Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:27:06 GMT

جان‌های زیادی که هر روز در سوریه از دست می‌روند

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۶۷۶۴

جان‌های زیادی که هر روز در سوریه از دست می‌روند

شرایط وخیم اقتصادی، تحریم‌ها و بحران کووید ۱۹، در دهمین سالگرد آغاز مخاصمات در سوریه، میلیونها نفر را بسوی فقیرتر شدن و گرسنگی می‌راند.

به گزارش ایسنا، به نقل از گزارش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از دمشق و ژنو، وخامت روزافزون شرایط اقتصادی، عوارض تحریمهای گسترش یافته، بحران در حال تشدید بیماری کووید-۱۹ و درگیری ادامه دار در بخشهایی از سوریه در دهمین سالگرد آغاز مخاصمات در این کشور، میلیونها سوری را به سوی فقیرتر شدن و گرسنگی می‌راند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیازهای بشردوستانه در سراسر این کشور همین الان هم عظیم است و با سرعت در حال اشباع نمودن ظرفیتهای موجود است.

در این میان، شدیدترین بحران اقتصادی از زمان آغاز مخاصمات در سوریه اوضاع را وخیم تر کرده است.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در دمشق، فیلیپ اشپوئری، میگوید: «علاوه بر یک دهه مخاصمه پایان ناپذیر و خشن، مردم سوریه در چند ماه اخیر دچار یک کابوس اقتصادی بوده‌اند. بر اساس یک تخمین محافظه کارانه، اکنون صدها هزار نفر از جمعیت آسیب پذیر سوریه به سوی فقر و گرسنگی رانده می‌شوند. ما به عنوان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همراه با هلال احمر سوریه کمکهای خود را به مردم، از جمله به شکننده‌ترین گروههای ایشان، افزایش خواهیم داد.» 

ماهها آشفتگی اقتصادی در کشور همسایه، لبنان و عوارض همه گیری ویروس کرونا در کنار تمهیدات اتخاذ شده برای ریشه کن نمودن شیوع این ویروس باعث افزایش شدید قیمتها و کاهش شدید ارزش لیره سوریه شده است. این اتفاقات منجر به زنجیره‌ای از آثاری مختلف بر کسب و کار و درآمد مردم شده است.

در ماه می سال ۲۰۲۰ (اردیبهشت ۱۳۹۹) واحد امنیت اقتصادی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با ۱۲۵ خانواده سوری (با جمعیت ۸۷۵ نفر) که پیشتر تحت حمایت این سازمان بودند درباره عواقب اقتصادی بیماری کووید-۱۹ انجام داد.

تقریبا ۹۰ درصد خانواده‌هایی که از طرف کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با ایشان تماس گرفته شد، از دست دادن شغل یا منابع مالی در ماههای اخیر را گزارش نمودند و ۷۰ درصد هم هیچ پس اندازی برای گذر از این شرایط ندارند.

این بحران اقتصادی در شرایطی رخ می‌دهد که پیشینه نیازهای فراوان بشردوستانه در سراسر سوریه، از جمله در خطوط مقدم درگیری هر روز باعث خسارات جانی به غیر نظامیان می‌گردد.

دهها هزار بازداشت شده‌اند، مفقود هستند یا از سرنوشتشان خبری در دست نیست. خانواده‌ها از هم جدا افتاده‌اند، زنان و کودکان در اردوگاههای آوارگان گیر افتاده‌اند و شهرها، مدارس و بیمارستانها که ویران شده‌اند. مردم در نتیجه بارها آوارگی دست جمعی و تلاش مداوم برای زنده ماندن خسته و درمانده شده‌اند.

امروز بیشتر از هر زمانی دیگری مردم در سراسر سوریه نیازمند کمکهای بشردوستانه بی غرض هستند که بر اساس سنجش نیازهای میدانی تامین و به شکلی مستقل به دستشان برسد.

به گفته فابریزیو کاربونی، مدیر منطقه خاورمیانه و نزدیک کمیته بین‌المللی صلیب سرخ «ما به سرعت نیازمند دسترسی مناسب و سیاسی نشده به تمام کسانی هستیم که درگیر مخاصمه هستند؛ عدم وجود این دسترسی هر روز به قیمت جان انسانها تمام می‌شود.  ادلب نمونه‌ای از این بحران ادامه دار و عمیق است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیازمند دسترسی برای افزایش فعالیتهایش در کنار سایر شرکای خود در نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر است. سوری‌ها نمی‌باید گروگان تعارضات سیاسی و تاخیر های مرگبار در راه ارایه کمکهای نجات بخش باشند.»

مانند میلیونها سوری در سایر مناطق این کشور، باور بر این است که ۴ میلیون نفر در منطقه ادلب آواره شده‌اند و بر اساس گزارشها، خیلی از این آوارگان طی سالیان اخیر بارها آواره شده‌اند. در سوریه، تعداد آوارگان حداقل ۶ میلیون نفر است. میلیونها نفر دیگر هم در کشورهای همسایه و خارج از سوریه آواره‌اند.

سرنوشت کسانی که بعد از آوارگی به سرزمین خود باز می‌گردند موجب نگرانی عظیم است. طی یک سال اخیر، حدود ۵۰۰ هزار نفر از آوارگان داخلی و خارجی به خانه‌های خود بازگشته‌اند. این افراد شجاعانه خطرهای عظیم ناشی از زمینهای آلوده به تسلیحات و زیرساختهای ویران را به جان خریده‌اند تا زندگی و جامعه خود را از نو بسازند. به عنوان بخشی از پشتیبانی گسترده برای بازسازی پایدار تمام سوریه، این مردم باید مورد حمایت قرار گیرند.

سرنوشت کسانی که خانواده‌هایشان هنوز منتظر بازگشتشان هستند موضوع حیاتی دیگری در سوریه امروز است. برای دهها هزار خانواده‌ای که بستگان مفقود دارند، بازسازی زندگی به طور خاصی سخت است. سوای غم و اندوه بی خبری از سرنوشت و مکان اعضای مفقود خانواده، این خانواده‌ها با نیازهای مضاعف اقتصادی، اداری، قانونی، روانشناختی، و روانی-اجتماعی حاصل از مفقود شدن اعضای خانواده شان رو در رو هستند.

واکنشی قوی از سوی جامعه جهانی، طرفین درگیری، و گروههای بشردوستانه می‌تواند به نیازهای خانواده‌ها از قبیل حق آگاهی از سرنوشت عزیزانشان پاسخ دهد.

در ماههای پیش رو، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، همراه با هلال احمر سوریه و سایر شرکای نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر، عملیات بشردوستانه خود را در سوریه افزایش خواهد داد تا ضمن ادامه فعالیتهای محوری نجات بخش خود، از گروههای آسیب پذیر از پس لرزهای بحران اقتصادی پشتیبانی کند.

فعالیتهای محوری صلیب سرخ جهانی شامل انجام تعمیرات اضطراری زیرساختهای آبرسانی، توزیع خوراک و غذای گرم به صورت روزانه به نیازمندان، و پشتیبانی از خدمات درمانی جوامع و اردوگاههای آوارگان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوريه صليب سرخ کمیته بین المللی صلیب سرخ خانواده ها هلال احمر شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت

خانواده‌های شهدا و مجروحان انفجار مهیب بندر بیروت در آستانه چهارمین سالگرد این فاجعه با برگزاری تجمعی از مسئولان لبنانی خواستند وظیفه خود را برای روشن شدن حقیقت این پرونده و نیز حمایت از مجروحان و خانواده‌های قربانیان انجام دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که با وجود گذشت نزدیک به 4 سال از فاجعه انفجار مهیب بندر بیروت در سایه سیاسی‌کاری و مداخلات بین‌المللی به ویژه غرب و آمریکا این پرونده همچنان بلاتکلیف بوده و تحقیقات دقیقی برای شفاسازی حقیقت انفجار و عاملان آن انجام نشده است، خانواده‌های شهدا و مجروحان انفجار بیروت در اعتراض به بلاتکلیف ماندن این پرونده و سیاسی کاری آن تجمعی برگزار کردند.

«ابراهیم حطیط» سخنگوی خانواده‌های قربانیان انفجار بندر بیروت در این تجمع اعلام کرد که سه ماه به چهارمین سالگرد انفجار بندر بیروت مانده و در حالی که 1350 روز از این جنایت می‌گذرد اما خانواده‌های قربانیان همچنان تحت ظلم قرار دارند و برای رسیدن به حقیقت و عدالت می‌جنگند تا با محاکمه عاملان این جنایت کمی آرام شوند.

وی تاکید کرد که در حالی که 4 سال از این فاجعه می‌گذرد اما مجروحان و آوارگان و همه کسانی که از این انفجار آسیب دیدند در سایه عدم توجه دولت و عدم هیچ‌گونه تضمین اجتماعی درگیر رنج و دردهای زیادی هستند و در شرایطی که برخی از مجروحان همچنان به مداوای دائمی نیاز دارند اما از دسترسی به هرگونه امکاناتی برای کاهش کاهش درد و رنج خود محروم هستند. ما از ابتدا به عنوان خانواده‌های شهدای انفجار بندر بیروت مسئولیت پیگیری پرونده این انفجار را بر عهده گرفتیم و همواره تحت ظلم بوده‌ایم.

شهدای انفجار بیروت در این تجمع خواستار رسیدگی به پرونده انفجار و شفاف سازی حقیقت شدند و از مسئولان لبنانی خواستند که به وظیفه خود در روشن کردن حقیقت و حمایت از قربانیان فاجعه انفجار بیروت و خانواده‌های شهدا عمل کنند.

وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بودانتقاد تند خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت از مانع‌تراشی‌های حزب سمیر جعجع در روند تحقیقاتهشدار درباره تلاش غرب برای تکرار نمایشنامه دادگاه «رفیق حریری» در پرونده انفجار بیروت

به گزارش تسنیم، پرونده انفجار بیروت همانند دیگر پرونده‌های جنایی لبنان که اسیر سیاسی‌کاری طرف‌های ذینفع بین‌المللی همچون آمریکا و غرب شده، بعد از گذشت 4 سال همچنان بلاتکلیف بوده و حقیقت آن روشن نشده است.

در دوره ابتدایی این انفجار مهیب، محور آمریکایی و برخی چهره‌های وابسته داخلی آن در لبنان تلاش کردند از پرونده انفجار بیروت برای ضربه زدن به مقاومت و خلع سلاح آن استفاده کنند و با طرح اتهاماتی مضحک مدعی شدند که حزب الله عامل انفجار بندر بیروت است. جریان غربگرای 14 مارس و در راس آنها افرادی همچون «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی از بازیگردانان اصلی این نمایش بودند اما بعد از ناکامی در پیشبرد اهداف خود، پرونده انفجار بیروت را به سمت و سوی دیگری بردند و متاسفانه دستگاه قضایی لبنان نیز با آنها همکاری کرد.

مداخله مستقیم طرف‌های خارجی و بین المللی در جریان تحقیقات مربوط به این انفجار از همان ابتدا آغاز شد و در راس آنها آمریکا سعی داشت این پرونده را نیز همانند پرونده ترور «رفیق حریری» نخست وزیر فقید لبنان در فوریه 2005 بین المللی کند؛ پرونده‌ای که بعد از گذشت 19 سال هرگز حقیقت آن فاش نشد و با دستگیری و مجازات افرادی که هیچ نقشی در این جنایت نداشتند مختومه گشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da
  • بررسی روند تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و آژانس در دیدار گروسی با اسلامی
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت دولتند
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت