Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدرسه علمیه آیت‌الله ایروانی با جدیت و همت استادان و طلابش کوشیده روحیه جهادی و انقلابی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهد و هممین موضوع موجب شده، زمانی در برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت و زمانی در مقابله با ویروس کرونا موفق باشد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: درست در تقاطع خیابان های مولی و ولی عصر (عج) مدرسه علمیه ای قرار دارد که زمانی مرکز جامعه روحانیت مبارز تهران (جنوب غرب) بود و اکنون شهرت خود را مدیون چند مورد است: حضور آیت الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده سابق ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و استاد درس خارج فقه و اصول به عنوان تولیت آن، فعالیت کارگروه حجاب و عفاف که چند سال بانی برگزاری تجمعات درباره معضلات فرهنگی در سطح تهران بود و امکان تحصیل دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی در آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه اینها از جمله ویژگی های مدرسه علمیه آیت الله ایروانی است.

 

گفتنی است آیت الله سید عبدالمجید ایروانی در سال ١٣١٥ در خانواده‌‌ای دیده به جهان گشود که از جانب والدین به سلسله جلیله روحانیت منتسب بود. والد وی یت‌الله العظمی سید عبدالحجت ایروانی از اعاظم علمای عصر خود بوده و منابر تفسیری و مجالس بحث و تدریس خارج ایشان مورد استفاده عام و خاص قرار می ‌گرفت و هر دو جد پدری و مادری نیز از روحانیون طراز اول تبریز و نجف اشرف بودند.

 

مرحوم ایروانی پس از پیروزی انقلاب ابعاد فعالیت فرهنگی و خدمات اجتماعی خود را توسعه داده و به واقع خود را وقف انقلاب نمود، با تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران به عضویت شورای مرکزی این جامعه پذیرفته شد و به تدریج مسئولیت‌های کلیدی و مهمی از سوی رهبر فقید انقلاب به ایشان محول شد، نمایندگی امام راحل در بنیاد مستضعفان از مسئولیت‌های اولیه بعد از پیروزی انقلاب محسوب می‌ شود که در شکل ‌گیری آن نقش بسزایی داشت. بخشی از خدمات فرهنگی و اجتماعی آیت‌ الله سید عبدالمجید ایروانی عبارت بود از: امامت مسجد حضرت ابوالفضل (ع)، مدیریت و سرپرستی مهدیه تهران، عضو اصلی شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، نماینده حضرت امام در بنیاد مستضعفان، از بنیانگذاران کمیته انقلاب اسلامی، رئیس کمیته منطقه ١٢ تهران، بیر جامعه روحانیت مبارز غرب تهران، سرپرست حوزه‌های علمیه جنوب و غرب تهران، مسئول کمیته امداد امام خمینی منطقه ١٧ تهران، عضو شورای مرکزی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌‌ای، عضو شورای دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه سراسر کشور و مسئول امور فرهنگی ستاد رسیدگی به امور آزادگان.

 

گیتی که در ابتدا موجب تعجب است

هنگام ورود به مدرسه علمیه آیت الله ایروانی با گیت بازرسی روبرو می شویم که در نگاه اول، تعجب برانگیز است اما اگر با پیشینه این حوزه و شخصیت هایی که به آن رفت و آمد می کردند که بخشی از آن در مقدمه آمد آشنا باشیم دیگر این تعجب رخت برمی بندد. در واقع تشکیل جلسات بسیار مهم روحانیون و برخی از نهادهای انقلابی در این مدرسه لزوم تعبیه چنین فضای امنیتی را ایجاب کرده بود.

 

مدرسه علمیه آیت الله ایروانی دارای حیاطی دل باز و با حوضی در وسط چند درخت و درختچه و گل های رنگارنگ است. حجت الاسلام والمسلمین «فرید موحد» از طلاب این مدرسه که بعدها به عنوان استاد و معاون در این حوزه فعالیت داشت به خبرنگار شبستان گفت: فضای حوزه های علمیه در کنار بعد معنوی و فرهنگی باید از لحاظ ظاهری نیز جذاب و نشاط آور باشند که به خوبی این موضوع درباره مدرسه علمیه آیت الله ایروانی دیده شده است.

 

موفقت در جشنواره‌های علمی 

جدیت استادان و طلاب مدرسه علمیه آیت الله ایروانی در اموز تحصیلی و پژوهشی به گونه ای است که همه ساله آیین تجلیل از پژوهشگران برتر آن با شخصیت های نام آشنای حوزوی همچون آیت الله علی اکبر صادقی رشاد، رئیس شورای عالی حوزه های علمیه استان تهران، آیت الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت الاسلام والمسلمین محمد هادی رحیمی صادق، مدیر حوزه تهران و حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد، رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه برگزار می شود. طلاب این مدرسه در جشنواره های استانی و ملی از جمله جشنواره علامه حلی همیشه حائز رتبه های برتر می شوند.

 

همین موفقیت ها موجب شده مدرسه علمیه آیت الله ایروانی جزو پرچم داران برگزاری مناظرات علمی باشد که از جمله آن می توان به مناظره معروف میان حجت الاسلام والمسلمین حامد وفسی، از استادان و معاونان و مدیر سابق این مدرسه با حجت الاسلام والمسلمین حسن میلانی با موضوع «معیار تشخیص حق از باطل» اشاره کرد. در همین راستا سلسله جلسات بررسی تاریخی نهاد مرجعیت شیعه با حضور کارشناسانی از مرکز اسناد انقلاب اسلامی از سوی دفتر پژوهش این مدرسه برگزار می شود.

 

از این نشست ها به دلیل پویایی فعالیت های مدرسه ایروانی به صورت مرتب در این مدرسه برگزار می شود. برای نمونه نشست علمی «وظایف متقابل حوزه علمیه و نظام در پرتو مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» با حضور عباس کدخدایی، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در سال 1396 در این مدرسه برگزار شد. نشست نقش حوزه های علمیه در آینده انقلاب اسلامی از برنامه های جالب دیگر این مدرسه بود.

 

 

بانی برپایی دسته سوگواری روحانیون و طلاب در سالروز شهادت حضرت زهرا(س)

مدرسه علمیه آیت الله ایروانی در زمینه پرورش اخلاقی و تهذیبی طلاب خود نیز جدیت دارد و در زمینه برگزاری بسیاری از برنامه های مناسبتی حرف اول را در سطح حوزه های علمیه استان تهران می زند. برای نمونه، چند سال دسته سوگواری استادان و طلاب این حوزه در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در سطح منطقه مولوی اقدام به پیاده روی می کند. حجت الاسلام والمسلمین محمد گنجی درباره این فعالیت گفت: روحانیون باید در برگزاری مجالس سوگواری و روضه پیشگام باشند که همیشه نیز چنین بوده است از همین رو چند سالی دسته سوگواری در سالروز شهادت حضرت ام ابیها (س) از سوی مدرسه علمیه آیت الله ایروانی راه اندازی می شود.

 

طلاب مدرسه علمیه آیت الله ایروانی با شروع شیوع ویروس کرونا در کشور گروه جهادی خود را فعال تر کردند و هر شب اقدام به ضد عفونی کردن معابر و  اماکن عمومی برخی از محلات خیابان مولوی و ولی عصر (عج) می کردند و این روند همچنان و البته هر دو شب یک بار ادامه دارد تا انشاءالله سایه شوم این ویروس منحوس از سر ملت ایران برداشته شود.

 

این گروه همچنین تاکنون ۲۵۰ بسته ارزاق و بهداشتی همسو با رزمایش مواسات و همدلی و همچنین شعار دهه کرامت در سال ۱۳۹۹، میان خانواده های نیازمند توزیع کرده است. از جمله اقدامات دیگر مدرسه علمیه آیت الله ایروانی فعالیت های آنان برای گسترش نشاط معنوی و شادی مومنانه در طول سال است و چند سالی است از ظرفیت دهه کرامت برای رونق این فرهنگ زیبا استفاده می کنند. کاروان شادی این مدرسه در دوره شیوع ویروس کرونا به ویژه در شب و روز میلاد حضرت مهدی (عج) راه اندازی شد و این کاروان در ایام دهه کرامت نیز فعالیت خود را شدت بخشیده است.

 

 

ارزیابی آمادگی داوطلبان با شرکت در دوره میثاق طلبگی

اکنون حدود 170 طلبه در مدرسه علمیه آیت الله ایروانی مشغول تحصیل هستند و هر سال این مدرسه از میان داوطلبان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتر طلبه می پذیرد و از این منظر در کنار مدرسه علمیه خاتم الاوصیا (ع) و حضرت علی بن ابی طالب (ع) جزو مدارس شاخص در سطح تهران است. همه طلاب جدیدالورود باید در دوره میثاق طلبگی و اختبار و تثبیت شرکت کنند تا آمادگی آنان برای قدم گذاشتن در مسیر سربازی امام زمان (عج) و خدمت به شریعت مقدس اسلام از نزدیک بررسی شود.

 

سخن آخر اینکه مدرسه علمیه آیت الله ایروانی با جدیت و همت استادان و طلابش کوشیده روحیه جهادی و انقلابی را سرلوحه فعالیت های تهذیبی، اخلاقی، علمی، اجتماعی و فرهنگی خود قرار دهد و همین موضوع موجب شده، زمانی در برگزاری ویژه برنامه های دهه کرامت و زمانی در مقابله با ویروس کرونا موفق باشد. مدرسه ای که توانسته با برگزاری برنامه ها و اجرای طرح های مختلف با استقبال خوبی از سوی دانشجویان نیز همراه شود به طوری که همه ساله تعدادی از دارندگان مدارک دانشگاهی داوطلب تحصیل در این مدرسه هستند.

 

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: حوزه طراز اسلامی کمک مومنانه برنامه های دهه کرامت جشن های دهه کرامت دهه کرامت حجت الاسلام والمسلمین جامعه روحانیت مبارز استادان و طلاب حوزه های علمیه ویروس کرونا دهه کرامت چند سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۲۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: هر کشوری که دارای آموزش و پرورش قوی باشد، آینده پیشرفت تمدن آفرین آن ممکن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این یک قائده است و می‌شود گفت تمامی فضای مدیریت کشور از آموزش و پرورش عبور می کند، و آموزش و پرورش مادر تمام وزارتخانه هاست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و منشا ثروت و قدرت است، گفت: چون ثروت یک مملکت منابع سرزمینی نیست بلکه منابع انسانی است و قدرت یک کشور با منابع انسانی و اندیشه ها و محصولات دانش بنیان و اقتدار آفرین است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: رشد دانش آموزان در آموزش و پرورش، باعث تولید موشک ها و پهباد شده و امروز عملیات وعده صادق را ممکن کرد. بنابراین آموزش و پرورش هم مولد ثروت و قدرت است که نتیجه آن اقتدار ملی و بین المللی می‌باشد به همین خاطر توجه به آموزش و پرورش یک توجه راهبردی است.

امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در نظام محاسباتی مدیریت، یکی از نشانه ها توجه به حوزه زیرساختی است که مهمترین آن آموزش و پرورش می باشد. آموزش و پرورش یک ریشه برای درخت است.

وی ابراز داشت: حوزه زیرساخت ساختمانی یکی از موارد مهم در آموزش و پرورش است. یک نقشه آمایشی بسیار مهم برای این موضوع را می طلبد که باید به صورت دقیق باشد. وزارت آموزش و پرورش نباید دغدغه زیر ساخت داشته باشد و بایستی همیشه آموزش و پرورش در حوزه زیر ساخت جلوتر از جمعیت باشد، هرچند در شرایط کنونی عقب تر از جمعیت هستیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه ساخت مدارس بایستی بر اساس استانداردهای مهندسی و معماری و مناسب با فرهنگ آن منطقه باشد ابراز داشت: نمی توانیم مدرسه ای که مناسب شمال است را در استان کویری بسازیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه همیشه مواجه با مدارسی هستیم که بعد از چند سال دچار خوردگی می شود گفت: باید در حوزه مهندسی دارای تحول باشیم، در مدل مدرسه سازی یک مدل سنتی وجود داشته است بنابراین باید به سمت مدل های پرجاذبه برویم تا دانش آموز در کلاس خسته نشود.

وی افزود: امروز حضور در فضای مجازی متنوع شده از جهتی سیستم اکنون آموزش و پرورش و کلاس ها باعث خستگی می شود و یکی از علت های ارتباط امروز دانش آموزان با فضای مجازی پرتنوع بودن آن است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به کمبود امکانات آموزشی در ایجاد مهارت افزایی گفت: در حال حاضر فضاهای مختلفی حتی متناسب با جنسیت برای ایجاد مهارت وجود دارد و باید مدرسه را طوری پرجاذبه کنیم که دانش آموزان آنجا را محل ورزش و پرورش و حتی محلی برای کسب کار بداند و از این فضا استفاده شایسته کند.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین خواستار تخمین رشد جمعیت ملی و منطقه‌ای و محلی شد و گفت: نیازها از قبل مشخص شود و اعتبارات استانی و خیرین هم برای آن لحاظ شود. بسیاری از امکانات در حاشیه مدرسه همچون حسینیه ها و مساجد وجود دارد که باید با مدرسه پیوند زده شود.

وی افزود: برگزاری جشن ها و برپایی نماز جماعت و برگزاری جلسات اولیا و مربیان در مساجد و مدرسه می تواند این ارتباط را فراهم کند. این ارتباط فیزیک ساختمانی و انسانی رشد ایجاد می کند.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین حضور روحانیون در مدارس را بسیار موثری دانست.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازنشستگان نیروی انتظامی گفت: بسیاری از بازنشستگان آموزش و پرورش جوان و توانمند هستند، می توان از این افراد استفاده شود تا پیوند نسل بازنشسته با نسل کنونی حفظ شود.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد اردوگاه بزرگ در استان شد و گفت: بوشهر پایتخت مقاومت است، اگر اردوگاه بزرگ دانش آموزی با منظر گردشگری فرهنگی پرورشی مقاومت ایجاد شود و دانش آموزان به استان بیایند می توانند با پیشرفت ها و تاریخ مقاومت استان آشنا شوند. علاوه براین می توانیم میزبان دانش آموزان محور مقاومت هم در استان بود.

کد خبر 6092618

دیگر خبرها

  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران/ توقف درحاشیه معابر بزرگراهی ممنوع  
  • آخرین وضعیت ترافیکی معابر و بزرگراه‌های تهران
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است