Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل قاسمی فلاورجانی، با عنوان این مطلب که شایع شدن بیماری کووید ۱۹ جنبه های مختلفی از زندگی را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: در زمینه چشم پزشکی هم شایع شدن این بیماری پاندمی کرونا باعث تغییرات قابل ملاحظه در زمینه های مختلف شده است.

وی ادامه داد: در زمینه آموزشی مانند سایر رشته ها به دلیل اینکه بخش های مختلف جامعه درگیر بیماری بودند به سمت درمان کرونا حرکت کردند و همکاران ما نیز وقفه بسیار کوتاهی را در امر آموزش داشتند، اما بلافاصله بعد از آن روش های مختلف آموزشی جایگزین شد و سعی شد روش های آموزشی به گونه ای تغییر کند که این همه گیری و تغییر اولویت های سلامت در آموزش کمترین تاثیر را بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی فلاورجانی افزود: انجمن چشم پزشکی نیز کارگروه ویژه ای برای تصریح در زمینه آموزش مجازی تشکیل دادند و با بررسی های مختلف و وسیعی که در روش های مختلف آموزش و بر اساس شبکه جهانی اینترنت نرم افزارهای مورد هدف شناسایی و به سرعت برنامه ریزی برای کلاس های آموزشی انجام شد.

وی گفت: همکاران ما نیز در دانشگاه های مختلف برنامه های آموزشی را تدارک دیدند به نحوی که نتیجه این تلاش ها این شد که با استقبال و مشارکت بسیار خوب همکاران چشم پزشک و دانشجویان رشته چشم پزشکی واقع شد. به طوری که گستره بسیار خوبی را در زمینه چشم پزشکی ایجاد کرد و نواقص کم شدن آموزش حضوری را جبران کرد.

این فوق تخصص شبکیه افزود: ما سمینارهای گسترده و پرباری را در سال های گذشته در زمینه چشم پزشکی در ایران داشتیم که به صورت حضوری و با شرکت جمع کثیری از همکاران چشم پزشک داخل و خارج کشور برگزار می شد و با توجه به اینکه پیش بینی این است که برگزاری این قبیل سمینارها در آینده نزدیک ممکن نیست به این سمت حرکت کردیم که این سمینارها را مجازی برگزار کنیم.

قاسمی فلاورجانی گفت: در این زمینه برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته و امیدواریم که برگزاری این سمینارها بدون مشکل خاصی انجام گیرد و استقبال همکاران از برنامه های گذشته نشان می دهد که استفاده از روش های مجازی بسیاری از نقطه ضعف های برنامه های قبلی را پوشش می دهد.

وی ادامه داد: یکی از جنبه هایی که با بیماری کووید ۱۹ تحت تاثیر قرار گرفت، مراجعه بیمار و نحوه برخورد تشخیصی و درمانی با بیماری های مختلف چشم پزشکی و مراجعه بیماران به مراکز مختلف چشم پزشکی بود. می دانیم که خیلی از بیماری های چشم پزشکی جنبه اورژانس ندارند و با توجه به اینکه خیلی از  مراکز چشم پزشکی مشترک با سایر بیماری ها است و این مراکز نیز درگیر درمان بیماران کرونا شدند و همچنین سایر مراکزی که تک تخصصی بودند نیز آمادگی لازم را در صورت مواجهه با تجمعات بیماران در ایام کرونا نداشتند، لازم بود تغییرات قابل ملاحظه ای در نحوه درمان بیماران چشم پزشکی صورت گیرد.

قاسمی فلاورجانی افزود: خیلی از بیماران در تماس با پزشکان خودشان در صورتی که ضروری نبود فواصل معاینات را زیاد کردند و دستورات دارویی را تلفنی دریافت کردند ولی بر خلاف خیلی از رشته های پزشکی که از فاصله دور و بدون معاینه بیمار با استفاده از سوالات و فیلم های ضبط شده امکان تشخیص و پیگیری بیماری ها فراهم می شد در زمینه چشم پزشکی قسمت اعظم بیماری ها نیاز به معاینه دقیق با وسایل و تجهیزات پیشرفته و فوق تخصصی دارد بنابراین امکان مشاوره از راه دور کمتر برای بیماران چشم پزشکی فراهم است. اگرچه بیماران با تماس با پزشکان خود خیلی از مواردی که ضروری نبود فاصله را زیاد می کردند ولی لازم بود که این معاینات حتما انجام بگیرد و لاجرم بیمار باید در مطب و بیمارستان حضور پیدا می کرد.

وی گفت: بعد از ایام نوروز و با دستورالعمل های وزارت بهداشت و انجمن چشم پزشکی ایران، شرایط و فضا برای فعالیت چشم پزشکان بیشتر فراهم شد و با فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی امکان معاینات بهینه بیماران محیا شد. بنابراین من به طور اکید از بیمارانی که برای آنها فاصله زمانی مشخص برای ویزیت تعیین  شده است، درخواست می کنم به این فاصله گذاری زمانی توجه کنند به خاطر اینکه بعضی از این فاصله گذاری های زمانی بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال کسی که در سنین بالا دچار آب مروارید خفیف است، شاید اگر یک فاصله زمانی ۳ ماهه و ۶ ماهه هم مراجعه نکند اتفاقی نیافتد ولی اگر بیمار، مبتلا به خونریزی شبکیه است یا بیماری که مبتلا به آب سیاه پیشرفته است، برای درمان مراجعه نکند، ممکن است تبعات غیر قابل پیش بینی و بسیار زیان باری برای او به دنبال داشته باشد.

این فوق تخصص شبکیه، ادامه داد: نکته دیگر اینکه اگر کسی علائم حاد و تغییرات حاد در چشم های خودش احساس می کند حتما جهت معاینه مراجعه کند و این را به دلیل بیماری کرونا به تعویق نیاندازد. به خصوص مصادیق این تغییرات این است که فرد دچار کاهش دید حاد و ناگهانی شود و یا اینکه به صورت حاد دچار قرمزی و درد چشم شود یا اینکه بیمارانی که قبلا بیماری چشمی آنها در حال کنترل بود، به طور ناگهانی تغییر قابل توجهی در وضعیت چشم های خود ببینند حتما باید به پزشک خودشان مراجعه کنند و ما امیدواریم این رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی باعث شود این بیماران از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ مصون باشند.

وی گفت: به بیماران توصیه می کنم هنگامی که می خواهند مراجعه کنند حتما از قبل با مطب و یا مرکز درمانی هماهنگ کنند، چون معاینه چشم پزشکی نیازمند مقدماتی است که لاجرم شخص باید در مرکز درمانی مدتی را به سر ببرد. بنابراین کوتاه کردن مدت حضور فیزیکی بیماران می تواند بسیار مفید باشد و بیماران از حضور پیش از موعد در مطب و مرکز درمانی خودداری کنند و بر لزوم دستورالعمل های بهداشتی مبنی بر فاصله گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک در مکان های پرجمعیت تاکید میشود و لازم است بیماران با حفظ آرامش و با رعایت نکات مذکور مثل جلوگیری از آلوده شدن دست ها، عدم تماس دست آلوده با دهان و چشم ها را جدی بگیرند و همچنین فاصله اجتماعی را کاملا رعایت کنند.

قاسمی فلاورجانی افزود: اغلب افرادی که دچار بیماری های چشمی هستند در سنین بالا قرار دارند و رعایت این نکات برای آنها اهمیت به سزایی دارد و همینطور نباید از حضور در مراکز درمانی چشم پزشکی به دلیل بیماری کووید ۱۹ خودداری کرد و بی جهت از کرونا ترسید.

کد خبر 4962095

منبع: مهر

کلیدواژه: چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجمن چشم پزشکی ویروس کرونا وزارت بهداشت فاصله گذاری اجتماعی کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی ایران علیرضا زالی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان بیمه سلامت سعید نمکی سازمان غذا و دارو افسردگی سالمندی زمینه چشم پزشکی بیماری کووید ۱۹ فاصله گذاری بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۸۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با روز جهانی کار و کارگر است و مهم‌ترین نکته در این باره حفاظت از کارگران در محیط‌های کاری، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگر و کارفرما، ارتقای فرهنگ ایمنی همچنین ارائه راهکارهای کنترلی در این حوزه است.

۶۰ درصد از جمعیت جهان هم به کار مشغول هستند و حق اساسی همه کارگران برای داشتن یک محیط امن و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم در حالی که آنها مدام در معرض حادثه شغلی یا حادثه ناشی از کار هستند که حین انجام وظیفه شغلی یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت رخ داده و جراحت، بیماری، صدمه یا فوت از جمله پیامدهای آن به شمار می‌رود.

سیدرضا روحانی و سیدمحمد شریف محسنی، کارشناسان شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه در یادداشتی به چند نکته مهم در این باره اشاره کرده‌اند.

مقایسه آمار حوادث کار در ایران و جهان

سازمان بین‌المللی کار تخمین می‌زند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله بر اثر حوادث یا بیماری‌های ناشی از کار فوت می‌کنند، یعنی بیش از ۶ هزار مرگ در روز.

این سازمان همچنین اعلام می‌کند که سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری‌های ناشی از کار رخ می‌دهد و این در حالی است که مطابق آخرین داده‌های آماری سازمان بین‌المللی کار، میزان حوادث تصادف شغلی منجر به فوت و بیماری‌های ناشی از کار در حال افزایش است. این در حالی است که بیماری‌های مرتبط با کار بیشترین مرگ و میر را در بین کارگران ایجاد می‌کند و تخمین زده می‌شود که مواد خطرناک به تنهایی باعث مرگ ۶۵۱ هزار و ۲۷۹ نفر در سال است. صنعت ساختمان هم دارای نرخ نامتناسب بالایی از حوادث ثبت شده است. کارگران جوان و مسن‌تر هم در این حوزه آسیب‌پذیر هستند.

در ایران هم بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار ۸۰۰ مورد به فوت منجر می‌شود که کمتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده می‌شود، در برخی صنایع مثل معدن هم خطرپذیری بالاتری وجود دارد، ولی به لحاظ رعایت نکات ایمنی در آنجا تنها ۲ درصد از حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد هرجا استانداردها و ایمنی حین کار رعایت شود، صیانت از نیروی کار نیز حفظ می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) بحران‌های جهانی متعدد روند احیای بازارکار جهانی را دچار وخامت کرده و نابرابری در کشورها را افزایش داده است. در آخرین نشست سالانه سازمان بین‌المللی کار و به گفته مدیر کل سازمان جهانی کار مقرر شده بیانیه اصول و حقوق بنیادین کار سال ۱۹۹۸ اصلاح و پیوستی در خصوص شرایط کار ایمن و ایمنی شغلی به این بیانیه اضافه شود.

ارتباط بین حوادث ناشی از کار و فرهنگ ایمنی

فرهنگ ایمنی در محیط کار به مجموعه از اعتقادات، ارزش‌ها، رفتارها و روش‌های کاری اشاره دارد که به ایجاد و حفظ یک محیط کار ایمن و سالم کمک می‌کند. این فرهنگ نه تنها از دیدگاه سازمانی مهم است بلکه از دیدگاه فردی هم اهمیت دارد، زیرا تأثیرگذاری فرهنگ ایمنی بر رفتارهای هر فرد در محیط کار بسیار بزرگ است.

بر این اساس برخی از عوامل (محیطی- رفتاری) که می‌توانند به افزایش حوادث ناشی از کار منجر شوند عبارتند از

۱. نقض استانداردهای ایمنی و بهداشتی در محیط کار

۲. ناکارآمدی یا ناسازگاری تجهیزات و ماشین‌آلات با استانداردهای ایمنی.

۳. فشار زیاد بر کارگران در زمان محدود

۴. فقدان آموزش و آگاهی از خطرات محیط کار

۵. عوامل محیطی آب و هوای نامناسب یا محیط‌های کاری دارای مواد خطرناک

۶. خستگی و خواب آلودگی کارگران به دلیل ساعات کاری طولانی

۷. عوامل روانی مانند استرس و فشارهای روانی و اجتماعی در محیط کار.

۸. رفتار نا ایمن کارگر

در مقابل، در محیط‌های کاری که فرهنگ ایمنی ضعیف است، ممکن است کارگران بیشتر تمایل داشته باشند تا از رعایت استانداردهای ایمنی چشم‌پوشی کنند و ریسک‌ها را نادیده بگیرند. این موضوع به افزایش حوادث ناشی از کار منجر می‌شود.

راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

برای کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار، انجام اقداماتی در سه حوزه‌ اصلی می‌تواند مؤثر باشد:

پیشگیری، تشخیص و مداخله.

در حوزه پیشگیری، رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، آموزش و آگاهی کوتاه و سریع ایمنی قبل از شروع کار و شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات و ریسک‌های محیط کار ضرورت دارد.

در حوزه تشخیص، بازرسی و ارزیابی مداوم خطرات محیط کار، گزارش‌دهی و تحلیل حوادث، شناسایی علل اصلی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است و در حوزه مداخله، تعهد مدیریت سازمان به ترویج فرهنگ ارتقاء ایمنی و بهداشت کار، مشارکت فعال کارکنان در مسائل ایمنی، باز طراحی تجهیزات، ماشین‌آلات و محیط کار(کاهش/ حذف خطرات) و تخصیص و استفاده از وسایل حفاظت ایمنی اهمیت دارد.

هماهنگی بین کار و کارگران ایمن با فرهنگ ایمنی محیط کار هم بسیار ضروری است. وقتی که هر دو طرف به ایمنی به عنوان اولین اولویت در محیط کار توجه کنند و مشارکت فعالی در اجرای اصول و استانداردهای ایمنی داشته باشند، احتمال وقوع حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و یک محیط کار ایمن و سالم برای همه فراهم می‌شود. بنابراین، توجه به ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار و ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری برای ایمنی در بین همه کارکنان سازمان می‌تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند و محیط کاری ایمن‌تر را ایجاد نماید.

مفاد قانونی مرتبط با حوادث ناشی از کار

صیانت از نیروی کار را جمله اهداف مهم وزارت کار است و یکی از مباحث مهم و مورد تاکید در ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار و منابع مادی کشور است و رعایت نکات ایمنی قانون کار لازم‌الاجراست. در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی نیز حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می‌شود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد. در فصل چهارم قانون کار ۲۲ ماده قرار دارد که از حقوق مختلف صیانت از نیروی کار، تشکیل شورای عالی حفاظت فنی، تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی پیش بینی شده است.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار هم کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

کد خبر 847573 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت کارگران معدن حوادث پزشکی

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی