Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل امام جمعه اردبیل گفت: خانه مطبوعات باید به طور جدی به بحث فضای مجازی ورود کند و به مطبوعات کاغذی بسنده نکند.

آیت الله عاملی 10 تیر ماه در دیدار با اعضای هیأت مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های استان اردبیل با اشاره به اینکه هنوز در جامعه اهمیت کار فرهنگی مشخص نشده و از بی مهری مسئله فرهنگ رنج میبریم خاطرنشان کرد: هنوز  به این فکر و تلقی نرسیدیم که اگر ذهن، فکر، احساس و عواطف جامعه را مدیریت کنیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی و بزه‌های اجتماعی حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر «اقتدار، یعنی اقتدار فرهنگی» اشاره کرد و گفت: درحال حاضرتمام مشکلات اقتصادی کشور بدون شک منشأ فرهنگی دارد به طوری که بزه هایی مثل دروغ، خلف وعده، اختلاس، رشوه، رانت خواری، استئثار، نبود وجدان کاری، نبود احساس‌های جمعی، عدم رعایت شایسته سالاری  و...همه ریشه فرهنگی دارد و لذا گفته می‌شود که فرهنگ به مثابه ریل و اقتصاد قطار روی آن است و با خرابی ریل نباید انتظار حرکت از قطار داشت .

وی ادامه داد: هر کشوری که توانسته به پیشرفتی نائل شود، قطعا قبلا یک انقلاب فرهنگی داشته است یعنی اگر مبدأ خط تحول آنها بررسی شود، قطعاخواهیم دید که ابتدا اقدام به فرهنگ سازی کرده‌اند.

امام جمعه اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر 18 نهاد فرهنگی، بودجه مصرف می‌کنند، خاطرنشان کرد: خروجی این مصارف باید درقالب تحول رفتارها و احساس‌های اجتماعی، خود را نشان دهد.

وی ادامه داد: ما باید به دنیال آسیب شناسی در جامعه باشیم که چرا فرهنگ ما در شان ملت ما نیست با وجود اینکه در حساس ترین مقطع تاریخی در کشور و در حال محاصره هستیم ولی عدهای  میلیاردها دلار و هزارن تن طلا در خانههای خود راکد گذاشته باشند. یا هر سال میلیاردها دلار برای خرید خانههای ویلایی و تفاخری از کشور خارج  شود به طوی که در نیمه دوم سال۹۶ سی وشش میلیارد دلار از کشور جهت خرید خانه در گرجستان، ترکیه، کانادا و... از کشورخارج شده است طبیعی است که خروج این حجم ارز از کشور کمر اقتصاد را می‌شکند.

آیت الله عاملی با تاکید براینکه نیازمندیم در عرصه‌های مختلف رسانهای، به سوژههایی که قدرت تخریب یا اصلاح بالایی دارند ورود جدی داشته باشیم، ادامه داد: در این میان مطبوعات اصلی ترین نقش را ایفا میکنند. جنگ ما در خلیج فارس، سوریه، عراق و... نیست. اصلی ترین نبرد ما در برابر یک لشکر جرّار رسانهای است.

وی افزود: آینده کشور ما نیازمند نسلی صاحب تربیت صحیح، بصیرت و صاحب احساسهای جمعی و روح حماسی است.

نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرد: خانه مطبوعات باید به طور جدی به بحث فضای مجازی ورود کند و به مطبوعات کاغذی بسنده نکند.

وی با بیان اینکه فضای مجازی، از ظرفیت عظیمی برای اصلاح و تخریب برخوردار است، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت این فضا نیازمند فرهنگ مناسب است و در صورت نهادینه شدن این موضوع  فضای مجازی میتواند به یک سکوی پرش تبدیل شود.

آیت الله عاملی ادامه داد: مطبوعات امروز با رقب جدی و قدرتمندی همچون فضای مجازی و منابع اینترنتی مواجه است. در شرایطی که در اثر سرعت خبر رسانی فضای مجازی از صدا سیما و دیگر رسانهها پیشی گرفته است، چگونه مطبوعات میتواند جاذبه خبری داشته باشد.

به گفته وی لازم است برای حیات مطبوعات مخصوصا مطبوعات محلی تدابیری جدی و دقیق اتخاذ شود و با حرکتهای علمی و راهکارهای جذاب برای تقویت این رسانه‌ها کشف شود.

وی تصریح کرد: باید اقدامات مناسبی در راستای آموزش و توانمندسازی اصحاب مطبوعات مخصوصا در عرصه ادبیات صورت بگیرد و لازم است ادبیات مطبوعات با ادبیات کوچه و بازای فاصله بگیرد چرا که نسل معاصر در بحث ادبیات و ثروت لغوی، شعری، ترکیبی، فنون ادبی و.. از نسل گذشته بسیار عقب است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برخی مطبوعات فقط در دوره انتخابات فعال بوده و به عنوان یک ابزار تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرند ، تصریح کرد: این امر، در شأن مطبوعات نیست. حریت، شجاعت، جسارت و در عین حال انصاف و عدالت رکن اصلی و ستون خیمه مطبوعات آرمانی است و فشار اقتصادی مجوز معامله روی این ارزشها نیست.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: ما با نقطه آرمانی در عرصه مطبوعات بسیار فاصله داریم. و همه تقصیرها را به اصحاب مطبوعات بر نمیگردد شاید حداقل خواسته ضروری یک فعال مطبوعاتی بیمه است در شرایطی که حداقلها برای اصحاب قلم فراهم نشود، آن شخص دیگر به دیده طفیلی به خبرنگاری و قلم فرسایی نگاه خواهد کرد یعنی آن را اولویت چندم زندگی خود قرار خواهد داد.

آیت الله عاملی در خاتمه گفت: مطبوعات و اصحاب قلم از مهمترین سرمایه های اجتماعی ما هستند. گاهی با یک نوشته، سرنوشت یک شخص یا جامعه ممکن است تغییر پیدا کند و حتی موجب نجات کشور گردد. قداسیت قلم اقتضاء می کند صاحبان قلم درنظام ارزش گذاری جامعه، درجایگاه وزین و فاخر وامکانات مناسب آن قراربگیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری فضای مجازی فرهنگ رسانه مطبوعات آیت الله عاملی خانه مطبوعات فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری

به تازگی شیوه عجیب و غریب اعتراض کارگران چینی به دستمزدهایشان در فضای مجازی پربازدید شد. در ویدیوها و تصاویر منتشرشده در فضای مجازی، جوانان چینی بدترین لباس‌های خواب و دمپایی‌های خود را می‌پوشند تا در اعتراض به همه چیز، از مدیران غیرحرفه‌ای و شرایط کاری بد گرفته تا دستمزد کم و ساعت‌های کار طولانی، به سمت محل کار خود حرکت کنند.

دیگر خبرها

  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم