Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@07:30:45 GMT

قرنطینه داوطلبانه در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۵۹۲۸

قرنطینه داوطلبانه در آذربایجان غربی

توجه به شرایط معیشتی مردم، شاید خط قرمزی باشد که مسئولان آذربایجان غربی نمی‌خواهند از آن عبور کرده و بار دیگر به اجبار مردم را خانه نشین کنند اما شرایط فعلی بیماری کرونا به‌گونه‌ای است که مردم و اصناف برخی شهرستان‌ها به‌صورت خودجوش و داوطلبانه خواستار تعطیلی بازار‌ها شدند.

 رؤسای ۱۴ اتحادیه صنفی به همراه جمعی از معتمدین بازار ضمن حضور در ستاد مقابله با کرونا، خواستار تعطیلی سریع بازار مهاباد به‌صورت خودجوش و داوطلبانه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصناف و بازاریان پیرانشهر نیز اعلام کرده‌اند تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند بود. شبکه بهداشت و درمان «چایپاره» هم با صدور اطلاعیه‌ای خبر تعطیلی ۱۴ روزه تمامی صنوف و کسبه به جز فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه‌کننده مایحتاج مردم این شهر را اعلام کرده است.
همچنین ابتلای۱۶ نفر از کادر درمانگاه تأمین اجتماعی نقده و ابتلای تعدادی از کارکنان مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان بوکان نیز این مراکز را به تعطیلی کشاند.
«جعفر رحمانی»، رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای بوکان از ابتلای تعدادی از کارکنان مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای این شهرستان و خانواده هایشان به ویروس کرونا خبر داد و گفت: متأسفانه بر اساس بررسی‌های انجام شده تعدادی از همکاران از طریق آبدارخانه مرکز مبتلا به کرونا شده ‌اند و خانواده‌های خود را نیز مبتلا کرده‌اند علاوه بر این ۲ نفر از همکاران بخش تولید ماسک دچارنیز این بیماری شده‌اند به همین دلیل این مرکز فعلاً تعطیل است.
«صادق اسمعیل‌زاده»، مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی آذربایجان‌غربی گفت: ۱۶ نفر از ۳۰ کارمند درمانگاه تأمین اجتماعی نقده به کرونا مبتلا شدند که همین امر موجب تعطیلی این مرکز به مدت محدود شده و در صورت بهبود شرایط، بعد از ضدعفونی، دوباره فعالیت خود را شروع می‌کند.  وی ادامه داد: بعد از بازگشایی، وضعیت این مرکز به اطلاع مراجعه‌کنندگان می‌رسد و اقدامات بهداشتی در راستای جلوگیری از بروز مشکل مشابه انجام
خواهد شد.
  تعطیلی بازار‌ها و مراکز خدماتی اجباری نیست
«جواد آقازاده» رئیس ستاد استانی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی با انتقاد از عادی انگاری بیماری کرونا از سوی مردم و برخی مسئولان استان در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار داشت: با تلاش‌های انجام گرفته توانسته بودیم وضعیت بحران بیماری در استان را تا حد زیادی کنترل کنیم اما از 5 خرداد به یکباره وضعیت تغییر کرد و شاهد اوج‌گیری دوباره بیماری در تمام شهرستان‌ها بودیم. در حال حاضرهیچ‌کدام از شهر‌های ما سفید نیستند و از 17 شهرستان استان 13 شهرستان در وضعیت قرمز و 6 شهرستان در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به تعطیلی خود جوش بازار چندین شهرستان ادامه داد: بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا اختیار تصمیم‌گیری در مورد محدودیت‌ها   به ستاد استانی کرونا واگذار شده و ما نیز با توجه به شرایط مناطق قرمز بازگشت دوباره محدودیت‌ها را در دستور کار قرار داده و پروتکل‌های آن را به تمام شهرستان‌ها اعلام کردیم. تعطیلی بازار‌ها و مراکز خدماتی اجباری نبوده اما بازاریان چندین شهرستان و مدیران برخی ادارات به‌صورت خودش تصمیم بر تعطیلی گرفته‌اند البته ما نیز از این تصمیم آنها استقبال وبا آن موافقت کرده‌ایم. مثلاً در مهاباد و بوکان شورای صنفی اطلاعیه داده که به علت همراهی با مردم مغازه‌های خود را تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد کرد.
دکتر آقازاده با اعلام اینکه بیماران مراجعه‌کننده نسبت به پیک اول، بد حال‌تر هستند،  ادامه داد: متأسفانه برخی رفتار‌های اشتباه سبب عادی انگاری بیماری در میان مردم شده و اغلب فراموش کرده‌اند این بیماری هیچ راه درمانی ندارد. در تعطیلات عید فطر مسافران زیادی از استان‌های جنوبی به آذربایجان شرقی آمدند که همین مسأله سبب شیوع پیک دوم بیماری در استان شد. حتی برخی مسئولان نیز نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌تفاوت هستند. چند روز پیش 2 نفر از مسئولانی که در مراسم افتتاح یک طرح شرکت کرده بودند به کرونا مبتلا شده‌اند.
رئیس ستاد استانی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی افزود: وضعیت استان در شرایطی قراردارد که از کوچکترین تخلفی چشم پوشی نمی‌شود و بشدت با آنها برخورد می‌کنیم. در این راستا 3 بانک در ارومیه به علت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی پلمب شده‌اند. در حال حاضر برگزاری مراسم عزا و عروسی در تالار‌ها ممنوع بوده و با مراسم خانگی نیز برخورد می‌شود. بازارهای سرپوشیده هم با تصمیم خود اصناف  تعطیل شده‌اند تا شاید دوباره بتوانیم کمی وضعیت را کنترل کنیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آذربایجان غربی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۵۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خمس و زکات در عین وجوب یک امر داوطلبانه است

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه-نگار احدپور اقبلاغ: یک بخش مهمی از احکام اسلام در خصوص واجبات و محرمات مالی اسلامی است که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر مسایل اجتماعی موثر است. شهید آیت الله مرتضی مطهری در رد کسانی که حوزه دین را منحصر در مسایل فردی و آخرتی می‏‬ دانند، می‏‬ گوید: «کسانی که گفته‌اند زندگی به طورکلّی یک مسأله است و دین مسأله دیگر، دین را نباید با مسایل زندگی مخلوط کرد، این اشخاص اشتباه اوّلشان این است که مسایل زندگی را مجرّد فرض می کنند. خیر، زندگی یک واحد و همه شؤونش توام با یک دیگر است؛ صلاح و فساد در هر یک از شوون زندگی، در سایر شؤون مؤثّر است. ممکن نیست اجتماعی مثلاً فرهنگ یا سیاست، یا قضاوت یا اخلاق و تربیت و یا اقتصادش فاسد باشد؛ امّا دینش درست باشد و بالعکس. اگر فرض کنیم دین تنها رفتن به مسجد و کلیسا و نماز خواندن و روزه گرفتن است، ممکن است کسی ادّعا کند مسأله دین از سایر مسایل مجزّا است؛ ولی این مطلب فرضاً درباره مسیحیت صادق باشد، درباره اسلام صادق نیست»

یکی از محوری ترین نیازهای بشر حل مسایل اقتصادی و تدبیر اقتصادی است. اصول اولیه اقتصاد سالم حیات و قابلیت رشد و نموّ ثروت است، همان طوری که از شرایط اولیه یک اجتماع سالم اقتصاد سالم است. اقتصاد سالم یعنی اقتصاد قایم به ذات و بی عیب و غیرقایم به غیر. جامعه باید بنیه اقتصادی سالمی داشته باشد، مبتلا به کم خونی اقتصادی نباشد و اگرنه، مانند یک مریض کم خون و یا مریضی که دستگاه قلب و جهاز دمویّه اش خراب است همیشه مریض خواهد بود. گمان نمی رود هیچ عالم و بلکه هیچ عاقلی منکر لزوم و ضرورت اقتصاد سالم باشد. از نظر اسلام هدفهای اسلامی بدون اقتصاد سالم غیرقابل تأمین است.

آیت الله استاد مرتضی مطهری در خصوص ارتباط اسلام با اقتصاد گفته است: «اسلام دو نوع پیوند با اقتصاد دارد: پیوند مستقیم از طریق یک سری مقرّرات اقتصادی درباره مالکیت، مبادلات، مالیات‏ها [مثل خمس‬ و زکات و…] و مباحث مفصل در تحت عنوان کتاب بیع، اجاره، ارث و وقف و.... پیوند غیر مستقیم از طریق اخلاق مانند سفارش به امانت، عدالت، احسان و منع دزدی و خیانت و رشوه.

پرداخت زکات و خمس و دیگر انفاق‌های واجب و مستحب، از تکالیف اقتصادی مسلمانان است. ادای این وظایف مالی، افزون بر آثار سازنده اخلاقی، نقش مهمی در توزیع و تعدیل ثروت میان افراد جامعه و برقراری عدالت اجتماعی دارند. اما هر کدام از خمس و زکات از جهت موارد تعلّق، شرایط وجوب و مصرف با هم تفاوت دارند.

در فقه اسلامی؛ «خمس» عبارت است از یک پنجم اموال انسان که باید از درآمد و مازاد بر مخارج خود با شروط خاصی که در فقه بیان شده، پرداخت شود و آن حقّی است که خداوند برای پیامبر اکرم (ص) و امام معصوم (ع) قرار داده تا مستمندان از خاندان آن بزرگواران به جای زکات مصرف و نیازمندی‌های خود را با آن تأمین کنند. خمس به دو قسم تقسیم می‌شود: نیمی از آن، سهم امام (ع) است که باید توسط حاکم اسلامی در مصالح اسلام و مسلمانان هزینه گردد و نیم دیگر آن، سهم سادات است. خمس به مواردی با شرایط ویژه تعلّق می‌گیرد.

در فقه اسلامی، زکات عبارت است از: حقّ واجبی که به بخشی از اموال برخی افراد غنیّ و ثروت‌مند جامعه تعلق می‌گیرد و باید به نفع فقرا برای صرف در مصالح عمومی پرداخت شود. اغنیا با دادن زکات، از صفات زشتی مانند حرص و بخل (تا اندازه‌ای) پاک می‌گردند و اموالشان نیز با خیر و برکت دنیوی و اخروی، رشد و نموّ خواهد کرد. همچنین از دیدگاه فقها، اصل وجوب زکات از ضروریات و ارکان دین مقدس اسلام است. سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود این است که چه نسبتی میان واجبات مالی اسلام باید با دیگر مسایل اقتصادی امروز ما برقرار باشد.

از این‌رو با دکتر محمد جواد توکلی استادیار و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) پیرامون این موضوع به گفت و گو پرداخته‌ایم که بخش اول آن تقدیم نگاه‌تان می‌شود:

خمس و زکات در عین وجوب یک امر داوطلبانه است

محمد جواد توکلی، اقتصاددان، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و رییس پیشین پژوهشکده امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی و در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به وجوب پرداخت خمس و زکات در جامعه اسلامی، بیان کرد: خمس و زکات از واجبات مالی در دین اسلام و از شرایط التزام عملی فرد مسلمان به دین و احکام دین اسلام است. به خاطر همین نمی‌توان ادعا کرد این امر یک امر داوطلبانه است. خداوند متعال در آیه ۱۰۳ سوره مبارکه توبه به حضرت رسول (ص) می‌فرمایند: «خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَهً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَکِّیهِمْ بِهَا وَصَلِّ عَلَیْهِمْ إِنَّ صَلَاتَکَ سَکَنٌ لَهُمْ وَاللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ؛ از اموال آنها صدقه‌ای (بعنوان زکات) بگیر، تا بوسیله آن، آنها را پاک سازی و پرورش دهی! و (به هنگام گرفتن زکات،) به آنها دعا کن؛ که دعای تو، مایه آرامش آنهاست؛ و خداوند شنوا و داناست!» همانطور که از این آیه استنباط می‌شود، صدقه در قرآن عمدتاً به مفهوم زکات تعریف شده، به پیامبر می‌فرمایند که زکات را از مردم بگیر. بگیر در واقع یک مسوولیت برای حاکمیت تعریف می‌کند و حاکمیت باید متولی دریافت زکات باشد.

وی با اشاره به فلسفه پرداخت خمس در جامعه اسلامی عنوان کرد: در بحث پرداخت خمس، یک سابقه‌ای وجود دارد، به خصوص در بحث شیعی که مربوط می‌شود به زمانی که به جز دوره کوتاه حکومت امیرالمؤمنین (ع)؛ ائمه معصومین (ع) در مسند حکومت نبودند و این باعث شده بود به خصوص بعد از دوره غیبت، علمای اسلام، به عنوان متولیان دریافت خمس در نظر گرفته و برای مصارف خاص آن تصمیم گیری کنند. بنابراین سیستمی ایجاد شد که حکومتی نبود و این شایبه ایجاد شد که پرداخت خمس یک سیستم داوطلبانه است.

توکلی افزود: یکی از ویژگی‌هایی که سیستم مالیات‌های اسلامی دارد این است که سعی شده انگیزه‌های درونی و اخلاقی برای پرداخت خمس و زکات در افراد ایجاد شود و یکی از کارکردهای اساسی که اسلام در نظر گرفته این است که انگیزه خدایی را شرط دانسته، به این مفهوم که شما اگر با قصد ریا و یا منفعت طلبی خمس یا زکات را پرداخت کنید. براساس برخی فتاوا، این وظیفه از شما ساقط نمی‌شود، اگر این زکات را پرداخت می‌کنید که بخواهید وجهه‌ای کسب کنید و یا انگیزه‌های مادی دارید، مورد قبول نیست و به خاطر همین اسلام در طراحی نظام مالیاتی خود انگیزه‌های روحی روانی را حفظ و تلاش می‌کند، مردم با انگیزه‌های خیرخواهانه این واجب را ادا کنند.

این اقتصاد دان در ادامه گفت: بنابراین می‌توان گفت خمس و زکات هرچند یک واجب محسوب می‌شود و حکومت نیز نسبت به آن مسوولیت دارد، اما بحث انگیزه‌های درونی و خیرخواهانه‌ای وجود دارد که به خصوص در نظام کنونی ما، پرداخت خمس داوطلبانه است، و حاکمیت از ابزارهای خود برای دریافت خمس و زکات استفاده نمی‌کند.

خمس و زکات رویکرد تربیتی در جامعه اسلامی دارد

وی خاطرنشان کرد: در دوره صدر اسلام بخشی از موضوع خمس و زکات به نظر می‌رسد، بحث تأمین مالی حکومت برای فقر زدایی و انجام مسوولیت های اجتماعی بوده است. ولی آنچه اهمیت دارد، رویکرد تربیتی خمس و زکات است‌، براساس آیات و روایات و سیره اهل بیت (ع) خمس و زکات بیشتر از اینکه کارکرد مورد نظر که همان تأمین مالی دولت است، را داشته باشد، یک کارکرد تربیتی دارد. براساس آیه شریفه‌ای که ذکر شد، خداوند به پیامبر دستور می‌دهد، برو و مالیات اسلامی و زکات را دریافت کن، نمی‌گوید که از آنها بگیر برای اینکه فقر زدایی کنی و یا مخارج دولت را تأمین کنی، بلکه می‌گوید تطهرهم و تزکیهم، برای اینکه انسان‌ها را پاک‌کنی، این در واقع یکی از ممیزه‌های نظام مالیاتی اسلامی است، هدف این است که حرص و طمع افراد بر مال و اموال کنترل شود، چراکه انسان خواه، ناخواه، تعلق خاطری به اموال خود پیدا می‌کند، و اینکه انسان دچار تکاثر شود می‌تواند منشأ انحراف باشد، بنابراین اسلام سعی می‌کند، فیلترهای اخلاقی ایجاد کند تا افراد با بخشش مال خود به فقرا و مستمندان، ترجیحات و انگیزه‌های اقتصادی ش دچار انحراف نشود و این یکی از کارکردهای مهمی است که خمس و زکات می‌تواند در جامعه اسلامی داشته باشد.

ادامه دارد...

کد خبر 6083761

دیگر خبرها

  • خمس و زکات در عین وجوب یک امر داوطلبانه است
  • بررسی مسائل و مشکلات روستا‌های پیرانشهر با حضور مدیر کل بنیاد مسکن استان آذربایجان غربی
  • بررسی آخرین وضعیت تکمیل سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد شهرستان ارومیه
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • چهارمین پایگاه موتورلانس آذربایجان غربی در مهاباد افتتاح شد
  • افتتاح چهارمین پایگاه موتورلانس آذربایجان‌غربی در مهاباد
  • ورود گرد و غبار به آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی
  • فیلم| وضعیت بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی