Web Analytics Made Easy - Statcounter

وظیفه ذاتی و هدف نهایی دستگاه مبارزه با تروریسم و حشد شعبی در عراق تنها یک چیز است: مقابله با تروریسم داخلی و خارجی و ایجاد امنیت و ثبات در این کشور؛ نتیجه این امر نیز اخراج نیروهای آمریکایی از عراق خواهد بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پنجشنبه هفته گذشته نیروهای مبارزه با تروریسم عراق با یورش به یکی از مقرهای کتائب حزب الله عراق تعدادی از نیروهای این گردان حشد شعبی را با خود بردند که این موضوع حاشیه های زیادی را در فضای سیاسی عراق به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند همه افراد بازداشت شده آزاد شدند اما حواشی این رویداد و گمانه زنی‌ها درباره آینده روابط بین نخست وزیر و حشد شعبی همچنان ادامه خواهد یافت.

برخی این اتفاق را در راستای یکپارچگی سیاست امنیتی دانستند که در آن فرماندهی کل نیروهای مسلح با نخست وزیر عراق بوده و وی حق دارد در این راستا بر همه نیروهای نظامی این کشور کنترل داشته باشد. برخی نیز به زعمخود این رویداد را آغاز درگیری‌های بین نخست وزیر و حشد شعبی قلمداد کردند که این محور با آب و تاب فراوان از سوی رسانه‌های سعودی و متحدانش دنبال می‌شود.

موضع‌گیری طرفین ماجرا و نیز مرجعیت عالی عراق در این راستا می تواند قابل توجه باشد که در زیر به برخی از آنها پرداخته می شود:

فرماندهی عملیات مشترک عراق با اشاره به وظیفه ذاتی این نهاد برای مقابله با تروریسم و ایجاد امنیت در این کشور، عملیات خود را در چارچوب همین وظیفه و برای جلوگیری از ایجاد ناامنی خوانده بود.

مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در بیانیه ای که صادر شد، اظهار داشت که دولت موظف است امنیت و ثبات کشور را تامین و وظیفه دارد امنیت مقرهای دیپلماتیک و اداری را به هر نحو ممکن حفظ کند.

حزب الله عراق نیز در بیانیه ای که بلافاصله پس از این عملیات صادر شد، آورده است: نقشه آمریکا ارکان کشور عراق و ثبات این کشور را تهدید میکند. گروه‌های مقاومت در صورت هرگونه اقدامات جنایکارانه آمریکا، هیچ خط قرمزی را رعایت نخواهند کرد و همه تاسیسات نظامی، امنیتی و اقتصادی آمریکا را بدون استثناء هدف قرار می‌دهند.

دبیر کل این گروه مقاومت نیز پس از آزادی همه اعضای آن در بیانیه ای تاکید کرد: سلاح مقاومت تحویل هیچ‌کس به‌جز حضرت امام عصر(عج) داده نخواهد شد.

از سوی دیگر محمد محیی سخنگوی گردان های حزب الله عراق در گفتگویی با تسنیم، با اشاره به این واقعه از تلاش جریان های مشکوک و آمریکا برای تخریب وجهه الحشد الشعبی و درگیر کردن آن با نیروهای امنیتی به عنوان دو بازوی قوی عراق پرده برداشت.

موضع مرجعیت چه بود؟

صفحه اکسیر الحکمة از صفحه‌های غیر رسمی نزدیک به مرجعیت عالی شیعه نیز در پیامی آورده است: قهرمانان دستگاه مبارزه با تروریسم و الحشد الشعبی فرزندان و برادران ما هستند و عراق به هر دوی آنها باهم نیازمند است؛ این دو را از امور سیاسی منزه و دور کنید تا سیاست تفرقه و جدایی این دو را موجب نشود و همچنان دو بازوی عراق برای مقابله با دشمنان کشور باشد.

در ادامه این پیام آمده است: هدف از این نوشته، دعوت به دورسازی نیروهای امنیتی چه الحشد الشعبی و دیگر گروه‌ها از بازی سیاسی است تا این نیروها اهرم سیاسی در دست گروه‌های مختلف نباشند همچنین با تحقق این امر(دوری این نیروهای امنیتی از سیاست) از بروز چنددستگی نظامی و جامعه‌محور و وقوع گرفتاری ممانعت میشود، دوری این گروه‌ها از سیاست ثمرات بسیاری دارد از جمله اینکه همه این گروه‌ها تحت کنترل و سلطه قانون در می آیند و همه سلاح‌ها در دست دولت قرار میگیرد که این امری مطلوب است.

موضع ایران چیست؟

 سید عباس موسوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در نشست خبری خود در مورد دیدگاه ایران نسبت به این موضوع گفت: مسائلی که در عراق اتفاق می‌افتد مربوط به خود این کشور است و جمهوری اسلامی ایران بنا نداشته و ندارد که در امور داخلی عراق دخالت کند و در مورد مسائلی اظهارنظر کند که به ما ارتباطی ندارد. حشدشعبی یک گروه مردمی است که با تبعیت از دستور مرجعیت تشکیل شد و اکنون تبدیل به یک نیروی نظامی شده است. ما اطمینان داریم که دولت و ملت عراق به خوبی از پس این مسائل بر می‌آیند و موضوعات داخلی خود را به نحو احسن مدیریت می‌کنند تا این کشور هرچه بیشتر به سمت امنیت و ثبات مطلوب حرکت کند.

حشدشعبی در دوره ای که کیان حکومت عراق در معرض تهدید مستقیم تروریسم داعش قرار گرفته بود، شکل گرفت و توانست بر این نیروهای مخرب منطقه ای غلبه کند و پس از آن نیز در دوره حیدرالعبادی نخست وزیر وقت و با تصویب پارلمان به عنوان بخشی از نیروی نظامی رسمی عراق در آمد.

هدف از تداوم این حضور که با حمایت مرجعیت نیز همراه است، ایجاد ثبات و امنیت در عراق و مقابله با تروریسم داخلی و منطقه ای است.

از سوی دیگر دستگاه مبارزه با تروریسم عراق نیز در راستای وظیفه ذاتی خود به مقابله با تروریسم در عراق می پردازد که در راس آنها تروریسم داعش است.

نیروهای مقاومت بارها تاکید کرده اند که یکی از اهداف آنها بیرون راندن نیروهای آمریکایی از عراق است که به بهانه مقابله با تروریسم به عراق آمدند اما قصد رفتن ندارند.

با توجه به نکات ذکر شده می توان گفت که هر دوی این نیروها یعنی دستگاه مبارزه با تروریسم و حشد شعبی یک هدف نهایی را دنبال می کنند که عبارتست از مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت و ثبات در عراق که حاصل آن گرفتن بهانه از طرف آمریکایی و اخراج این نیروها از عراق است.

بر همین اساس است که مرجعیت عالی عراق تاکید دارد تا این نیروهای راهبردی درگیر مسائل حاشیه ای و اختلاف نشوند تا بتوانند وظیفه ذاتی خود را به درستی انجام داده و به سرانجام برسانند. 

بر همین اساس است که آمریکا تلاش دارد تا این دو بال ایجاد ثبات و امنیت در عراق را به جان هم انداخته و از این نمد برای خود کلاهی ببافد که البته با هوشیاری هر دو طرف ماجرا این طرح عقیم خواهد ماند.

انتهای پیام/

R1396/P/S8,90/CT7 واژه های کاربردی مرتبط بسیج مردمی عراق |حشد الشعبی کشور عراق

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بسیج مردمی عراق حشد الشعبی کشور عراق حشد الشعبی اخبار عراق دستگاه مبارزه با تروریسم مبارزه با تروریسم مقابله با تروریسم امنیت و ثبات ایجاد امنیت حشد الشعبی وظیفه ذاتی حشد شعبی نخست وزیر گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۶۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود

 علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست هم اندیشی و تبادل نظر سازمان بازرسی با قضات دادگستری استان تهران که با حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این سازمان برگزار شد با اشاره به اینکه مبارزه با فساد از جمله مطالبات مهم مقام معظم رهبری در تمامی ادوار قوه قضاییه بوده است، گفت: مقوله مبارزه با فساد و برخورد با مفسد به عنوان یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضاییه همواره مورد تاکید این قوه است.

وی با تشریح نقش مهم سازمان بازرسی کل کشور در راستای مبارزه با فساد بیان کرد: بدون شک این سازمان به عنوان یک دستگاه نظارتی عام الشمول، با دارا بودن اختیارات وسیع قانونی یک دستگاه تخصصی برای مبارزه با فساد محسوب می‌شود که وظیفه سنگین و دشواری را برعهده دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: سازمان بازرسی نقش اساسی و کاملی را هم در صیانت و پیشگیری از آسیب دستگاه‌ها و نهاد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی برعهده دارد و هم اینکه برای آسیب شناسی تخلفات دستگاه‌ها و مسئولان به واسطه امانتی که به آنها سپرده شده، جایگاه حایز اهمیتی دارد.

وی ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در راستای مبارزه با فساد در تمامی دوره‌ها به ویژه چند سال اخیر اظهار کرد: گزارش‌های حرفه‌ای ارسالی سازمان بازرسی کل کشور به دادگستری استان تهران حاکی از آن است که امروز این سازمان مهم، به نقش نظارتی خود در راستای صیانت از نظام و عملکرد دستگاه‌ها و نهاد‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای جامه عمل پوشانده است.

وی با یادآوری دو وظیفه مهم سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: این سازمان، حسب قانون ماموریت نظارت دارد تا هم قوانین به نحو صحیح در تمامی دستگاه‌ها اجرا شود و هم حسن جریان امور نیز نظارت داشته باشد.

القاصی با تاکید بر اینکه برای تحقق این دو وظیفه مهم قوانین متعددی به عنوان ابزار در اختیار این سازمان قرار دارد، یادآور شد: برای اثربخشی بیشتر گزارشات سازمان بازرسی کل کشور نقش دادسرا و دادگاه بسیار مهم است بر همین اساس گزارشات این سازمان باید در زمان مناسب و کوتاه منتهی به احکام متقن؛ عادلانه و بازدارنده شود چراکه نتیجه آن کارآمدی نظام و صیانت از همه دستگاه‌ها را به همراه دارد.

وی هماهنگی و همکاری بین مجموعه دادگستری استان تهران و سازمان بازرسی را یک تکلیف مهم دانست و ادامه داد: معمولا گزارشات سازمان بازرسی به تمامی شعبه‌های دادگستری ارجاع نمی‌شود و در مجتمع‌های تخصصی توسط قضات توانمند و حساس به مقوله فساد رسیدگی می‌شود و طبیعی است که اگر این تعاملات همه جانبه باشد نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران توصیه‌هایی را نیز برای نیل به اهداف مورد نظر در مقوله مبارزه با فساد و گزارش‌های سازمان بازرسی مطرح کرد و گفت: بخش عمده‌ای از گزارشات سازمان بازرسی مرتبط به مفاسد اقتصادی است که لازم است در این خصوص دو مقوله کارشناسی و حسابرسی مالی اشخاص به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

القاصی همچنین توصیه کرد که گزارشات ارسالی از سازمان بازرسی جامع، کامل، مستدل و متقن باشد به گونه‌ای که از حیث دارابودن مستندات و اتقان شبیه کیفرخواست برای دادگستری را داشته باشد.

وی از رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواست که نماینده ویژه‌ای را برای پیگیری گزارشات ارسالی این سازمان به دادگستری استان تهران معرفی کند و گفت: به طور حتم مطالبه گری و پیگیری سازمان بازرسی از مجموعه قضایی، کاهش اطاله دادرسی را به همراه دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین با اشاره به حساسیت مجموعه قضایی استان تهران نسبت به تضییع حقوق بیت المال، برای پیگیری موضوعات و همچنین هماهنگی بیشتر با بازرسی اعلام آمادگی و اظهار کرد: در این راستا باید کارگروه مشترکی بین سازمان بازرسی و دادگستری استان تشکیل تا نتایج مطلوب تری حاصل شود.

القاصی خواستار آسیب شناسی موضوعات در روند رسیدگی به گزارشات ارسالی و همچنین موضوعات مطرح شده سازمان بازرسی از سوی کارگروه مشترک این دو مجموعه شد. 

علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این نشست به طرح موضوعاتی پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • موافقت با جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح در بودجه سال ۱۴۰۳
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند