی، راهبرد ما وحدت است.

باید توجه داشت که سفر رئیس‌جمهور به پاکستان نشأت گرفته از شناخت اقتضائات حال حاضر منطقه است که می‌تواند نه‌تنها ارتباطات بین دو کشور بلکه روابط ایران با کشور‌های عربی ازجمله عربستان را به دلیل نزدیک بودن سطح روابط اسلام‌آباد- ریاض تسهیل کند. یقیناً این سفر سرمنشأ تحولات جدید در منطقه خواهد بود که نتایج آن می‌تواند استحکام‌بخش امنیت در جنوب غرب آسیا باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • «امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • ارسال پیام بازدارندگی در وعده صادق/ طوفان الاقصی ارکان رژیم صهیونیستی را به چالش کشید
  • مقاومت منطقه معادلات جدیدی را به صهیونیست‌ها تحمیل کرده است
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال