Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@09:51:32 GMT

هشدار جدی؛ خطر ابتلا به کرونا در کمین کودکان

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۵۱۵۱

به گزارش ایرنا، دکتر رکسانا منصور قناعی فوق تخصص عفونی اطفال به نوپدید بودن ویروس کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: زمانی که در اسفندماه ایران با این ویروس مواجه شد حتی در کشور چین نیز اطلاعات زیادی درباره این بیماری وجود نداشت بنابراین بسیاری از اطلاعاتی که درمورد کمرنگ بودن انتقال این بیماری در کودکان گفته می شد، ناشی از نقص اطلاعاتی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری این که در اوایل شیوع این بیماری تعداد کودکان علایم دار نسبت به بزرگسالان کمتر بود، تصریح کرد: انتظار می رفت بزرگسالان علایم شدیدتر و بیشتری داشته باشند و مرگ و میر در آنها بالاتر باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درمورد بالاتر بودن میزان ابتلا و مرگ و میر در افراد دچار بیماری های زمینه ای، مزمن و نقص ایمنی، اظهار کرد: گرچه در اوایل شیوع این بیماری در کودکان علائم بیماری، بستری و مرگ و میر نسبت به بزرگسالان بسیار کمتری دیده می شد، اما این به آن معنا نبود که کودکان دچار نوع بی علامت و کم علامت بیماری نمی شوند.

منصور قناعی تاکید کرد: کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های مختلف از جمله عفونت های تنفسی هستند و بنابر این ممکن بود بسیاری از موارد ابتلا به کووید ۱۹ در کودکان تشخیص داده نشود.

وی با بیان این که در اسفند ماه کودکان مبتلا علایم خیلی کمتری داشتند و یا بدون علایم بودند، گفت: همین مساله باعث می شد تصور شود کودکان به کرونا مبتلا نمی شوند.

این پزشک متخصص افزود: البته در همان دوران نیز برخی کودکان به علت ابتلا به کرونا بستری می شدند، اما این مسئله بیشتر در مواردی رخ می داد که کودک دچار یک بیماری نقص ایمنی و یا یک بیماری مزمن بود.

منصور قناعی ادامه داد: اما از فروردین ماه با فرم جدیدی از ابتلا در کودکان رو به رو شدیم، فرمی که به بیماری کاوازاکی شباهت داشت که آن را به عنوان التهاب بعد از عفونت می شناسیم.

وی توضیح داد:  این اطلاعات به دست آمد که نه تنها کودکان به کرونا دچار می شوند، بلکه می توانند به دیگران نیز انتقال دهند و همچنین فرمی از بیماری به دنبال کرونا پیش آمد که ناشی از فاکتورهای التهابی داخل بدن است، یعنی ممکن است در آن دوره  PCR کرونای کودک منفی باشد اما کودکی که بین یک تا چهار هفته قبل  دچار بیماری کرونا شده، مانند بیماری کاوازاکی در فاز التهابی باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: یعنی در آن صورت ارگان های مختلف بدن کودک بر اثر پاسخ بدن به عفونت اولیه، درگیر شده اند.

منصور قناعی ادامه داد: در حال حاضر نیز مواردی از این موضوع در بخش کودکان دیده می شوند که ممکن است با علایمی مثل اسهال، اختلال هوشیاری، اختلالات خونریزی دهنده و یا اختلال در ارگان هایی مانند کبد مراجعه کرده باشند و با بسیاری از بیماری های دیگر اشتباه گرفته شوند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از کودکان ممکن است با فشار خون پایین و حال عمومی بسیار بد مراجعه کنند و بعد از بررسی مشخص شود کودک در چهار هفته گذشته سابقه تماس با یک فرد کرونا مثبت را داشته و یا اینکه خود ردپایی از عفونت کرونا را داشته باشد.

وی یادآور شد: در ۶۰ درصد موارد PCR این کودکان ممکن است منفی باشد، اما بررسی آنتی بادی در برخی موارد مثبت است و یا اینکه کودک سابقه تماس با فرد مبتلا را دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: بنابر این این گونه موارد در حال حاضر در کودکان بیشتر دیده می شود و مسئله دیگر این است که کودکان نیز می توانند این بیماری را به اطرافیان و  سایر اعضای خانواده خود منتقل کنند.

منصور قناعی درباره تشخیص کرونا از ابله مرغان در کودکان توضیح داد: آبله مرغان در کودکان مگر در مواردی که فرد دچار نقص ایمنی است، بیماری چندان جدی نیست؛ در اسفندماه مواردی مشاهده شد که در کودک کرونا  و آبله مرغان همزمان باهم وجود داشت.

وی ادامه داد: بنابر این از روی علایم، درگیری ها و اپیدمی باید تشخیص داد که آیا در کودک همراهی این عفونت رخ داده است و یا اینکه یکی از این ها رخ داده و علائم دیگری را تظاهر می کند.

به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این پزشک متخصص افزود: معمولا انتظار می رود در کودکی که از سن شیرخوارگی گذشته باشد و مشکل زمینه ای نداشته باشد، آبله موغان بیشتر به صورت یک تب گذرا و با علایم پوستی به شکل برجستگی های آبدار بروز کند و تشخیص این بیماری چندان دشوار نیست، اما اگر همین علائم به دنبال بیماری کووید ۱۹ رخ داده باشد، علایم بسیار شدیدتر است و ارگان های دیگری نیز معمولا درگیر می شوند و بیشتر ممکن است با یک آبله مرغون عارضه دار اشتباه گرفته شود.

منصور قناعی ادامه داد: البته این دو ویروس می توانند همزمان با هم نیز بروز کنند.

از رژیم غذایی متنوع غافل نشوید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به سوالی درمورد راهکارهای تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی کودکان اظهار کرد: اطلاعات ضد و نقیض زیادی در این باره وجود دارد، اما بررسی ها نشان می دهد، یک رژیم غذایی سالم و متنوع می تواند برای همه التهاب ها و عفونت ها کمک کننده باشد، ضمن اینکه کماکان ترجیح داده می شود که از رژیم های پر پروتئین با چربی و کربوهیدرات کم استفاده شود تا مواد غذایی ضروری از جمله اسیدهای آمینه، مینرال ها و میکروالمان ها برای کودکان تامین شود.

منصور قناعی با بیان این که رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از کرونا تفاوت زیادی با سایر بیماری های عفونی ندارد، بر ضرورت پیروی از یک رژیم غذایی متنوع، پروتئین دار و کم کربوهیدرات تاکید کرد.

ویروسی که علائم سایر بیماری ها را تقلید می کند!
وی درباره تزریق واکسن آنفولانزا توضیح داد: کماکان توصیه می شود که واکسیناسیون از شهریور ماه و یا هرزمان که واکسن آنفولانزا در اختیار کشور قرار می گیرد انجام شود، متاسفانه یکی از مشکلاتی که بروز آن پیش بینی می شود این است که کرونا ویروس علائم بسیاری از بیماری ها از جمله ریه، گوارش وکبد را تقلید کند.

این متخصص تاکید کرد: بنابر این با آغاز فصل آنفلوانزا با چند مشکل رو به رو خواهیم بود، اول آنکه ممکن است علائم آن با آنفلوانزا اشتباه گرفته شود و دوم اینکه ممکن است این دو بیماری یکدیگر را تشدید کرده و به عوارض یکدیگر کمک کنند.

تزریق واکسن آنفلوانزا برای چه کسانی ضروری است؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بنابر این مانند سال های گذشته به افراد، به ویژه کسانی که مشکلات نقض ایمنی دارند، توصیه می شود حتما از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.

 منصور قناعی با تاکید بر ضرورت استفاده از واکسن آنفولانزا برای کودکان زیر پنج سال، گفت: در مورد افرادی که با گروه های با ریسک بالا تماس دارند، مانند والدین کودکان زیر پنج سال، دارای نقص ایمنی و یا دارای مشکلات مزمن نیز حتما از واکسن استفاده کنند.

وی همچنین زنان باردار را از دیگر گروه هایی عنوان کرد که باید نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا اقدام کنند.

این متخصص ادامه داد: در باقی موارد نیز توصیه می شود هر فردی که امکان دسترسی دارد، از واکسن استفاده کند، زیرا پیش بینی می شود پاییز و زمستان آتی آنفلوانزا را همراه با کووید ۱۹ داشته باشیم.

وی نسبت به حضور کودکان بدون وسایل حفاظت فردی در فضاهای مختلف جامعه از جمله مترو، مراکز خرید، مهمانی ها و به طور کلی اماکن پرجمعیت هشدار داد و گفت: از علائم خطری که درباره هر کودکی بررسی می شود، سابقه تماس با افراد مبتلا و یا مشکوک، حضور در اماکن پر ریسک و همچنین سفر است.

دکتر منصور قناعی تصریح کرد: اگر ۱۵ دقیقه با یک فرد مبتلا بدون حفاظ در فاصله یک متری در تماس باشید، حتی اگر صحبت، سرفه و عطسه نیز اتفاق نیفتند باز هم امکان ابتلا وجود دارد و در صورت صحبت، سرفه و عطسه نیز شانس ابتلا افزایش می یابد.

این متخصص افزود: از افراد می خواهیم از خروج غیر ضروری از منزل خودداری کنند و با توجه به بروز این بیماری در کودکان از حضور کودکان در اماکن پر ریسک ممانعت کنند.  

لزوم استفاده از ماسک برای کودکان
وی در ادامه نسبت به لزوم استفاده از ماسک توسط کودکان هنگام تاکید کرد و گفت: والدین باید سعی کنند ماسک را با اندازه صورت کودک تنظیم کنند، ضمن اینکه در حال حاضر استفاده از ماسک های ساده جراحی برای کودکان کافی است.

منصور قناعی همچنین بر ضرورت رعایت فاصله یک تا دو متری از افراد برای پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا تاکید کرد.

وی با بیان اینکه کرونا علائم بسیاری از بیماری ها را تقلید می کند، گفت: بنابر این هر کودکی که دچار علائمی همچون تب می شود که به درمان های عادی پاسخ نمی دهد حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کند.

کرونا در کودکان با چه علائمی بروز می کند؟
این پزشک متخصص درباره علایمی که در صورت بروز در کودکان باید حتما به پزشک مراجعه شود، توضیح داد: در کودکان زیر یک سال تب بالا اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابر این در صورت تبی که با درمان های عادی پایین نیاید والدین باید کودک را نزد پزشک بیاورند و پزشک کرونا را نیز در لیست تشخیص های خود قرار دهد.

وی ادامه داد: علامت دیگری که بسیار شایع است و هرسال در فصل تابستان بسیاری از کودکان با آن مواجه می شوند، اسهال و استفراغ است و با توجه به اینکه اسهال و استفراغ نیز می تواند از علائم گوارشی کرونا باشد، اگر در حال حاضر در کودک اسهال و استفراغی اتفاق بیفتد که پزشک نتواند با درمان های عادی آن را بر طرف کند و یا با درگیری سیستم های دیگر بدن مانند سرفه و یا بروز دانه هایی بر روی پوست و یا زردی همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد.

منصوری قناعی افزود: بی میلی کودک نسبت به غذا خوردن و کاهش ادرار از علائمی است که والدین در صورت مشاهده باید نسبت به آن ها احساس خطر کنند.

وی تصریح کرد: بروز این علائم به ویژه در کودکانی که با افراد مبتلا به کرونا در تماس بوده اند و یا اینکه بدون وسایل حفاظتی در اماکن شلوغ، باید شک ما را نسبت به ابتلا به کووید ۱۹ برانگیزد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت شست و شوی مرتب دست ها و حفظ فاصله اجتماعی با افراد به والدین توصیه کرد جز در مواقع ضروری کودکان را از خانه خارج نکنند و تا جای ممکن در اجتماعات حاضر نشوند.

منبع: الف

کلیدواژه: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واکسن آنفولانزا برای کودکان حال حاضر رژیم غذایی بیماری ها نقص ایمنی کووید ۱۹ بر ضرورت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۵۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند

«خرید تضمینی سؤالات کنکور»، «خرید سؤالات کنکور؛ تمامی رشته‌ها کاملا واقعی»، «کانال تلگرام فروش سؤالات کنکور»، «فروش سؤالات کنکور رو به اتمام است، زمان عضوگیری امشب پایان می‌یابد»! احتمالا تاکنون از این دست تبلیغات در سایت‌ها و فضای مجازی به چشم‌تان خورده است! اینها فقط بخشی از تیترهایی است که سودجویان و کلاهبرداران مجازی مدعی فروش سؤالات کنکور برای جلب توجه داوطلبان کنکور و دریافت هزینه‌های گزاف و میلیونی از آنها منتشر می‌کنند. جالب است بدانید که به گفته هامون سبطی، دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت، در ازای تن‌دادن به این تبلیغات، مبالغی بالای 50 میلیارد تومان برای در اختیار قرار دادن سؤالات به مفسدان آموزشی پرداخت می‌شود، آن هم در قالب رمزارز یا واریز به حساب‌های تسخیری!‌ همچنان که مبالغی بین 200 تا 800 میلیون برای فروش سؤالات به افراد فریب‌خورده از آنها دریافت می‌شود.

کنکور و استرس ناشی از آن سبب شده عده‌ای سودجو با ایجاد کانال‌های فروش سؤالات کنکور در شبکه‌های مجازی، احساسات داوطلبان را به بازی گرفته و پول‌های کلانی را به جیب بزنند و احساساتی‌شدن داوطلبان کنکور در روزهای پایانی مانده به کنکور نیز راه‌های فریب آنها را هموارتر می‌کند؛ به‌طوری که کانال‌های فروش سؤالات کنکور در برخی از این شبکه‌های مجازی با تبلیغ تمام‌شدن ظرفیت فروش، داوطلبان را به عجله برای خرید سؤالات هم دعوت می‌کند و به قول معروف از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند تا با ادعای در اختیار قرار دادن سؤالات و پاسخ‌های کنکور، مبالغ هنگفتی را به جیب بزنند.

شناسایی بیش از ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه در حوزه کنکور

این معضل چند سالی است که گریبانگیر آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش است. تله و دامی که با وجود هشدارهای متعدد پلیس و مسئولان مربوطه در خصوص کذب‌بودن آن، هنوز عده زیادی از داوطلبان و خانواده‌های آنها را در خود می‌بلعد. داوطلبانی که به امید خرید سؤالات و نشستن بر صندلی‌های دانشگاه‌های برتر ایران، بار مالی گزافی را بر شانه خانواده‌ها تحمیل می‌کنند اما غافل از این‌که این بار کج به منزل نمی‌رسد!

البته در طول این سال‌ها پلیس و نهادهای امنیتی بارها برای شناسایی و دستگیری کلاهبرداران این حوزه تلاش کرده‌اند، به‌طوری که اخیرا نیز سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا با اعلام شناسایی بالغ بر ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه در حوزه کنکور گفت: از این تعداد ۸۰ مورد تحت اقدام عملیاتی بوده و تعداد ۲۰ نفر از گردانندگان اصلی آنها که مدعی فروش سؤالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با قبولی تضمینی در کنکور و آزمون یا واگذاری ادوات تقلب‌افزار بودند، دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

البته ناگفته نماند که در حال حاضر گسترش فناوری و وجود شبکه‌های مجازی گوناگون، پیگیری و روند شناسایی کلاهبرداران مجازی را بیش از پیش حساس، سخت و بررسی آن را چندمنظوره کرده و همکاری چندجانبه وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش با پلیس و نهادهای امنیتی را می‌طلبد.

اما حال سؤال این است که سهم آموزش‌وپرورش در مقابله با موضوع چیست؟ این وزارتخانه و مسئولان آن چقدر در جهت پیشگیری و مقابله با این آسیب آموزشی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی با نهادهای امنیتی در ارتباط است؟

هامون سبطی، دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: مسأله فروش سؤالات کنکور از حدود شش سال پیش جزو موضوعات مهم کارگروه کمیسیون آموزش دیده‌بان عدالت و شفافیت بوده و جلساتی با حضور مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش ترتیب داده شد، اما متاسفانه در آن ابتدا انتظارات مسئولان این وزارتخانه از پلیس فتا بسیار زیاد بود، در حالی که تلگرام یک سیسیتم امنیتی پیشرفته دارد و امکان شناسایی گردانندگان این کانال‌ها به‌راحتی امکان‌پذیر نیست. دیده‌بان از نقاط مختلف گزارش‌های مختلف را دریافت می‌کرد و آنها را در اختیار حراست سازمان سنجش و پلیس فتا قرار می‌دادیم و از مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش نیز برای همکاری در این زمینه دعوت می‌کردیم که متاسفانه در ابتدا همکاری لازم صورت نگرفت اما اخیرا این همکاری هرچند دیرهنگام ولی صورت گرفته است. زیرا همان‌طور که گفته شد، با توجه به شرایط امنیتی تلگرام، برای شناسایی زودتر این افراد لازم است از درون آموزش‌و‌پرورش اطلاعات و سرنخ‌هایی به پلیس ارائه شود.

آنچه بیش از هر چیز قابل تامل و تعجب است، مبالغ چندصد میلیونی و بعضا میلیاردی این کانال‌ها برای فروش سؤالات و پرداخت به روش‌های مختلف از سوی داوطلبان است. سبطی در این خصوص بیان می‌کند: موارد نادری که ادعا می‌کنند به سؤالات کنکور یا مشابه آن دسترسی دارند، مبالغ بسیار هنگفتی را دریافت می‌کنند. طبق آنچه به ما گزارش شده است، مبالغی بالای 50 میلیارد تومان برای در اختیار قرار دادن سؤالات به مفسدان آموزشی جهت فروش به داوطلبان دریافت می‌شود. کلاهبرداران برای عدم فاش‌شدن هویت خود، این مبالغ را از روش‌های مختلف مثل رمزارزها یا واریز به حساب افراد تسخیری نظیر کارتن‌خواب‌ها دریافت می‌کنند.

 دریافت 200 تا 800 میلیون تومان برای فروش سوالات کنکور!

بدیهی است برای هر فردی واریز چنین مبالغ سنگینی در وهله اول راحت و بدون فکر نیست اما این کلاهبرداران و شیادان آموزشی در مواردی، آن‌قدر حرفه‌ای عمل می‌کنند که همه‌چیز را در ابتدا برای فرد عادی و طبیعی جلوه می‌دهند. 

دبیر کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت درباره روش این کلاهبرداران می‌گوید: این افراد با استفاده از ترفندهای خاصی که از تلگرام و اینستاگرام یاد گرفته‌اند، افراد را فریب می‌دهند. به این صورت که بعد از کنکور افراد را به کانال‌های خصوصی ارجاع می‌دهند که در این کانال مخاطب با فایلی روبه‌رو می‌شود که تاریخ آن چندساعت قبل از برگزاری کنکور است و سؤالات کنکور نیز در آن هست؛ بنابراین فرد باور می‌کند که در سال گذشته سؤالات کنکور در اختیار داوطلبان قرار داده شده است، در حالی که واقعیت این است که این افراد سودجو در واقع از قبل در کانال خود فیلمی را بارگذاری می‌کنند و زمانی که می‌خواهند مخاطب را در کانال خصوصی اضافه کنند و اعتماد آن را جلب کنند، فایل سؤالات را جایگزین آن فیلم می‌کنند و از آنجایی که ویرایش فیلم در تلگرام مشخص نمی‌شود، داوطلبان فریب فایل ارائه‌شده و تاریخ انتشار آن را می‌خورند و به آن اعتماد می‌کنند. برای دسترسی به این فایل‌ها نیز مبلغی بین 200 تا 800 میلیون تومان از افراد دریافت می‌کنند که دسترسی به آن نیز بسیار کوتاه‌مدت است و پس از چند دقیقه حذف می‌شوند و پس از آن ما با مالباختگانی مواجه می‌شویم که حالا دیگر نمی‌دانند چه کاری باید انجام دهند.

ردپای برخی موسسات آموزشی در کلاهبرداری از داوطلبان کنکور

استفاده از ترفندهای مختلف برای دریافت پول و به دام انداختن بسیاری از افراد با وعده فروش سؤالات کنکور، این ذهنیت را ایجاد می‌کند که گردانندگان این کانال‌ها حتما افرادی حرفه‌ای و با سابقه کلاهبرداری بسیار هستند. سبطی در این خصوص مطرح می‌کند: طبق بررسی‌ها و گزارش‌های دریافتی، بسیاری از گردانندگان این کانال‌ها در دست افراد بسیار معدودی است که بین سنین 20 تا 30 سال و دانشجویان دانشگاه‌های نه‌چندان معروف هستند و این افراد با موسساتی که «شومن»‌های آموزشی تربیت می‌کنند و آموزش را در فضای مجازی به سیرک تبدیل کرده‌اند، ارتباط دارند و در صورتی که وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان سنجش رویکرد انکار را در پیش نگیرند، این افراد به‌راحتی قابل شناسایی و پیگیری هستند.

آنچه در این گزارش مطرح شد، با وجود دستگیری شبکه‌های متخلف و برخوردهای قانونی همچنان در کانال‌ها در حال انجام است و جا دارد با هوشمندی و همکاری افراد در اعلام موارد مشکوک به پلیس و همچنین در اختیار قرار دادن سرنخ‌هایی از سوی آموزش‌وپرورش، برخورد شدیدتری با این شبکه‌ها صورت گیرد تا هیچ داوطلبی نتواند با تخلف و تقلب به دانشگاه وارد شود؛ چراکه دانشجویان متخلف امروز، دکتر و مهندس‌های بی‌دانش و بی‌قانون فردا هستند که برای جان و مال مردم مشکل‌ساز خواهند شد.

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند