Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان اقدامات این دفتر در دوران کرونایی را تشریح کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت علوم، منصوره‌السادات صادقی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در آیین پایانی کمپین دانشجویی «در خانه بمانیم» ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این دفتر در دوران کرونایی به تشکیل ستاد اجرایی پیشگیری از کرونا در سطح دانشگاه‌ها و تهیه کامل‌ترین راهنمای پیشگیری و کنترل ویروس کرونا اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صادقی در این آیین که  با حضور منصور غلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، مجتبی صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و روسای مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه‌ها به صورت حضوری – مجازی در محل این وزارتخانه برگزار شد، درخصوص راهکار‌های اجرایی ارتقای سواد HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) گفت: نصب پوستر، توزیع بروشور‌های مرتبط، ایجاد کمپین سواد HSE، استفاده بهینه از کارشناسان بهداشت حرفه‌ای در زمینه مدیریت HSE و برگزاری مسابقات از اقدامات برجسته در زمینه ارتقای سواد HSE بوده است.

وی در این ادامه گزارشی از توسعه شعب مشاوره و گسترش استفاده از ظرفیت‌های طرح کارنامه سلامت روان دانشجویان در تصمیم‌گیری‌های کلان مدیریتی مرتبط با مسائل دانشجویان با هدف بهبود کیفیت و کمیت و اثربخشی خدمات ارائه کرد.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با اشاره به تعداد و اقدامات انجام شده در دفاتر مشاوره و سلامت تصریح کرد: تعداد مراکز مشاوره ۱۲۰ مرکز، تعداد شعب خوابگاهی مشاوره ۳۳۳، تعداد مراکز مشاوره موسسات غیر انتفاعی ۱۵۰ مرکز و در مراکز فنی و حرفه‌ای ۱۷۳ مرکز است که منجر به چک‌آپ جسمی و روانی دانشجویان، انجام طرح سیمای زندگی و طرح نشاط شده است.
وی در ادامه افزود: ۷۵ دانشگاه دارای مراکز بهداشت و درمان هستند و ۱۱۲ پزشک، ۵۰ دندان پزشک، ۳۵ متخصص، ۷۰ کارشناس بهداشت و ۶۵ پرستار در آن فعالیت می‌کنند.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان به اقدامات انجام شده در این دفاتر اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل ارتقای سواد و توانمندی دانشجویان، برنامه‌های ارتقای ازدواج و کاهش و کنترل طلاق، برگزاری همایش‌های ازدواج موفق، برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌هایی در زمینه ازدواج آگاهانه می‌باشد که مجموع این برنامه‌ها برای دانشجویان ۱۱۰۶۸۰ نفر ساعت آموزش بوده است.
صادقی به وضعیت نشاط دانشجویان تاکید کرد و افزود: در این زمینه ۹هزار نفر ساعت آموزش برای دانشجویان صورت گرفته و فعالیت‌هایی را در قالب شبکه‌های اجتماعی، نوع‌دوستی، قدردانی از یکدیگر، مدیریت استرس، فعالیت‌های تفریحی، ورزش و پیاده‌روی، روابط خانوادگی مثبت و معنویت و مذهب تعریف کردیم.
وی به دیگر اقدامات دفاتر سلامت و مشاوره اشاره کرد و افزود: ایجاد کارگاه‌های پیشگیری از خودکشی در استان‌های پرخطر، تقویت خویشتنداری، اجرای مهارت‌های زندگی، تمرین نه گفتن، مدیریت روابط با جنس مخالف، پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاه‌ها که ۷۳ دانشگاه در این طرح پیشگیری شرکت کردند از دیگر فعالیت‌های این دفاتر بوده است.
وی گفت: برای اولین بار برگزاری همایش‌های منطقه‌ای کانون همیاران سلامت روان را برگزار کردیم و اپلیکشن‌های «حال خوب من»، «سدا» (سلامت دانشجویان ایران) و سامانه یادآوری، پیگیری و مددکاری را ایجاد و برای اولین بار طراحی و تدوین بسته تاب‌آوری برای دانشجویان را انجام دادیم.
صادقی درخصوص اقدامات دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در زمینه بیماری کرونا گفت: تشکیل ستاد اجرایی پیشگیری از کرونا در سطح دانشگاه‌ها، تهیه پروتکل‌های بهداشتی، ارائه خدمات بهداشتی درمانی، نظارت بر حسن اجرای ضدعفونی کردن دانشگاه‌ها و تهیه کامل‌ترین راهنمای پیشگیری و کنترل ویروس کرونا از اقدامات این دفتر در مواجه با بیماری کووید -۱۹ بوده است.
وی در پایان گفت: برگزاری مسابقه «ترم کرونایی» و اختتامیه و اعلام نتایج آن، برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین بهداشت روان ویژه دانشجویان و ایجاد اپلیکیشن «حال خوب» من برای کمک به دانشجویانی که امکان دریافت خدمات مشاوره حضوری را ندارند از دیگر فعالیت‌های دفاتر مشاوره در دوران کرونا بود.
در ادامه این نشست پیروی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران درخصوص برگزاری مسابقه کشوری ترم کرونایی گفت: نگرش مطلوب مجموعه آموزش عالی کشور به حوزه سلامت و مشاوره، پشتیبانی معنوی و مادی سازمان امور دانشجویان از دفاتر مشاوره و سلامت و احساس نیاز موجود در جامعه دانشجویی و هدفمند بودن برنامه‌ها منجر به موفقیت دفاتر مشاوره و سلامت شده است.
وی افزود: مسابقه ترم کرونایی در اسفند سال ۱۳۹۸ راه اندازی شد و ۱۱۰۴ اثر به دفتر مشاوره و سلامت رسید و مورد داوری قرار گرفت به طوری که هر اثر بیش از ۳۰ هزار بار دیده و نقد شد و در کمیته داوری که ۱۲ داور در آن حضور داشتند تک تک آثار بررسی و نهایتاً ۲۲ اثر مورد تقدیر قرار گرفت.
در ادامه این آیین اختتامیه حمید یعقوبی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف نیز درخصوص پژوهش کرونا در دانشجویان گفت: اولین پژوهش در اسفند ۱۳۹۸ توسط همیاران انجام شد که میانگین میزان نگرانی در دانشجویان همیار بیشتر از دانشجویان غیر همیار بود و در این میان میزان توجه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیشتر از دانشجویان کارشناسی بود و هدف مهم ما از این پژوهش‌ها تربیت نیروی کارآمد در بخش حل مشکلات است و برای آینده طرح اپلیکیشن مشاوره دانشجویی را خواهیم داشت که بتوانیم به شکل نظام‌مندی به دانشجویان مشاوره دهیم و طرح ایجاد تعاملات بین‌المللی با سایر کشور‌ها در زمینه‌های مشاوره و سلامت نیز از جمله فعالیت‌های در دست بررسی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صادقی کرونا مشاوره برای دانشجویان دفاتر مشاوره دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۰۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی

به گزارش خبری ایسکانیوز آذربایجان غربی، جلسه‌ای در زمینه بررسی راهکارهای عملیاتی شدن طرح جامع جهاد علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد؛ در این جلسه که به همت اداره ارتباط با صنعت و جامعه واحد ارومیه در محل دفتر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه با حضور مسئولین دفتر شهید فهمیده در استان آذربایجان غربی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و معاون آموزش واحد ارومیه و روسای مراکز تحقیقاتی و اداره ارتباط با صنعت و جامعه و تعدادی از اساتید فناور در حوزه صنعت برگزار شد، راهکارهای اجرایی سازی عملیاتی طرح جامع جهاد علمی بر مبنای تفاهم نامه همکاری پژوهشی وتحقیقاتی فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی وموسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

یاشار زهفروش معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در این جلسه گفت: تعامل سازنده با نهادهای موثر در حوزه فناوری و نوآوری در جهت سرعت بخشیدن به جریان تحقیقات واز بین بردن انحصارطلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر و استفاده از ظرفیت استادان، دانشجویان، نخبگان و نوآوران به منظور حل مساله صنعت و جامعه از اهداف و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی بر مبنی رسالت و اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است.

وی افزود:امیدوارم با حمایت مرکز نوآوران شهید فهمیده پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مورد نیازصنایع دفاعی تا مرحله تبیین دانش فنی پیش رود تا با جهت دهی فعالیت‌های علمی نخبگان در راستای نیازهای طرفین و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد بتوانیم نقش دانشگاه را در راستای حل مساله علمی کشور به منصه ظهور برسانیم.

در ادامه جلسه آیدین صنم نژاد رئیس دفتر شهید فهمیده با معرفی پتانسیل‌های همکاری مشترک با مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح، به تشریح طرح جهاد علمی نیروهای مسلح که بخشی از آن نیز در وزارت دفاع در حال انجام است پرداخت و افزود:زمینه‌ها و حمایت‌هایی که در قالب این طرح از دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد شامل حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی با موضوعات مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی کشور، حمایت از پروژه های نوظهور و بدیع، حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری مورد نیاز صنایع دفاعی، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج از کشور مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی، حمایت از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری، حمایت از ایجاد مراکز فناوری مشترک، حمایت از انجمن‌های علمی و هسته‌های پژوهشی می‌باشد که دانشجویان، نخبگان و مخترعان می‌توانند با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه از حمایت‌های مادی و معنوی دفتر شهید فهمیده استان بهره‌مند شوند؛ و در پایان جلسه نیز از برخی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه بازدید شد.

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228382 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • پیشگیری از حریق در مراتع ایلام اولویت کار دستگاه‌های اجرایی باشد
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • میزبانی نمایشگاه و جشنواره سلامت از شهروندان
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس+عکس
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه