Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مشاور با بیان این‌‌که کم شدن تعاملات بین افراد در دوران کرونا باعث شده مردم احساس افت انرژی و انگیزه داشته باشند، گفت: همین امر موجب بروز مقاومت برخی در رعایت نکردن فاصله اجتماعی شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمد صابری با بیان اینکه انسان موجودی اجتماعی است و به‌صورت ذاتی و غریزی، زندگی در کنار دیگران برایش بسیار مهم است، اظهار کرد: مشارکت در کارهای اجتماعی می‌تواند برای انسان بسیار لذت‌آفرین، شادی‌بخش و جذاب باشد به عبارتی انسانها به طور طبیعی بخشی از انرژی، احساس، لذت و نشاط خود را از همزیستی و تعامل با دیگران کسب می‌‌کنند و از آنجایی که محدودیت های چندماه اخیر کرونا باعث کم شدن تعاملات شده، افراد بیش از قبل احساس افت انرژی و انگیزه می‌‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علم روانشناسی بارها با آزمایش‌‌های مختلف ثابت کرده که انسان‌ها به شدت تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند و حتی می‌توانند حس درونی خود را به دیگران منتقل کنند درواقع هر فرد می‌‌تواند احساسات خوب یا بد خویش را در یک چرخه اجتماعی تقویت و حتی بازسازی کند. این بدان معناست که اگر عده‌ای در کنار هم قرار گیرند که به دلیلی احساسی، شادمان و یا غمگین هستند، می‌توانند شادی‌ و یا ناراحتی خود را به دیگران سرایت دهند که به این پدیده هم‌افزایی انرژی و احساسی می‌‌گویند.

این مشاور ادامه داد: واقعیت این است که کرونا، قرنطینه، فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی باعث شده تا زنجیره این بده بستان گروهی و احساسی در بین افراد قطع شود و همین امر موجب بروز مقاومت برخی در رعایت نکردن فاصله اجتماعی شده است.

وی با بیان اینکه افراد با نادیده گرفتن فاصله اجتماعی به دنبال بازسازی هویت اجتماعی خود هستند؛ افزود: رفتار این افراد خطرناک و آسیب‌‌رسان است ولی همانگونه که اشاره شد انسان موجودی اجتماعی است و بخشی از هویت، نشاط، ارزش و احساس خود را از اجتماع می‌‌گیرد درواقع این نوع رفتار خطرناک و نادیده گرفتن ابتلا به ویروس کرونا و حتی پذیرش خطر مرگ، ناشی از این رنجش پنهان درونی است.

صابری خاطرنشان کرد: افرادی که فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌‌کنند و در مراسم عروسی و ختم با همه خطرات آن شرکت می‌‌کنند، در واقع به دنبال آن هستند تا به واسطه هویت‌یابی از گروه، بر شدت رنجش‌های خود غلبه کرده و با هویت مطلوبی که از این جمع‌ها به دست می‌‌آورند، اهداف خود را در زندگی دنبال کنند.

وی تصریح کرد: با گسترش ابزارهای مجازی، افراد می‌‌توانند در همین دوران نیز با برقراری تماس‌‌های تصویری با دوستان و آشنایان خود، از حمایت‌‌های روانی و اجتماعی برخوردار شوند.

غمِ از دست‌دادن عزیزان در روزهای کرونا؛ علائم افسردگی چیست؟

انتهای پیام/

R7573/P/S2,24,1417/CT12 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا فاصله اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۰۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • پیگیری نکردن خواسته کارگران توسط نماینده‌شان از ترس اخراج یک ضعف قانونی است
  • ساخت یک کیلومتر راه اصلی به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا