Web Analytics Made Easy - Statcounter

در میانه تنش چین و آمریکا به دلیل موضع مداخله‌جویانه واشنگتن در خصوص مسئله هنگ‌کنگ و در اقدامی تلافی‌جویانه، پکن خواستار دریافت اطلاعات کاری 4 رسانه آمریکایی فعال در چین شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد دولت پکن از ۴ رسانه آمریکایی که در چین فعالیت می‌کنند خواسته اطلاعات درباره فعالیت‌های خود در این کشور را ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر گزارش رویترز، به گفته وی، این رسانه‌ها شامل «آسوشیتدپرس»، «سی‌بی‌اس»، رادیو ملی آمریکا «ان‌پی‌آر» و «یونایتد پرس اینترنشنال» هستند که در مهلت ۷ روزه، فرصت دارند اطلاعات درباره اقدامات خود در چین را به دولت این کشور تحویل دهند.

به تازگی «مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور، روزنامه «گلوبال تایمز»، «تلویزیون دولتی چین»، «خبرگزاری چین» و روزنامه «پیپلز دیلی» را ابزار تبلیغاتی دولت چین می‌داند.

از طرف دیگر، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، در این خصوص گفت که به منظور تضمین شفاف‌سازی هرچه بیشتر عملیات‌ حزب کمونیست چین در آمریکا، دستور معرفی چهار رسانه چینی دیگر به عنوان عناصر خارجی را صادر کرده است.

وزارت خارجه آمریکا به این چهار رسانه چین در آمریکا ابلاغ کرده که می‌بایست جزئیات کارمندان آمریکایی و دارایی‌هایی املاک و مستغلات خود را به وزارت خارجه آمریکا گزارش دهند و آنها را متهم کرده بود که رسانه‌های مستقل نیستند و ابزار تبلیغات چین در آمریکا هستند.

پیش از این نیز وزارت خارجه آمریکا بهمن ماه سال ۹۸، ۵ رسانه چینی از جمله خبرگزاری «شینهوا»، شبکه تلویزیونی جهانی چین، رادیو بین‌المللی چین، شرکت تولید و توزیع روزنامه «چاینا دیلی» و «هان تیان» را ابزار تبلیغاتی دولت پکن و بعنوان عناصر خارجی معرفی کرده بود.

این اقدام تلافی‌جویانه چین در میانه تنش با آمریکا که در پی تصویب قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ افزایش یافته است، انجام می‌شود.

دیروز کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین لایحه امنیت ملی هنگ‌کنگ را با اتفاق آرا تصویب کرد. دولت چین می‌گوید هدف این قانون، مقابله با براندازی، تروریسم و مقابله با مداخلات خارجی در امور هنگ‌کنگ است. 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا اما با اتخاذ موضعی مداخله‌جویانه در خصوص هنگ‌کنگ به دنبال اعمال فشار به چین برای کاهش تسلط این کشور بر هنگ‌کنگ هستند. این در حالی است که سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال ۱۹۷۹ تا به امروز موضع رسمی دولت‌های آمریکا و اروپا بوده و طبق آن واشنگتن هنگ‌کنگ و تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند اما آمریکا در عمل طی سال‌های اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات پایبندی کامل به این سیاست نشان نداده است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: چین آمریکا رسانه های آمریکایی تنش در روابط هنگ کنگ وزارت خارجه آمریکا هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد

عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی گفت: جنایات صورت‌گرفته در غزه وجدان انسان‌های آزاده را در جهان بیدار کرد، دانشجویان آمریکایی نیز جز همین افرادی هستند که در مقابل این جنایت قیام کردند و نسبت به کمک‌های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی اعتراض کردند و دولت بایدن جواب این اعتراض را با برخورد وحشیانه از سوی پلیس و ارتش آمریکا داد.

علی‌اکبر صالحی، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و وزیر اسبق امور خارجه در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا اظهار کرد: جنایات صورت‌گرفته در غزه وجدان انسان‌های آزاده را در جهان بیدار کرد، دانشجویان آمریکایی نیز جزو همین افرادی هستند که در مقابل این جنایت قیام کردند و نسبت به کمک‌های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی اعتراض کردند و دولت بایدن جواب این اعتراض را با برخورد وحشیانه از سوی پلیس و ارتش آمریکا داد.

معاون پژوهشی و قائم‌مقام فرهنگستان علوم تصریح کرد: وجدان‌های بیدار با همبستگی به دنبال جلوگیری از ادامه جنایات رژیم صهیونیستی هستند، باید از دولت آمریکا و بایدن سؤال پرسید که آیا اقدامی دیگر در جهت حمایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی مانده است که از سوی دولت آمریکا انجام نشده باشد؟

وی افزود: دامنه کمک‌های دولت آمریکا علاوه بر تأمین بودجه برای جنایت علیه مردم فلسطین ساخت پل و ارائه ماشین‌های جنگی نیز رسیده، این دامنه فراگیر اعتراض جوانان آمریکایی را به دنبال داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • دانشجویان آمریکایی، خواستار انتفاضه جهانی
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد
  • خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد