Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@07:56:21 GMT

بزرگترین درخت سرخدار هیرکانی شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۷۸۶۹

بزرگترین درخت سرخدار هیرکانی شناسایی شد

کارشناسان بابلی احتمال می‌دهند که بزرگترین درخت «سرخدار» جنگل‌های باستانی هیرکانی را شناسایی کرده‌اند اما رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بابل می‌گوید: «به علت محدودیت‌های مالی نمی‌تواند اقدامات امنیتی و پیشگیرانه را برای حفظ این میراث ماندگار انجام دهد.» تا این سؤال پیش بیاید که آیا بزرگترین درخت سرخدار هم قربانی قلیان‌های گران سرخدار می‌شود!؟

سرخدار یکی از دلایلی بود که یونسکو با ثبت جنگل‌های هیرکانی در فهرست جهانی‌اش موافقت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«رمضانعلی قربانی» مدیر پایگاه‌های جهانی جنگل‌های هیرکانی در گلستان به ایران می‌گوید: «مساحت جنگل‌های سرخدار در جهان زیاد نیست. در ایران بزرگترین «لکه ای» که یکجا باشد در منطقه علی آباد گلستان است.» در جنگل‌های هیرکانی دو زیستگاه سرخدار ۲۰۰ هکتاری و ۴۰۰ هکتاری در منطقه تخته افرا و پونه آرام وجود دارد.
محمد صادق طهماسب پور رئیس منابع طبیعی بابل هم می‌گوید: «سرخدار یکی از مهم‌ترین گونه‌های جنگلی هیرکانی است که زیستگاه کمی در جهان دارد.»
طهماسب‌پور به ایرنا می‌گوید: «این درخت سرخدار که دارای ۳۰متر ارتفاع است و عمر آن به یکهزار و ۲۰۰ سال می‌رسد، در یک منطقه صعب العبور و در کنار یک پرتگاه قرار دارد.» او بحث را به بی‌پولی منابع طبیعی برای حفاظت از این میراث 1200 ساله می‌برد و می‌گوید: «منابع طبیعی آمادگی همکاری اداره میراث فرهنگی و دستگاه‌های مرتبط را برای حفاظت از این میراث دارد.» اما چه کسی سرخدار را تهدید می‌کند؟
سود اقتصادی چوب سرخدار همواره تیشه را به ریشه این گونه در معرض انقراض زده است! حتی ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی هم نتوانست تبر را از روی ریشه این گونه بردارد،چون زیستگاه این درخت با ساخت قلیان‌های سرخدار دود می‌شود. این قلیان‌ها قبل از گرانی‌های‌های حال حاضر تا یک میلیون به فروش می‌رفت. مسئولان منابع طبیعی مازندران و گلستان یکی از دلایل تخریب زیستگاه‌ها را بیکاری مردم محلی عنوان کرده بودند. این بیکاری با شرایط اقتصادی امروز بی‌شک تیغ تبرها را برای قطع درختان سرخدار تیزتر کرده است. حالا چشم سرخداربزرگ به دادستان علی آباد کتول است، چون بعد از چاپ دو گزارش در روزنامه ایران، دادستان کل گلستان، دادستان علی آباد کتول را مأمور ویژه شناسایی متخلفان قطع درخت سرخدار کرده بود! حال باید دید که دادستان علی آباد کتول چه برنامه‌ای برای حفاظت از بزرگترین درخت سرخدار جهان دارد؟

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جنگل های هیرکانی بزرگترین درخت منابع طبیعی درخت سرخدار علی آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۷۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین

محمد علی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

در این پیام آمده است: امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متاثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آور جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت موثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

این پیام می‌افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

وزیر جهادکشاورزی در پیام خود با اشاره به این که در اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، گفته است: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

در این پیام آمده است: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسوولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از ایران از توافقنامه تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش موثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین