Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@08:41:26 GMT

راه‌های کنترل عصبانیت چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۷۲۰۹

راه‌های کنترل عصبانیت چیست؟

فرشته کریمی زاده در خصوص راه‌های کنترل عصبانیت بیان کرد: خشم یک احساس طبیعی است و در سلامت و بقای افراد نقش مهمی دارد، اما این احساس هنگامی می‌تواند مفید باشد که مدیریت شود چرا که عدم کنترل خشم سبب آسیب به فرد و اطرافیانش می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بروز خشم از عوامل بیرونی نظیر مورد تمسخرقرار گرفتن، تحقیر شدن، پایمال شدن حق، دشنام شنیدن و مسائلی از این قبیل ناشی می‌شود، ادامه داد: عوامل درونی مثل افکار، عقاید، احساسات و خاطرات نیز در بروز عصبانیت نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روان شناس ضمن بیان اینکه با انجام چند راهکار ساده می‌توان با خشم مقابله کرد، افزود: اولین راه برای کنترل این احساس فکر کردن به موضوعی است که موجب عصبانیتتان شده است، چرا که بسیاری از افراد به دلیل برداشت غلط و اغراق درمورد یک موضوع از کوره در می‌روند، از این رو با فکر کردن می‌توان فهمید یک موضوع تا حد از اهمیت برخوردار است و آیا ارزش خشمگین شدن را دارد یا نه.

کریمی زاده ضمن اشاره به اینکه تغییر نگرش در مورد یک مسئله سبب کاهش میزان خشم در افراد می‌شود، گفت: راهکار دیگر برای مدیریت این احساس تخلیه انرژی است که از طریق انجام حرکات ورزشی و پیاده روی امکان پذیر است.

وی تغییردادن محیط هنگام بروز عصبانیت را در کنترل این احساس بسیار موثر دانست و توصیه کرد: بهتر است افراد زمانی که دچار خشم می‌شوند، محیط را ترک کنند، برای مثال اگر فردی در اتاق است از آنجا بیرون و به مکانی دیگر برود، چرا که این کار کمک بزرگی در کنترل عصبانیت به فرد می‌کند.

این روان شناس عنوان کرد: خوردن یک لیوان آب و یا یک نوشیدنی خنک هنگام ناراحتی از بروز عصبانیت جلوگیری می‌کند و سبب می‌شود، فرد احساس آرامش بیشتری پیدا کند.

کریمی زاده اظهار کرد: بالا بردن توانایی حل مسئله در مدیریت احساسات و از جمله عصبانیت نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند و از این رو بهتراست افراد هنگامی که عصبانی می‌شوند، قبل از اینکه عکس العملی نشان دهند به راهکاری برای حل مشکل بیندیشند، چرا که اگر فرد به این نکته پی ببرد که می‌تواند مسئله پیش آمده را به راحتی حل کند، در مواجهه با مشکلات کمتر احساس خشم می‌کند.

وی اضافه کرد: پرهیزاز کینه توزی و بخشودن دیگران بیش از‌هرعامل دیگری فرد را از احساس خشم دور می‌کند و باعث می‌شود افراد احساس بهتری نسبت به اطرافیان خود داشته باشند و همین احساس سبب آرامش روحی و روانی بیشتر می‌شود.

این روان شناس متذکر شد: هنگامی که از دست کسی عصبانی می‌شویم، بهتر است خود را به جای او بگذاریم تا بفهمیم که قصد او از انجام کاری که ما را ناراحت کرده چه بوده است، در این صورت بیشتر شرایط او را درک می‌کنیم و کمتر از آن‌ها می‌رنجیم و به این ترتیب کمتر احساس خشم می‌کنیم.

وی ضمن تاکید به نقش سبک زندگی سالم و داشتن خواب کافی در مقابله با خشم، گفت: استفاده از دمنوش‌های آرامش بخش نظیر گل گاو زبان در کنترل عصبانیت موثر است.

کریمی زاده بیان کرد: اگر فردی بیش از اندازه عصبانی شود و با انجام را هکار‌های فوق موفق به کنترل این احساس نشود، باید به روان شناس مراجعه کند تا علت این موضوع شناسایی شود و اقداماتی برای رفع این مشکل صورت گیرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کنترل عصبانیت کنترل خشم عصبانیت سبک زندگی پارسی خبر کنترل عصبانیت کریمی زاده روان شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۷۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟

به گزارش خبرآنلاین ،اگر متوجه شدید که به مکمل های ملاتونین معتاد شده اید یا از عوارض جانبی آنها رنج می برید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

چه مدت طول می کشد تا ملاتونین وارد بدن شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:با دوز توصیه شده ملاتونین (۱-۳ میلی گرم)، حدود ۱-۲ ساعت طول می کشد تا القای خواب شکل بگیرد؛ بنابراین، شما باید مکمل ملاتونین را ۲ ساعت قبل از خواب مصرف کنید.

اگر می خواهید ملاتونین مصرف کنید تا دچار جت لگ (پرواز زدگی) نشوید، باید از چند روز قبل از سفر شروع به مصرف قرص کنید. هنگامی که به منطقه زمانی جدید رسیدید، ۲ ساعت قبل از رفتن به رختخواب از داروهای خواب آور ملاتونین استفاده کنید.

ملاتونین چیست؟

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که در چرخه خواب و بیداری شما نقش دارد و عمدتا توسط غده صنوبری واقع در مغز سنتز می شود.

ملاتونین در پاسخ به تاریکی آزاد می شود و توسط نور سرکوب می شود. با غروب خورشید و افزایش تاریکی، غده صنوبری شروع به ترشح ملاتونین می‌کند که معمولاً بعد از ساعت ۹ شب اتفاق می‌افتد. افزایش سطح ملاتونین در خون سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کند که هوشیارتر شود و احساس خواب آلودگی کند.

ترشح ملاتونین در نیمه های شب (بین ساعت ۲ تا ۴ بامداد) به اوج خود می رسد و در نیمه دوم شب به تدریج کاهش می یابد. نزدیک به ۸۰ درصد ملاتونین در شب سنتز می شود.

تولید و ترشح ملاتونین در پاسخ به نور خورشید شروع به کاهش می کند و باعث می شود شما هوشیار باشید و صبح از خواب بیدار شوید.

برای افراد مبتلا به مشکلات خواب، ملاتونین به عنوان مکمل خواب به شکل قرص، مایعات و جویدنی در دسترس است.

کدام غذاها حاوی ملاتونین هستند؟

به دلیل محتوای ملاتونین، غذاها و مایعات زیر می توانند شما را سریعتر بخوابانند و کیفیت خواب شما را بهبود بخشند:

گوجه فرنگیها گردو بادام ها زیتون برنج جو توت فرنگی گیلاس شیر گاو موز آناناس پرتقال

استفاده از مکمل های ملاتونین چه شرایطی دارد؟

مشکلات زیر می تواند از مصرف مکمل های ملاتونین سودمند باشد:

جت لگ: سفر در چندین منطقه زمانی باعث ایجاد جت لگ می شود و الگوی خواب شما را مختل می کند.

اختلال خواب شیفت کاری: اختلال نوبت کاری می تواند ناشی از کار در شیفت های شب، شیفت های چرخشی یا حتی شیفت صبح زود باشد که منجر به کم خوابی و ناتوانی در به خواب رفتن در مواقع ضروری می شود.

بی خوابی: مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب

اختلال فاز خواب تاخیری (DSPD): شما نمی توانید سریع بخوابید، بنابراین در نهایت بعد از نیمه شب بیدار می مانید و در صورت نیاز صبح زود بیدار می شوید.

پزشکان همچنین مکمل های ملاتونین را برای شرایط زیر توصیه کرده اند:

اختلالات خواب و برخی اختلالات رشدی و رفتاری در کودکان

اختلالات خواب در بزرگسالان که بیماری های آلزایمر، زوال عقل، اختلالات دوقطبی، روان‌گسیختگی و یا افسردگی و ...دارند

قبل و بعد از جراحی برای کاهش اضطراب

چه کسی می تواند ملاتونین تجویز کند؟

ملاتونین یک مکمل غذایی در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که نسبت به داروهای بدون نسخه یا بدون نسخه، توسط FDA تنظیم می شود.

ملاتونین گاهی اوقات توسط متخصص اطفال برای شرایط خاص سلامتی یا رفتاری تجویز می شود. این شرایط شامل:

اختلال نقص توجه و بیش فعالی ( ADHD ) و بی خوابی

آسم

اختلال طیف اوتیسم

درماتیت آتوپیک

در بزرگسالان، ملاتونین ممکن است به کسانی که دچار جت لگ هستند کمک کند

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899694

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • اسیر صهیونیست: احساس می‌کنیم ما را رها کرده‌اید+ فیلم
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • فیلم عصبانیت یک شهروند از مسئولان؛ خارج شدن‌ آب به نفع افغانستان از کشور؟
  • سیتسیپاس: نادال در زمین بی‌رحم است
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!